X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia połówkowe masz w moje urodziny :))

a ja mam lenia dziś..i troszkę czuje Małą, więc jest radość :))

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika super że czujesz :D

Kambel gratuluję córeczki :) Ojj chciałabym przy drugiej ciąży córcie :D

U mnie gin robi USG na każdej wizycie, na każdej coś tam mierzy i sprawdza... WIęc cóż :) Ufam mu :)

weronikabp lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota a to pobranie bolało ? Kurcze na wizycie musze powiedzieć o tym lekarzowi żeby mi to porobił. A że tak zapytam jaki macie śluz? Ja mam taki biały gęsty - na wkładce robi się żółtawy.

zem3i09keg891u11.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Kota a to pobranie bolało ? Kurcze na wizycie musze powiedzieć o tym lekarzowi żeby mi to porobił. A że tak zapytam jaki macie śluz? Ja mam taki biały gęsty - na wkładce robi się żółtawy.

nic nie bolalo, szybciutko pobrali. Najgorsze dla mnie to te 3 godziny bez sikania :D

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika fajnie że czujesz ruchy :-) U mnie maluszek dziś się nie rusza :-( denerwuję się ale wiem że to normalne na tym etapie ciąży więc luzik :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota jak miałam taki śluz to dostałam globulki, bo pomimo,że mnie tam nic nie szczypało, okazało się, że to drożdżaki..

Mam dzisiaj wisielczy humor. Mam wrażenie, że jestem ogrooomna. Dlaczego? Właśnie dostałam piękną tunikę, w której wyglądam jak słoń. Opina się lekko na brzuchu a reszta to wiszący worek.:( Wyglądam okropnie, niewymiarowo.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś praktycznie co chwilę kłuje, to tu to tam.
    Kota pisała o twardnieniu brzucha. ja mam wrażenie, że mój jest cały czas twardy, nie wiem jak odróżnić twardnienie brzucha. jak stoję to czasami czuję trochę napiętą skórę, ale wyżej pod żebrami. czy to normalne?

81clk9i.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka skąd ja to znam :)

monaaa ja twardnienie poznaję po tym że np położę się na plecy a brzuch mam jak ,,piłkę'' taki mocniej odstający jak zwykle, po jakimś czasie leżenia się normuje... No i jest twardszy

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie juz upatrzony wozek? Chce kupić kompakt, 4 w jednym. Moze doświadczone mamy cos podpowiedzą..? :-)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    mnie dziś praktycznie co chwilę kłuje, to tu to tam.
    Kota pisała o twardnieniu brzucha. ja mam wrażenie, że mój jest cały czas twardy, nie wiem jak odróżnić twardnienie brzucha. jak stoję to czasami czuję trochę napiętą skórę, ale wyżej pod żebrami. czy to normalne?

To wyżej pod żebrami to predzej gazy,wzdęcia,niż twardnienie :).Twardnienie w ciąży to takie spinanie się macicy,właśnie dobrze to widać jak leżysz,sam dół brzucha robi się twardy,napięty,ale puszcza po chwili,np.dzięki zmianie pozycji.Ja też nie byłam pewna czym jest twardnienie brzucha,ale internistka mi dokładnie tak to wytłumaczyła i zaczęłam kojarzyć.Minęło mi to od czasu,kiedy regularnie piję magnez z potasem.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel gratuluję córeczki
    Weronika super że czujesz dzidziusia
    Topa42 ja tez nie czułam ruchów przez 2-3 dni i się martwilam ze może być coś nie tak ale dziewczyny mnie uspokoiły i lekarka z IP też. Dziecko czasem na tym etapie ułoży sie tak ze możemy go nie czuć ale w późniejszym terminie jak by się tak działo to natychmiast na IP

bontbhr.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Kambel gratuluję córeczki
    Weronika super że czujesz dzidziusia
    Topa42 ja tez nie czułam ruchów przez 2-3 dni i się martwilam ze może być coś nie tak ale dziewczyny mnie uspokoiły i lekarka z IP też. Dziecko czasem na tym etapie ułoży sie tak ze możemy go nie czuć ale w późniejszym terminie jak by się tak działo to natychmiast na IP

Co lepiej - dziecko może tak się ułożyć, że nie tylko nie czuć, ale i prawie go nie słychać - na ostatniej wizycie tak się maluch schował, że ledwo było serduszko słychać :) śmiałyśmy się z panią dr, że od kręgosłupa trzeba go podsłuchiwać ;)

monalisa lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Co lepiej - dziecko może tak się ułożyć, że nie tylko nie czuć, ale i prawie go nie słychać - na ostatniej wizycie tak się maluch schował, że ledwo było serduszko słychać :) śmiałyśmy się z panią dr, że od kręgosłupa trzeba go podsłuchiwać ;)
    Hihi , a to ci urwis malutki.

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś podsłuchiwałam moje dziecie przez stetoskop i muszę się przyznać że aż mi serducho zaczęło bić szybciej jak się zaczęło kręcić słyszałam jak na ktg ruchy choć serduszka nie usłyszałam. Ale jestem szczęśliwa i zakochana <3

ivv, MagdaO, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    To wyżej pod żebrami to predzej gazy,wzdęcia,niż twardnienie :).Twardnienie w ciąży to takie spinanie się macicy,właśnie dobrze to widać jak leżysz,sam dół brzucha robi się twardy,napięty,ale puszcza po chwili,np.dzięki zmianie pozycji.Ja też nie byłam pewna czym jest twardnienie brzucha,ale internistka mi dokładnie tak to wytłumaczyła i zaczęłam kojarzyć.Minęło mi to od czasu,kiedy regularnie piję magnez z potasem.
    dzięki, muszę jeszcze trochę poobserwować.

81clk9i.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wyżej to to,co nam się przesuwa w związku z powiększającą się macicą i zalegającym obiadkiem... Trzeba dbać o regularne wypróżnienia,jeść mniej,a często.Macica na tym etapie ciąży nie sięga Ci jeszcze nawet do pępka,dlatego możesz być spokojna,że twardy brzuch wyżej to nie te słynne twardnienia :).

Limerikowo lubi tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak dzidzia się przekreca bądź nie wiem co robi to czuje jakby balon mi się robił i podbrzusze po prawej bądź lewej stronie robi się jak twarda kulka. Po chwili znika i zaczyna kopać po przeciwnej stronie

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To twardnienie jest dosc nieprzyjemne, przynajmniej dla mnie. Potrafi mnie to obudzic w nocuy, klade wtedy reke na brzuch a tam twardy kamyk :/ i czuc tez jak to twardnienie puszcza, jak by sie dlon rozwierala.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też do najprzyjemniejszych nie należy czasami aż zaboli. Dziś nam dzidzia tak na usg się ułożyła okazało się ze to główka była.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze nie tylko ja mam problem ze snem ale muszę się pomęczyć i zasnąć bo jutro jeszcze dzieciaki do szkoły muszę wyszukiwać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 00:27

bontbhr.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ