Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Kochane, czy to normalne, że dziecko w brzuchu już tak szaleje? od dwóch dni nie daje mi spokoju (chyba, że słucham muzyki), kręci się kiedy tylko wyczuje, że siedzę lub leżę.
    Myślę, że normalne :)
    Ja też tak mam że jak odpoczywam po jedzeniu, czy sobie leżę to dzidzia szaleje. Czasem potrafi tak nawet z 10 minut non stop! :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna daj znać jak po IP ???
    Kota, nie denerwuj się, zobaczymy jutro jak wyniki.

Ja tez dziś u lekarzy, laryngolog, potem moj gin.
    Mam skierowanie na wtorek do jakiejś specjalistki od zawrotów głowy, podobnież najlepsza w kraju, zobaczymy co Pani doktor wyduma, może dowiem się skąd te zawroty i kiedy przejdą..:(
    Potem byłam krótko u mojego gina, sprawdził tylko czy z malutką ok, dał posłuchac serduszka i umówilismy się na jutro na dłuższą pogawędkę i analizę badań ze szpitala. W piątek mam normalne USG a połówkowe 7 lutego. Nie moge się doczekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie ma oznaczenie w badaniach ta choroba cytomegalia ? chciała bym poszukać w swoich wynikach czy miałam robione badanie na ta chorobę...

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka CMV jeśli się nie mylę

ggfxf7q.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cmv tylko musi byc igg i igm jak przy toxo czy rozyczce.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam jeszcze awidność, tylko już mi się myli czy to była cytomegalia czy toksoplazmoza, chyba cytomegalia, w każdym razie awidność wyszła bardoz dobrze. Na szczęście.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziś jestem padnięta. Dobranoc :-)

zem3i09keg891u11.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam się denerwować jutrzejszą wizytą u gina. Jutro mam połówkowe i lekarz prosił abym była z mężem bo przez dłuższy czas będziemy oglądać dzidziusia.
    Idę się położyć bo musimy mieć na jutro dużo siły.
    Pozdrawiam i życzę miłej nocy :)

• monalisa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ze znowu nocka nieprzespana się szykuje :-) ale jestem podekscytowana że udało się podejrzeć nasze dzieciątko i ustalić płeć

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa - gratuluję. super że znasz płeć - też bym chciała:-)

zem3i09keg891u11.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po dzisiejszej wizycie wszystko ok, ale na 100% nie poznaliśmy jeszcze płci ;) na tą chwilę raczej chłopak ;)
    Kurcze ja nie miałam robionej tej cytomegalii i trochę się przestraszyłam..

81clk9i.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cytomegalie miałam robiona przed ciąża i był wynik dobry:)

Dziś po kolacji mnie zaczął bolec zoladek:( wypilam herbatkę miętowa i leżę sobie ;) Może macie jakieś sposoby na taki bol? :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeży imbir działa u mnie od razu, przegryzam mały kawałek zapijam woda i po chwili przestaje, do tego robię jeszcze herbatę z imbirem, tez świeżym oczywiście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie u mnie tez nie znalazłam takowych wyników tego badania... będę musiała porozmawiać o tym z ginekologiem . ciekawa jestem dlaczego nie jest to badanie obowiązkowe jak np. w przypadku różyczki ( jak jej ktoś nie przechodził lub nie był szczepiony) czy toksoplazmozy...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja też jeszcze nie miałam tych badań..

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytomegalie robiłam w I trym i powtarzać będę w 3 tak samo toksoplazmozę.

Właśnie dopadł mnie bol gardła i co...gardlo zsypane:[ miałam jutro dentystę a będzie internista. Znowu angina - jak Co roku i w tym samym tygodniu. Zbieg okoliczności czy rutyna? fuck.

A mój bobas drugi dzień bez żadnych oznak. Mann gleboka nadzieje ze to cisza przed burza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 22:53

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 mi Renie pomaga lekarz powiedział ze Można brać bo np.kropli żoładkowych nie wolno

bontbhr.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    no właśnie u mnie tez nie znalazłam takowych wyników tego badania... będę musiała porozmawiać o tym z ginekologiem . ciekawa jestem dlaczego nie jest to badanie obowiązkowe jak np. w przypadku różyczki ( jak jej ktoś nie przechodził lub nie był szczepiony) czy toksoplazmozy...
    Moim zdaniem to oszczędność naszej służby zdrowia albo po prostu zaniedbanie lekarza :/ W każdej karcie ciąży jest miejsce na wpisanie wyniku badania CMV tak samo jak TOXO, więc wydaje mi się, że te badania są podstawowymi badaniami, które powinny być przeprowadzone w ciąży. Tak jak pisałam w pierwszej ciąży nie miałam, żadnego z owych badań, bo się po prostu o nie nie upomniałam. W tej przychodni do której teraz chodzę jest tak, że skierowanie na badania (typu morfologia, mocz itp) wystawia położna jeszcze przed wizytą u lekarz. W związku z tym, że nie mam przeciwciał TOXO IgG ani IgM, pytam położnej czy w tym trymestrze, też dostanę skierowanie na TOXO (wyczytałam gdzieś, że jeżeli się nie przechodziło toksoplazmozy, powinno się to później kontrolować w II i III trymestrze)uzyskałam odpowiedź, że nie ma takiej potrzeby :/ Później jednak wyegzekwowałam skierowanie od lekarza, ale jak kobieta nie zdaje sobie sprawy, że coś jej się należy to często jest to pomijane. Chwała naprawdę rzetelnym lekarzom!

Anielka27 lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,u mnie z cytomegalią i toxoplazmozą było tak,że dostałam skierowanie na te badania jak tylko dowiedziałam się,że jestem w ciąży,razem z hivem i różyczką i teraz drugi raz,w drugim trymestrze,mam zrobić przed wizytą pod koniec stycznia.

Ale jednego nie bardzo rozumiem... Jeżeli cytomegalií nie leczy się w ciąży,to po co ją robić w drugim trymestrze?W trzecim rozumiem,bo w razie czego trzeba po porodzie leczyć dziecko,ale przecież jeżeli ja w styczniu zobaczę,że to cholerstwo,co przechodzę teraz to była cytomegalia (a oczywiście,że już to sobie wkręcam),to i tak nic z tym nie zrobię,a przy okazji umrę do maja ze strachu.

Anielka27 lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz powiedział mi, że podobno badanie na cytomegalie zostało wychowane i nie ma już tego w rozporządzeniu ministra zdrowia. Sam nie rozumie dlaczego ale tak jest. On natomiast uważa że trzeba to badanie zrobić, dlatego daje skierowanie. Tylko później zawsze musi pisać wyjaśnienia typu że miał podejrzenie choroby, bo nfz się czepia i nie chce zwracać kasy za te badania skoro wg ministerstwa zdrowia nie są obowiązkowe...

W mojej karcie ciąży nie ma miejsca na wpisanie wyników cytomegalii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 23:32

km5shdgeq6lxrwmj.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ