X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciukasy żeby pomogło i ból ustąpił.. odpoczywaj i dbaj o siebie kiedy tylko możesz :)

Kota lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    mam zaległości w naszym forum i tak czytałam czytałam i się zmęczyłam hehe i już nawet nie wiem co napisać

mi lekarz wypisała l4 jak już serduszko biło i to był 6tydz1dz wg usg a temu l4 bo plamię i duphaston

i tak zauważyłam, że plamię jak trochę się wysilę np jak więcej chodzę albo synka ponoszę

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u lekarza dziś. Nie badał mnie, dał skierowanie na usg za dwa tygodnie i żadnych innych badań. Fakt, że większość to robiłam przed ciążą. Ale nie wszystkie, no i podobno trzeba w ciąży powtarzać Na bóle kazał brać dwa razy dziennie buscopan, to chyba taka inna nospa...

Powiedział, żeby nie pić toniku (bo chinina) i nie czytać internetu. Ćwiczyć pozwolił, ale mam nie przekraczać tętna 120... Wszędzie w internecie, na stronach polskich i zagranicznych, jest napisane, że można do 140, a jak ktoś regularnie ćwiczył przed ciążą, to nawet 150. Ja regularnie ćwiczyłam przed ciążą, ale jakby ominął tę część mojej wypowiedzi i powiedział - 120... Jakbym miała tego przestrzegać, to bym musiała tylko chodzić chyba...

Wyśmiał zakaz używania kremów z witaminą A i powiedział,że w ciąży nie wolno pić nawet karmi, bo tam jest do 0.5% alkoholu. Powiedział, żeby nie brać witamin dla kobiet w ciąży, ani niczego oprócz foliku. Nic nie powiedział o diecie.

Nie za bardzo wiem, co myśleć... Najbardziej to jednak martwią mnie te ćwiczenia i chyba aż pójdę do innego lekarza, żeby zweryfikować.

A Wy się pytałyście o ćwiczenia swojego lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 06:22

BOBASEK lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez lekaze ciaze zaczynaja traktowac jak "ciaza" dopiero od kiedy pojawia sie akcja serca. Niestety nie wiedza, ze ciaza w glowie rozwija sie duuuuzo szybciej i takim zwyklym badaniem by nas bardzo uspokoili.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki 06 :) u mnie termin na 21.06 . Mam nadzieje,ze mdłości mijają was szerokim lukiem :) postaram się codziennie tutaj zajrzeć i czekam na relacje ciążowe..

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2013, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak witam cię U mnie nie ma i nie było żadnych dolegliwości jedynie brzuch pobolewa i cierpię na bezsenność Od 2 dni zauważyłam że zaczdły mnie poszczypywać brodawki ale tylko jak leżę na wznak A czy ty masz jakieś dolegliwości? Bo jesteśmy w podobnym terminie?

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    U nas tez lekaze ciaze zaczynaja traktowac jak "ciaza" dopiero od kiedy pojawia sie akcja serca. Niestety nie wiedza, ze ciaza w glowie rozwija sie duuuuzo szybciej i takim zwyklym badaniem by nas bardzo uspokoili.

Kota, Ty jakoś za granicą mieszkasz? Pytałaś się może lekarza o ćwiczenia i tętno?

zem3upjygjyf6uag.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak witam :-) Dziewczynom które były u gina i wszystko ok serdecznie gratuluję :-). Ja zbieram sie do pracy ale będę Was czytać jak znajdę chwilkę :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOdelka mieszkam w Polsce, ale juz wczesniej bylam w ciazy (nie donosznej) i lekarka mi wprost mowila, ze dopoki nie ma akcji serca, nie ma badan ani dla niej to nie ciaza (!) Teraz mam duzo fajniejszgo lekarza, ale tez mowil, ze karte ciazy zalozy jak bedzie serduszko i wtedy da skierowania na badania. Przynajmniej mi zrobil usg :)

Pytalam o cwiczenia, ale dostalam bana na 2 tygodnie. Mam sobie lezec i chodzic z psem na spacery. Potem mam zamiar znowu zaczac chodzic na joge i na basen.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Ja byłam u lekarza dziś. Nie badał mnie, dał skierowanie na usg za dwa tygodnie i żadnych innych badań. Fakt, że większość to robiłam przed ciążą. Ale nie wszystkie, no i podobno trzeba w ciąży powtarzać Na bóle kazał brać dwa razy dziennie buscopan, to chyba taka inna nospa...

Powiedział, żeby nie pić toniku (bo chinina) i nie czytać internetu. Ćwiczyć pozwolił, ale mam nie przekraczać tętna 120... Wszędzie w internecie, na stronach polskich i zagranicznych, jest napisane, że można do 140, a jak ktoś regularnie ćwiczył przed ciążą, to nawet 150. Ja regularnie ćwiczyłam przed ciążą, ale jakby ominął tę część mojej wypowiedzi i powiedział - 120... Jakbym miała tego przestrzegać, to bym musiała tylko chodzić chyba...

Wyśmiał zakaz używania kremów z witaminą A i powiedział,że w ciąży nie wolno pić nawet karmi, bo tam jest do 0.5% alkoholu. Powiedział, żeby nie brać witamin dla kobiet w ciąży, ani niczego oprócz foliku. Nic nie powiedział o diecie.

Nie za bardzo wiem, co myśleć... Najbardziej to jednak martwią mnie te ćwiczenia i chyba aż pójdę do innego lekarza, żeby zweryfikować.

A Wy się pytałyście o ćwiczenia swojego lekarza?

Ja mam zamiar zapytac na nastepnej wizycie 6.11 bo chce chodzic na basen, a dlaczego nie brac wit dla kobiet wq ciąży???
    Mnie lekarz kazał kupić Femibian Natal ale w aptece nie było wiec dali mi Prenatal Classic, wczoraj wyczytałam na ulotce że Prenatal Classic bierze sie od II trymestru i cholera nie wiem co robic :/ Wg ulotki powinnam brać Prenatal Compleks z imbirem ale on ma mniej witamin niz Prenatal Classic... nie wiem o co chodzi :/

Poza tym martwi mnie troche to ze nie mam zadnych dolegliwości, piersi mnie troszke bola i ciut sie powiekszyły, wracająć z pracy zasypiem za kierownicą i częściej chodze do toalety ale nic poza tym. Czy to jest normalne? Wg ostatniej miesiaczki to jest 5tydz2dz ciąży, w 4tyg5dz BETA była 583!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 08:55

p19uskjohisr6juh.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja tylko w 4 tyg miałam mdłości, teraz cisza i spokój. Jestem bardzo śpiąca, ale już mniej niż 2 tyg temu, skutki są tylko bardziej wrażliwe. No i od czasu do czasu boli brzuch. Ale to wszystko :) Chyba jesteśmy szczęściarami :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuch mnie pobolewał (jesli mozna nazwac to bólem) 3-4 dni temu, teraz w ogole juz nic nie czuje. Czytałam gdzies ze brzuch pobolewa bo zarodek zagniezdza sie w macicy wiec pewnie jest ok. Mdłosci sie nie spodziewam bo ani moja siostra ani moja mama nie miały ich, raz miałam zgage :D

Modelka lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem też brzuch boli ale nawet nie bardzo :-) Co do mdłości to wczoraj trochę się zdenerwowałam i niestety wymiotowałam :-( ehhh nie mogę się denerwować :-(

zem3i09keg891u11.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    mi gin powiedział, że na basen mogę chodzić ale mam unikać jacuzzi, sauny, i małych basenów typu brodziki bo to są główne siedliska bakterii. Do tego chodzić na krótkie spacery.

1. natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
    Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
    leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
    fler – 3 czerwca 2014 r.
    Martynika – 4 czerwca 2014 r.
    czekajajaca – 5 czerwca 2014 r.
    MonikaS – 5 czerwca 2014 r.
    jarzębinka – 9 czerwca 2014 r.
    karolina1990 – 10 czerwca 2014 r.
    basssia87 – 11 czerwca 2014 r.
    AniaEtoile – 11 czerwca 2014 r.
    Nalka – 13 czerwca 2014 r.
    Anielka27 – 14 czerwca 2014 r.
    Mati1980 – 14 czerwca 2014 r.
    azi – 14 czerwca 2014 r.
    Evelineq – 15 czerwca 2014 r.
    monalisa – 17 czerwca 2014 r.
    vosia – 17 czerwca 2014 r.
    Modelka – 18 czerwca 2014 r.
    Furia - 19 czerwca 2014 r.
    Maksi8 – 20 czerwca 2014 r.
    nutka – 20 czerwca 2014 r.
    joaa – 21 czerwca 2014 r.
    fasolka13 – 21 czerwca 2014 r.
    AISAK – 21 czerwca 2014 r.
    Olena – 24 czerwca 2014 r.
    ivv – 25 czerwca 2014 r.
    Welonisia - 25 czerwca 2014 r.
    Kota – 26 czerwca 2014 r.
    000kar000 – 26 czerwca 2014 r.
    Tusia84 - 26 czerwca 2014 r.
    topa42 – 28 czerwca 2014 r.
    evas – 30 czerwca 2014 r.
    34. Duchess - 30 czerwca 2014 r.

AISAK lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem pojawiło się mocne plamienie i ból brzucha. Jestem w szpitalu. Na razie dzielnie się trzymamy.

Dziś nad ranem zmarła moja babcia :( ja w szpitalu i nie wiem kiedy wyjdę.

9bsp388.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Wczoraj wieczorem pojawiło się mocne plamienie i ból brzucha. Jestem w szpitalu. Na razie dzielnie się trzymamy.

Trzymaj sie!

p19uskjohisr6juh.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za was kciuki kochana. Bardzo mi przykro z powodu babci :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 11:07

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas leż i odpoczywaj trzymamy kciuki aby wszystko było dobrze

przykro mi z powodu babci

• basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas trzymam kciuki i bardzo mi przykro z powodu babci.

Trzymaj się

• topa42 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:

Kochana leż i odpoczywaj. Mnie w pierwszej ciązy tez przydarzyło się krwawienie i było wszystko ok. Najważniejsze nie denerwuj się i odpoczywaj.
    Bardzo mi przykro z powodu babci.
    Pocieszam i pozdrawiam <3

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ