X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -20C na dworze- w miescie, zamarznąć można. zycze miłego i spokojnego dnia Mamusiom.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Zamarzam !!! Tak tu zimno, normalnie na dwór najchętniej bym nie wychodziła, ale dziś wizyta u dentysty...

Co do spania - budziłam się co godzinę dziś :/ Masakra jakaś :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj zle spalam...budzilam sie i strasznie krecilam.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam porannie. Ja już w pracy. U nas przed 7 było -13 stopni.
    Musiałam rano jechać na badania. Dostałam skierowanie na wyniki wątrobowe, bo od miesiąca strasznie swędzi mnie skóra na brzuchu, rękach i nogach. Pani doktor twierdzi, że na tym etapie cholestaza nie powinna się objawiać, ale dla spokoju sumienia dała mi skierowanie.

9bsp388.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie. U mnie wszystko dobrze. Czuje maluszka i nic złego sie nie dzieje na razie. Niestety smutno mi bo kolezanka z sali w nocy dostała skurczył i przed 6 urodziła. Niestety maluszek malutki i zmarł. To byl 23 tydz ciazy. Mowie wam łzy same sie do oczu cisna za tą okrutną niesprawiedliwość. Pozdrawiam

• Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycia dalej trzymama za Ciebie

relganli3wx3d6wm.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia a zasklepila ci sie juz dziura i wody nie wyciekaja? Bardzo mi przykro z powodu Twojej kolezanki, ale ty musisz myslec pozytywnie i uwazac na siebie.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :-) właśnie jestem po spacerku na badania. Oj obudziłam się :-) wczoraj nasza kotka odkryła fasolę ;-) leżała pod moim brzuchem,a tu nagle coś puka :-) kot w wielkim szoku się przesunął,a tu znowu ;-) zaczęła tak mruczeć,a mała w brzuszku tak fikala że szczęścia :-) teraz fifi ciągle próbuje położyć się koło brzuszka a fasolka reaguje natychmiast :-) słodkie widoki :-)

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia, trzymaj się dzielnie. Trzymam mocno kciuki !!

U mnie na dworze -12. Dobrze ze na razie nie muszę nigdzie wychodzić. W nocy mi się ciężko spało, raz zimno, raz za gorąco. Zaraz położę młodego spać i pójdę coś zjeść. Trzeba ogarnąć chałupke ale kompletnie brak mi sił. Mam dziś dziwnie metaliczny posmak w ustach :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu, do góry głowa kochana!! Wiem, że to smutne gdy coś złego obok się dzieje, ale Ty nie trać nadziei! Trzymaj się tam!

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    A ja wracając do pytania o zwolnienie. Planuję iść na L4 od 3 marca, czyli jeszcze 5 tygodni będę chodzić do pracy, jak dam radę oczywiście. Coraz ciężej mi siedzieć przez 8-10 h przy komputerze, odczuwam kręgosłup, choć brzucha nie mam dużego jeszcze. Odliczam jak na razie do weekendów, ale niebawem będę odliczać dni do zwolnienia. Jeszcze przed tym wizyta u lekarza 12 lutego, a wcześniej test obciążenia glukozą.

Idziemy mniej więcej w tym samym czasie, ja od 5 marca :-) przyznam szczerze że mimo zapierania się nogami i rękami od pójścia na zwolnienie to teraz zaczęłam po cichu odliczać dni do tego :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86 wrote:
    Witam serdecznie. U mnie wszystko dobrze. Czuje maluszka i nic złego sie nie dzieje na razie. Niestety smutno mi bo kolezanka z sali w nocy dostała skurczył i przed 6 urodziła. Niestety maluszek malutki i zmarł. To byl 23 tydz ciazy. Mowie wam łzy same sie do oczu cisna za tą okrutną niesprawiedliwość. Pozdrawiam

Trzymaj się Marcysiu i bądź dobrej myśli!! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także na początku chciałam pracować do końca ciąży, ale teraz ciężko mi wysiedziec w pracy. Raz ze boli siedzisko i kręgosłup, dwa ze człowiek myślami jest gdzie indziej. Odliczam jeszcze 35 dni :)

NataliaK lubi tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja za to spałam dziś jak zabita... Dawno już tak dobrze nie spałam:) Chociaż zimno jak nie wiem, tylko nos spod kołdry wystawiłam, a synka dodatkowo nakryłam jeszcze kocykiem.
    Odliczam dni do wizyty, to już we wtorek:) Kambel gratuluję córeczki:)
    Mówiłyście coś o badaniach na toksoplazmozę- ja już drugi raz miałam teraz badania w tym kierunku. Znowu dwa razy ujemna, więc z pewnością jeszcze będzie powtórka w 3 trymestrze.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • mamablizniat:) Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ja mam na 6 czereca ale ze to ciaza blizniacza to zapowiada sie na wczesniejsze przywitanie synkow :)

AISAK, NataliaK, evas, Mucha, Kota, fler, Agusia2312, Mati1980, Galanea, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mamo bliźniąt! Gratuluję podwójnego szczęścia:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamablizniat ale super! Tez liczylam na blizniaki bo mialam owulacje stymulowana i mialam 2 pecherzyki, ale jest jeden bobas, z ktorego i tak sie bardzo ciesze :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy mame bliźniąt;) Opisz cos o sobie jak chcesz:) <3
    U mnie rano -8 wiec nie tak zle ale zimno, teraz troche słoneczko wychodzi :) wiec znosnie;)
    W nocy tez dzis kiepsko spałam.. Widze ze nie jestem sama:)

Tusia a co jaki czas masz wizyty u gina? bo z tego co widze toc chyba czesto masz?? Chyba ze mi sie tak tylko wydaje;)

Ja dzis mam wizyte o 19.15..kurcze juz chce zoabczyc serduszko bąbelka bo to mój najwiekszy strach :) Trzymajcie kciuki;)

A co do wózków dopiero bedziemy sie rozglądac po połówkowym jakie sa i ceny oczywiscie jakie są:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 11:18

weronikabp lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamblizniat witam, gratuluje- dbaj o siebie i chłopców potrojnie:) zdradz tajemnice jak sie robi blizniaki- przekaże wskazowki dla meza aby nastepnym razem dobrze przeczyscil dubeltowke:Dhehe

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Kota Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chodzi o wozki to ja mysle nad musty urban rider, mutsy evo ewentualnie maxi cosi mura 4. Ide w sprawdzony przez znajomych i rodzine standard :)

NataliaK lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ