MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
fler wrote:Gratuluję i od razu dopisuję Cię do naszej listy.
1. natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
fler – 3 czerwca 2014 r.
Martynika – 4 czerwca 2014 r.
czekajajaca – 5 czerwca 2014 r.
MonikaS – 5 czerwca 2014 r.
jarzębinka – 9 czerwca 2014 r.
karolina1990 – 10 czerwca 2014 r.
basssia87 – 11 czerwca 2014 r.
Nalka – 11 czerwca 2014 r.
AniaEtoile – 11 czerwca 2014 r.
Anielka27 – 14 czerwca 2014 r.
Mati1980 – 14 czerwca 2014 r.
Evelineq – 15 czerwca 2014 r.
azi – 16 czerwca 2014 r.
monalisa – 17 czerwca 2014 r.
vosia – 17 czerwca 2014 r.
Modelka – 18 czerwca 2014 r.
Furia - 19 czerwca 2014 r.
Maksi8 – 20 czerwca 2014 r.
nutka – 20 czerwca 2014 r.
joaa – 21 czerwca 2014 r.
fasolka13 – 21 czerwca 2014 r.
Olena – 24 czerwca 2014 r.
ivv – 25 czerwca 2014 r.
Welonisia - 25 czerwca 2014 r.
Kota – 26 czerwca 2014 r.
000kar000 – 26 czerwca 2014 r.
Tusia84 - 26 czerwca 2014 r.
topa42 – 28 czerwca 2014 r.
evas – 30 czerwca 2014 r.
33. Duchess - 30 czerwca 2014 r.
Dziękuje
Póki co trudno mi jest w to uwierzyć. Pierwsza ciąże straciłam dokładnie 4 lata temu a teraz... zrobiłam 5 testów i kreseczki były bardzo blade, zrobiłam BETA i było 583 Póki co piersi mnie troche bola i zadnych objawów ale jestem dobrej mysli i wiem ze sie uda i dotrwamy do czerwca
Strasznie się cieszeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 16:09
Martynika, fler, monalisa, Anielka27 lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:Przyjmuję Pregna Plus - tam generalnie jest dużo witamin, ale biorę to z polecenia mojego lekarza. Zielonych też znowu tak wiele nie jem, wręcz bardzo mało, wolę czerwone - pomidory, marchewki, z owoców pomarańcze, banany.
Ja się do ginekologa mogę zapisać wcześniej, chodzę prywatnie, więc nie czekam zbyt długo na wizytę, zastanawiam się tylko nad koniecznością tego. I właściwie najbardziej mnie zastanawiają te bakterie w moczu. -
Nie ma go już w gabinecie, najlepsze jest to, że minęliśmy się, gdy ja odbierałam badania, spieszył się gdzieś. Jego nr telefonu jest na pieczątce, ale prawdę mówiąc jest mi cholernie niezręcznie dzwonić do niego nie w jego czasie pracy na prywatną komórkę i dopytywać o bakterie w moczu. Wydaje mi się, że nic się nie stanie, jeżeli to poczeka do wtorku, ostatecznie nic się na razie nie dzieje.
-
Jest już pikajace serduszko wszystko wygląda dobrze następna wizyta za 3/4 tyg z badaniami mam się też już zapisać na usg prenatalne.
Wg usg mam 6tydz 5 dzień, data porodu 14.06.14 akurat w moje imieniny uffffLimerikowo, Anielka27, monalisa, nutka lubią tę wiadomość
-
"Hej, dziewczyny, mam do was pytanko, może akurat któraś będzie wiedziała.Odebrałam właśnie wyniki badań, rozmaite, i parę rzeczy mnie zaintrygowało.
Poza tym, że z morfologii mam niemalże wszystko w dolnej granicy (ale jednak w granicy, więc staram się nie stracić głowy), to mam za wysokie żelazo, co mnie dosyć dziwi, bo ja jestem niemalże bezmięsna i spotykałam się raczej z tym, że kobietom w ciąży żelaza przeważnie brakuje. Co się robi z za dużym żelazem? :>
Kwestia nr 2 - tsh z 2 urosło mi do 3,07. Wiem, że 3,07 może przeszkadzać w zajściu w ciążę, ale czy przeszkadza ośmiotygodniowej ciąży...?
Kwestia nr 3 i ostatnia - w moczu mam wynik bakterii 181 przy normie 0 - 130. Nie mam jednak żadnych dolegliwości, dopiero co wyleczyłam grzyba. Zastanawiam się, czy to może czekać do wizyty za 2 tygodnie, czy szybciej z tym popędzić, nie chcę wyjść na histeryczkę"
Ja na Twoim miejscu konsulowalabym wyniki od razu, nawet prywanie.Lepiej na zimne dmuchac... .
TSH powinno byc do 2.5 max u kobiet w ciazy,wiec trzeba uregulowac- Euthyrox
Bakterie w moczu to jednak bakterie i moze sie toczyc mini infekcja bez dolegliwosci bolowych, sama mozesz sobie doraznie pomoc "zakwaszajac pecherz" - soki lub preparaty z zurawina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 18:01
-
nick nieaktualnyazi masz identyczną sytuację jak ja, ja również mam 6 tydzień i 5 dzień i tez powiedziała mi gin. że termin mam na 14.06.2014 ! Gratulecje
tylko w ovu mam ustawione od ostatniego dnia miesiączkiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 18:10
azi lubi tę wiadomość
-
Welonisia witaj i gratuluję
Martynika w pierwszej ciąży brała eutyrox na tarczycę. Właśnie miałam podwyższone tsh, ale dopiero po połowie. Co do bakterii w moczu to miała prawie zawsze, aż w końcu nauczyłam się dobrze pobierać mocz Jak miałam te bakterie to gin zawsze kazał nieść mocz na posiew i nigdy nic więcej mi nie wyszło. A nie masz możliwości skonsultować tego z ginem telefonicznie/mailowo? Mój jest dostępny dla pacjentek 24h na dobę
Spróbuj może jutro zadzwonić do gina, może akurat karze Ci zrobić posiew moczu, to na wtorek będziesz miała na wizytę
Fler nie wszystkie wyniki są na drugi dzień. Na nie które się czeka kilka dni, bynajmniej u nas.
Azi gratuluję serduszka -
Tak jak pisałam, mam do niego telefon, był na pieczątce, ale jest mi po prostu niezręcznie... nie umawialiśmy się na kontaktowanie się w ten sposób.
Zaniosę jeszcze raz mocz do badania, odbiorę wyniki w poniedziałek i zobaczymy, co wyjdzie, a w środę pójdę z wynikami. Pewnie i tak kazałby powtórzyć badanie, więc przynajmniej to już będę miała zrobione.
Tymczasem, co do żelaza, odstawię Pregna plus i zamiast tego będę brała sam kwas foliowy. -
Martnika cała poprzednią ciążę miałam bakterie w moczu, pod koniec już nie było. Moim zdaniem zamiast nieść mocz na ponowne badanie ogólne to zanieś na posiew. Wtedy ewentualnie będziesz wiedziała jakie są to bakterie.
Co do właściwego pobierania, to tak jak piszesz, ze środkowego strumienia do pojemniczka z apteki. Tylko mój błąd był taki, że zawsze się wycierałam. Tzn. jak się podmyłam to wycierałam normalnie ręcznikiem i dopiero sikałam. I to był błąd. Należy się podmyć wodą z mydłem/żelem, dobrze spłukać i od razu oddać siuśki w pojemniczek. Może dla nie których z Was jest to oczywiste, ale ja doszłam do tego dopiero pod koniec ciąży i faktycznie wtedy nie było bakterii w moczu -
basssia87 mój gin powiedział mi gdzie mam zrobić badania i że będą na następny dzień więc raczej się nie myli. Nawet sprawdzałam na rozpisce od niego i tam mam wpisaną datę kiedy je robić. Jeśli chodzi o takie sprawy jest bardzo skrupulatny, tak samo z kontaktem mówił że jak by mnie coś niepokoiło to mogę dzwonić (dał mi prywatny i służbowy telefon), a jak nie odbierze to pisać SMS bo może być zajęty ale jak tylko będzie mógł to oddzwoni. Znajoma też do niego chodziła i oddzwania nawet w nocy. Facet na nerwy do nas w ciąży.
azi wprowadziłam zmianę i gratuluję serduszka
1. natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
fler – 3 czerwca 2014 r.
Martynika – 4 czerwca 2014 r.
czekajajaca – 5 czerwca 2014 r.
MonikaS – 5 czerwca 2014 r.
jarzębinka – 9 czerwca 2014 r.
karolina1990 – 10 czerwca 2014 r.
basssia87 – 11 czerwca 2014 r.
Nalka – 11 czerwca 2014 r.
AniaEtoile – 11 czerwca 2014 r.
Anielka27 – 14 czerwca 2014 r.
Mati1980 – 14 czerwca 2014 r.
azi – 14 czerwca 2014 r.
Evelineq – 15 czerwca 2014 r.
monalisa – 17 czerwca 2014 r.
vosia – 17 czerwca 2014 r.
Modelka – 18 czerwca 2014 r.
Furia - 19 czerwca 2014 r.
Maksi8 – 20 czerwca 2014 r.
nutka – 20 czerwca 2014 r.
joaa – 21 czerwca 2014 r.
fasolka13 – 21 czerwca 2014 r.
Olena – 24 czerwca 2014 r.
ivv – 25 czerwca 2014 r.
Welonisia - 25 czerwca 2014 r.
Kota – 26 czerwca 2014 r.
000kar000 – 26 czerwca 2014 r.
Tusia84 - 26 czerwca 2014 r.
topa42 – 28 czerwca 2014 r.
evas – 30 czerwca 2014 r.
33. Duchess - 30 czerwca 2014 r. -
Welonisia wrote:Dziękuje
Póki co trudno mi jest w to uwierzyć. Pierwsza ciąże straciłam dokładnie 4 lata temu a teraz... zrobiłam 5 testów i kreseczki były bardzo blade, zrobiłam BETA i było 583 Póki co piersi mnie troche bola i zadnych objawów ale jestem dobrej mysli i wiem ze sie uda i dotrwamy do czerwca
Strasznie się ciesze
-
Ok wiec zarodek ma 6 mm (prawidlowo co do tygodnia ciazy) ale nie bylo jeszcze akcji serca, zagniezdzony prawidlowo. Dostalam na tydzien L4 i wieksza dawke Duphastonu bo niepokoja go moje bole brzucha (zbyt silne) oprocz tego magnez, kwas foliowy i femibion. 7 listopada nastepna wizyta, wtedy powinna byc juz akcja serduszka i zalozy mi karte ciazy:)
Trzymaj sie moja fasolo!Furia lubi tę wiadomość
-
Fler super, że masz takiego gina. Mój też dostępny 24h na dobe i dla mnie to bardzo ważne. jak coś się dzieje to zawsze można zadzwonić, napisać. A właśnie jak nie może odebrać to zaraz pisze sms, żeby zadzwonić o tej i o tej. I super, że masz badania na drugi dzień. Może u nas tylko trzeba czekać, bo to koniec świata : np. na odczyn coombsa, na posiew moczu itp
Nalka gratuluję serduszka! -
Kota bardzo się cieszeę i trzymam kciuki za kolejną wizytę i akcję serducho
a jaką dostałaś dawkę duphastonu?
Mnie w niektóre dni też boli brzuch ale raz boli raz nie i nie wiem czy iść szybciej do lekarza chciałam zaczekać już do tego 05.11 jak się umówiłam bo zależało mi na tym żeby zobaczyć już serduszko i się nie stresować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 20:40
-
Mnie boli codziennie i wlasnie rano jest jeszcze ok ale po pracy musze sie klasc, zazyc nospe a i tak boli.Mam dwa rodzaje boli, jedne normalne takie rozpychajace i te sa prawidlowe, ale zmartwily go takie ostre klojace bole zwlaszcza z prawej strony, dlatego sprawdzal czy maluch jest zagniezdzony w macicy a nie np. w jajowodzie czy jajniku. Teraz mam 2 tabletki dziennie.