MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
eta wrote:ja też jeszcze ruchów nie czuje
nic. zupełna cisza, nawet w jelitach mi nie bulgocze, żeby móc sie pocieszyć że może to "to" ;/
jutro wizyta u gin, bez usg, ale powinna mi detektorem zbadać tętno bobasa więc będę spokojniejsza wiedząc że on tam jest i ma się dobrze
Nie martw się, ja też ciągle czekam i cisza. Ale u lekarza na detektorze serce jak dzwon, nawet ruchy było słychać (takie szmery)
Mam nadzieję, że niedługo poczujemyeta lubi tę wiadomość
-
U mnie badanie trwało 45 minut najpierw wywiad, badanie ginekologiczne i USG (z resztą schemat jak zwykle tylko dłużej i dokladniej). Płytki nie dostaliśmy bo lekarz ma jakąś awarie nagrywarki ale za to ogladaliśmy dzidzie w 3d.
Już nie mogę sië doczekać kiedy przytule nasza córeczkę.eta, Anielka27, excella, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Jejku super
Gratuluję dziewczyny ! Ja niestety nie mam czasu ostatnio tu pisać wróciłam do pracy ale jeszcze tydzień i idę na stałe na L4. Czytam wszystko ale mało się udzielam
Pamiętam o każdej z Was i pozdrawiam
Galanea, AISAK, eta, Anielka27, Martynika, weronikabp, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś byłam w pracy - mega intensywny dzień... Tydzień raptem mnie nie było, a mam wrażenie, że już pewne sprawy zaczely się wymykac... Trochę sobie nie wyobrażam, jak to będzie, jak pójdę na zwolnienie... Z drugiej strony jest mi bardzo ciężko wytrzymać przy biurku, bo jakoś ten brzuch zgnieciony i po prostu boli, kluje, ciągnie i gniecie...
-
Modelka,Ty nie musisz sobie wyobrażać jak to będzie,gdy pójdziesz na zwolnienie,to ci,co zostają mają sobie wyobrażać
.Ty masz odpoczywać i o tym nie myśleć!
A propos myślenia,Aisak,myślałam o Tobie,jak tam ruchy?skarżyłaś się,że malucha nie czułaś przez dwa dni-odezwał się? Mój od wizyty u internisty dzisiaj też siedzi jak mysz pod miotłą...
Margotka,kiedy w końcu opowiesz nam o ślubie?
Kota,masz już wyniki?
-
Powiem Ci ze dziś po południu chyba palcem ruszył/pukal bo takie prawie nie wyczuwalne ruchy były pod ręką. Staram się wsłuchać w ciałko , ale bobas nie rozpieszcza mamusi.
Teraz mi się angina przyplatala to moze dlatego tak reaguje. Czekam na kopniaki, proszę i mowie ze to jedyna okazja by się na mamie wyżyć...a on nic. Ale i tak bardzo kocham bobaska:)
Wg Usg ciążę mam mlodsza o tydzień w stosunku do OM z suwaczka- tak wiec czekam. -
Nie ma się czym martwić
.Takie okresy ciszy mogą być teraz zupełnie normalne,zwłaszcza,że wg usg jesteś jeszcze troszkę wcześniej,będzie dobrze,to początki,za parę tygodni nasze dzieciaki będą większe i na dobre się rozhulają.
A ja jestem zawiedziona,warowałam do północy na belly,żeby,jak co tydzień poczytać informacje odnośnie nowego tygodnia ciąży (już 21!),ale wczoraj skończył się ten promocyjny abonament i jest tylko parę zdań,które niczego nowego właściwie nie wnoszą plus info,że więcej poczytam w abonamencie.Ja nawet nie wiedziałam,że miałam jakiś abonament.
-
Modelka to ty masz tak jak ja wróciłam po tyg i nie wiem w co ręce włożyć
Też mam pracę za biurkiem i powiem szczerze że po 8 godzinach siedzenia kręgosłup mnie tak boli że hej. Na szczęście jak się uda to od 27 już wolne na stałe
Co do ruchów maluszka to tydzień temu czułam je dość wyraźnie teraz takie czasem smyranie ale nie codziennie - czekam na kolejne mocne pukanie
Mnie też skończył się abonament i tez nie widzę wszystkiego ale takie informacje mogę poczytać na innych portalach :-)Za 2 dni już 17 tydzień ale czas leciAnielka27 lubi tę wiadomość
-
excella wrote:Ale śniegu nasypało, szkoda że syn mi sie pochorowł.
Wczoraj późnym wieczorem mąż przywiózł mi lody z Maca, z polewą toffirozpieścił mnie
Ja mam darmowy abonament chyba na miesiąc.Chyba wyjdę z pracy i sobie kupię
excella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA dla mnie to jest słabe, że trzeba płacić za ten portal, nie wystarczy kasa z reklam? Wszędzie zarabia się na kobietach w ciązy, ale żeby zarabiać na kilku informacjach ciążowych? I don't like it i na pewno nie wykupię abonamentu.
Dziś usg o 16:20, wczoraj dłuuga szczegółowa wizyta, we wtorek mam wizytę u specjalistki od zawrotów głowy, najprawdopodobniej znowu pojdę na trochę do szpitala( Najwazniejsze to postawić prawidłową diagnozę. To istone ze względu na poród, jeśli mam uszkodzony błednik to na pewno będę miała CC, także o porodzie naturalnym już mogę zapomnieć..
Anielka27 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Obserwowalam Was od jakiegos czasu i teraz postanowiłam dolaczyc. Mam termin na 25 czerwca, bedzie dziewczynka.
Generalnie jestem po przejsciach ciazowych bo jestem w ciazy 4 raz, a dopiero pierwszy raz jest szansa na urodzenie dziecka. Caly czas zyje teraz w napieciu...chociaz staram sie jak najmniej denerwowac malenstwo. Sorki za te szczegoly, ale chcialam, zebyscie na przyszlosc rozumialy skad moj lek.
W Warszawie napadalo bardzo duzo sniegu i wszystko jakos tak weselej wyglada.
Kolejna wizyte mam w poniedzialek 20.01, mam dwoch lekarzy prowadzacych, wiec mozliwe ze wizyty bede miala troche czesciej. Strasznie sie rozpisalam, ale chcialam sie w miare dokladnie przedstawic.
excella, weronikabp, Martynika, eta, fler, Agusia2312, Galanea, evas lubią tę wiadomość
-
Niestety nie czuje zadnych ruchow co jest sodatkowo stresujace, bo generalnie nie czuje sie jakbym byla w ciazy. Moja Pani doktor powiedziala, ze patrzac na wysokosc macicy to poczuje ruchy za jakies 3 tygodnie
co przy "pierwszej" ciazy jest podobno normalne i nie ma sie czym denerwowac.
-
Mucha witamy
A ja dziś jadę do teściów... Będziemy z mężem robić łóżeczko ( mój mąż od małego robił w stolarce)
Chcemy zrobić synkowi łóżeczko takie ,,od siebie'' a nie sklepowe
A propo imienia, miał być Jaś, jednak mężowi tak się świecą oczy na imię Franek że chyba mnie przekona... Ale postawię mu ultimatum że następny syn to będzie Wojtek -
nick nieaktualny