MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Galanea witaj - mieliśmy tu taki temat niedawno więc zapytam, skąd taki nick?
O mnie trochę informacji do listyjestem z Górnego Śląska, mam 3-letnią córkę, teraz zaskoczyło przy drugim podejściu (na urlopie poza granicami kraju
ale tego nie musisz dopisywać do listy
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 14:01
-
Toksoplazmozą łatwiej zarazić się próbując surowego mięsa niż od kota. Zwłaszcza jak kot nie wychodzi z domu. Ja miałam 2 koty przez 6 lat i okazało się że nie przechodziłam toksoplazmozy. Jako dziecko też znosiłam z podwórka wszystkie koty.
MonikaS lubi tę wiadomość
-
Heja;) Mi ostatnio brakuje sił na wszystko, mogłabym spać całymi dniami;( I jeszcze brzuch pobolewa po bokach- więzadła chyba:), mam jakiś problem z trawieniem, a wieczorem chyba mi na chwilę brzuch stwardniał, ale wzięłam nospe i przeszło...
Jak się będzie powtarzać to zadzwonię do lekarza, może w poniedziałek mnie przyjmie;)
-
nick nieaktualnya oto mój brzucholek ( w końcu zebrałam się na zrobienie zdjęcia)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b20fcbfc87ff.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 14:28
fler, Martynika, Kota, AISAK, Galanea, weronikabp, evas, nutka, Tusia84, Niesforna, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nutka - dziękuję bardzo
Na razie miałam badanie prenatalne w 12-tym tc, padło podejrzenie na dziewczynkę na 70%. 11 lutego idę na połówkowe, może dowiem się więcej. Bardzo marzę o córeczceAle wiadomo, ważne, żeby dziecko było zdrowe. A Ty już wiesz? Czujesz ruchy? Ja wciąż czekam na tę chwilę, czasem wydaje mi się, że to to, ale pewności nie mam
-
AISAK wrote:Ja juz po wizycie w przychodni. Angina. Antybiotyk dostałam - mam nadzieje ze zdziała cuda. Powiem Wam, ze milo byłam zaskoczona, bo pacjenci sami przepuścili mnie W kolejce do lekarza:)
AISAK, to naprawdę musiałaś słabo wyglądać, bo niestety to rzadko się zdarza. Ale widać są jeszcze empatyczni ludzie na świecie.
Anginy współczuję, pogoń to paskudztwo jak najszybciej!AISAK lubi tę wiadomość
-
Galanea wrote:nutka - dziękuję bardzo
Na razie miałam badanie prenatalne w 12-tym tc, padło podejrzenie na dziewczynkę na 70%. 11 lutego idę na połówkowe, może dowiem się więcej. Bardzo marzę o córeczceAle wiadomo, ważne, żeby dziecko było zdrowe. A Ty już wiesz? Czujesz ruchy? Ja wciąż czekam na tę chwilę, czasem wydaje mi się, że to to, ale pewności nie mam
Tez mam polowkowe 11 LutegoFajnie.
-
nick nieaktualny
-
Ale fajny brzuchol - ja mam jeszcze prawie płaski, i jak ktoś nie wie, to nie widać, że jestem w ciąży. Ale przy pierwszej ciąży też tak miałam, w 6 miesiącu byliśmy na weselu i mówili, że jakby nie wiedzieli to w życiu by nie powiedzieli że ciążarna. Taki urok widocznie. Ja tylko czuję po spodniach, których nie mogę dopiąć i ciążówki już poszły w ruch, ale reszta ubrań bez problemu.
Galnea - gratulacje!
Podobno największe prawdopodobieństwo zajścia jest przy pierwszym podejściu a po 3 miesiącach gwałtownie spada, pewnie za sprawą psychiki. Mi się wydaje, że nam się udało tak szybko tylko dlatego że pojechaliśmy na urlop i nie było stresów codzienności, a że akurat trafiło w ten dzień to chyba tak musiało być po prostu (pamiętam jak wtedy wogóle nie miałam ochoty na seks)
Galanea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MI tez sie udalo przy pierwszym podejsciu, ale mialam stymulowana owulacje lekami bo po poronieniu organizm sie zacial i nie chcial produkowac jajeczek. Tez mnie to zaskoczylo, bylam nastawiona na dlugie miesiace leczenia
W pierwszej ciazy (nieudanej) tez sie udalo za pierwszym razem maz sie bardzo cieszy, ze ma 100% skutecznoscGalanea lubi tę wiadomość
-
weronikabp w takim razie za Ciebie też trzymam kciuki
Po USG prenatalnym moje dziecko miało podejrzenie ARSA, ale wszystkie pozostałe badania i wyniki są w ładnych normach, test podwójny również. Denerwuję się trochę, ale wierzę, że będzie dobrze. Wszyscy lekarze mi mówią: Pewnie taka uroda dziecka.
Oby tak było.weronikabp lubi tę wiadomość