X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    A ja pozdrawiam z oblodzonego Poznań :)
    Mieszkałam kilka ładnych latek :)

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro z samego rana startujemy do Gdyni, na drugie połówkowe + echo, jeszcze się nie denerwuje, zobaczymy jutro. Dziewczyny trzymajcie kciuki za serce jak dzwon i żeby obeszło się bez niespodzianek.

Wszystkim brzuchatkom, dobrej nocy :)

AISAK, Kota, weronikabp, Martynika, szczessciara, Galanea, eta lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny martwię się bo moje maleństwo od soboty się mniej rusza dziś wyczułam je tylko dwa razy. Wizytę mam 30.01 w szpitalu na badaniach ale to troszkę za długo. Czy wy tez macie take wrażenie ze dzidzia jak by była mniej aktywna?

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    Mieszkałam kilka ładnych latek :)
    O jak miło :)) ja kocham to miasto choc planujemy na wiosnę przeprowadzkę pod poznań :)) jeśli wszystko pójdzie zgodzie z planami :))

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czasem tez tak mialam 19 tydz lub kolo 20 z tego co pamietam, ze malo ruchliwa byla, nawet jak chcialam ja, pobudzic slodkim slodkim to tez nie byla w nastroju ;--)))I tez sie balam czy wszystko ok, ale na szczescie detektora tetna nie dalo jej sie zwiesc I tetno na zielono bylo.
    teraz 22 tydz I rano tez ma leniwca za to mocno po polud jak usiade I zjem np kolo 5 to kica, teraz po slodkiej herbatce tez w pr str brzuszka bije
    wyczytalam ze na ten okres jak juz sa ruchy to 20h robi chrrr a 4h tylko aktywnosci, wiec sie nie martw na zapas, widocznie regeneruje sily lub jak jestes w ruchu caly dzien to ja, ukołyszesz, zmeczysz I spi
    moze sie rusza tak lekko za dnia, ze nie czujesz
    f2w39n73h9cnzqtm.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 23:44

monalisa lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    a czasem tez tak mialam 19 tydz lub kolo 20 z tego co pamietam, ze malo ruchliwa byla, nawet jak chcialam ja, pobudzic slodkim slodkim to tez nie byla w nastroju ;--)))I tez sie balam czy wszystko ok, ale na szczescie detektora tetna nie dalo jej sie zwiesc I tetno na zielono bylo.
    teraz 22 tydz I rano tez ma leniwca za to mocno po polud jak usiade I zjem np kolo 5 to kica, teraz po slodkiej herbatce tez w pr str brzuszka bije
    wyczytalam ze na ten okres jak juz sa ruchy to 20h robi chrrr a 4h tylko aktywnosci, wiec sie nie martw na zapas, widocznie regeneruje sily lub jak jestes w ruchu caly dzien to ja, ukołyszesz, zmeczysz I spi
    moze sie rusza tak lekko za dnia, ze nie czujesz
    f2w39n73h9cnzqtm.png

Oby kochana oby jutro wchodzimy w 20 tc tzn zaczynamy 20 tc i chyba bym umarła jak by się i tym razem coś złego wydarzyło to moja 9 ciąża z czego mam dwójkę wspaniałych dzieci. Tak bardzo kochamy to maleństwo ze nie wyobrażamy sobie juz życia bez niego.

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Jutro z samego rana startujemy do Gdyni, na drugie połówkowe + echo, jeszcze się nie denerwuje, zobaczymy jutro. Dziewczyny trzymajcie kciuki za serce jak dzwon i żeby obeszło się bez niespodzianek.

Wszystkim brzuchatkom, dobrej nocy :)

Trzymamy kciuki koniecznie daj znac po wizycie!

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota tobie i wszystkim ciężaróweczką spokojnej nocy

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odprowadziłam córcie na tramwaj i niestety oblodzone chodniki dziś też zaskoczyły dozorców. To jakiś horror :(

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam w czoraj na USG połówkowym, będziemy mieli dziewczynkę.
    Wszystko było pięknie, wszystkie parametry ok aż w końcu taka bomba na nas straszna spadła. Jest podejrzenie agenezji robaka móżdżku! :(
    Przestrzeń zbiornika móżdżkowo-rdzeniowego jest za duży! Koszmar! Wysłano mnie na kolejne dzisiaj USG na lepszym sprzęcie i najprawdopodobniej będę miała aminopunkcje . Jestem w takim szoku, że nie dociera to do mnie. kończę dziewczyny bo nie mam siły pisać.

Martynika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka, nie denerwuj się, zaczekaj na to USG, skoro sprzęt był słabszy to jest duże prawdopodobieństwo błędu, myśl pozytywnie!! jesteśmy z Tobą :)

Monalisa - trzymam kciuki kochana, musi być dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 08:28

• balonik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka narazie spróbuj się nie denerwować (chociaż wiem, że ciężko) bo to i tak nie pomoże. Idź na USG i sprawdź. Trzymam kciuki.

x76lklh.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka wytrwalosci kochana i spokoju ducha tego Ci dzis zycze :* przede mna tez ciezki dzien ale wierze ze wszytsko bedzie dobrze :) musi byc!

zpbndf9hsafopz9u.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka, trzymam mocno kciuki, oby sie okazało że to wina sprzętu i zaraz się dowiesz że wszystko jest ok. Postaraj się nie denerwować.

• Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka wierzę ze będzie dobrze

relganli3wx3d6wm.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka przykro mi, domyślam się ile nerwów kosztuje Was ta sytuacja. Nic mi ta choroba nie mówi, ale wierzę, że nie będziesz musiałam tłumaczyć nam, co to jest, bo dziś okaże się, że Wasza córeczka jest zupełnie zdrowa!

Nie nadrobiłam wszystkich zaległości z wczoraj, ale czy Marcysia się odzywała? Wszystko u niej w porządku?

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi nie odzywała się, Marcysiu napisz co u Ciebie?

• Mucha Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka najwazniejsze to staraj sie nie denerwowac! Trzymam kciuki za dzisiejsze USG i wykluczenie wczorajszej diagnozy!!!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej dziewczyny. Ja czekam wlasnie na usg maja sprawdzić ile jest tam płynu owodniowego. Poza tym wszystko ok leki na podtrzymanie nadal dostaje. Lekarze ze swojej strony robią wszystko zeby utrzymać ciążę jak najdłuższej. Plusem jest fakt ze nie mam skurczy i rozwarcia. Buziaczki

weronikabp, Paulina1986, Niecierpliwa87, Galanea, Judi2014, eta, Tusia84, excella, Limerikowo, nutka, Kota, evas, Nalka, Weronika2903 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu, to daj znac po USG, cieszę się, że jest nadzieja, tego się trzymajmy :)) trzymaj się tam dzielnie!!!!

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ