X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    000kar000 wrote:
    Dziewczyny a któraś z Was jest już na L4 ?? Bo ja się zastanawiam, za dużo stresów mam w pracy i nie chcę zaszkodzić mojej kruszynce.

ja tez jestem :)

• Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27
    Gratuluję szczerze fajnie już zobaczyć serduszko Też myślałam żeby iść wcześniej na USG ale wcześniej niż się zapisałam 07.11.2013 to nie ma chyba sensu JA JUŻ BYM CHCIAŁA

Anielka27 lubi tę wiadomość

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    000kar000
    Ja też jestem na L4 od 5 tyg ciąży Jeśli pracę masz ciężką to idź Pierwsze tygodnie są bardzo ważne dla ciąży Pozdrawiam

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta część z nas, które mają termin na koniec czerwca równie dobrze mogą zostać też lipcowymi mamami :)

ja teraz nie będę nic kupowała jeśli już to tak może powoli od połowy ciąży :)

ggfxf7q.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprowadzone zmiany:

1. natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
    Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
    leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
    fler – 3 czerwca 2014 r.
    Martynika – 4 czerwca 2014 r.
    czekajajaca – 5 czerwca 2014 r.
    MonikaS – 5 czerwca 2014 r.
    jarzębinka – 9 czerwca 2014 r.
    basssia87 – 11 czerwca 2014 r.
    Nalka – 11 czerwca 2014 r.
    Anielka27 – 14 czerwca 2014 r.
    Mati1980 – 14 czerwca 2014 r.
    Evelineq – 15 czerwca 2014 r.
    azi – 16 czerwca 2014 r.
    monalisa – 17 czerwca 2014 r.
    vosia – 17 czerwca 2014 r.
    Modelka – 18 czerwca 2014 r.
    Furia - 19 czerwca 2014 r.
    Maksi8 – 20 czerwca 2014 r.
    nutka – 20 czerwca 2014 r.
    joaa – 21 czerwca 2014 r.
    fasolka13 – 21 czerwca 2014 r.
    Olena – 24 czerwca 2014 r.
    Kota – 26 czerwca 2014 r.
    000kar000 – 26 czerwca 2014 r.
    Tusia84 - 26 czerwca 2014 r.
    topa42 – 28 czerwca 2014 r.
    evas – 30 czerwca 2014 r.
    29. Duchess - 30 czerwca 2014 r.

nie sądziłam że jest nas tak dużo

• topa42 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anielka27 gratuluje :-)
    was też tak bolą plecy i kręgosłup? ja normalnie po 8 godinach siedzenia w pracy wyję z bólu :-( a to dopiero początek. Zawsze mnie po pracy bolały ale nie az tak !

zem3i09keg891u11.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Byłam na USG prywatnie nie mogłam już czekać aż do 11 tygodnia! Wszystko jest ok (oby tak zostało) i widać już bijące serduszko!!!!!!!!!! Termin mam na 14 czerwca a nie na 10 jak przypisało OVU. Dziewczyny też Wam zyczę tego niesamowitego uczucia i z całego serca życzę zdrowej ciąży i zdrowego dziecka bo to jest najważniejsze:) Normalnie się w gabinecie poryczałam , piękne uczucie, osobiście polecam ;)

Znam to uczucie bo doświadczyłam tego wczoraj.Bijące serduszko to cudowne uczucie usłyszeć po raz pierwszy

relganli3wx3d6wm.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi trzymam kciuki za wizytę i daj znać.

Fler super pomysł z listą :)

Topa ja jeszcze nic nie kupiłam. Myślę, że po I trymestrze zacznę. Z córą czekałam prawie do końca i później na wariata kupowałam. Ale wszystko przed porodem. Słyszałam od babci, że jak tak można :)

Anielka gratuluję!

Maksi a czemu napewno nie kupisz wózka, a łóżeczko kupisz? Nie bardzo rozumiem

• basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ta część z nas, które mają termin na koniec czerwca równie dobrze mogą zostać też lipcowymi mamami :)

Tusia równie dobrze możemy zostać kwietniówkami, majówkami :P Nigdy nic nie wiadomo. Ja mam jakieś ciche przeczucie, że potną mnie w maju, bo jednak mały odstęp czasu między cc a ciążą

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam naturalnie pierwsze dziecko, z córką miałam cc i chyba gdybym miała teraz wybierać to bym chciała naturalnie urodzić :)

ggfxf7q.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja bardzo chciałam naturalnie rodzić, ale młoda nie chciała "wyleźć" :) wywoływali i wywoływali i nic. A ze względu na to, że miałam cukrzycę ciążową musiałam być rozwiązana w terminie - jakieś przepisy szpitala

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ja też w drugiej ciąży nie miałam wyboru bo córka się źle ułożyła.. jednak mimo bólu i 10 godzin rodzenia to zupełnie inne przeżycie i doświadczenie :)

ggfxf7q.png
  • miriiam Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Będę chyba czerwcowa mamą, wg ovu jestem w 5 tygodniu ciąży.To moja pierwsza ciąża i bardzo wyczekana. Starałam się o nią 1,5 roku i nie obeszło sie bez pomocy medycyny. Chciałabym się Was doradzić. Byłam wczoraj na wizycie u lekarza na usg, to był mój 5 tyd 4 dzień. Lekarz na usg widział tylko pęcherzyk ciążowy bez zarodka. Jego reakcja była taka jakby to oznaczało coś złego, mówił coś o pustym jaju. Teraz poczytałam i dowiedziałam się że mało komu widać w 5 tygodniu zarodek. Czy może się mylę?
    Podzielcie sie tym proszę kiedy pokazało wam się dzieciątko, a kiedy jest tylko pęcherzyk.
    Muszę teraz czekać na kolejne usg 2 tygodnie a mam dużo niepokoju. Nie chcę żyć w strachu że coś jest nie tak.

Trzymam kciuki za wszystkie czercowe mamy :)

nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość

Jestem mamą
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basssia87
    Wózek podobno najbardziej jest pechowy może dla tego że jest na kółkach i kupuje się go dla nienarodzonego dziecka aby w nim podróżowało ciąża może przyjść i odejść Łóżeczko raczej nie jest na kółkach i najbardziej z dzieckiem kojarzy się wózek
    Nie zrozum mnie źle ale to nie mój wymysł tTak słyszałam od najstarszych osób z rodziny Mi też podoba się pewien fajny wózek ale ja poczekam W pierwszej ciąży też czekałam do porodu i po jakimś tygodniu kupiłam wózek

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, można dołączyć? termin na 25 czerwca :)

miriiam - moja lekarka zabroniła mi (w pierwszej ciąży, ale teraz to też obowiązuje) robić badania USG przed 11 tygodniem właśnie z tego powodu - co bym się nie rozczarowała jakby jeszcze nic nie było widać (a było ok), a jak by się miało coś dziać to usg i tak nie pomoże. Nie bierz tego usg do siebie i czekaj. Na pewno wszystko jest ok :)

nutka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • AniaEtoile Koleżanka

Wysłany: 23 października 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriiam wrote:
    Witam
    Będę chyba czerwcowa mamą, wg ovu jestem w 5 tygodniu ciąży.To moja pierwsza ciąża i bardzo wyczekana. Starałam się o nią 1,5 roku i nie obeszło sie bez pomocy medycyny. Chciałabym się Was doradzić. Byłam wczoraj na wizycie u lekarza na usg, to był mój 5 tyd 4 dzień. Lekarz na usg widział tylko pęcherzyk ciążowy bez zarodka. Jego reakcja była taka jakby to oznaczało coś złego, mówił coś o pustym jaju. Teraz poczytałam i dowiedziałam się że mało komu widać w 5 tygodniu zarodek. Czy może się mylę?
    Podzielcie sie tym proszę kiedy pokazało wam się dzieciątko, a kiedy jest tylko pęcherzyk.
    Muszę teraz czekać na kolejne usg 2 tygodnie a mam dużo niepokoju. Nie chcę żyć w strachu że coś jest nie tak.

Trzymam kciuki za wszystkie czercowe mamy :)

nic sie nie boj,w 5 jeszcze nic nie ma nawet prawa byc widac,najwczesniejto 6 tyg,6,5

AniaEtoile
  • AniaEtoile Koleżanka

Wysłany: 23 października 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie wpisywalam tutaj,termin mam na 11 a nie ma mnie na waszej liscie

AniaEtoile
  • nutka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriiam- kochana, ja w ponidziałek miałam 5t3d i też był tylko pęcherzyk. Nic złego lekarz nie mówił, powiedział tylko: zapraszam za dwa tygodnie i wtedy założymy kartę ciąży. Więc gdyby coś było nie tak, to chyba by nie mówił o tej karcie ciąży co? Powiedziałby raczej: za dwa tygodnie sprawdzimy czy jest ok. Czy cos w tym stylu;) Nie martw się kochana;)

Zresztą owulacja mogła być później(jak u mnie i niby wg om jestem w 7 tygodniu, a to dopiero 5t6d, w piątek będą 4 tygodnie od owulacji;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • miriiam Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam kochane :)
    Jestem trochę rozczarowana postawą lekarza.Bardzo mi pomógł i jestem mu bardzo wdzięczna, ale teraz mnie zawiódł. Rozumiem że nie chce robić złudnych nadziei, ale odbierać nadziei tez nie powinien. Jakby zapomniał jakie to ważne w jakiej my jesteśmy formie, straszenie nas tym że może byc różnie w niczym nie pomaga. Ach, postaram się mysleć pozytywnie i poczekać do nastepnego badania. I tak niewiele już teraz zależy ode mnie.
    Ach Ci lekarze zapominają że leczenie to nie tylko recepty i przyrządy. Że po drugiej stronie biurka siedzi człowiek.
    Bardzo Wam dziękuję, to forum jest niezastapione ;)

Anielka27, nutka lubią tę wiadomość

Jestem mamą
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi8 wrote:
    Basssia87
    Wózek podobno najbardziej jest pechowy może dla tego że jest na kółkach i kupuje się go dla nienarodzonego dziecka aby w nim podróżowało ciąża może przyjść i odejść Łóżeczko raczej nie jest na kółkach i najbardziej z dzieckiem kojarzy się wózek
    Nie zrozum mnie źle ale to nie mój wymysł tTak słyszałam od najstarszych osób z rodziny Mi też podoba się pewien fajny wózek ale ja poczekam W pierwszej ciąży też czekałam do porodu i po jakimś tygodniu kupiłam wózek

Wstrętne zabobony :P
    Jak moja była teściowa w poprzednich ciążach bez przerwy raczyła mnie jakimiś zabobonami, to robiłam jej na przekór. I nic z tych rzeczy się nie sprawdziło. Słyszałam ciągle, nie noś łańcuszka, nie przechodź przez płot, nie patrz przez "judasza" w drzwiach, nie przestrasz się.

W nic nie wierzę i moim klientkom powtarzam, że szkoda czasu na myślenie o takich bzdurach. Najważniejsze to nastawić się pozytywnie :D

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ