Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa jeszcze nei decydowalam co do szpitala, jest wybor czy rejonizacja?
    musze zatem poczytac o Lutyckiej

dzieki za info ;--))))
    f2w39n73chqv1q3r.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Duchess, Eta i inne babeczki z wawki ja bardzo chętnie na czekoladę wedlowską w Arkadii może? skoro chodzicie do Babka Medica? :))

jakiś termin? :) ja powoli dochodzę do siebie po szpitalu, a często jestem na badaniach w enelmedzie w Arkadii, więc jestem otwarta :)

Byłam w babka medica 2 razy u dr. Zioło, owszem był miły ale wyczułam trochę rutyny i zmartwiło mnie to dlatego szukałam dalej .

ja jestem otwarta co do terminu spotkania, bo jestem na zwolnieniu lek., ale inne dziewczyny pracują więc mają pewnie bardziej zajęty grafik. ale pewnie za niedługo większość będzie odpoczywać, więc na pewno uda się zgadać :)

u dr. Z. też byłam jakieś 2 razy ale krzywo patrzył na mojego ogolonego boberka ;D i jakiś taki konserwatywny mi się wydał ;) nie nadawaliśmy na wspólnych falach, więc szukałam kolejnego lekarza :)

Duchess, weronikabp, Limerikowo, excella lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest ktoś z kujawsko- pomorskiego?

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Hej,ja też z Warszawy,też uderzam na Żelazną i też zapisałam się tam do szkoły rodzenia! :D
    Tylko,że zaczynam ją chyba dopiero od 26 marca (bodajże).Hoho,może przyjdzie nam razem rodzić,ale by były jaja :).Co do odsłania stamtąd,to córka koleżanki mojej mamy rodziła tam w listopadzie,ale wcześniej zadzwonili,czy jak przyjadą to nie zostaną odesłani i położna powiedziała,że przez cały rok do tej pory byli zmuszeni odesłać tylko dwie pacjentki,dziewczyna pojechała,spokojnie urodziła i jest mega zadowolona :).Więc i ja się nie martwię o rodzenie tam.Co prawda 5 minut od domu mam Bielański,ale mam uraz do tego szpitala...

Martynika, a do której szkoły się zapisałeś? I jak ją dzwoniłam, to kazali zadzwonić i się zapisywać dopiero w 20 tygodniu... To nie wiem, dlaczego ja się nie mogłam zapisać...

zem3upjygjyf6uag.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    A jest ktoś z kujawsko- pomorskiego?

Ja mieszkam 40 km od Grudziądza, ale jeszcze w pomorskim :)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka,zapisałam się właśnie na Żelazną i to jeszcze przed świętami,dawno temu,chyba w 15 tygodniu byłam,bo do nich trzeba się zapisywać z paromiesięcznym wyprzedzeniem,tyle mają chętnych (taka też uwaga jest na stronie internetowej).A zapisałam się dopiero na termin od 26 marca,więc będę jakoś 28 tygodniu bodajże.I zapisywałam się drogą mailową.Nie było żadnego problemu,tylko na miesiąc przed kazali mailowo lub telefonicznie potwierdzić obecność.

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szkoły rodzenia na Żelazną też zapisywałam się już w grudniu.
    I zapisałam się na najbliższy możliwy wtedy termin - zaczynamy 13 marca.
    I też mailowo i nie było żadnych problemów.

Na tą darmową szkołę "Zosieńka" jest bardzo duże oblężenie, dlatego takie terminy. Bo na płatne kursy nawet tydzień wcześniej można się zapisać. No ale to 500 zł...

Martynika lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawa nas zdominowała...:) Jakby znalazł się ktoś z Bydgoszczy lub okolic to niech się odezwie:)

Limerikowo, kambel lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Monalisa jeszcze nei decydowalam co do szpitala, jest wybor czy rejonizacja?
    musze zatem poczytac o Lutyckiej

dzieki za info ;--))))
    f2w39n73chqv1q3r.png

Nie ma rejonizacji jak pojedziesz rodzić to cie przyjmą tam gdzie pojedziesz chyba ze nie będzie miejsca na porodowce to cie moga odesłać do innego. Lutycka jest najbliżej jesli chodzi o Piatkowo i ma dobrą opinię. Ja będę na Polnej rodziła ze wzgledu na bardzo dobry oddział neonatologi dzieciecej najlepszy w Polsce.

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, kochane, to ja w takim razie wysyłam maila już teraz!

Przy okazji - usłyszałam wczoraj w radiu, że trzeba być od co najmniej 3 mcy zameldowanym w Warszawie, żeby się zapisać na tę bezpłatną szkołę, finansowaną przez miasto. To prawda?

zem3upjygjyf6uag.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ode mnie w 2011 na inflanckiej wymagali kopii dowodu osobistego z warszawskim adrsem. takze to chyba prawda, moze jakas inna dziewuszka jeszcze potwierdzi?

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess, ja wiem, że trzeba mieć zameldowanie stałe albo tymczasowe, ale do tej pory nie było trzeba być zameldowanym "co najmniej 3 miesiące", a wczoraj w radiu dokładnie to usłyszałam. Nigdzie w necie nie mogę znaleźć żadnej informacji...

A ja (pech chciał) mieszkam jakieś 100 metrów od granicy Warszawy (dosłownie), ale jednak poza, więc planowałam się tymczasowo zameldować u przyjaciółki, żeby móc skorzystać z bezpłatnej szkoły rodzenia.

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieszkam teraz 30 km od wawy, w sumie od 2 lat, wcześniej całe życie w wawie, no ale cóż, jak trzeba zapłacić to trudno. Dziś podzwonię i popytam jak z terminami i miejscami. Czyli wszystkie rodzą na Żelaznej tak? Nikt w MSWiA czy Madalińskiego?

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze wyłaczyli mi abonament premium i nie zdążyłam zobaczyć 50% :/ ehhhh
    ja jestem z Podlasia a dokładnie z Białegostoku

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miała co zrobić z moim małym dzieckiem i gdyby mój mąż miał normalną pracę, to też bym się zapisała do szkoły rodzenia.

Może dam radę urodzić bez szkoły. ;)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Duchess, ja wiem, że trzeba mieć zameldowanie stałe albo tymczasowe, ale do tej pory nie było trzeba być zameldowanym "co najmniej 3 miesiące", a wczoraj w radiu dokładnie to usłyszałam. Nigdzie w necie nie mogę znaleźć żadnej informacji...

A ja (pech chciał) mieszkam jakieś 100 metrów od granicy Warszawy (dosłownie), ale jednak poza, więc planowałam się tymczasowo zameldować u przyjaciółki, żeby móc skorzystać z bezpłatnej szkoły rodzenia.

Modelka,wejdź sobie na stronę szpitala św.Zofii,oni tam mają chyba dokładnie wypisane zasady uczestnictwa w bezpłatnym kursie.Znalazłabym Ci to,ale piszę z komórki i mi muli internet.Poza tym możesz do nich zadzwonić lub napisać,na pewno udzielą Ci informacji jak to u nich jest,z tym,że na maila zwrotnego możesz trochę poczekać,mi odpisali po trzech dniach na zgłoszenie do szkoły rodzenia,więc chyba lepiej dzwonić.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej walcze z oskrzelami.okazalo sie ze jest poprawa ale niezadowalajaca lekarza plus kaszel.jestem po kolejnych badaniach I mam dostac leki I znowu mnie pokluli - 2 zyly puste wg pielegniarki;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 09:38

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj,bidulo.Ale obawiam się,że u mnie będzie podobnie,ostatnią tabletkę antybiotyku wzięłam,a kaszlę nadal,jutro mam wizytę,zobaczymy,co internistka powie.Na dodatek męczą mnie zaparcia i okrutnie boli mnie w boku,najpierw się przestraszyłam,że to wyrostek,ale mama (pielęgniarka) mnie obmacała i stwierdziła,że za wysoko na wyrostek i coś mi tam po prostu zalega...dziś nie mogłam przez to spać,jutro jeszcze o tym powiem na wizycie,niech mi da coś,co mnie przepcha konkretnie :P.

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) U Was też napadał śnieg? My już mamy zaliczone sanki dziś z synkiem i mężem:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cały czas pada :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ