MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś znowu byłam u internisty z wynikami. No i niestety też skończyło się na antybiotyku.
Amoksiklav na 7 dni dwa razy dziennie dostałam. Mam nadzieję że coś pomoże bo ten kaszel mnie wykończy
Do tego niestety właśnie jestem w szpitalu na ip. Od wczoraj mam takie bóle brzucha ze już mi nospa nie pomoga. Nie wiem czy to od tego kaszlu, czy coś się dzieje, dlatego przyjechałam na ip.
Mam nadzieję, że to tylko przez ten kaszel -
MagdaO wrote:Cześć dziewczyny, byłam dziś na połówkowym, miałam iść jutro, ale jutro wypadły mi w Gdańsku badania z córcią i w ostatniej chwili przełożyłam. Tak strasznie się denerwowałam, że rano myślałam, że nie wyjdę z toalety, później było mi słabo i brało mnie na wymioty, no stres niesamowity, już dawno takiego nie miałam. No ale już po i z maluchem na razie wszystko w porządku, spory z niego maluch z długimi nogami (nie wiem po kim ;P)
No i już wiem, że nie będzie drugiej córki, bo moim oczom ukazał się dorodny "pisior". Będzie SYN
We wtorek jeszcze wyprawa do Gdyni, znów usg i echo serduszka. Ciekawe czy znów będę się tak denerwować -
nick nieaktualny
-
Anielka27 wrote:jejuniu patrzcie jak się wierci dzidzia w brzuchu!!! Też tak miałyście ( pytanie do mam, które już mają pociechy)
http://www.youtube.com/watch?v=ImBEgjSwK1k
Potwierdzam, ja też kręciłam takie filmikisuper uczucie, nie mogę się doczekać.
Anielka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja;) W końcu dziś zajrzałam do was:) Od rana miałam zajęcia, najpierw przekładałam torcik, później poszłam z psiakiem na spacer, wróciłam i poszłam spać, a teraz ozdobiłam tort i w końcu usiadłam do kompa;)
Torcik robiłam na urodziny chrześnicy, o taki o :
U nas napadał śnieg ale szybko stopniał. Praktycznie teraz już tylko na autach został. Ale ja się załapałam jak jeszcze troszkę na trawie było i z psiakiem się pobawiłam- rzucałam jej śnieżki a ona łapała w zęby:P Tak się umęczyła, że śpi jak zabita;P
Tusia- skąd dokładnie jesteś?
A ten filmik już widziałam kiedyś, nie moge się doczekać choć lekkiego kopniaka...
A i mi też wyłaczą abonament na dniach i też 50 procent nie zobaczę, ale to się chyba pojawia w ukończonym 20 tygodniu, czy kiedy?Podpowiedzcie, bo chcę na 50% poinformować dalszych znajomych, niewinnie pisząc na fb "50% za nami;)"
Już wiem, ale jestem bystra;P 140dzień ciąży to będzie 50%;] Haha, kminiłam jak głupia a to przecież proste;] Aż mi wstyd;_)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 18:06
balonik, AISAK, eta lubią tę wiadomość
-
A mi załączył się wilczy apetyt... Zjadłam na 2 razy obiad, ostatni z pół godziny temu a jestem głodna jakbym z tydzień nie jadła. W dodatku ciągle mam ochotę na słodkie- wysłałam męża właśnie po lody i polewę czekoladową i całe szczęście, że nie mam w domu Nutelli, bo gdyby była to w oczekiwaniu na lody zjadłabym pewnie z pół słoika...
Zupełnie jak w pierwszej ciąży- już nie mam wątpliwości, że będzie drugi chłopczyk:) -
Dziewczyny a ja zaraz osiwieje. Odebralam dzisiaj wyniki cytomegali i wynik IGG mam 230,4
niestety nie mam wynikow IGM ktore swiadcza o tym czy choroba przebiega teraz czy w przeszlosci. Ide jutro je dorobic. Ale poczytalam o cytomegali, ktora ma 60 - 80% osob a ktora jest niebezpieczna dla kobiet w ciazy i wpadlam w dola
Wady wrodzone sa straszne i w dodatku u prawie 40% dzieci! Nie wiem jak wytrzymam 2 dni czekajac na wyniki IGM
-
nick nieaktualny
-
No i nie wiem, co z tymi lodami. Mąż wraca z pracy i pojechał po pizzę. Choć na samą myśl o niej jest mi nie za dobrze, to mimo to coś zjeść trzeba. A lody dopiero na deser;P
W ogóle mam ostatnio jakieś dolegliwości trawienne, jakie ziółko na trawienie można nam pić? -
Kota, moja córcia urodziła się z wrodzoną cytomegalią, niestety narobiła ona trochę szkód, ale ja chorowałam w 4t.c, kiedy wszystkie układy się kształtowały. Mam nadzieję, że okaże się, że u Ciebie to tylko stare przeciwciała, a nie pierwsze zachorowanie. Niestety cytomegalii, w przeciwieństwie do toksoplazmozy nie leczy się w ciąży, lecz dopiero dziecko po porodzie.
Kochana, nie martw się na zapas, najpierw musisz zrobić IgM, bo IgG jeszcze o niczym nie przesądzaTrzymam kciuki :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 19:08
-
Dzieki dziewczyny. Rano biegne zrobic IGM. Oczywiscie dr Google poszedl w ruch, nienawidze go!
MagdaO bardzo mi przykro, wlasnie czytalam, ze tego niestety nie da sie wyleczyc, dla wiekszosci ludzi jest niegrozna i tylko w ciazy robi szkody
Dam znac jutro jak bede miec wyniki.