MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya ja jak byłam ostatnio na wizycie kontrolnej u ginekologa to położna powiedziała mi , że jeśli chodzi o wagę to nie ważne jak dużo się przybrało tylko jaki jest ten przyrost w trakcie tygodni ciąży...
Może właśnie dlatego lekarz nie karci kiedy kobieta przytyje 30 kg czy 20... Owszem nie jest to korzystne dla zdrowia , kręgosłupa itp ale najwyraźniej powinno się tyć i tyle... Ja tam tez wagą się nie przejmuję , jak po urodzeniu samo nie zejdzie to trzeba będzie się po prostu nie lenić a wziąć za siebie i taka jest cała filozofiaTo wszystko zależy już od nas samych
weronikabp, Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość
-
seksualnaa wrote:hej kobietki, ja obecnie w 19 tygodniu i 3 kg na +, niby nie duzo ale brzuszek ogromny - juz teraz ma 102 cm w obwodzie
typowa ciężarówka ze mnie a do końca dalekoooo
pozdrawiam
Oj ja też mam ogromny brzuch, ostatnio spotkałam znajomą, która nie wiedziała, ze jestem w ciąży, myślała, że poród na dniach -
Marcycia86, nie martw się Kochana, tak jak pisała Topa, dobrze, że lekarz nie zbagatelizował, lepiej niech potrzymają Cię w szpitalu i sprawdzą wszystko jak należy. Lepiej dmuchać na zimne. Będzie dobrze, zobaczysz. Ja trzymam kciuki
Marcysia86, Anielka27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarcysia dzidzia zdrowa to najważniejsze, a poza tym też baaardzo ważne, że zainterweniują abyś mogła urodzić zdrowe dziecko , więc nie ma co płakać, będzie dobrze- to tylko tydzień - dla dzidzi to zniesiesz - bądź silna kobietką
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarcysia86 wrote:Hej dziewczyny juz po wizycie jestem waga plus 2 kg, z maluszkiem wszystko ok. I to tyle dobrych. Wiadomosci. Na jutro rano dostalam skierowanie do szpitala bo szyjka mi sie skraca i zaloza mi szwy. Buzka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 22:26
-
Marcysia będzie dobrze
znam przypadek gdzie było podobnie i wszystko było ok
dziewczyny nie gniewajcie się, że ja tak piszę, że schudłam póki co. każda pisze jak tam stoi ze swoją wagą to i ja piszę - kłamać nie będę. cieszę się, że tak to u mnie wygląda bo ja jestem trochę przy sobie - ukrywać tej radości nie mam zamiaru. nie piszę, żeby kogokolwiek zdołować. i tak ta sytuacja zaraz się zmieni - mam tego świadomość bo w pierwszej ciąży najwięcej przytyłam w ostatnich tygodniachgłodzić się nie głodzę bo dla mnie też zdrowie maluszka najważniejsze
Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość
-
Eh, a ja muszę przyznać, że zaczęłam lekko kwilić z powodu tych 1,2 kg u lekarza. Zrugał mnie, że tak się składa, ze to nie moje kilogramy tylko dziecka i co te kobiety takie egoistyczne są. No ma facet ewidentnie rację i wy również. Staram się walczyć z takim zachowaniem u siebie, ale mam wrażenie, że jestem tak potężna, że zaraz nie zmieszczę się w drzwiach! W dodatku nie mogę ćwiczyć. Nie cieszę się, że chudnę ale też jestem zmartwiona, że tyję. Ot, sfiksowania po zaburzeniach odżywiania - trzeba to przejść po prostu. Zejdźmy z tematu wagi na razie.
ja tam dzisiaj wpałaszowałam chipsy, zjadając najpierw prawdziwy wysokowartościowy obiad, rosół i świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy. a co!
-
jestem juz po dzis.wizycie, szyjka dl 4.2cm, z maluchem ok I ma byc Corcia ;--))))))))))))))))))))))))))))
bardzo sie cieszymy ze wreszcie poznalismy plec , bo wczesnej Mala umiejetnie sie zakrywala, termin wstepnie na 1 czerwiec ze wzgledu na dlugosc cykli
poskoczylo tylko TSH 2x wiec do wyregulowania
Martynika, AISAK, Kota, fler, Anielka27, weronikabp, eta, MonikaS, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:Co do skurczy b-h,to na tej przytoczonej stronie jest napisane,że one trwają nie dłużej jak parę minut,ja natomiast często mam bardzo długo twardy brzuch,jak piłka,i sądzę raczej,że to gazy,czyli to,co sugerował mi lekarz.Antidotum-maleńkie posiłki,a często,lekkostrawne.Staram się do tego stosować i widzę różnicę,ale dziś ogromny kubek gorącego mleka z miodem i masłem na cholerny kaszel niestety mnie załatwił na parę godzin...
To zalezy. Moja przyjaciolka ma twardy brzuch od 12 tygodnia i ma twardy praltcyznie caly czas, jak tylko sie przejdzie, po sexie zaraz jej twardnieje i to na dlugo. Teraz jest w 31 tygodniu brzuch dalej twardy. BYla w szpitalu podawali jej duze dawki magnezu oczywiscie nic nie pomoglo. Taka jej uroda. Bobadek sie dobrze rozwija i to najwazniejsze.
Anielka27, gosiunia lubią tę wiadomość
-
dostalam jeszczo od mej pl gin leki dodtakowo na ten kaszel (sinupret, flegamine, otrivin do nosa)bo mowi ze widac I slychac ze jestem cala zalozona I ze nie nalezy sie bac w ciazy lekow ale infekcji powodujacej silny kaszel I wstrzasanie dziecka
CRP wyszlo 133 wiec infekcja jak trza, po braniu lekow od pt poprawe zauwazylam w niedz dopiero, jeszcze po nocach mnie wyrywalo I budzilo
no coz nie przypuszczlam ze tak mnie wezmie mocno I szybko....
na szczescie Dzidzia zdrowa , 360gram wiec w gornej granicy normy I jeszcze 2 dni wieksza niz wg owuacji ;;--))) fakt my oboje z mezem 170 I 176cm wiec pewnie o glowe nas przerosnie w takim tempie
troche gin narzekala ze 6kg to duzo za duzo przybralam , ale tlumaczylam jej ze jak na irl warunki to ja modelka jestem :--)))
AISAK, eta, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny