X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi
    korzystam z 2 przepisów, pierwsz:

szklanka cukru pudru najlepiej
    250g margaryny
    3 łyżki ciemnego kakao
    po rozpuszczeniu powyższych składników szklanka mleka w proszku, wymieszać i dodać co kto chce, herbatniki, orzechy itd :)
    to mój ulubiony przepis a mąż lubi z tego:
    pół szkl cukru pudru najlepiej
    250g margaryny
    szkl kakao milka słodzonego tego takiego jak puchatek
    po rozpuszczeniu na małym ogniu dodać szkl mleka w proszku i herbatniki, orzechy i co tam kto chce :)

SMACZNEGO :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 18:04

weronikabp lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te bloki takie ciemne są, niektórzy robią takie jaśniejsze ale ja nie wiem jak :)
    pierwszy jest bardziej kakaowy a drugi jakby delikatniejszy w smaku z posmakiem tego kakao milki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 18:09

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale laski z Was dziewczyny, wow! AISAK super brzucho, ja też mam już taki spory :) I normalnie bym się tym nie przejmowała, ale na początku marca jadę jeszcze z moją 2,5-letnią Zuzą na turnus rehabilitacyjny i boję się, że ja brzuch będzie mi rósł w takim tempie to mogę nie dać rady :/

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • eta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie było mnie w weekend, bo pojechałam do teściów, wracam i chyba 10 stron musiałam nadrobić! :)

Marcysia mam nadzieję że wszystko układa się pomyślnie!

dziewczyny takie laski z Was że ktoś by pomyślał że to forum dla modelek a nie ciężarówek ;) super!

może też się ogarnę i wkleję zdjęcie ale zawsze się boję że potem mnie ktoś przerobi na gołą babę i w internecie będę gorszyć ;D :D

ja jakoś trochę w weekend doła złapałam, wiecie taki humor ciążowy nie wiadomo skąd, dlaczego ani po co :/ mąż mnie wkurzył, teść standardowo też. heh generalnie myśle że to pewnie ze mną jest coś nie tak :/

dobra pożaliłam się a teraz już ma być okej :)

Martynika, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadł jakiś dziwny ból, tzn. boli mnie tak jakby nad lewym pośladkiem, ale tak, że nie mogę stawać na lewą nogę i cały czas kuśtykam. Ale to taki okropny ból, bo czuję go nawet jak siedzę i noga mi wtedy drentwieje. Mąż mówi, że to może rwa kulszowa, miała może któraś z tym kiedyś do czynienia? Nie ukrywam, że bardzo utrudnia mi życie. Nie byłam u lekarza bo myślałam, że przejdzie, ale boli już trzeci dzień :/

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z Was laski wow aż wstyd dać jakieś zdjęcie :-) A u mnie skończyły się mandarynki i aż się trzęsłam i mąż musiał jechać i kupić hehehhehe a jeszcze dziś zjadłam pyszną mizeryjkę - pychota

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mnie też kiedyś takie coś złapało ale przeszło po 2 dniach.

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jest nadzieja, że przejdzie :) Dzięki topa42 :)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • eta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda taki ból jak opisujesz to już kilka z nas w pierwszym trymestrze miało. to normalne i związane z rozrastaniem się macicy. próbuj sobie trochę pomasować. i niestety tyle. jakby nie przechodziło to możesz pójść do jakiegoś lekarza/rehabilitanta żeby jakieś ćwiczenia dał na to.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie łapie taki ból jak dużo chodzę lub jestem cały czas na nogach.

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi coś denerwująco pulsuje szybko tak jakby pod ostatnim zebrem z lewej strony. To dopiero zagadka.. Nie boli ale denerwuje=/

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oglądam wasze zdjęcia i w kompleksy popadam ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w ramach ujawniania się wstawiłam zdjęcie do miniaturki nad nickiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 19:30

Limerikowo, fler, Anielka27, eta lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blok w lodówce, a ja się objadłam mlekiem w proszku :/

Monika ja dałam 2 łyżki kakao i więcej mleka w proszku i kolor wyszedł właśnie taki jaśniejszy :)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    A mi coś denerwująco pulsuje szybko tak jakby pod ostatnim zebrem z lewej strony. To dopiero zagadka.. Nie boli ale denerwuje=/
    aisak ja mam tak na dole w pachwinie od paru dni, jak powiedzialam doktorkowi to sie usmiechnal i powiedzial ze to nie choroba, tetno z pachwiny lub jelita jak nie boli to sie nie martwic, tak mi powiedział.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Blok w lodówce, a ja się objadłam mlekiem w proszku :/

Monika ja dałam 2 łyżki kakao i więcej mleka w proszku i kolor wyszedł właśnie taki jaśniejszy :)
    tusia to ile dajesz tego mleka?

jutro będę robić :)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    A mnie dopadł jakiś dziwny ból, tzn. boli mnie tak jakby nad lewym pośladkiem, ale tak, że nie mogę stawać na lewą nogę i cały czas kuśtykam. Ale to taki okropny ból, bo czuję go nawet jak siedzę i noga mi wtedy drentwieje. Mąż mówi, że to może rwa kulszowa, miała może któraś z tym kiedyś do czynienia? Nie ukrywam, że bardzo utrudnia mi życie. Nie byłam u lekarza bo myślałam, że przejdzie, ale boli już trzeci dzień :/

Magda, mi też czasami włazi coś z lewej strony nad pośladkiem. Zastanawiam się czy to nie od kręgosłupa. Jak wlezie, to kłuje przy każdym ruchu lewą nogą. Może to po prostu okolice krzyża?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa ten bol to chyba rwa kulszowa przynajmniej mnie tak boli i wiem ze to to bo w 1wszej ciazy tez mialam :) i mi niestety nie przechodzi po dwoch dniach Dziewczyny mam wielka prosbe 3majcie jutrro kciuki o 13:30 z gory dziekuje :*

Agusia2312 lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Magda, mi też czasami włazi coś z lewej strony nad pośladkiem. Zastanawiam się czy to nie od kręgosłupa. Jak wlezie, to kłuje przy każdym ruchu lewą nogą. Może to po prostu okolice krzyża?

Mam dokładnie to samo! I też tylko lewa noga! Nie zawsze, ale od czasu do czasu i wtedy naprawdę mocno boli...

Laski, oglądam Wasze śliczne zdjęcia, ale mi wybaczcie - na forum nie będę wklejać. Generalnie ostrożnie operuję swoim wizerunkiem w internecie :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    tusia to ile dajesz tego mleka?

jutro będę robić :)

Weroniczko dałam tak na oko sypałam ale bardziej robiłam wg przepisu który podałam tam jest 400g czyli trochę mniej niż całe opakowanie ja na początku dałam 2,5 szklanki i jak mieszałam już razem to trochę dosypałam jeszcze tego mleka.. :)

ggfxf7q.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ