MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Mucha witaj! Niczym się nie martw. My Cię tutaj wesprzemy tak żebyś się nie denerwowała i nie myślała o tym. W ogóle to gratuluję!
U mnie ruchy już od kilku dni. I w dodatku to nie jakieś bulgotanie czy smyranie, ale porządne kopnięcia. Czuję to tak jakby ktoś mnie uderzał w brzuch od środka. Czasem mam wrażenie, że coś mi się tam przekręca. Nie myślałam, że tak wcześnie to poczuję
Połówkowe wypada mi też tak jak wielu z Was - 31 stycznia. Być może w końcu poznam płeć, czego już nie mogę się doczekać
U nas ma być Rozalka, albo Kordian. I niestety muszę przyznać, że wszyscy dość dziwnie reagują na nasze wybrane imiona. Co niektórzy mają z tego super powód do uśmiania się. Czy te imiona są naprawdę jakieś śmieszne? Bo ja już nie wiem. Wiem tylko, że na pewno ich nie zmienimy)
-
Weronika2903 kompletnie się tym nie przejmuj, to wasze dziecko i koniec tematu. Ludzie jak swoje nazywają to wyobrażają sobie, że lepszego imienia nie ma i wyśmiewają pozostałych. "Krzysztofów jak psów" usłyszałam niedawno. A mnie to gówno obchodzi, będzie Krzysztof i kropka. Czuję się czasami jak inkubator, bo każdy chce o czymś decydować. Córka ma być Helenka albo Hania. Otóż drogie babcie - nie. ;] Będzie tak jak mi i mężowi się podoba, jak dziecko skończy 18 lat to sobie imię zmieni jak będzie miało ochotę.
AISAK, Anielka27, eta, fler, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nalka masz rację. Ja tego nie rozumiem z tego względu, że nawet jeżeli mi się czyjeś imię nie podoba to nie jest dla mnie powód do tego żeby kogoś wyśmiać. Taka jest czyjaś decyzja i tyle. A o babciach i ciotkach już nie wspomnę. Jedynie moja mama mnie w tym wspiera, być może dlatego, że mamy podobny gust. Jedyna pocieszycielka
Nie uważam żeby Krzysztofów było jak psów
Pola też mi się podoba!
Wszystkie imiona, które tutaj się pojawiły są śliczne -
Cześć
U nas dopadało jeszcze więcej śniegu i już od rana zabrałam synusia na sanki:)
W nocy zauważyłam na wkładce malutka różową plamę i zastanawiam się czy powinnam zgłosić to lekarzowi. Więcej nic nie było do tej pory. Tylko na spacerze pobolewało mnie podbrzusze. Jak sądzicie? -
Dzieki za pomoc z suwaczkiem.
Kazdy imie wybiera sam i nikt sie nie powinien wtracac...moze zasugerowac, ale finalnie to decyzja mamy i taty
Powiedzcie mi czy sa wsrod Was takie dziewczyny ktore nie czuja ruchow i generalnie gdyby nie wiedzialy ze sa w ciazy to by nie zgadly? Ja niby mam troszeczke brzuszka, ale jest maly, piersi raczej nie bola (urosly), waga spadla zamiast wzrosnac. W poniedzialek slyszalam serduszko, a od wczoraj juz sie denerwuje czy nadal bije -
Czesć dziewczyny
witam Mucha - fajnie, że do nas dołączyłaś
u nas pada śnieg a i tak już dużo było. poszłabym na sanki z małym, ale nie mogę sama go ciągać bo od razu ciśnienie niebezpiecznie rośnoemuszę czekać na męża...
dzisiaj pospaliśmy sobie prawie do 10, aż głowa bolała jak wstałam
u mnoe tydzień do wizyty - odliczanie trwa, ale jestem spokojna bo maluszek noe daje o sobie zapomnoećevas lubi tę wiadomość
-
Mucha- ja niestety miałam multum objawów jednak piersi mnie nie bolą waga od niedawna zaczęła iść w górę a ruchy te mocniejsze czuje od tygodnia i to zazwyczaj jak leżę rano bądź wieczorem w łóżku a w ciągu dnia czasami tylko smyranie czuje.
wszystko będzie dobrze nie ma co panikowac
Co do imion to u nas na szczęście nikt nie ingeruje w nic no oprócz siostrzeńca który za każdym razem mówi że chcę kuzyna.Ale za to u nas w pracy dla koleżanki która też jest w ciąży wymyślili imiona mimo że mają już wybrane
moim zdaniem najlepiej posłuchać i olac bo jak już dzieci będą z nami to ludzie całkiem inaczej będą reagować .
-
a mnie wczoraj wieczorem zaczęły boleć wiązadła i dzisiaj też bolą..
moja dzidzi też przez 2 dni siedziała cicho tzn coś tam czułam ale nie to samo co wcześniej a dzisiaj już kilka razy dała o sobie znać.. więc myślę że w tych początkowych ruchach odczuwanych tak jest zależy jak się dziecko ułoży to je czujemy lub nie ono ma jeszcze sporo miejsca.. lub rusza się kiedy śpimy a nie są to na tyle intensywne ruchy żeby nas budziły..Martynika lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam tylko czesc wynikow i nie moge dodzwonic sie do labratorium, zaraz oszaleje. Czy ktos wie jak to interpretowac?
Cytomegalia IGG 225,5 U/ml czyli +
Cytomegalia IGM 0,259 S/CO czyli -
ale jest jescze Cytomegalia IGM jednostka index i ciagle nie mam wyniku.
Nie wiem czy moge zalozyc, ze IGM jest juz - czyli jest to stare zakazenie, czy moze sie jednak okazac, ze ten index bedzie +? Orientuje sie ktora? Google nie jest niestety pomocny w tym temacie -
Kota, wydaję mi się, że jak jest IgM - to są stare przeciwciała, ale niestety nie wiem, jakiego okresu się tyczą (chodzi mi o to, czy przypadkiem nie z początku ciąży, czy takie stare, naprawde stare, np. kilkuletnie) Oj,ale to tylko moje przypuszczenia, pewności nie mam więc zbytnio nie pomogłam
Zadzwoń może do ginekologa, skoro do laboratorium nie możesz się dodzwonić.