Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • seksualnaa Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki, ja obecnie w 19 tygodniu i 3 kg na +, niby nie duzo ale brzuszek ogromny - juz teraz ma 102 cm w obwodzie :):):) typowa ciężarówka ze mnie a do końca dalekoooo :) pozdrawiam

Limerikowo lubi tę wiadomość

seksualnaa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak byłam ostatnio na wizycie kontrolnej u ginekologa to położna powiedziała mi , że jeśli chodzi o wagę to nie ważne jak dużo się przybrało tylko jaki jest ten przyrost w trakcie tygodni ciąży...
    Może właśnie dlatego lekarz nie karci kiedy kobieta przytyje 30 kg czy 20... Owszem nie jest to korzystne dla zdrowia , kręgosłupa itp ale najwyraźniej powinno się tyć i tyle... Ja tam tez wagą się nie przejmuję , jak po urodzeniu samo nie zejdzie to trzeba będzie się po prostu nie lenić a wziąć za siebie i taka jest cała filozofia :) To wszystko zależy już od nas samych :)

weronikabp, Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny juz po wizycie jestem waga plus 2 kg, z maluszkiem wszystko ok. I to tyle dobrych. Wiadomosci. Na jutro rano dostalam skierowanie do szpitala bo szyjka mi sie skraca i zaloza mi szwy. Buzka

• topa42 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia a będziesz leżała w szpitalu? Współczuję ale dobrze że od razu lekarz reaguje.

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seksualnaa wrote:
    hej kobietki, ja obecnie w 19 tygodniu i 3 kg na +, niby nie duzo ale brzuszek ogromny - juz teraz ma 102 cm w obwodzie :):):) typowa ciężarówka ze mnie a do końca dalekoooo :) pozdrawiam

Oj ja też mam ogromny brzuch, ostatnio spotkałam znajomą, która nie wiedziała, ze jestem w ciąży, myślała, że poród na dniach :/

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno tydzien bo szwy w przyszly poniedzialek najpierw wsszystkie badania. Maz juz mnie spakowal a ja rycze jak glupia :-(

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycia86, nie martw się Kochana, tak jak pisała Topa, dobrze, że lekarz nie zbagatelizował, lepiej niech potrzymają Cię w szpitalu i sprawdzą wszystko jak należy. Lepiej dmuchać na zimne. Będzie dobrze, zobaczysz. Ja trzymam kciuki :)

Marcysia86, Anielka27 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia dzidzia zdrowa to najważniejsze, a poza tym też baaardzo ważne, że zainterweniują abyś mogła urodzić zdrowe dziecko , więc nie ma co płakać, będzie dobrze- to tylko tydzień - dla dzidzi to zniesiesz - bądź silna kobietką :)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia to nic groźnego te szwy - spokojnie nerwy teraz nic nie pomogą - leż, odpoczywaj i się nie denerwuj.

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86 wrote:
    Hej dziewczyny juz po wizycie jestem waga plus 2 kg, z maluszkiem wszystko ok. I to tyle dobrych. Wiadomosci. Na jutro rano dostalam skierowanie do szpitala bo szyjka mi sie skraca i zaloza mi szwy. Buzka
    Marcysia, kciuki!!! I nie denerwuj sie, wszystko bedzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 22:26

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia będzie dobrze :) znam przypadek gdzie było podobnie i wszystko było ok :)

dziewczyny nie gniewajcie się, że ja tak piszę, że schudłam póki co. każda pisze jak tam stoi ze swoją wagą to i ja piszę - kłamać nie będę. cieszę się, że tak to u mnie wygląda bo ja jestem trochę przy sobie - ukrywać tej radości nie mam zamiaru. nie piszę, żeby kogokolwiek zdołować. i tak ta sytuacja zaraz się zmieni - mam tego świadomość bo w pierwszej ciąży najwięcej przytyłam w ostatnich tygodniach :) głodzić się nie głodzę bo dla mnie też zdrowie maluszka najważniejsze :)

Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, a ja muszę przyznać, że zaczęłam lekko kwilić z powodu tych 1,2 kg u lekarza. Zrugał mnie, że tak się składa, ze to nie moje kilogramy tylko dziecka i co te kobiety takie egoistyczne są. No ma facet ewidentnie rację i wy również. Staram się walczyć z takim zachowaniem u siebie, ale mam wrażenie, że jestem tak potężna, że zaraz nie zmieszczę się w drzwiach! W dodatku nie mogę ćwiczyć. Nie cieszę się, że chudnę ale też jestem zmartwiona, że tyję. Ot, sfiksowania po zaburzeniach odżywiania - trzeba to przejść po prostu. Zejdźmy z tematu wagi na razie.:D ja tam dzisiaj wpałaszowałam chipsy, zjadając najpierw prawdziwy wysokowartościowy obiad, rosół i świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy. a co!

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz po dzis.wizycie, szyjka dl 4.2cm, z maluchem ok I ma byc Corcia ;--))))))))))))))))))))))))))))
    bardzo sie cieszymy ze wreszcie poznalismy plec , bo wczesnej Mala umiejetnie sie zakrywala, termin wstepnie na 1 czerwiec ze wzgledu na dlugosc cykli
    poskoczylo tylko TSH 2x wiec do wyregulowania
    f2w39n73tw3blv37.png

Martynika, AISAK, Kota, fler, Anielka27, weronikabp, eta, MonikaS, Tusia84 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limerikowo,a jak kaszel po tym antybiotyku?

• Kota Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Co do skurczy b-h,to na tej przytoczonej stronie jest napisane,że one trwają nie dłużej jak parę minut,ja natomiast często mam bardzo długo twardy brzuch,jak piłka,i sądzę raczej,że to gazy,czyli to,co sugerował mi lekarz.Antidotum-maleńkie posiłki,a często,lekkostrawne.Staram się do tego stosować i widzę różnicę,ale dziś ogromny kubek gorącego mleka z miodem i masłem na cholerny kaszel niestety mnie załatwił na parę godzin...

To zalezy. Moja przyjaciolka ma twardy brzuch od 12 tygodnia i ma twardy praltcyznie caly czas, jak tylko sie przejdzie, po sexie zaraz jej twardnieje i to na dlugo. Teraz jest w 31 tygodniu brzuch dalej twardy. BYla w szpitalu podawali jej duze dawki magnezu oczywiscie nic nie pomoglo. Taka jej uroda. Bobadek sie dobrze rozwija i to najwazniejsze.

Anielka27, gosiunia lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostalam jeszczo od mej pl gin leki dodtakowo na ten kaszel (sinupret, flegamine, otrivin do nosa)bo mowi ze widac I slychac ze jestem cala zalozona I ze nie nalezy sie bac w ciazy lekow ale infekcji powodujacej silny kaszel I wstrzasanie dziecka
    CRP wyszlo 133 wiec infekcja jak trza, po braniu lekow od pt poprawe zauwazylam w niedz dopiero, jeszcze po nocach mnie wyrywalo I budzilo
    no coz nie przypuszczlam ze tak mnie wezmie mocno I szybko....
    na szczescie Dzidzia zdrowa , 360gram wiec w gornej granicy normy I jeszcze 2 dni wieksza niz wg owuacji ;;--))) fakt my oboje z mezem 170 I 176cm wiec pewnie o glowe nas przerosnie w takim tempie
    troche gin narzekala ze 6kg to duzo za duzo przybralam , ale tlumaczylam jej ze jak na irl warunki to ja modelka jestem :--)))
    f2w39n73chqv1q3r.png

AISAK, eta, Tusia84 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsenność mnie wykończy , a w dzień muszę funkcjonować

bontbhr.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2014, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W miare dobrze przespana noc. Czekam az mezus skonczy prace i jedziemy. Dziekuje za ogromne wsparcie z Waszej strony, jestescie Cudowne. Buziaczki

weronikabp lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia trzymam kcuki , będzie dobrze :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia dawaj znać, jesteśmy z Tobą :-))
    Limerikowo - gratuluje córci :-)) i zdrowia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 08:36

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ