MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wiecie, że parę dni temu pierwszy raz w życiu poczułam zgagę? Nie wiedziałam co to, takie dziwne, nie znane mi uczucie, ale zawsze pamiętałam, jak mama narzekała, że ją zgaga pali w gardle, stąd poznałam, że to to.
Wzięło mnie dosłownie po dwóch łykach coli, a w następnych dniach powtarzała się po czekoladzie.
Moja mama mówi, że jak zgaga w ciąży się pojawia, to kudłate się urodzi. U mamy to się sprawdziło - też ją paliło, im dalej tym gorzej, a ja urodziłam się z tak długimi, czarnymi włosami (teraz jestem jasną blondynką), że aż zawijały mi się na ramionach. No, ciekawe
.
Widzisz, Aisak, teraz będzie coraz częściej kopał, coraz mocniej. Mój mały wczoraj cały dzień dokazywał, łącznie z nocą, aż do południa, zastanawiałam się, kiedy odpocznie i chyba właśnie odpuścił, bo jest spokojnie od jakiegoś czasu.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Martynika, ja w pierwszej ciąży miałam okropną zgagę, a mój synek urodził się prawie łysy (miał troszkę jaśniutkich włosków, które mu się potem i tak wytarły) Także stwierdzam, że zgaga nie zawsze równa się "kudłate" dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 14:46
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Galanea wrote:Dorsz, mniam. Ja dziś robię zapiekankę ze szpinakiem, mozarellą i pomidorkami koktajlowymi. Boję się jeść fetę.
Chodzi o to, że Listeriozą mozna się zarazić spożywając surowe, niepasteryzowane mleko lub jego przetwory. Ta bakteria czasem jest też w rybach, więc surowe i wędzone ryby też odpadają.
Niszczy ją wysoka temperatura. Wystarczy np taki ser zapiec lub dodać do sosu i pogotować, i nie mamy obaw o zakażenie.Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, wstyd się przyznać, ale ja dzisiaj "gniję" w łóżku cały dzień. U nas zima na całego, rano na termometrze był -19, brrr. Dobrze, że musiałam nigdzie wychodzić. Mąż zrobił zakupy a mnie pochłonęło czytanie książki
Martynika, fler lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzgagę mam od paru dni, fujj pomaga mi tylko świeży imbir, possać popić wodą i jest od razu lepiej.
Dziś i u mnie dorsz z piekarnika do tego fryty tez z piekarnika i surówka, nie moge się doczekać, zjadłam właśnie krem z dyni, genialny na te pogodę -
nick nieaktualny
-
Kota wrote:To twardnienie jest dosc nieprzyjemne, przynajmniej dla mnie. Potrafi mnie to obudzic w nocuy, klade wtedy reke na brzuch a tam twardy kamyk
i czuc tez jak to twardnienie puszcza, jak by sie dlon rozwierala.
hmm sama już nie wiemjutro mam taką wizytę bez usg taką kontrolną to zapytam. u mnie to jest twardy jak stoję, z napiętą skórą, jak siedzę już mniej.
nie mam takiego uczucia, że twardnieje nagle, a potem puszcza. -
weronikabp wrote:zgagę mam od paru dni, fujj pomaga mi tylko świeży imbir, possać popić wodą i jest od razu lepiej.
Dziś i u mnie dorsz z piekarnika do tego fryty tez z piekarnika i surówka, nie moge się doczekać, zjadłam właśnie krem z dyni, genialny na te pogodę
uwielbiam krem z dyni, ale robiłam go jesienią. gdzie znalazłaś o tej porze dynię?