X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też z Wawy (tarchomin) :) chcę rodzić na żelaznej (św. Zofia) bo stamtąd mam lekarza, chodzę do przychodni babka medica, a większość lekarzy z babki pracuje w św.Zofii więc tam w czerwcu uderzę ;)
    w marcu idę tam do szkoły rodzenia.

weronikabp lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że z wawy jest nas kilka. może któregoś dnia na kawkę/gorącą czekoladę się spotkamy ;)

Niesforna, weronikabp lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wybieram na Żelazną :) myślę jeszcze o Inflanckiej ale na pierwszym miejscu Żelazna ;)

• Duchess Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta,ja Ci powiem więcej- ja też z tarchomina!!!:)

eta lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Bobasek dzisiaj nawet paluszkiem chyba niedrgnal:[ nic a nic- dzień leniwca czy jak=(

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Zazdroszczę Wam tej pracy na etacie. Można ze zwolnienia po korzystać. Ja niestety muszę pracować do samego końca, a potem szybko wracać do pracy.
    Kochana ja pracuję na etacie i prowadzę swoja firmę sezonowa od kwietnia do października więc w lecie będę miała masę pracy i mam nadzieję że ktoś mi w tym pomoże :-)ja tylko będę nadzorować :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    ja jestem z wawy:) synka rodziłam na inflanckiej wtedy gdy jeszcze oddział poporodowy był w remoncie i straszne warunki były-ale teraz ponoc i tam jest supcio więc będę rodzić tam znowu! Znieczulenie dostałam-co prawda najpierw się trochę nawydzierałam i chyba mieli dość moich jęków;) ale położne super bez opłacania, dały mi doładowanie znieczulenia pomimo 8cm rozwarcia i w ogóle nie czułam porodu-nic a nic. Ale ból który miałam (krzyżowy) nie pozwoliłby mi współpracować z położną gdyby nie to znieczulenie. Cały czas się tylko zastanawiam jak to jest mieć normalny poród-w sensie normalne skurcze bez tych krzyżowych. Może wtedy dałabym radę bez znieczulenia...
    Ja rodziłam 10 lat temu i wiem co to bóle krzyżowe :-( miałam brzuszne i krzyżowe i niestety bez znieczulenia :-( Tak bolało że gryzłam barierkę :-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    widzę że z wawy jest nas kilka. może któregoś dnia na kawkę/gorącą czekoladę się spotkamy ;)

Może na porodówce się spotkamy :)

Aisak, Twoj bobas ma dzień śpiocha :)

eta, weronikabp lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie pukał dziś parę razy :-) Super uczucie :-)

eta, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta - ja tez chodzę do babka medica! :) A do jakiego lekarza chodzisz?
    No właśnie mówię, że na Żelaznej dużo kobietek chce rodzić, ciekawe czy dzięki temu, że mamy lekarza prowadzącego ciąże mamy większe szansę , że nas nie odeślą do innego szpitala :)
    Tak się mówi aby wybrać sobie szpital ale i tak nie ma się 100 % pewności, że akurat tam się uda urodzić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 18:45

• eta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Eta,ja Ci powiem więcej- ja też z tarchomina!!!:)
    hehe za chwilę się okaże że jeden blok ;D

Aisak nie martw się, dziewczyny wcześniej pisały że czasem to dłuższy czas nie czuły ruchów, ale niepotrzebnie sie martwiły. nie co dzień bobas jest tak energiczny. a regularne ruchy które się zlicza i muszą być regularnie to chyba od 28 tygodnia czy jakoś tak (ktoś mądrzejszy niech mnie poprawi jak źle piszę) ale wiecie o co chodzi. więc nie martw się na zapas.

AISAK, Duchess lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    eta - ja tez chodzę do babka medica! :) A do jakiego lekarza chodzisz?
    No właśnie mówię, że na Żelaznej dużo kobietek chce rodzić, ciekawe czy dzięki temu, że mamy lekarza prowadzącego ciąże mamy większe szansę , że nas nie odeślą do innego :)
    Tak się mówi aby wybrać sobie szpital ale i tak nie ma się 100 % pewności, że akurat tam się uda urodzić..

do babki chodzę do dr Łojek-Ozga, a USG te ważne dr Lewczuk. a Ty?
    o miejsce się nie martwię, bo po remoncie/zwiększeniu liczby łożek podobno nie ma opcji że odsyłają - takie sytuacje wyczytasz w internecie ale to było przed remontem. teraz podobno nie ma problemu.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, ja przez te krzyżowe to nawet nie czułam tych z brzucha...chodziłam po ścianach i w ogóle zachowywałam się jak dzika, a mąż tylko siedział przerażony pod ścianą i nie wiedział co robić a ja nie chciałam bym ktoś mnie dotykał czy cokolwiek do mnie mówił;) ale może za drugim razem będzie lepiej!!! :)

Limerikowo, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz prowadzący to Lewczuk, bardzo fajny facet.. widać , że lubi wykonywać swoją pracę. Mam nadzieje, że masz rację , że teraz już to nie problem aby tam rodzić. W sumie niektóre dziewczyny z forum na OVU też mówiły, że bez problemu się tam dostały na porodówkę.

Asiak , eta dobrze mówi, teraz nie czujemy regularnie ruchów dziecka, ono i tak jeszcze ma dużo miejsca tak więc wszystkich "fikołków" nie dasz rady wyczuć. Możesz zjeść coś słodkiego i połóż się lub ułóż na łóżku w pozycji półleżącej ( u mnie zawsze się to sprawdza) i dzidzia po krótkim czasie zaczyna się wiercić :)

eta, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    hehe za chwilę się okaże że jeden blok ;D

ja koło Stokrotki:)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    ja koło Stokrotki:)

a to wiem gdzie :)
    ja przy wale wiślanym, niedaleko apteki 24H, tesco, piotr i paweł, niedaleko ul. Światowida. :) :)

Duchess lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    a to wiem gdzie :)
    ja przy wale wiślanym, niedaleko apteki 24H, tesco, piotr i paweł, niedaleko ul. Światowida. :) :)

to mamy kilka przystanków do siebie!
    Także dziewuszki z warszawy założymy kiedyś osobny wątek na którym umówimy się na jakąś gorącą czekoladę? Tylko może za jakiś czas bo jeszcze dużo z nas pracuje i jest zabieganych na co dzień.

buziaki

eta, Martynika, Niesforna, weronikabp lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E szkoda że z moich okolic nikogo nie ma :P

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Także dziewuszki z warszawy założymy kiedyś osobny wątek na którym umówimy się na jakąś gorącą czekoladę? Tylko może za jakiś czas bo jeszcze dużo z nas pracuje i jest zabieganych na co dzień.

no jasne że się spotkamy:)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja też z Warszawy,też uderzam na Żelazną i też zapisałam się tam do szkoły rodzenia! :D
    Tylko,że zaczynam ją chyba dopiero od 26 marca (bodajże).Hoho,może przyjdzie nam razem rodzić,ale by były jaja :).Co do odsłania stamtąd,to córka koleżanki mojej mamy rodziła tam w listopadzie,ale wcześniej zadzwonili,czy jak przyjadą to nie zostaną odesłani i położna powiedziała,że przez cały rok do tej pory byli zmuszeni odesłać tylko dwie pacjentki,dziewczyna pojechała,spokojnie urodziła i jest mega zadowolona :).Więc i ja się nie martwię o rodzenie tam.Co prawda 5 minut od domu mam Bielański,ale mam uraz do tego szpitala...

Duchess, weronikabp, eta lubią tę wiadomość

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ