Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też z Wawy (tarchomin) :) chcę rodzić na żelaznej (św. Zofia) bo stamtąd mam lekarza, chodzę do przychodni babka medica, a większość lekarzy z babki pracuje w św.Zofii więc tam w czerwcu uderzę ;)
    w marcu idę tam do szkoły rodzenia.

weronikabp lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że z wawy jest nas kilka. może któregoś dnia na kawkę/gorącą czekoladę się spotkamy ;)

Niesforna, weronikabp lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wybieram na Żelazną :) myślę jeszcze o Inflanckiej ale na pierwszym miejscu Żelazna ;)

• Duchess Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta,ja Ci powiem więcej- ja też z tarchomina!!!:)

eta lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Bobasek dzisiaj nawet paluszkiem chyba niedrgnal:[ nic a nic- dzień leniwca czy jak=(

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Zazdroszczę Wam tej pracy na etacie. Można ze zwolnienia po korzystać. Ja niestety muszę pracować do samego końca, a potem szybko wracać do pracy.
    Kochana ja pracuję na etacie i prowadzę swoja firmę sezonowa od kwietnia do października więc w lecie będę miała masę pracy i mam nadzieję że ktoś mi w tym pomoże :-)ja tylko będę nadzorować :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    ja jestem z wawy:) synka rodziłam na inflanckiej wtedy gdy jeszcze oddział poporodowy był w remoncie i straszne warunki były-ale teraz ponoc i tam jest supcio więc będę rodzić tam znowu! Znieczulenie dostałam-co prawda najpierw się trochę nawydzierałam i chyba mieli dość moich jęków;) ale położne super bez opłacania, dały mi doładowanie znieczulenia pomimo 8cm rozwarcia i w ogóle nie czułam porodu-nic a nic. Ale ból który miałam (krzyżowy) nie pozwoliłby mi współpracować z położną gdyby nie to znieczulenie. Cały czas się tylko zastanawiam jak to jest mieć normalny poród-w sensie normalne skurcze bez tych krzyżowych. Może wtedy dałabym radę bez znieczulenia...
    Ja rodziłam 10 lat temu i wiem co to bóle krzyżowe :-( miałam brzuszne i krzyżowe i niestety bez znieczulenia :-( Tak bolało że gryzłam barierkę :-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    widzę że z wawy jest nas kilka. może któregoś dnia na kawkę/gorącą czekoladę się spotkamy ;)

Może na porodówce się spotkamy :)

Aisak, Twoj bobas ma dzień śpiocha :)

eta, weronikabp lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie pukał dziś parę razy :-) Super uczucie :-)

eta, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta - ja tez chodzę do babka medica! :) A do jakiego lekarza chodzisz?
    No właśnie mówię, że na Żelaznej dużo kobietek chce rodzić, ciekawe czy dzięki temu, że mamy lekarza prowadzącego ciąże mamy większe szansę , że nas nie odeślą do innego szpitala :)
    Tak się mówi aby wybrać sobie szpital ale i tak nie ma się 100 % pewności, że akurat tam się uda urodzić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 18:45

• eta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Eta,ja Ci powiem więcej- ja też z tarchomina!!!:)
    hehe za chwilę się okaże że jeden blok ;D

Aisak nie martw się, dziewczyny wcześniej pisały że czasem to dłuższy czas nie czuły ruchów, ale niepotrzebnie sie martwiły. nie co dzień bobas jest tak energiczny. a regularne ruchy które się zlicza i muszą być regularnie to chyba od 28 tygodnia czy jakoś tak (ktoś mądrzejszy niech mnie poprawi jak źle piszę) ale wiecie o co chodzi. więc nie martw się na zapas.

AISAK, Duchess lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    eta - ja tez chodzę do babka medica! :) A do jakiego lekarza chodzisz?
    No właśnie mówię, że na Żelaznej dużo kobietek chce rodzić, ciekawe czy dzięki temu, że mamy lekarza prowadzącego ciąże mamy większe szansę , że nas nie odeślą do innego :)
    Tak się mówi aby wybrać sobie szpital ale i tak nie ma się 100 % pewności, że akurat tam się uda urodzić..

do babki chodzę do dr Łojek-Ozga, a USG te ważne dr Lewczuk. a Ty?
    o miejsce się nie martwię, bo po remoncie/zwiększeniu liczby łożek podobno nie ma opcji że odsyłają - takie sytuacje wyczytasz w internecie ale to było przed remontem. teraz podobno nie ma problemu.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, ja przez te krzyżowe to nawet nie czułam tych z brzucha...chodziłam po ścianach i w ogóle zachowywałam się jak dzika, a mąż tylko siedział przerażony pod ścianą i nie wiedział co robić a ja nie chciałam bym ktoś mnie dotykał czy cokolwiek do mnie mówił;) ale może za drugim razem będzie lepiej!!! :)

Limerikowo, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz prowadzący to Lewczuk, bardzo fajny facet.. widać , że lubi wykonywać swoją pracę. Mam nadzieje, że masz rację , że teraz już to nie problem aby tam rodzić. W sumie niektóre dziewczyny z forum na OVU też mówiły, że bez problemu się tam dostały na porodówkę.

Asiak , eta dobrze mówi, teraz nie czujemy regularnie ruchów dziecka, ono i tak jeszcze ma dużo miejsca tak więc wszystkich "fikołków" nie dasz rady wyczuć. Możesz zjeść coś słodkiego i połóż się lub ułóż na łóżku w pozycji półleżącej ( u mnie zawsze się to sprawdza) i dzidzia po krótkim czasie zaczyna się wiercić :)

eta, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    hehe za chwilę się okaże że jeden blok ;D

ja koło Stokrotki:)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    ja koło Stokrotki:)

a to wiem gdzie :)
    ja przy wale wiślanym, niedaleko apteki 24H, tesco, piotr i paweł, niedaleko ul. Światowida. :) :)

Duchess lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    a to wiem gdzie :)
    ja przy wale wiślanym, niedaleko apteki 24H, tesco, piotr i paweł, niedaleko ul. Światowida. :) :)

to mamy kilka przystanków do siebie!
    Także dziewuszki z warszawy założymy kiedyś osobny wątek na którym umówimy się na jakąś gorącą czekoladę? Tylko może za jakiś czas bo jeszcze dużo z nas pracuje i jest zabieganych na co dzień.

buziaki

eta, Martynika, Niesforna, weronikabp lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E szkoda że z moich okolic nikogo nie ma :P

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Także dziewuszki z warszawy założymy kiedyś osobny wątek na którym umówimy się na jakąś gorącą czekoladę? Tylko może za jakiś czas bo jeszcze dużo z nas pracuje i jest zabieganych na co dzień.

no jasne że się spotkamy:)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja też z Warszawy,też uderzam na Żelazną i też zapisałam się tam do szkoły rodzenia! :D
    Tylko,że zaczynam ją chyba dopiero od 26 marca (bodajże).Hoho,może przyjdzie nam razem rodzić,ale by były jaja :).Co do odsłania stamtąd,to córka koleżanki mojej mamy rodziła tam w listopadzie,ale wcześniej zadzwonili,czy jak przyjadą to nie zostaną odesłani i położna powiedziała,że przez cały rok do tej pory byli zmuszeni odesłać tylko dwie pacjentki,dziewczyna pojechała,spokojnie urodziła i jest mega zadowolona :).Więc i ja się nie martwię o rodzenie tam.Co prawda 5 minut od domu mam Bielański,ale mam uraz do tego szpitala...

Duchess, weronikabp, eta lubią tę wiadomość

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ