MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Wprowadzone zmiany:
1. natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
fler – 3 czerwca 2014 r.
Martynika – 4 czerwca 2014 r.
czekajajaca – 5 czerwca 2014 r.
MonikaS – 5 czerwca 2014 r.
jarzębinka – 9 czerwca 2014 r.
basssia87 – 11 czerwca 2014 r.
Nalka – 11 czerwca 2014 r.
Anielka27 – 14 czerwca 2014 r.
Mati1980 – 14 czerwca 2014 r.
Evelineq – 15 czerwca 2014 r.
azi – 16 czerwca 2014 r.
monalisa – 17 czerwca 2014 r.
vosia – 17 czerwca 2014 r.
Modelka – 18 czerwca 2014 r.
Furia - 19 czerwca 2014 r.
Maksi8 – 20 czerwca 2014 r.
nutka – 20 czerwca 2014 r.
joaa – 21 czerwca 2014 r.
fasolka13 – 21 czerwca 2014 r.
Olena – 24 czerwca 2014 r.
Kota – 26 czerwca 2014 r.
000kar000 – 26 czerwca 2014 r.
Tusia84 - 26 czerwca 2014 r.
topa42 – 28 czerwca 2014 r.
evas – 30 czerwca 2014 r.
29. Duchess - 30 czerwca 2014 r.
nie sądziłam że jest nas tak dużo -
Anielka27 wrote:Byłam na USG prywatnie nie mogłam już czekać aż do 11 tygodnia! Wszystko jest ok (oby tak zostało) i widać już bijące serduszko!!!!!!!!!! Termin mam na 14 czerwca a nie na 10 jak przypisało OVU. Dziewczyny też Wam zyczę tego niesamowitego uczucia i z całego serca życzę zdrowej ciąży i zdrowego dziecka bo to jest najważniejsze:) Normalnie się w gabinecie poryczałam , piękne uczucie, osobiście polecam
Znam to uczucie bo doświadczyłam tego wczoraj.Bijące serduszko to cudowne uczucie usłyszeć po raz pierwszyAnielka27 lubi tę wiadomość
-
Azi trzymam kciuki za wizytę i daj znać.
Fler super pomysł z listą
Topa ja jeszcze nic nie kupiłam. Myślę, że po I trymestrze zacznę. Z córą czekałam prawie do końca i później na wariata kupowałam. Ale wszystko przed porodem. Słyszałam od babci, że jak tak można
Anielka gratuluję!
Maksi a czemu napewno nie kupisz wózka, a łóżeczko kupisz? Nie bardzo rozumiem -
Tusia84 wrote:Ta część z nas, które mają termin na koniec czerwca równie dobrze mogą zostać też lipcowymi mamami
Tusia równie dobrze możemy zostać kwietniówkami, majówkami Nigdy nic nie wiadomo. Ja mam jakieś ciche przeczucie, że potną mnie w maju, bo jednak mały odstęp czasu między cc a ciążą -
Witam
Będę chyba czerwcowa mamą, wg ovu jestem w 5 tygodniu ciąży.To moja pierwsza ciąża i bardzo wyczekana. Starałam się o nią 1,5 roku i nie obeszło sie bez pomocy medycyny. Chciałabym się Was doradzić. Byłam wczoraj na wizycie u lekarza na usg, to był mój 5 tyd 4 dzień. Lekarz na usg widział tylko pęcherzyk ciążowy bez zarodka. Jego reakcja była taka jakby to oznaczało coś złego, mówił coś o pustym jaju. Teraz poczytałam i dowiedziałam się że mało komu widać w 5 tygodniu zarodek. Czy może się mylę?
Podzielcie sie tym proszę kiedy pokazało wam się dzieciątko, a kiedy jest tylko pęcherzyk.
Muszę teraz czekać na kolejne usg 2 tygodnie a mam dużo niepokoju. Nie chcę żyć w strachu że coś jest nie tak.
Trzymam kciuki za wszystkie czercowe mamynutka, Limerikowo lubią tę wiadomość
Jestem mamą -
Basssia87
Wózek podobno najbardziej jest pechowy może dla tego że jest na kółkach i kupuje się go dla nienarodzonego dziecka aby w nim podróżowało ciąża może przyjść i odejść Łóżeczko raczej nie jest na kółkach i najbardziej z dzieckiem kojarzy się wózek
Nie zrozum mnie źle ale to nie mój wymysł tTak słyszałam od najstarszych osób z rodziny Mi też podoba się pewien fajny wózek ale ja poczekam W pierwszej ciąży też czekałam do porodu i po jakimś tygodniu kupiłam wózek
-
Cześć dziewczyny, można dołączyć? termin na 25 czerwca
miriiam - moja lekarka zabroniła mi (w pierwszej ciąży, ale teraz to też obowiązuje) robić badania USG przed 11 tygodniem właśnie z tego powodu - co bym się nie rozczarowała jakby jeszcze nic nie było widać (a było ok), a jak by się miało coś dziać to usg i tak nie pomoże. Nie bierz tego usg do siebie i czekaj. Na pewno wszystko jest oknutka lubi tę wiadomość
-
miriiam wrote:Witam
Będę chyba czerwcowa mamą, wg ovu jestem w 5 tygodniu ciąży.To moja pierwsza ciąża i bardzo wyczekana. Starałam się o nią 1,5 roku i nie obeszło sie bez pomocy medycyny. Chciałabym się Was doradzić. Byłam wczoraj na wizycie u lekarza na usg, to był mój 5 tyd 4 dzień. Lekarz na usg widział tylko pęcherzyk ciążowy bez zarodka. Jego reakcja była taka jakby to oznaczało coś złego, mówił coś o pustym jaju. Teraz poczytałam i dowiedziałam się że mało komu widać w 5 tygodniu zarodek. Czy może się mylę?
Podzielcie sie tym proszę kiedy pokazało wam się dzieciątko, a kiedy jest tylko pęcherzyk.
Muszę teraz czekać na kolejne usg 2 tygodnie a mam dużo niepokoju. Nie chcę żyć w strachu że coś jest nie tak.
Trzymam kciuki za wszystkie czercowe mamy
nic sie nie boj,w 5 jeszcze nic nie ma nawet prawa byc widac,najwczesniejto 6 tyg,6,5
AniaEtoile -
Miriiam- kochana, ja w ponidziałek miałam 5t3d i też był tylko pęcherzyk. Nic złego lekarz nie mówił, powiedział tylko: zapraszam za dwa tygodnie i wtedy założymy kartę ciąży. Więc gdyby coś było nie tak, to chyba by nie mówił o tej karcie ciąży co? Powiedziałby raczej: za dwa tygodnie sprawdzimy czy jest ok. Czy cos w tym stylu;) Nie martw się kochana;)
Zresztą owulacja mogła być później(jak u mnie i niby wg om jestem w 7 tygodniu, a to dopiero 5t6d, w piątek będą 4 tygodnie od owulacji;) -
Dzięki Wam kochane
Jestem trochę rozczarowana postawą lekarza.Bardzo mi pomógł i jestem mu bardzo wdzięczna, ale teraz mnie zawiódł. Rozumiem że nie chce robić złudnych nadziei, ale odbierać nadziei tez nie powinien. Jakby zapomniał jakie to ważne w jakiej my jesteśmy formie, straszenie nas tym że może byc różnie w niczym nie pomaga. Ach, postaram się mysleć pozytywnie i poczekać do nastepnego badania. I tak niewiele już teraz zależy ode mnie.
Ach Ci lekarze zapominają że leczenie to nie tylko recepty i przyrządy. Że po drugiej stronie biurka siedzi człowiek.
Bardzo Wam dziękuję, to forum jest niezastapioneAnielka27, nutka lubią tę wiadomość
Jestem mamą -
Maksi8 wrote:Basssia87
Wózek podobno najbardziej jest pechowy może dla tego że jest na kółkach i kupuje się go dla nienarodzonego dziecka aby w nim podróżowało ciąża może przyjść i odejść Łóżeczko raczej nie jest na kółkach i najbardziej z dzieckiem kojarzy się wózek
Nie zrozum mnie źle ale to nie mój wymysł tTak słyszałam od najstarszych osób z rodziny Mi też podoba się pewien fajny wózek ale ja poczekam W pierwszej ciąży też czekałam do porodu i po jakimś tygodniu kupiłam wózek
Wstrętne zabobony
Jak moja była teściowa w poprzednich ciążach bez przerwy raczyła mnie jakimiś zabobonami, to robiłam jej na przekór. I nic z tych rzeczy się nie sprawdziło. Słyszałam ciągle, nie noś łańcuszka, nie przechodź przez płot, nie patrz przez "judasza" w drzwiach, nie przestrasz się.
W nic nie wierzę i moim klientkom powtarzam, że szkoda czasu na myślenie o takich bzdurach. Najważniejsze to nastawić się pozytywnieModelka, Limerikowo lubią tę wiadomość