Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 20:35

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Galanea i napisz nam coś o sobie jak się czujesz ile masz lat, jak długo się staraliście i na kiedy masz termin

• sunset Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea witaj - mieliśmy tu taki temat niedawno więc zapytam, skąd taki nick?

O mnie trochę informacji do listy :) jestem z Górnego Śląska, mam 3-letnią córkę, teraz zaskoczyło przy drugim podejściu (na urlopie poza granicami kraju :) ale tego nie musisz dopisywać do listy :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 14:01

c55fflw1uez1iz08.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toksoplazmozą łatwiej zarazić się próbując surowego mięsa niż od kota. Zwłaszcza jak kot nie wychodzi z domu. Ja miałam 2 koty przez 6 lat i okazało się że nie przechodziłam toksoplazmozy. Jako dziecko też znosiłam z podwórka wszystkie koty.

MonikaS lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja;) Mi ostatnio brakuje sił na wszystko, mogłabym spać całymi dniami;( I jeszcze brzuch pobolewa po bokach- więzadła chyba:), mam jakiś problem z trawieniem, a wieczorem chyba mi na chwilę brzuch stwardniał, ale wzięłam nospe i przeszło...:( Jak się będzie powtarzać to zadzwonię do lekarza, może w poniedziałek mnie przyjmie;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 20:35

Kota, Anielka27, eta, ivv lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea- to gratuluję podwójnie;) Mało komu udaje się od razu;) Wiadomo już coś więcej- chłopczyk czy dziewczynka?:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto mój brzucholek ( w końcu zebrałam się na zrobienie zdjęcia) :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b20fcbfc87ff.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 14:28

fler, Martynika, Kota, AISAK, Galanea, weronikabp, evas, nutka, Tusia84, Niesforna, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka - dziękuję bardzo :)
    Na razie miałam badanie prenatalne w 12-tym tc, padło podejrzenie na dziewczynkę na 70%. 11 lutego idę na połówkowe, może dowiem się więcej. Bardzo marzę o córeczce :) Ale wiadomo, ważne, żeby dziecko było zdrowe. A Ty już wiesz? Czujesz ruchy? Ja wciąż czekam na tę chwilę, czasem wydaje mi się, że to to, ale pewności nie mam ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja juz po wizycie w przychodni. Angina. Antybiotyk dostałam - mam nadzieje ze zdziała cuda. Powiem Wam, ze milo byłam zaskoczona, bo pacjenci sami przepuścili mnie W kolejce do lekarza:)

AISAK, to naprawdę musiałaś słabo wyglądać, bo niestety to rzadko się zdarza. Ale widać są jeszcze empatyczni ludzie na świecie.

Anginy współczuję, pogoń to paskudztwo jak najszybciej!

AISAK lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • fler Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 ślicznie wyglądasz :)

Anielka27 lubi tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    nutka - dziękuję bardzo :)
    Na razie miałam badanie prenatalne w 12-tym tc, padło podejrzenie na dziewczynkę na 70%. 11 lutego idę na połówkowe, może dowiem się więcej. Bardzo marzę o córeczce :) Ale wiadomo, ważne, żeby dziecko było zdrowe. A Ty już wiesz? Czujesz ruchy? Ja wciąż czekam na tę chwilę, czasem wydaje mi się, że to to, ale pewności nie mam ;)

Tez mam polowkowe 11 Lutego :) Fajnie.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota - trzymam kciuki, żeby było bardzo udane :)
    To akurat moje urodziny, liczę, że prezentem będzie dobry wynik :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy też dziewczyny pokazujcie swoje brzuszki :) ja połówkowe mam w poniedziałek 20. stycznia i mam stracha nie powiem... Nerwowa się zrobiłam ostatnio nawet mąż zauważył - pewnie dlatego, że badanie tuż tuż.

• sunset Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajny brzuchol - ja mam jeszcze prawie płaski, i jak ktoś nie wie, to nie widać, że jestem w ciąży. Ale przy pierwszej ciąży też tak miałam, w 6 miesiącu byliśmy na weselu i mówili, że jakby nie wiedzieli to w życiu by nie powiedzieli że ciążarna. Taki urok widocznie. Ja tylko czuję po spodniach, których nie mogę dopiąć i ciążówki już poszły w ruch, ale reszta ubrań bez problemu.

Galnea - gratulacje!
    Podobno największe prawdopodobieństwo zajścia jest przy pierwszym podejściu a po 3 miesiącach gwałtownie spada, pewnie za sprawą psychiki. Mi się wydaje, że nam się udało tak szybko tylko dlatego że pojechaliśmy na urlop i nie było stresów codzienności, a że akurat trafiło w ten dzień to chyba tak musiało być po prostu (pamiętam jak wtedy wogóle nie miałam ochoty na seks :))

Galanea lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea witaj, nam też się szybciutko udało pomimo mojego niemłodego już wieku :)
    ja mam ur 13.02 a połówkowe 07.02 więc podobnie jak Ty :))

• Kota Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MI tez sie udalo przy pierwszym podejsciu, ale mialam stymulowana owulacje lekami bo po poronieniu organizm sie zacial i nie chcial produkowac jajeczek. Tez mnie to zaskoczylo, bylam nastawiona na dlugie miesiace leczenia :)
    W pierwszej ciazy (nieudanej) tez sie udalo za pierwszym razem maz sie bardzo cieszy, ze ma 100% skutecznosc :P

Galanea lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp w takim razie za Ciebie też trzymam kciuki :) Po USG prenatalnym moje dziecko miało podejrzenie ARSA, ale wszystkie pozostałe badania i wyniki są w ładnych normach, test podwójny również. Denerwuję się trochę, ale wierzę, że będzie dobrze. Wszyscy lekarze mi mówią: Pewnie taka uroda dziecka.
    Oby tak było.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest zespol ARSA? Nie slyszalam o tym. Trzymam kciuki zeby bylo wszystko usper na polowkowym. Ja czekam na wyniki cytomegali :( pojechalam zrobic jeszcze raz bezposrednio w laboratorium a nie durnym luxmedzie i do 16 maja byc wyniki.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka mam taki sam brzuszek. Tak spojrzałam i jakbym siebie w lustrze zobaczyła :D

Anielka27 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ