MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
u nas w wawie też śnieg. ja własnie skończyłam lekcje angielskiego (przychodzi mnie uczyć dziewczyna która też jest w ciąży 3 tygodnie za mną
) więc zawsze najpierw pogadamy co u której (po angielsku rzecz jasna
) a potem lekcja
mam nadzieję że kiedyś przyjdzie ten piękny dzień że będę biegle mówiła po angielsku
-
eta wrote:u nas w wawie też śnieg. ja własnie skończyłam lekcje angielskiego (przychodzi mnie uczyć dziewczyna która też jest w ciąży 3 tygodnie za mną
) więc zawsze najpierw pogadamy co u której (po angielsku rzecz jasna
) a potem lekcja
mam nadzieję że kiedyś przyjdzie ten piękny dzień że będę biegle mówiła po angielsku
-
Hej kochane nie odzywałam się bo miałam zamieszanie w zwiazku ze slubem ale juz po więc bd pisać częściej:) od dwoch dni nie moge się uporac z bolem głowy a dziś mam spotkanie z genetykiemtakże 3majcie kciuki pozdrawiam
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
evas wrote:A ten śnieg to tylko pada, czy utrzymuje się na chodnikach? Ja mieszkam 50 km od Warszawy i u nas wszystko się topi, mokro i brzydko jest.
na drzewach i polach leży śnieg, ale chodniki i ulice topi się. jest 1 stopień na plusie więc to bardziej mokry śnieg. ciekawe ile się utrzyma i czy będzie dalej sypać. -
Margotka87 wrote:Hej kochane nie odzywałam się bo miałam zamieszanie w zwiazku ze slubem ale juz po więc bd pisać częściej:) od dwoch dni nie moge się uporac z bolem głowy a dziś mam spotkanie z genetykiemtakże 3majcie kciuki pozdrawiam
WHAAAAT, chyba żartujesz, "zamieszanie w związku ze ślubem"? I już??? Opowiadaj!!!
Nie po to przez dwie strony w dniu Twojego ślubu Ci gratulowałyśmy i rozkminiałyśmy jak się masz i w ogóle jak było, żebyś teraz wspomniała tylko, że miałaś zamieszkanie W ZWIĄZKU Z ŚLUBEM.
Za genetyka i przejście bólu głowy trzymam kciuki, ale weźże napisz coś więcej o tym ślubie.
-
Modelka, oblukaj sobie tę stronę:
http://www.szpitalzelazna.pl/edukacja/szkoly-rodzenia/faq-najczesciej-zadawane-pytania
Wśród dokumentów uprawniających do skorzystania z bezpłatnej szkoły rodzenia wymieniają tylko dowód osobisty albo zaświadczenie o zameldowaniu na pobyt czasowy, bez żadnej adnotacji odnośnie tego jak długo powinnaś być zameldowana. Ale lepiej zadzwoń bezpośrednio do nich i się upewnij. Masz na tej stronie też telefon. -
nick nieaktualnyja słuchajcie dzwoniłam jakoś ok 2 tygodnie temu na Żelazną odnośnie szkoły rodzenia i powiedziała babeczka, że wolny termin jest dopiero od połowy kwietnia i , że może jak najbardziej zapisać ale radzi aby wybrać np.inną szkołę rodzenia gdzie prowadzą położne z ich szpitala, bo tak to będę już w tak zaawansowanej ciąży , że będzie mi ciężko zresztą tez trzeba uwzględnić, że poród może być np. wcześniej... Dlatego z mężem zapisaliśmy się do szkoły obok nas , gdzie zajęcia prowadzi położna z Żelaznej.
To się tak wydaje, że powinno zacząć się myśleć o szkole rodzenia od połowy ciąży, ale tak naprawdę jak szpital jest oblegany to trzeba o wiele wcześniej zacząć się interesować.
Mi tam wszystko jedno było czy chodzić czy nie do szkoły rodzenia, moja siostra cioteczna nie chodziła a urodziła w grudniu dziecko i sobie świetnie radzi z mężem. Mój z kolei mąż uparł się więc będziemy chodzić- niech się on nauczy zmieniać pieluchyW sumie to bardziej dla niego chyba ta szkoła potrzebna niż dla mnie ( aby się pewniej czuł w roli taty)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 14:44
-
nick nieaktualny
-
monalisa wrote:Nie ma rejonizacji jak pojedziesz rodzić to cie przyjmą tam gdzie pojedziesz chyba ze nie będzie miejsca na porodowce to cie moga odesłać do innego. Lutycka jest najbliżej jesli chodzi o Piatkowo i ma dobrą opinię. Ja będę na Polnej rodziła ze wzgledu na bardzo dobry oddział neonatologi dzieciecej najlepszy w Polsce.
Ja chodze do ginekologa z Polnej a do Poznania mam 125 km. Jeszcze nie wiem gdzie bede rodzic ale chyba na Polnej też
Śniej u nas od ranka, województwo wielkopolskie;) Mnie niekiedy swędzi skóra na brzuszku:) Samopoczucie ok:) Juz chce miec wizyte a tu jeszcze trzeba czekac do 24 stycznia;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 15:35
monalisa lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]