MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Weronika super że czujesz
Kambel gratuluję córeczkiOjj chciałabym przy drugiej ciąży córcie
U mnie gin robi USG na każdej wizycie, na każdej coś tam mierzy i sprawdza... WIęc cóżUfam mu
weronikabp lubi tę wiadomość
-
topa42 wrote:Kota a to pobranie bolało ? Kurcze na wizycie musze powiedzieć o tym lekarzowi żeby mi to porobił. A że tak zapytam jaki macie śluz? Ja mam taki biały gęsty - na wkładce robi się żółtawy.
nic nie bolalo, szybciutko pobrali. Najgorsze dla mnie to te 3 godziny bez sikania -
Kota jak miałam taki śluz to dostałam globulki, bo pomimo,że mnie tam nic nie szczypało, okazało się, że to drożdżaki..
Mam dzisiaj wisielczy humor. Mam wrażenie, że jestem ogrooomna. Dlaczego? Właśnie dostałam piękną tunikę, w której wyglądam jak słoń. Opina się lekko na brzuchu a reszta to wiszący worek.Wyglądam okropnie, niewymiarowo.
-
mnie dziś praktycznie co chwilę kłuje, to tu to tam.
Kota pisała o twardnieniu brzucha. ja mam wrażenie, że mój jest cały czas twardy, nie wiem jak odróżnić twardnienie brzucha. jak stoję to czasami czuję trochę napiętą skórę, ale wyżej pod żebrami. czy to normalne? -
nick nieaktualny
-
monaaa wrote:mnie dziś praktycznie co chwilę kłuje, to tu to tam.
Kota pisała o twardnieniu brzucha. ja mam wrażenie, że mój jest cały czas twardy, nie wiem jak odróżnić twardnienie brzucha. jak stoję to czasami czuję trochę napiętą skórę, ale wyżej pod żebrami. czy to normalne?
To wyżej pod żebrami to predzej gazy,wzdęcia,niż twardnienie.Twardnienie w ciąży to takie spinanie się macicy,właśnie dobrze to widać jak leżysz,sam dół brzucha robi się twardy,napięty,ale puszcza po chwili,np.dzięki zmianie pozycji.Ja też nie byłam pewna czym jest twardnienie brzucha,ale internistka mi dokładnie tak to wytłumaczyła i zaczęłam kojarzyć.Minęło mi to od czasu,kiedy regularnie piję magnez z potasem.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Kambel gratuluję córeczki
Weronika super że czujesz dzidziusia
Topa42 ja tez nie czułam ruchów przez 2-3 dni i się martwilam ze może być coś nie tak ale dziewczyny mnie uspokoiły i lekarka z IP też. Dziecko czasem na tym etapie ułoży sie tak ze możemy go nie czuć ale w późniejszym terminie jak by się tak działo to natychmiast na IPweronikabp lubi tę wiadomość
-
monalisa wrote:Kambel gratuluję córeczki
Weronika super że czujesz dzidziusia
Topa42 ja tez nie czułam ruchów przez 2-3 dni i się martwilam ze może być coś nie tak ale dziewczyny mnie uspokoiły i lekarka z IP też. Dziecko czasem na tym etapie ułoży sie tak ze możemy go nie czuć ale w późniejszym terminie jak by się tak działo to natychmiast na IP
Co lepiej - dziecko może tak się ułożyć, że nie tylko nie czuć, ale i prawie go nie słychać - na ostatniej wizycie tak się maluch schował, że ledwo było serduszko słychaćśmiałyśmy się z panią dr, że od kręgosłupa trzeba go podsłuchiwać
monalisa lubi tę wiadomość
-
ivv wrote:Co lepiej - dziecko może tak się ułożyć, że nie tylko nie czuć, ale i prawie go nie słychać - na ostatniej wizycie tak się maluch schował, że ledwo było serduszko słychać
śmiałyśmy się z panią dr, że od kręgosłupa trzeba go podsłuchiwać
-
Ja dziś podsłuchiwałam moje dziecie przez stetoskop i muszę się przyznać że aż mi serducho zaczęło bić szybciej jak się zaczęło kręcić słyszałam jak na ktg ruchy choć serduszka nie usłyszałam. Ale jestem szczęśliwa i zakochana
ivv, MagdaO, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:To wyżej pod żebrami to predzej gazy,wzdęcia,niż twardnienie
.Twardnienie w ciąży to takie spinanie się macicy,właśnie dobrze to widać jak leżysz,sam dół brzucha robi się twardy,napięty,ale puszcza po chwili,np.dzięki zmianie pozycji.Ja też nie byłam pewna czym jest twardnienie brzucha,ale internistka mi dokładnie tak to wytłumaczyła i zaczęłam kojarzyć.Minęło mi to od czasu,kiedy regularnie piję magnez z potasem.
-
A to wyżej to to,co nam się przesuwa w związku z powiększającą się macicą i zalegającym obiadkiem... Trzeba dbać o regularne wypróżnienia,jeść mniej,a często.Macica na tym etapie ciąży nie sięga Ci jeszcze nawet do pępka,dlatego możesz być spokojna,że twardy brzuch wyżej to nie te słynne twardnienia
.
Limerikowo lubi tę wiadomość