X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • 000kar000 Znajoma

Wysłany: 24 października 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Ej, no chyba jak w państwowej placówce, to powinny być bezpłatne :) Ja mam prywatną opiekę, więc i tak za to nie płacę, ale to tym bardziej w państwowych nie powinno się płacić !!!

W państwowej placówce tak, badania są bezpłatne, ale chyba tylko podstawowe nie wszystkie, coś mi się takiego obiło o uszy ale nie wiem, niestety prywatnie trzeba z własnej kieszeni zapłacić.

km5s8ribx7n8zh7s.png

uwo99jcgjaaldxkl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolka13 badania na grupę krwi są potrzebne aby wykluczyć konflikt serologiczny ( najlepiej jak jest RH + ten plus jest dość istotny) Ale nawet jak by wyszło, że jest Rh - to w dzisiejszych czasach podaje się kobietom immonoglobulinę (jakoś tak ) jak znasz swoją grupę krwi musisz mieć to udokumentowane na papierze- dobrze koleżanka mówi :)

Ja jestem na NFZ i nie płace na razie za żadne badania ostatnio zlecił mi ich z 10 i nic nie musiałam płacić

fler bidulko teraz będziesz musiała chyba często zajmować się aktualizacją listy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 18:05

fler, Limerikowo lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja idę 31 października prywatnie do gina ale bedę chciała do niego się wcisnąc na NFZ bo sama wizyta u niego nie jest taka droga jak później badania. A czy może wiecie czy np. jak chodzi się prywatnie do lekarza ale ten lekarz też przyjmuje na NFZ i ma podpisaną z nimi umowę to może na prywatnej wizycie wypisac skierowania ? Oj chyba zamieszałam ale mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ide dzisiaj do lekarza trzymajcie kciuki zeby bylo dobrze.

Furia, Limerikowo lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota trzymam mocno kciuki - na pewno będzie wszystko ok :-) Po wizycie napisz co i jak :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota - sciskam kciuki :)

• basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Ej, no chyba jak w państwowej placówce, to powinny być bezpłatne :) Ja mam prywatną opiekę, więc i tak za to nie płacę, ale to tym bardziej w państwowych nie powinno się płacić !!!
    W poprzedniej ciąży tak kombinowałam, że będę chodziła i na NFZ i prywatnie. Żeby dostać skierowania na badania i nie płacić. Gin z NFZ dał mi skierowanie na mocz (7zł) i morfologię (około 10zł). A więc mu podziękowałam. Resztę i tak musiałam robić prywatnie

Pierwsze badania są najgorsze, później już jest taniej

A na grupę krwi najlepiej od razu wyrobić sobie krew kartę. Będzie na całe życie. Płaciłam za nią chyba 20zł

• basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa mi mój gin pisał skierowanie do diabetologa w gabinecie w którym przyjmuje na NFZ. W swoim prywatnym nie wypisał, tylko powiedział, że mam przyjechać do tego gabinetu na NFZ

• basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota kciukam i czekam na wieści

• nutka Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota- trzymam kciuki!

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    No ja idę 31 października prywatnie do gina ale bedę chciała do niego się wcisnąc na NFZ bo sama wizyta u niego nie jest taka droga jak później badania. A czy może wiecie czy np. jak chodzi się prywatnie do lekarza ale ten lekarz też przyjmuje na NFZ i ma podpisaną z nimi umowę to może na prywatnej wizycie wypisac skierowania ? Oj chyba zamieszałam ale mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi :-c )

Mi jak teraz byłam u niego kolejny raz prywatnie i musiał mi napisać zwonienie to powiedział że prywatnie nie może i musieliśmy od razu założyć kartę na NFZ i wtedy mi wypisał

swoją drogą to troszkę śmieszne bo on w nfz przyjmuje np od 8-15 i jak dzwoniłam do niego za kązdym razem co byłam prywatnie kiedy mam przyjśc to kazał mi przyjechać w to miejsce i w tych godzinach że przyjmuje państwowo i z tego co sie zorientowałam to miał kilka takich pacjentek w kolejce....

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dwa dni temu dowiedziałam sie ze jestem w ciąży, w końcu sie nam udało :D Byłam juz u lekarza, 5-6 tydzien i termin na 25 czerwca :) Za dwa tygodnie pierwsze USG, juz sie nie moge doczekać :)

Modelka, Anielka27, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota trzymam kciuki i czekam na wieści :)

Welonisia witam i gratuluję :)

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super ! Gratuluje

zem3i09keg891u11.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Cześć dziewczyny, dwa dni temu dowiedziałam sie ze jestem w ciąży, w końcu sie nam udało :D Byłam juz u lekarza, 5-6 tydzien i termin na 25 czerwca :) Za dwa tygodnie pierwsze USG, juz sie nie moge doczekać :)

Gratuluję i od razu dopisuję Cię do naszej listy.

1. natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
    Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
    leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
    fler – 3 czerwca 2014 r.
    Martynika – 4 czerwca 2014 r.
    czekajajaca – 5 czerwca 2014 r.
    MonikaS – 5 czerwca 2014 r.
    jarzębinka – 9 czerwca 2014 r.
    karolina1990 – 10 czerwca 2014 r.
    basssia87 – 11 czerwca 2014 r.
    Nalka – 11 czerwca 2014 r.
    AniaEtoile – 11 czerwca 2014 r.
    Anielka27 – 14 czerwca 2014 r.
    Mati1980 – 14 czerwca 2014 r.
    Evelineq – 15 czerwca 2014 r.
    azi – 16 czerwca 2014 r.
    monalisa – 17 czerwca 2014 r.
    vosia – 17 czerwca 2014 r.
    Modelka – 18 czerwca 2014 r.
    Furia - 19 czerwca 2014 r.
    Maksi8 – 20 czerwca 2014 r.
    nutka – 20 czerwca 2014 r.
    joaa – 21 czerwca 2014 r.
    fasolka13 – 21 czerwca 2014 r.
    Olena – 24 czerwca 2014 r.
    ivv – 25 czerwca 2014 r.
    Welonisia - 25 czerwca 2014 r.
    Kota – 26 czerwca 2014 r.
    000kar000 – 26 czerwca 2014 r.
    Tusia84 - 26 czerwca 2014 r.
    topa42 – 28 czerwca 2014 r.
    evas – 30 czerwca 2014 r.
    33. Duchess - 30 czerwca 2014 r.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Dziewczyny ide dzisiaj do lekarza trzymajcie kciuki zeby bylo dobrze.

Kota, ja tak samo :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, mam do was pytanko, może akurat któraś będzie wiedziała.

Odebrałam właśnie wyniki badań, rozmaite, i parę rzeczy mnie zaintrygowało.

Poza tym, że z morfologii mam niemalże wszystko w dolnej granicy (ale jednak w granicy, więc staram się nie stracić głowy), to mam za wysokie żelazo, co mnie dosyć dziwi, bo ja jestem niemalże bezmięsna i spotykałam się raczej z tym, że kobietom w ciąży żelaza przeważnie brakuje. Co się robi z za dużym żelazem? :>

Kwestia nr 2 - tsh z 2 urosło mi do 3,07. Wiem, że 3,07 może przeszkadzać w zajściu w ciążę, ale czy przeszkadza ośmiotygodniowej ciąży...?

Kwestia nr 3 i ostatnia - w moczu mam wynik bakterii 181 przy normie 0 - 130. Nie mam jednak żadnych dolegliwości, dopiero co wyleczyłam grzyba. Zastanawiam się, czy to może czekać do wizyty za 2 tygodnie, czy szybciej z tym popędzić, nie chcę wyjść na histeryczkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żelazo znajduje się nie tylko w mięsie ale dość sporo jest go zawartego np. w zielonych warzywach np. sałata, brokuły, szpinak... Mam nadzieje, że bez konsultacji z lekarzem nie przyjmujesz dodatkowo żadnych witamin ponieważ często dziewczyny myślą, iż jak zaszły w ciążę chcą być jak najzdrowsze jak i ich rozwijające się maleństwo i nie potrzebnie aplikują sobie jakieś witaminy , których może okazać się za dużo w organiźmie co nie jest dobre dla dziecka. ( tylko jak ginekolog powie aby przyjmować coś to wówczas po konsultacji to bierzemy)

Zawsze możesz umówić się do lekarza pierwszego kontaktu on wyjaśni Ci wyniki badań :) nie musisz czekać aż do wizyty u gina :)

• fler Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam pojęcia co mówią takie wyniki ale teraz rozumiem dlaczego mój gin kazał mi iść na badania 5.11, 6.11 - odebrać, a wizytę mam 7.11.
    Jak Cię te wyniki niepokoją to zadzwoń do niego może Cię uspokoi albo sam zaprosi na wcześniejszą wizytę.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmuję Pregna Plus - tam generalnie jest dużo witamin, ale biorę to z polecenia mojego lekarza. Zielonych też znowu tak wiele nie jem, wręcz bardzo mało, wolę czerwone - pomidory, marchewki, z owoców pomarańcze, banany.

Ja się do ginekologa mogę zapisać wcześniej, chodzę prywatnie, więc nie czekam zbyt długo na wizytę, zastanawiam się tylko nad koniecznością tego. I właściwie najbardziej mnie zastanawiają te bakterie w moczu.

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ