WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zafundowałam sobie gorącą kąpiel a traz do łóżka się wpakowałam :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od razu cieplj :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko, najważniejsze to się dobrze wygrzać i nie dopuścić do przeziębienia. Zrób sobie jeszcze herbatkę z cytrynką ;)

MonikaS lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Moniko, najważniejsze to się dobrze wygrzać i nie dopuścić do przeziębienia. Zrób sobie jeszcze herbatkę z cytrynką ;)
    chyba ta zrobię, tylko tak nie chce się spod kołdry wyłazić ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w wawie też śnieg. ja własnie skończyłam lekcje angielskiego (przychodzi mnie uczyć dziewczyna która też jest w ciąży 3 tygodnie za mną :) ) więc zawsze najpierw pogadamy co u której (po angielsku rzecz jasna :) ) a potem lekcja :) mam nadzieję że kiedyś przyjdzie ten piękny dzień że będę biegle mówiła po angielsku :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale teraz witamina C by się przydała w dużej ilości. Zwłaszcza jak tak przemarzłaś. I imibir na rozgrzewkę.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    u nas w wawie też śnieg. ja własnie skończyłam lekcje angielskiego (przychodzi mnie uczyć dziewczyna która też jest w ciąży 3 tygodnie za mną :) ) więc zawsze najpierw pogadamy co u której (po angielsku rzecz jasna :) ) a potem lekcja :) mam nadzieję że kiedyś przyjdzie ten piękny dzień że będę biegle mówiła po angielsku :)
    A ten śnieg to tylko pada, czy utrzymuje się na chodnikach? Ja mieszkam 50 km od Warszawy i u nas wszystko się topi, mokro i brzydko jest.

9bsp388.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane nie odzywałam się bo miałam zamieszanie w zwiazku ze slubem ale juz po więc bd pisać częściej:) od dwoch dni nie moge się uporac z bolem głowy a dziś mam spotkanie z genetykiemtakże 3majcie kciuki pozdrawiam

Agusia2312 lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze szpitala z badania i będziemy mieli córeczkę. Kolejne badanie 30.01 połówkowe :)

AISAK, evas, eta, Martynika, Duchess, Anielka27, kambel, fler, Agusia2312, MagdaO, weronikabp, czekajajaca lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    A ten śnieg to tylko pada, czy utrzymuje się na chodnikach? Ja mieszkam 50 km od Warszawy i u nas wszystko się topi, mokro i brzydko jest.

na drzewach i polach leży śnieg, ale chodniki i ulice topi się. jest 1 stopień na plusie więc to bardziej mokry śnieg. ciekawe ile się utrzyma i czy będzie dalej sypać.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Hej kochane nie odzywałam się bo miałam zamieszanie w zwiazku ze slubem ale juz po więc bd pisać częściej:) od dwoch dni nie moge się uporac z bolem głowy a dziś mam spotkanie z genetykiemtakże 3majcie kciuki pozdrawiam

WHAAAAT, chyba żartujesz, "zamieszanie w związku ze ślubem"? I już??? Opowiadaj!!!

Nie po to przez dwie strony w dniu Twojego ślubu Ci gratulowałyśmy i rozkminiałyśmy jak się masz i w ogóle jak było, żebyś teraz wspomniała tylko, że miałaś zamieszkanie W ZWIĄZKU Z ŚLUBEM :D :D :D.

Za genetyka i przejście bólu głowy trzymam kciuki, ale weźże napisz coś więcej o tym ślubie :).

• evas Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie umówiłam się na USG połówkowe. Termin 12 lutego.

Martynika lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka, oblukaj sobie tę stronę:

http://www.szpitalzelazna.pl/edukacja/szkoly-rodzenia/faq-najczesciej-zadawane-pytania

Wśród dokumentów uprawniających do skorzystania z bezpłatnej szkoły rodzenia wymieniają tylko dowód osobisty albo zaświadczenie o zameldowaniu na pobyt czasowy, bez żadnej adnotacji odnośnie tego jak długo powinnaś być zameldowana. Ale lepiej zadzwoń bezpośrednio do nich i się upewnij. Masz na tej stronie też telefon.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słuchajcie dzwoniłam jakoś ok 2 tygodnie temu na Żelazną odnośnie szkoły rodzenia i powiedziała babeczka, że wolny termin jest dopiero od połowy kwietnia i , że może jak najbardziej zapisać ale radzi aby wybrać np.inną szkołę rodzenia gdzie prowadzą położne z ich szpitala, bo tak to będę już w tak zaawansowanej ciąży , że będzie mi ciężko zresztą tez trzeba uwzględnić, że poród może być np. wcześniej... Dlatego z mężem zapisaliśmy się do szkoły obok nas , gdzie zajęcia prowadzi położna z Żelaznej.
    To się tak wydaje, że powinno zacząć się myśleć o szkole rodzenia od połowy ciąży, ale tak naprawdę jak szpital jest oblegany to trzeba o wiele wcześniej zacząć się interesować.

Mi tam wszystko jedno było czy chodzić czy nie do szkoły rodzenia, moja siostra cioteczna nie chodziła a urodziła w grudniu dziecko i sobie świetnie radzi z mężem. Mój z kolei mąż uparł się więc będziemy chodzić- niech się on nauczy zmieniać pieluchy :P W sumie to bardziej dla niego chyba ta szkoła potrzebna niż dla mnie ( aby się pewniej czuł w roli taty)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 14:44

• Martynika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego obawiam się o jakiekolwiek miejsca na Żelazną teraz, bo jak ja zapisywałam się przed świętami, to też dostałam najwcześniejszy termin na 26 marca, a chciałam w I połowie marca. Modelka, może być ciężko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt

• excella Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Właśnie umówiłam się na USG połówkowe. Termin 12 lutego.

Ja też się umówiłam, na 13 lutego ;)

• balonik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Ja też się umówiłam na 11 lutego:)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Nie ma rejonizacji jak pojedziesz rodzić to cie przyjmą tam gdzie pojedziesz chyba ze nie będzie miejsca na porodowce to cie moga odesłać do innego. Lutycka jest najbliżej jesli chodzi o Piatkowo i ma dobrą opinię. Ja będę na Polnej rodziła ze wzgledu na bardzo dobry oddział neonatologi dzieciecej najlepszy w Polsce.

Ja chodze do ginekologa z Polnej a do Poznania mam 125 km. Jeszcze nie wiem gdzie bede rodzic ale chyba na Polnej też:)

Śniej u nas od ranka, województwo wielkopolskie;) Mnie niekiedy swędzi skóra na brzuszku:) Samopoczucie ok:) Juz chce miec wizyte a tu jeszcze trzeba czekac do 24 stycznia;)

16udpc0zic28j0su.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 15:35

monalisa lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,Jeśli chodzi o szkołe rodzenia to ja też zaczynam dopiero od 19 marca.Położna wyliczyla według daty mojego porodu że ten termin na szkołe jest odpowiedni.Kurs trwa 6 tyg.

relganli3wx3d6wm.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ