Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zafundowałam sobie gorącą kąpiel a traz do łóżka się wpakowałam :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od razu cieplj :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko, najważniejsze to się dobrze wygrzać i nie dopuścić do przeziębienia. Zrób sobie jeszcze herbatkę z cytrynką ;)

MonikaS lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Moniko, najważniejsze to się dobrze wygrzać i nie dopuścić do przeziębienia. Zrób sobie jeszcze herbatkę z cytrynką ;)
    chyba ta zrobię, tylko tak nie chce się spod kołdry wyłazić ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w wawie też śnieg. ja własnie skończyłam lekcje angielskiego (przychodzi mnie uczyć dziewczyna która też jest w ciąży 3 tygodnie za mną :) ) więc zawsze najpierw pogadamy co u której (po angielsku rzecz jasna :) ) a potem lekcja :) mam nadzieję że kiedyś przyjdzie ten piękny dzień że będę biegle mówiła po angielsku :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale teraz witamina C by się przydała w dużej ilości. Zwłaszcza jak tak przemarzłaś. I imibir na rozgrzewkę.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    u nas w wawie też śnieg. ja własnie skończyłam lekcje angielskiego (przychodzi mnie uczyć dziewczyna która też jest w ciąży 3 tygodnie za mną :) ) więc zawsze najpierw pogadamy co u której (po angielsku rzecz jasna :) ) a potem lekcja :) mam nadzieję że kiedyś przyjdzie ten piękny dzień że będę biegle mówiła po angielsku :)
    A ten śnieg to tylko pada, czy utrzymuje się na chodnikach? Ja mieszkam 50 km od Warszawy i u nas wszystko się topi, mokro i brzydko jest.

9bsp388.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane nie odzywałam się bo miałam zamieszanie w zwiazku ze slubem ale juz po więc bd pisać częściej:) od dwoch dni nie moge się uporac z bolem głowy a dziś mam spotkanie z genetykiemtakże 3majcie kciuki pozdrawiam

Agusia2312 lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze szpitala z badania i będziemy mieli córeczkę. Kolejne badanie 30.01 połówkowe :)

AISAK, evas, eta, Martynika, Duchess, Anielka27, kambel, fler, Agusia2312, MagdaO, weronikabp, czekajajaca lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    A ten śnieg to tylko pada, czy utrzymuje się na chodnikach? Ja mieszkam 50 km od Warszawy i u nas wszystko się topi, mokro i brzydko jest.

na drzewach i polach leży śnieg, ale chodniki i ulice topi się. jest 1 stopień na plusie więc to bardziej mokry śnieg. ciekawe ile się utrzyma i czy będzie dalej sypać.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Hej kochane nie odzywałam się bo miałam zamieszanie w zwiazku ze slubem ale juz po więc bd pisać częściej:) od dwoch dni nie moge się uporac z bolem głowy a dziś mam spotkanie z genetykiemtakże 3majcie kciuki pozdrawiam

WHAAAAT, chyba żartujesz, "zamieszanie w związku ze ślubem"? I już??? Opowiadaj!!!

Nie po to przez dwie strony w dniu Twojego ślubu Ci gratulowałyśmy i rozkminiałyśmy jak się masz i w ogóle jak było, żebyś teraz wspomniała tylko, że miałaś zamieszkanie W ZWIĄZKU Z ŚLUBEM :D :D :D.

Za genetyka i przejście bólu głowy trzymam kciuki, ale weźże napisz coś więcej o tym ślubie :).

• evas Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie umówiłam się na USG połówkowe. Termin 12 lutego.

Martynika lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka, oblukaj sobie tę stronę:

http://www.szpitalzelazna.pl/edukacja/szkoly-rodzenia/faq-najczesciej-zadawane-pytania

Wśród dokumentów uprawniających do skorzystania z bezpłatnej szkoły rodzenia wymieniają tylko dowód osobisty albo zaświadczenie o zameldowaniu na pobyt czasowy, bez żadnej adnotacji odnośnie tego jak długo powinnaś być zameldowana. Ale lepiej zadzwoń bezpośrednio do nich i się upewnij. Masz na tej stronie też telefon.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słuchajcie dzwoniłam jakoś ok 2 tygodnie temu na Żelazną odnośnie szkoły rodzenia i powiedziała babeczka, że wolny termin jest dopiero od połowy kwietnia i , że może jak najbardziej zapisać ale radzi aby wybrać np.inną szkołę rodzenia gdzie prowadzą położne z ich szpitala, bo tak to będę już w tak zaawansowanej ciąży , że będzie mi ciężko zresztą tez trzeba uwzględnić, że poród może być np. wcześniej... Dlatego z mężem zapisaliśmy się do szkoły obok nas , gdzie zajęcia prowadzi położna z Żelaznej.
    To się tak wydaje, że powinno zacząć się myśleć o szkole rodzenia od połowy ciąży, ale tak naprawdę jak szpital jest oblegany to trzeba o wiele wcześniej zacząć się interesować.

Mi tam wszystko jedno było czy chodzić czy nie do szkoły rodzenia, moja siostra cioteczna nie chodziła a urodziła w grudniu dziecko i sobie świetnie radzi z mężem. Mój z kolei mąż uparł się więc będziemy chodzić- niech się on nauczy zmieniać pieluchy :P W sumie to bardziej dla niego chyba ta szkoła potrzebna niż dla mnie ( aby się pewniej czuł w roli taty)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 14:44

• Martynika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego obawiam się o jakiekolwiek miejsca na Żelazną teraz, bo jak ja zapisywałam się przed świętami, to też dostałam najwcześniejszy termin na 26 marca, a chciałam w I połowie marca. Modelka, może być ciężko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt

• excella Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Właśnie umówiłam się na USG połówkowe. Termin 12 lutego.

Ja też się umówiłam, na 13 lutego ;)

• balonik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Ja też się umówiłam na 11 lutego:)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Nie ma rejonizacji jak pojedziesz rodzić to cie przyjmą tam gdzie pojedziesz chyba ze nie będzie miejsca na porodowce to cie moga odesłać do innego. Lutycka jest najbliżej jesli chodzi o Piatkowo i ma dobrą opinię. Ja będę na Polnej rodziła ze wzgledu na bardzo dobry oddział neonatologi dzieciecej najlepszy w Polsce.

Ja chodze do ginekologa z Polnej a do Poznania mam 125 km. Jeszcze nie wiem gdzie bede rodzic ale chyba na Polnej też:)

Śniej u nas od ranka, województwo wielkopolskie;) Mnie niekiedy swędzi skóra na brzuszku:) Samopoczucie ok:) Juz chce miec wizyte a tu jeszcze trzeba czekac do 24 stycznia;)

16udpc0zic28j0su.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 15:35

monalisa lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,Jeśli chodzi o szkołe rodzenia to ja też zaczynam dopiero od 19 marca.Położna wyliczyla według daty mojego porodu że ten termin na szkołe jest odpowiedni.Kurs trwa 6 tyg.

relganli3wx3d6wm.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ