MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć
mam zaległości w naszym forum i tak czytałam czytałam i się zmęczyłam hehe i już nawet nie wiem co napisać
mi lekarz wypisała l4 jak już serduszko biło i to był 6tydz1dz wg usg a temu l4 bo plamię i duphaston
i tak zauważyłam, że plamię jak trochę się wysilę np jak więcej chodzę albo synka ponoszę -
Ja byłam u lekarza dziś. Nie badał mnie, dał skierowanie na usg za dwa tygodnie i żadnych innych badań. Fakt, że większość to robiłam przed ciążą. Ale nie wszystkie, no i podobno trzeba w ciąży powtarzać Na bóle kazał brać dwa razy dziennie buscopan, to chyba taka inna nospa...
Powiedział, żeby nie pić toniku (bo chinina) i nie czytać internetu. Ćwiczyć pozwolił, ale mam nie przekraczać tętna 120... Wszędzie w internecie, na stronach polskich i zagranicznych, jest napisane, że można do 140, a jak ktoś regularnie ćwiczył przed ciążą, to nawet 150. Ja regularnie ćwiczyłam przed ciążą, ale jakby ominął tę część mojej wypowiedzi i powiedział - 120... Jakbym miała tego przestrzegać, to bym musiała tylko chodzić chyba...
Wyśmiał zakaz używania kremów z witaminą A i powiedział,że w ciąży nie wolno pić nawet karmi, bo tam jest do 0.5% alkoholu. Powiedział, żeby nie brać witamin dla kobiet w ciąży, ani niczego oprócz foliku. Nic nie powiedział o diecie.
Nie za bardzo wiem, co myśleć... Najbardziej to jednak martwią mnie te ćwiczenia i chyba aż pójdę do innego lekarza, żeby zweryfikować.
A Wy się pytałyście o ćwiczenia swojego lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 06:22
BOBASEK lubi tę wiadomość
-
Aisak witam cię U mnie nie ma i nie było żadnych dolegliwości jedynie brzuch pobolewa i cierpię na bezsenność Od 2 dni zauważyłam że zaczdły mnie poszczypywać brodawki ale tylko jak leżę na wznak A czy ty masz jakieś dolegliwości? Bo jesteśmy w podobnym terminie?
-
Kota wrote:U nas tez lekaze ciaze zaczynaja traktowac jak "ciaza" dopiero od kiedy pojawia sie akcja serca. Niestety nie wiedza, ze ciaza w glowie rozwija sie duuuuzo szybciej i takim zwyklym badaniem by nas bardzo uspokoili.
Kota, Ty jakoś za granicą mieszkasz? Pytałaś się może lekarza o ćwiczenia i tętno? -
MOdelka mieszkam w Polsce, ale juz wczesniej bylam w ciazy (nie donosznej) i lekarka mi wprost mowila, ze dopoki nie ma akcji serca, nie ma badan ani dla niej to nie ciaza (!) Teraz mam duzo fajniejszgo lekarza, ale tez mowil, ze karte ciazy zalozy jak bedzie serduszko i wtedy da skierowania na badania. Przynajmniej mi zrobil usg
Pytalam o cwiczenia, ale dostalam bana na 2 tygodnie. Mam sobie lezec i chodzic z psem na spacery. Potem mam zamiar znowu zaczac chodzic na joge i na basen. -
Modelka wrote:Ja byłam u lekarza dziś. Nie badał mnie, dał skierowanie na usg za dwa tygodnie i żadnych innych badań. Fakt, że większość to robiłam przed ciążą. Ale nie wszystkie, no i podobno trzeba w ciąży powtarzać Na bóle kazał brać dwa razy dziennie buscopan, to chyba taka inna nospa...
Powiedział, żeby nie pić toniku (bo chinina) i nie czytać internetu. Ćwiczyć pozwolił, ale mam nie przekraczać tętna 120... Wszędzie w internecie, na stronach polskich i zagranicznych, jest napisane, że można do 140, a jak ktoś regularnie ćwiczył przed ciążą, to nawet 150. Ja regularnie ćwiczyłam przed ciążą, ale jakby ominął tę część mojej wypowiedzi i powiedział - 120... Jakbym miała tego przestrzegać, to bym musiała tylko chodzić chyba...
Wyśmiał zakaz używania kremów z witaminą A i powiedział,że w ciąży nie wolno pić nawet karmi, bo tam jest do 0.5% alkoholu. Powiedział, żeby nie brać witamin dla kobiet w ciąży, ani niczego oprócz foliku. Nic nie powiedział o diecie.
Nie za bardzo wiem, co myśleć... Najbardziej to jednak martwią mnie te ćwiczenia i chyba aż pójdę do innego lekarza, żeby zweryfikować.
A Wy się pytałyście o ćwiczenia swojego lekarza?
Ja mam zamiar zapytac na nastepnej wizycie 6.11 bo chce chodzic na basen, a dlaczego nie brac wit dla kobiet wq ciąży???
Mnie lekarz kazał kupić Femibian Natal ale w aptece nie było wiec dali mi Prenatal Classic, wczoraj wyczytałam na ulotce że Prenatal Classic bierze sie od II trymestru i cholera nie wiem co robic Wg ulotki powinnam brać Prenatal Compleks z imbirem ale on ma mniej witamin niz Prenatal Classic... nie wiem o co chodzi
Poza tym martwi mnie troche to ze nie mam zadnych dolegliwości, piersi mnie troszke bola i ciut sie powiekszyły, wracająć z pracy zasypiem za kierownicą i częściej chodze do toalety ale nic poza tym. Czy to jest normalne? Wg ostatniej miesiaczki to jest 5tydz2dz ciąży, w 4tyg5dz BETA była 583!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 08:55
-
brzuch mnie pobolewał (jesli mozna nazwac to bólem) 3-4 dni temu, teraz w ogole juz nic nie czuje. Czytałam gdzies ze brzuch pobolewa bo zarodek zagniezdza sie w macicy wiec pewnie jest ok. Mdłosci sie nie spodziewam bo ani moja siostra ani moja mama nie miały ich, raz miałam zgage
Modelka lubi tę wiadomość
-
Witajcie,
mi gin powiedział, że na basen mogę chodzić ale mam unikać jacuzzi, sauny, i małych basenów typu brodziki bo to są główne siedliska bakterii. Do tego chodzić na krótkie spacery.
1. natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
fler – 3 czerwca 2014 r.
Martynika – 4 czerwca 2014 r.
czekajajaca – 5 czerwca 2014 r.
MonikaS – 5 czerwca 2014 r.
jarzębinka – 9 czerwca 2014 r.
karolina1990 – 10 czerwca 2014 r.
basssia87 – 11 czerwca 2014 r.
AniaEtoile – 11 czerwca 2014 r.
Nalka – 13 czerwca 2014 r.
Anielka27 – 14 czerwca 2014 r.
Mati1980 – 14 czerwca 2014 r.
azi – 14 czerwca 2014 r.
Evelineq – 15 czerwca 2014 r.
monalisa – 17 czerwca 2014 r.
vosia – 17 czerwca 2014 r.
Modelka – 18 czerwca 2014 r.
Furia - 19 czerwca 2014 r.
Maksi8 – 20 czerwca 2014 r.
nutka – 20 czerwca 2014 r.
joaa – 21 czerwca 2014 r.
fasolka13 – 21 czerwca 2014 r.
AISAK – 21 czerwca 2014 r.
Olena – 24 czerwca 2014 r.
ivv – 25 czerwca 2014 r.
Welonisia - 25 czerwca 2014 r.
Kota – 26 czerwca 2014 r.
000kar000 – 26 czerwca 2014 r.
Tusia84 - 26 czerwca 2014 r.
topa42 – 28 czerwca 2014 r.
evas – 30 czerwca 2014 r.
34. Duchess - 30 czerwca 2014 r.AISAK lubi tę wiadomość
-
evas wrote:Wczoraj wieczorem pojawiło się mocne plamienie i ból brzucha. Jestem w szpitalu. Na razie dzielnie się trzymamy.
Dziś nad ranem zmarła moja babcia ja w szpitalu i nie wiem kiedy wyjdę.
Bardzo mi przykro z powodu babci.
Pocieszam i pozdrawiam