X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • seksualnaa Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki, ja obecnie w 19 tygodniu i 3 kg na +, niby nie duzo ale brzuszek ogromny - juz teraz ma 102 cm w obwodzie :):):) typowa ciężarówka ze mnie a do końca dalekoooo :) pozdrawiam

Limerikowo lubi tę wiadomość

seksualnaa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak byłam ostatnio na wizycie kontrolnej u ginekologa to położna powiedziała mi , że jeśli chodzi o wagę to nie ważne jak dużo się przybrało tylko jaki jest ten przyrost w trakcie tygodni ciąży...
    Może właśnie dlatego lekarz nie karci kiedy kobieta przytyje 30 kg czy 20... Owszem nie jest to korzystne dla zdrowia , kręgosłupa itp ale najwyraźniej powinno się tyć i tyle... Ja tam tez wagą się nie przejmuję , jak po urodzeniu samo nie zejdzie to trzeba będzie się po prostu nie lenić a wziąć za siebie i taka jest cała filozofia :) To wszystko zależy już od nas samych :)

weronikabp, Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny juz po wizycie jestem waga plus 2 kg, z maluszkiem wszystko ok. I to tyle dobrych. Wiadomosci. Na jutro rano dostalam skierowanie do szpitala bo szyjka mi sie skraca i zaloza mi szwy. Buzka

• topa42 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia a będziesz leżała w szpitalu? Współczuję ale dobrze że od razu lekarz reaguje.

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seksualnaa wrote:
    hej kobietki, ja obecnie w 19 tygodniu i 3 kg na +, niby nie duzo ale brzuszek ogromny - juz teraz ma 102 cm w obwodzie :):):) typowa ciężarówka ze mnie a do końca dalekoooo :) pozdrawiam

Oj ja też mam ogromny brzuch, ostatnio spotkałam znajomą, która nie wiedziała, ze jestem w ciąży, myślała, że poród na dniach :/

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno tydzien bo szwy w przyszly poniedzialek najpierw wsszystkie badania. Maz juz mnie spakowal a ja rycze jak glupia :-(

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycia86, nie martw się Kochana, tak jak pisała Topa, dobrze, że lekarz nie zbagatelizował, lepiej niech potrzymają Cię w szpitalu i sprawdzą wszystko jak należy. Lepiej dmuchać na zimne. Będzie dobrze, zobaczysz. Ja trzymam kciuki :)

Marcysia86, Anielka27 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia dzidzia zdrowa to najważniejsze, a poza tym też baaardzo ważne, że zainterweniują abyś mogła urodzić zdrowe dziecko , więc nie ma co płakać, będzie dobrze- to tylko tydzień - dla dzidzi to zniesiesz - bądź silna kobietką :)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia to nic groźnego te szwy - spokojnie nerwy teraz nic nie pomogą - leż, odpoczywaj i się nie denerwuj.

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86 wrote:
    Hej dziewczyny juz po wizycie jestem waga plus 2 kg, z maluszkiem wszystko ok. I to tyle dobrych. Wiadomosci. Na jutro rano dostalam skierowanie do szpitala bo szyjka mi sie skraca i zaloza mi szwy. Buzka
    Marcysia, kciuki!!! I nie denerwuj sie, wszystko bedzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 22:26

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia będzie dobrze :) znam przypadek gdzie było podobnie i wszystko było ok :)

dziewczyny nie gniewajcie się, że ja tak piszę, że schudłam póki co. każda pisze jak tam stoi ze swoją wagą to i ja piszę - kłamać nie będę. cieszę się, że tak to u mnie wygląda bo ja jestem trochę przy sobie - ukrywać tej radości nie mam zamiaru. nie piszę, żeby kogokolwiek zdołować. i tak ta sytuacja zaraz się zmieni - mam tego świadomość bo w pierwszej ciąży najwięcej przytyłam w ostatnich tygodniach :) głodzić się nie głodzę bo dla mnie też zdrowie maluszka najważniejsze :)

Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, a ja muszę przyznać, że zaczęłam lekko kwilić z powodu tych 1,2 kg u lekarza. Zrugał mnie, że tak się składa, ze to nie moje kilogramy tylko dziecka i co te kobiety takie egoistyczne są. No ma facet ewidentnie rację i wy również. Staram się walczyć z takim zachowaniem u siebie, ale mam wrażenie, że jestem tak potężna, że zaraz nie zmieszczę się w drzwiach! W dodatku nie mogę ćwiczyć. Nie cieszę się, że chudnę ale też jestem zmartwiona, że tyję. Ot, sfiksowania po zaburzeniach odżywiania - trzeba to przejść po prostu. Zejdźmy z tematu wagi na razie.:D ja tam dzisiaj wpałaszowałam chipsy, zjadając najpierw prawdziwy wysokowartościowy obiad, rosół i świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy. a co!

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz po dzis.wizycie, szyjka dl 4.2cm, z maluchem ok I ma byc Corcia ;--))))))))))))))))))))))))))))
    bardzo sie cieszymy ze wreszcie poznalismy plec , bo wczesnej Mala umiejetnie sie zakrywala, termin wstepnie na 1 czerwiec ze wzgledu na dlugosc cykli
    poskoczylo tylko TSH 2x wiec do wyregulowania
    f2w39n73tw3blv37.png

Martynika, AISAK, Kota, fler, Anielka27, weronikabp, eta, MonikaS, Tusia84 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limerikowo,a jak kaszel po tym antybiotyku?

• Kota Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Co do skurczy b-h,to na tej przytoczonej stronie jest napisane,że one trwają nie dłużej jak parę minut,ja natomiast często mam bardzo długo twardy brzuch,jak piłka,i sądzę raczej,że to gazy,czyli to,co sugerował mi lekarz.Antidotum-maleńkie posiłki,a często,lekkostrawne.Staram się do tego stosować i widzę różnicę,ale dziś ogromny kubek gorącego mleka z miodem i masłem na cholerny kaszel niestety mnie załatwił na parę godzin...

To zalezy. Moja przyjaciolka ma twardy brzuch od 12 tygodnia i ma twardy praltcyznie caly czas, jak tylko sie przejdzie, po sexie zaraz jej twardnieje i to na dlugo. Teraz jest w 31 tygodniu brzuch dalej twardy. BYla w szpitalu podawali jej duze dawki magnezu oczywiscie nic nie pomoglo. Taka jej uroda. Bobadek sie dobrze rozwija i to najwazniejsze.

Anielka27, gosiunia lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostalam jeszczo od mej pl gin leki dodtakowo na ten kaszel (sinupret, flegamine, otrivin do nosa)bo mowi ze widac I slychac ze jestem cala zalozona I ze nie nalezy sie bac w ciazy lekow ale infekcji powodujacej silny kaszel I wstrzasanie dziecka
    CRP wyszlo 133 wiec infekcja jak trza, po braniu lekow od pt poprawe zauwazylam w niedz dopiero, jeszcze po nocach mnie wyrywalo I budzilo
    no coz nie przypuszczlam ze tak mnie wezmie mocno I szybko....
    na szczescie Dzidzia zdrowa , 360gram wiec w gornej granicy normy I jeszcze 2 dni wieksza niz wg owuacji ;;--))) fakt my oboje z mezem 170 I 176cm wiec pewnie o glowe nas przerosnie w takim tempie
    troche gin narzekala ze 6kg to duzo za duzo przybralam , ale tlumaczylam jej ze jak na irl warunki to ja modelka jestem :--)))
    f2w39n73chqv1q3r.png

AISAK, eta, Tusia84 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsenność mnie wykończy , a w dzień muszę funkcjonować

bontbhr.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2014, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W miare dobrze przespana noc. Czekam az mezus skonczy prace i jedziemy. Dziekuje za ogromne wsparcie z Waszej strony, jestescie Cudowne. Buziaczki

weronikabp lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia trzymam kcuki , będzie dobrze :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia dawaj znać, jesteśmy z Tobą :-))
    Limerikowo - gratuluje córci :-)) i zdrowia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 08:36

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ