Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    ja też jeszcze ruchów nie czuje :/ nic. zupełna cisza, nawet w jelitach mi nie bulgocze, żeby móc sie pocieszyć że może to "to" ;/
    jutro wizyta u gin, bez usg, ale powinna mi detektorem zbadać tętno bobasa więc będę spokojniejsza wiedząc że on tam jest i ma się dobrze :)

Nie martw się, ja też ciągle czekam i cisza. Ale u lekarza na detektorze serce jak dzwon, nawet ruchy było słychać (takie szmery) :)
    Mam nadzieję, że niedługo poczujemy :)

eta lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie badanie trwało 45 minut najpierw wywiad, badanie ginekologiczne i USG (z resztą schemat jak zwykle tylko dłużej i dokladniej). Płytki nie dostaliśmy bo lekarz ma jakąś awarie nagrywarki ale za to ogladaliśmy dzidzie w 3d.
    Już nie mogę sië doczekać kiedy przytule nasza córeczkę.

eta, Anielka27, excella, weronikabp lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler, muszę przyznać, że bardzo ładne imię wybraliście dla córci ;)

U nas chyba będzie Staś :)

fler lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku super :-) Gratuluję dziewczyny ! Ja niestety nie mam czasu ostatnio tu pisać wróciłam do pracy ale jeszcze tydzień i idę na stałe na L4. Czytam wszystko ale mało się udzielam :-( Pamiętam o każdej z Was i pozdrawiam :-)

Galanea, AISAK, eta, Anielka27, Martynika, weronikabp, Paulina1986 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam w pracy - mega intensywny dzień... Tydzień raptem mnie nie było, a mam wrażenie, że już pewne sprawy zaczely się wymykac... Trochę sobie nie wyobrażam, jak to będzie, jak pójdę na zwolnienie... Z drugiej strony jest mi bardzo ciężko wytrzymać przy biurku, bo jakoś ten brzuch zgnieciony i po prostu boli, kluje, ciągnie i gniecie... :(

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka,Ty nie musisz sobie wyobrażać jak to będzie,gdy pójdziesz na zwolnienie,to ci,co zostają mają sobie wyobrażać ;).Ty masz odpoczywać i o tym nie myśleć!

A propos myślenia,Aisak,myślałam o Tobie,jak tam ruchy?skarżyłaś się,że malucha nie czułaś przez dwa dni-odezwał się? Mój od wizyty u internisty dzisiaj też siedzi jak mysz pod miotłą...

Margotka,kiedy w końcu opowiesz nam o ślubie? :)

Kota,masz już wyniki?

• AISAK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci ze dziś po południu chyba palcem ruszył/pukal bo takie prawie nie wyczuwalne ruchy były pod ręką. Staram się wsłuchać w ciałko , ale bobas nie rozpieszcza mamusi.

Teraz mi się angina przyplatala to moze dlatego tak reaguje. Czekam na kopniaki, proszę i mowie ze to jedyna okazja by się na mamie wyżyć...a on nic. Ale i tak bardzo kocham bobaska:)
    Wg Usg ciążę mam mlodsza o tydzień w stosunku do OM z suwaczka- tak wiec czekam.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma się czym martwić :).Takie okresy ciszy mogą być teraz zupełnie normalne,zwłaszcza,że wg usg jesteś jeszcze troszkę wcześniej,będzie dobrze,to początki,za parę tygodni nasze dzieciaki będą większe i na dobre się rozhulają.

A ja jestem zawiedziona,warowałam do północy na belly,żeby,jak co tydzień poczytać informacje odnośnie nowego tygodnia ciąży (już 21!),ale wczoraj skończył się ten promocyjny abonament i jest tylko parę zdań,które niczego nowego właściwie nie wnoszą plus info,że więcej poczytam w abonamencie :(.Ja nawet nie wiedziałam,że miałam jakiś abonament.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam darmowy abonament Premium do konca ciąży, za to ze wstawiłam zdj usg w określonym terminie.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • excella Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śniegu nasypało, szkoda że syn mi sie pochorowł.
    Wczoraj późnym wieczorem mąż przywiózł mi lody z Maca, z polewą toffi ;) rozpieścił mnie :)
    Ja mam darmowy abonament chyba na miesiąc.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka to ty masz tak jak ja wróciłam po tyg i nie wiem w co ręce włożyć :-( Też mam pracę za biurkiem i powiem szczerze że po 8 godzinach siedzenia kręgosłup mnie tak boli że hej. Na szczęście jak się uda to od 27 już wolne na stałe :-)
    Co do ruchów maluszka to tydzień temu czułam je dość wyraźnie teraz takie czasem smyranie ale nie codziennie - czekam na kolejne mocne pukanie :-)
    Mnie też skończył się abonament i tez nie widzę wszystkiego ale takie informacje mogę poczytać na innych portalach :-)Za 2 dni już 17 tydzień ale czas leci :-)

Anielka27 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Ale śniegu nasypało, szkoda że syn mi sie pochorowł.
    Wczoraj późnym wieczorem mąż przywiózł mi lody z Maca, z polewą toffi ;) rozpieścił mnie :)
    Ja mam darmowy abonament chyba na miesiąc.
    Oj ale narobiłaś ochoty na lody :-) Chyba wyjdę z pracy i sobie kupię :-)

excella lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie to jest słabe, że trzeba płacić za ten portal, nie wystarczy kasa z reklam? Wszędzie zarabia się na kobietach w ciązy, ale żeby zarabiać na kilku informacjach ciążowych? I don't like it i na pewno nie wykupię abonamentu.
    Dziś usg o 16:20, wczoraj dłuuga szczegółowa wizyta, we wtorek mam wizytę u specjalistki od zawrotów głowy, najprawdopodobniej znowu pojdę na trochę do szpitala :(( Najwazniejsze to postawić prawidłową diagnozę. To istone ze względu na poród, jeśli mam uszkodzony błednik to na pewno będę miała CC, także o porodzie naturalnym już mogę zapomnieć..:(

Anielka27 lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też jest trochę nie halo żeby płacić za informacje które mogę przeczytać normalnie w necie :-)Tez na pewno nie wykupię abonamentu.

weronikabp, Anielka27 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Obserwowalam Was od jakiegos czasu i teraz postanowiłam dolaczyc. Mam termin na 25 czerwca, bedzie dziewczynka.
    Generalnie jestem po przejsciach ciazowych bo jestem w ciazy 4 raz, a dopiero pierwszy raz jest szansa na urodzenie dziecka. Caly czas zyje teraz w napieciu...chociaz staram sie jak najmniej denerwowac malenstwo. Sorki za te szczegoly, ale chcialam, zebyscie na przyszlosc rozumialy skad moj lek.
    W Warszawie napadalo bardzo duzo sniegu i wszystko jakos tak weselej wyglada.
    Kolejna wizyte mam w poniedzialek 20.01, mam dwoch lekarzy prowadzacych, wiec mozliwe ze wizyty bede miala troche czesciej. Strasznie sie rozpisalam, ale chcialam sie w miare dokladnie przedstawic.

excella, weronikabp, Martynika, eta, fler, Agusia2312, Galanea, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w4sqikgnr46n3pyr.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 10:31

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie czuje zadnych ruchow co jest sodatkowo stresujace, bo generalnie nie czuje sie jakbym byla w ciazy. Moja Pani doktor powiedziala, ze patrzac na wysokosc macicy to poczuje ruchy za jakies 3 tygodnie :( co przy "pierwszej" ciazy jest podobno normalne i nie ma sie czym denerwowac.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak to zrobic zeby suwaczek na stale sie wkleil?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha witamy :)

A ja dziś jadę do teściów... Będziemy z mężem robić łóżeczko ( mój mąż od małego robił w stolarce ;) )
    Chcemy zrobić synkowi łóżeczko takie ,,od siebie'' a nie sklepowe ;)

A propo imienia, miał być Jaś, jednak mężowi tak się świecą oczy na imię Franek że chyba mnie przekona... Ale postawię mu ultimatum że następny syn to będzie Wojtek ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mucha musisz wejść w ustawienia i społeczność i tam wkleić suwaczek w miejscu na podpis na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 09:54

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: