Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    ja też jeszcze ruchów nie czuje :/ nic. zupełna cisza, nawet w jelitach mi nie bulgocze, żeby móc sie pocieszyć że może to "to" ;/
    jutro wizyta u gin, bez usg, ale powinna mi detektorem zbadać tętno bobasa więc będę spokojniejsza wiedząc że on tam jest i ma się dobrze :)

Nie martw się, ja też ciągle czekam i cisza. Ale u lekarza na detektorze serce jak dzwon, nawet ruchy było słychać (takie szmery) :)
    Mam nadzieję, że niedługo poczujemy :)

eta lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie badanie trwało 45 minut najpierw wywiad, badanie ginekologiczne i USG (z resztą schemat jak zwykle tylko dłużej i dokladniej). Płytki nie dostaliśmy bo lekarz ma jakąś awarie nagrywarki ale za to ogladaliśmy dzidzie w 3d.
    Już nie mogę sië doczekać kiedy przytule nasza córeczkę.

eta, nick nieaktualny, excella, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler, muszę przyznać, że bardzo ładne imię wybraliście dla córci ;)

U nas chyba będzie Staś :)

fler lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku super :-) Gratuluję dziewczyny ! Ja niestety nie mam czasu ostatnio tu pisać wróciłam do pracy ale jeszcze tydzień i idę na stałe na L4. Czytam wszystko ale mało się udzielam :-( Pamiętam o każdej z Was i pozdrawiam :-)

Galanea, AISAK, eta, nick nieaktualny, Martynika, nick nieaktualny, Paulina1986 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam w pracy - mega intensywny dzień... Tydzień raptem mnie nie było, a mam wrażenie, że już pewne sprawy zaczely się wymykac... Trochę sobie nie wyobrażam, jak to będzie, jak pójdę na zwolnienie... Z drugiej strony jest mi bardzo ciężko wytrzymać przy biurku, bo jakoś ten brzuch zgnieciony i po prostu boli, kluje, ciągnie i gniecie... :(

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka,Ty nie musisz sobie wyobrażać jak to będzie,gdy pójdziesz na zwolnienie,to ci,co zostają mają sobie wyobrażać ;).Ty masz odpoczywać i o tym nie myśleć!

A propos myślenia,Aisak,myślałam o Tobie,jak tam ruchy?skarżyłaś się,że malucha nie czułaś przez dwa dni-odezwał się? Mój od wizyty u internisty dzisiaj też siedzi jak mysz pod miotłą...

Margotka,kiedy w końcu opowiesz nam o ślubie? :)

Kota,masz już wyniki?

• AISAK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci ze dziś po południu chyba palcem ruszył/pukal bo takie prawie nie wyczuwalne ruchy były pod ręką. Staram się wsłuchać w ciałko , ale bobas nie rozpieszcza mamusi.

Teraz mi się angina przyplatala to moze dlatego tak reaguje. Czekam na kopniaki, proszę i mowie ze to jedyna okazja by się na mamie wyżyć...a on nic. Ale i tak bardzo kocham bobaska:)
    Wg Usg ciążę mam mlodsza o tydzień w stosunku do OM z suwaczka- tak wiec czekam.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma się czym martwić :).Takie okresy ciszy mogą być teraz zupełnie normalne,zwłaszcza,że wg usg jesteś jeszcze troszkę wcześniej,będzie dobrze,to początki,za parę tygodni nasze dzieciaki będą większe i na dobre się rozhulają.

A ja jestem zawiedziona,warowałam do północy na belly,żeby,jak co tydzień poczytać informacje odnośnie nowego tygodnia ciąży (już 21!),ale wczoraj skończył się ten promocyjny abonament i jest tylko parę zdań,które niczego nowego właściwie nie wnoszą plus info,że więcej poczytam w abonamencie :(.Ja nawet nie wiedziałam,że miałam jakiś abonament.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam darmowy abonament Premium do konca ciąży, za to ze wstawiłam zdj usg w określonym terminie.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • excella Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śniegu nasypało, szkoda że syn mi sie pochorowł.
    Wczoraj późnym wieczorem mąż przywiózł mi lody z Maca, z polewą toffi ;) rozpieścił mnie :)
    Ja mam darmowy abonament chyba na miesiąc.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka to ty masz tak jak ja wróciłam po tyg i nie wiem w co ręce włożyć :-( Też mam pracę za biurkiem i powiem szczerze że po 8 godzinach siedzenia kręgosłup mnie tak boli że hej. Na szczęście jak się uda to od 27 już wolne na stałe :-)
    Co do ruchów maluszka to tydzień temu czułam je dość wyraźnie teraz takie czasem smyranie ale nie codziennie - czekam na kolejne mocne pukanie :-)
    Mnie też skończył się abonament i tez nie widzę wszystkiego ale takie informacje mogę poczytać na innych portalach :-)Za 2 dni już 17 tydzień ale czas leci :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Ale śniegu nasypało, szkoda że syn mi sie pochorowł.
    Wczoraj późnym wieczorem mąż przywiózł mi lody z Maca, z polewą toffi ;) rozpieścił mnie :)
    Ja mam darmowy abonament chyba na miesiąc.
    Oj ale narobiłaś ochoty na lody :-) Chyba wyjdę z pracy i sobie kupię :-)

excella lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie to jest słabe, że trzeba płacić za ten portal, nie wystarczy kasa z reklam? Wszędzie zarabia się na kobietach w ciązy, ale żeby zarabiać na kilku informacjach ciążowych? I don't like it i na pewno nie wykupię abonamentu.
    Dziś usg o 16:20, wczoraj dłuuga szczegółowa wizyta, we wtorek mam wizytę u specjalistki od zawrotów głowy, najprawdopodobniej znowu pojdę na trochę do szpitala :(( Najwazniejsze to postawić prawidłową diagnozę. To istone ze względu na poród, jeśli mam uszkodzony błednik to na pewno będę miała CC, także o porodzie naturalnym już mogę zapomnieć..:(

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też jest trochę nie halo żeby płacić za informacje które mogę przeczytać normalnie w necie :-)Tez na pewno nie wykupię abonamentu.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Obserwowalam Was od jakiegos czasu i teraz postanowiłam dolaczyc. Mam termin na 25 czerwca, bedzie dziewczynka.
    Generalnie jestem po przejsciach ciazowych bo jestem w ciazy 4 raz, a dopiero pierwszy raz jest szansa na urodzenie dziecka. Caly czas zyje teraz w napieciu...chociaz staram sie jak najmniej denerwowac malenstwo. Sorki za te szczegoly, ale chcialam, zebyscie na przyszlosc rozumialy skad moj lek.
    W Warszawie napadalo bardzo duzo sniegu i wszystko jakos tak weselej wyglada.
    Kolejna wizyte mam w poniedzialek 20.01, mam dwoch lekarzy prowadzacych, wiec mozliwe ze wizyty bede miala troche czesciej. Strasznie sie rozpisalam, ale chcialam sie w miare dokladnie przedstawic.

excella, nick nieaktualny, Martynika, eta, fler, Agusia2312, Galanea, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w4sqikgnr46n3pyr.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 10:31

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie czuje zadnych ruchow co jest sodatkowo stresujace, bo generalnie nie czuje sie jakbym byla w ciazy. Moja Pani doktor powiedziala, ze patrzac na wysokosc macicy to poczuje ruchy za jakies 3 tygodnie :( co przy "pierwszej" ciazy jest podobno normalne i nie ma sie czym denerwowac.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak to zrobic zeby suwaczek na stale sie wkleil?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha witamy :)

A ja dziś jadę do teściów... Będziemy z mężem robić łóżeczko ( mój mąż od małego robił w stolarce ;) )
    Chcemy zrobić synkowi łóżeczko takie ,,od siebie'' a nie sklepowe ;)

A propo imienia, miał być Jaś, jednak mężowi tak się świecą oczy na imię Franek że chyba mnie przekona... Ale postawię mu ultimatum że następny syn to będzie Wojtek ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mucha musisz wejść w ustawienia i społeczność i tam wkleić suwaczek w miejscu na podpis na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 09:54

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ