MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalka wrote:Kochane, czy to normalne, że dziecko w brzuchu już tak szaleje? od dwóch dni nie daje mi spokoju (chyba, że słucham muzyki), kręci się kiedy tylko wyczuje, że siedzę lub leżę.
Ja też tak mam że jak odpoczywam po jedzeniu, czy sobie leżę to dzidzia szaleje. Czasem potrafi tak nawet z 10 minut non stop! -
nick nieaktualnyNiesforna daj znać jak po IP ???
Kota, nie denerwuj się, zobaczymy jutro jak wyniki.
Ja tez dziś u lekarzy, laryngolog, potem moj gin.
Mam skierowanie na wtorek do jakiejś specjalistki od zawrotów głowy, podobnież najlepsza w kraju, zobaczymy co Pani doktor wyduma, może dowiem się skąd te zawroty i kiedy przejdą..
Potem byłam krótko u mojego gina, sprawdził tylko czy z malutką ok, dał posłuchac serduszka i umówilismy się na jutro na dłuższą pogawędkę i analizę badań ze szpitala. W piątek mam normalne USG a połówkowe 7 lutego. Nie moge się doczekać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno właśnie u mnie tez nie znalazłam takowych wyników tego badania... będę musiała porozmawiać o tym z ginekologiem . ciekawa jestem dlaczego nie jest to badanie obowiązkowe jak np. w przypadku różyczki ( jak jej ktoś nie przechodził lub nie był szczepiony) czy toksoplazmozy...
-
Cytomegalie robiłam w I trym i powtarzać będę w 3 tak samo toksoplazmozę.
Właśnie dopadł mnie bol gardła i co...gardlo zsypane:[ miałam jutro dentystę a będzie internista. Znowu angina - jak Co roku i w tym samym tygodniu. Zbieg okoliczności czy rutyna? fuck.
A mój bobas drugi dzień bez żadnych oznak. Mann gleboka nadzieje ze to cisza przed burza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 22:53
-
Anielka27 wrote:no właśnie u mnie tez nie znalazłam takowych wyników tego badania... będę musiała porozmawiać o tym z ginekologiem . ciekawa jestem dlaczego nie jest to badanie obowiązkowe jak np. w przypadku różyczki ( jak jej ktoś nie przechodził lub nie był szczepiony) czy toksoplazmozy...
W każdej karcie ciąży jest miejsce na wpisanie wyniku badania CMV tak samo jak TOXO, więc wydaje mi się, że te badania są podstawowymi badaniami, które powinny być przeprowadzone w ciąży. Tak jak pisałam w pierwszej ciąży nie miałam, żadnego z owych badań, bo się po prostu o nie nie upomniałam. W tej przychodni do której teraz chodzę jest tak, że skierowanie na badania (typu morfologia, mocz itp) wystawia położna jeszcze przed wizytą u lekarz. W związku z tym, że nie mam przeciwciał TOXO IgG ani IgM, pytam położnej czy w tym trymestrze, też dostanę skierowanie na TOXO (wyczytałam gdzieś, że jeżeli się nie przechodziło toksoplazmozy, powinno się to później kontrolować w II i III trymestrze)uzyskałam odpowiedź, że nie ma takiej potrzeby
Później jednak wyegzekwowałam skierowanie od lekarza, ale jak kobieta nie zdaje sobie sprawy, że coś jej się należy to często jest to pomijane. Chwała naprawdę rzetelnym lekarzom!
Anielka27 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,u mnie z cytomegalią i toxoplazmozą było tak,że dostałam skierowanie na te badania jak tylko dowiedziałam się,że jestem w ciąży,razem z hivem i różyczką i teraz drugi raz,w drugim trymestrze,mam zrobić przed wizytą pod koniec stycznia.
Ale jednego nie bardzo rozumiem... Jeżeli cytomegalií nie leczy się w ciąży,to po co ją robić w drugim trymestrze?W trzecim rozumiem,bo w razie czego trzeba po porodzie leczyć dziecko,ale przecież jeżeli ja w styczniu zobaczę,że to cholerstwo,co przechodzę teraz to była cytomegalia (a oczywiście,że już to sobie wkręcam),to i tak nic z tym nie zrobię,a przy okazji umrę do maja ze strachu.Anielka27 lubi tę wiadomość
-
Mój lekarz powiedział mi, że podobno badanie na cytomegalie zostało wychowane i nie ma już tego w rozporządzeniu ministra zdrowia. Sam nie rozumie dlaczego ale tak jest. On natomiast uważa że trzeba to badanie zrobić, dlatego daje skierowanie. Tylko później zawsze musi pisać wyjaśnienia typu że miał podejrzenie choroby, bo nfz się czepia i nie chce zwracać kasy za te badania skoro wg ministerstwa zdrowia nie są obowiązkowe...
W mojej karcie ciąży nie ma miejsca na wpisanie wyników cytomegalii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 23:32