Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi
    korzystam z 2 przepisów, pierwsz:

szklanka cukru pudru najlepiej
    250g margaryny
    3 łyżki ciemnego kakao
    po rozpuszczeniu powyższych składników szklanka mleka w proszku, wymieszać i dodać co kto chce, herbatniki, orzechy itd :)
    to mój ulubiony przepis a mąż lubi z tego:
    pół szkl cukru pudru najlepiej
    250g margaryny
    szkl kakao milka słodzonego tego takiego jak puchatek
    po rozpuszczeniu na małym ogniu dodać szkl mleka w proszku i herbatniki, orzechy i co tam kto chce :)

SMACZNEGO :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 18:04

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te bloki takie ciemne są, niektórzy robią takie jaśniejsze ale ja nie wiem jak :)
    pierwszy jest bardziej kakaowy a drugi jakby delikatniejszy w smaku z posmakiem tego kakao milki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 18:09

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale laski z Was dziewczyny, wow! AISAK super brzucho, ja też mam już taki spory :) I normalnie bym się tym nie przejmowała, ale na początku marca jadę jeszcze z moją 2,5-letnią Zuzą na turnus rehabilitacyjny i boję się, że ja brzuch będzie mi rósł w takim tempie to mogę nie dać rady :/

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • eta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie było mnie w weekend, bo pojechałam do teściów, wracam i chyba 10 stron musiałam nadrobić! :)

Marcysia mam nadzieję że wszystko układa się pomyślnie!

dziewczyny takie laski z Was że ktoś by pomyślał że to forum dla modelek a nie ciężarówek ;) super!

może też się ogarnę i wkleję zdjęcie ale zawsze się boję że potem mnie ktoś przerobi na gołą babę i w internecie będę gorszyć ;D :D

ja jakoś trochę w weekend doła złapałam, wiecie taki humor ciążowy nie wiadomo skąd, dlaczego ani po co :/ mąż mnie wkurzył, teść standardowo też. heh generalnie myśle że to pewnie ze mną jest coś nie tak :/

dobra pożaliłam się a teraz już ma być okej :)

Martynika, nick nieaktualny, Galanea lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadł jakiś dziwny ból, tzn. boli mnie tak jakby nad lewym pośladkiem, ale tak, że nie mogę stawać na lewą nogę i cały czas kuśtykam. Ale to taki okropny ból, bo czuję go nawet jak siedzę i noga mi wtedy drentwieje. Mąż mówi, że to może rwa kulszowa, miała może któraś z tym kiedyś do czynienia? Nie ukrywam, że bardzo utrudnia mi życie. Nie byłam u lekarza bo myślałam, że przejdzie, ale boli już trzeci dzień :/

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z Was laski wow aż wstyd dać jakieś zdjęcie :-) A u mnie skończyły się mandarynki i aż się trzęsłam i mąż musiał jechać i kupić hehehhehe a jeszcze dziś zjadłam pyszną mizeryjkę - pychota

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mnie też kiedyś takie coś złapało ale przeszło po 2 dniach.

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jest nadzieja, że przejdzie :) Dzięki topa42 :)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • eta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda taki ból jak opisujesz to już kilka z nas w pierwszym trymestrze miało. to normalne i związane z rozrastaniem się macicy. próbuj sobie trochę pomasować. i niestety tyle. jakby nie przechodziło to możesz pójść do jakiegoś lekarza/rehabilitanta żeby jakieś ćwiczenia dał na to.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie łapie taki ból jak dużo chodzę lub jestem cały czas na nogach.

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi coś denerwująco pulsuje szybko tak jakby pod ostatnim zebrem z lewej strony. To dopiero zagadka.. Nie boli ale denerwuje=/

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oglądam wasze zdjęcia i w kompleksy popadam ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w ramach ujawniania się wstawiłam zdjęcie do miniaturki nad nickiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 19:30

Limerikowo, fler, nick nieaktualny, eta lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blok w lodówce, a ja się objadłam mlekiem w proszku :/

Monika ja dałam 2 łyżki kakao i więcej mleka w proszku i kolor wyszedł właśnie taki jaśniejszy :)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    A mi coś denerwująco pulsuje szybko tak jakby pod ostatnim zebrem z lewej strony. To dopiero zagadka.. Nie boli ale denerwuje=/
    aisak ja mam tak na dole w pachwinie od paru dni, jak powiedzialam doktorkowi to sie usmiechnal i powiedzial ze to nie choroba, tetno z pachwiny lub jelita jak nie boli to sie nie martwic, tak mi powiedział.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Blok w lodówce, a ja się objadłam mlekiem w proszku :/

Monika ja dałam 2 łyżki kakao i więcej mleka w proszku i kolor wyszedł właśnie taki jaśniejszy :)
    tusia to ile dajesz tego mleka?

jutro będę robić :)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    A mnie dopadł jakiś dziwny ból, tzn. boli mnie tak jakby nad lewym pośladkiem, ale tak, że nie mogę stawać na lewą nogę i cały czas kuśtykam. Ale to taki okropny ból, bo czuję go nawet jak siedzę i noga mi wtedy drentwieje. Mąż mówi, że to może rwa kulszowa, miała może któraś z tym kiedyś do czynienia? Nie ukrywam, że bardzo utrudnia mi życie. Nie byłam u lekarza bo myślałam, że przejdzie, ale boli już trzeci dzień :/

Magda, mi też czasami włazi coś z lewej strony nad pośladkiem. Zastanawiam się czy to nie od kręgosłupa. Jak wlezie, to kłuje przy każdym ruchu lewą nogą. Może to po prostu okolice krzyża?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa ten bol to chyba rwa kulszowa przynajmniej mnie tak boli i wiem ze to to bo w 1wszej ciazy tez mialam :) i mi niestety nie przechodzi po dwoch dniach Dziewczyny mam wielka prosbe 3majcie jutrro kciuki o 13:30 z gory dziekuje :*

Agusia2312 lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Magda, mi też czasami włazi coś z lewej strony nad pośladkiem. Zastanawiam się czy to nie od kręgosłupa. Jak wlezie, to kłuje przy każdym ruchu lewą nogą. Może to po prostu okolice krzyża?

Mam dokładnie to samo! I też tylko lewa noga! Nie zawsze, ale od czasu do czasu i wtedy naprawdę mocno boli...

Laski, oglądam Wasze śliczne zdjęcia, ale mi wybaczcie - na forum nie będę wklejać. Generalnie ostrożnie operuję swoim wizerunkiem w internecie :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    tusia to ile dajesz tego mleka?

jutro będę robić :)

Weroniczko dałam tak na oko sypałam ale bardziej robiłam wg przepisu który podałam tam jest 400g czyli trochę mniej niż całe opakowanie ja na początku dałam 2,5 szklanki i jak mieszałam już razem to trochę dosypałam jeszcze tego mleka.. :)

ggfxf7q.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ