X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas obejrzyj sobie najnowszy model spacerowki bugaboo, najwięszky i najlżejszy na rynku :)) te poprzednie zgadzam się, były małe.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co przekupilam bobasa kanapka z dżemem truskawkowym i ciepłym cola-cao:)pokopal mamusie aż brzuszek drgal:)

NataliaK, evas, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że parę dni temu pierwszy raz w życiu poczułam zgagę? Nie wiedziałam co to, takie dziwne, nie znane mi uczucie, ale zawsze pamiętałam, jak mama narzekała, że ją zgaga pali w gardle, stąd poznałam, że to to.

Wzięło mnie dosłownie po dwóch łykach coli, a w następnych dniach powtarzała się po czekoladzie.

Moja mama mówi, że jak zgaga w ciąży się pojawia, to kudłate się urodzi :P. U mamy to się sprawdziło - też ją paliło, im dalej tym gorzej, a ja urodziłam się z tak długimi, czarnymi włosami (teraz jestem jasną blondynką), że aż zawijały mi się na ramionach. No, ciekawe :).

Widzisz, Aisak, teraz będzie coraz częściej kopał, coraz mocniej :). Mój mały wczoraj cały dzień dokazywał, łącznie z nocą, aż do południa, zastanawiałam się, kiedy odpocznie i chyba właśnie odpuścił, bo jest spokojnie od jakiegoś czasu.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Wiecie co przekupilam bobasa kanapka z dżemem truskawkowym i ciepłym cola-cao:)pokopal mamusie aż brzuszek drgal:)
    Mój Dzidziol też uwielbia kanapki z dżemem :D ostatnio wiśniowy mu najbardziej smakuje :D

AISAK lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, ja w pierwszej ciąży miałam okropną zgagę, a mój synek urodził się prawie łysy (miał troszkę jaśniutkich włosków, które mu się potem i tak wytarły) Także stwierdzam, że zgaga nie zawsze równa się "kudłate" dziecko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 14:46

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, to chyba po prostu kolejny z przesądów nie zawsze pokrywających się z prawdą, na zasadzie "smaki na chłopca i dziewczynkę", itd. :).

• fler Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś na obiad dorsz w ziołach ale niestety trzeba poczekać na męża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 14:55

evas, Galanea lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorsz, mniam. Ja dziś robię zapiekankę ze szpinakiem, mozarellą i pomidorkami koktajlowymi. Boję się jeść fetę.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    U nas dziś na obiad dorsz w ziołach ale niestety trzeba poczekać na męża :)
    A moge sie wprosić na obiad? ;)Uwielbiam dorsza :D

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dostawca przyniósł przed chwilą naleśniki ze szpinakiem w sosie czosnkowym z Da Grasso. Do tego Colesław.

Gotować mi się nie chce, nie lubię, poza tym siedzę sama do wieczora, więc poszłam na łatwiznę :).

Galanea lubi tę wiadomość

• fler Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas zapraszam

evas lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dorsz, mniam. Ja dziś robię zapiekankę ze szpinakiem, mozarellą i pomidorkami koktajlowymi. Boję się jeść fetę.
    Nie musisz rezygnowac z fety - sprawdź tylko czy jest robiona z mleka pasteryzowanego.

Chodzi o to, że Listeriozą mozna się zarazić spożywając surowe, niepasteryzowane mleko lub jego przetwory. Ta bakteria czasem jest też w rybach, więc surowe i wędzone ryby też odpadają.

Niszczy ją wysoka temperatura. Wystarczy np taki ser zapiec lub dodać do sosu i pogotować, i nie mamy obaw o zakażenie.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    evas zapraszam
    Chętnie :D - tylko trochę daleko mam :(

fler lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wstyd się przyznać, ale ja dzisiaj "gniję" w łóżku cały dzień. U nas zima na całego, rano na termometrze był -19, brrr. Dobrze, że musiałam nigdzie wychodzić. Mąż zrobił zakupy a mnie pochłonęło czytanie książki :)

Martynika, fler lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • evas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zazdroszczę Ci tego "gnicia" w łóżku :D Na dworze jest koszmarnie zimno :(

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zupełnie słusznie :). Ja też się nigdzie nie ruszam z domu, poza wyskokiem do apteki za chwilę po robioną na zamówienie płukankę do gardła od internistki :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgagę mam od paru dni, fujj pomaga mi tylko świeży imbir, possać popić wodą i jest od razu lepiej.

Dziś i u mnie dorsz z piekarnika do tego fryty tez z piekarnika i surówka, nie moge się doczekać, zjadłam właśnie krem z dyni, genialny na te pogodę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym USG i na ok 70% będzie dziewczynka :) Waży 260g i wszystkie pomiary są ok. Płeć będziemy na 100% potwierdzać 19 lutego, wtedy też będziemy robić USG 3d.

Galanea, Limerikowo, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    To twardnienie jest dosc nieprzyjemne, przynajmniej dla mnie. Potrafi mnie to obudzic w nocuy, klade wtedy reke na brzuch a tam twardy kamyk :/ i czuc tez jak to twardnienie puszcza, jak by sie dlon rozwierala.

hmm sama już nie wiem :/ jutro mam taką wizytę bez usg taką kontrolną to zapytam. u mnie to jest twardy jak stoję, z napiętą skórą, jak siedzę już mniej.
    nie mam takiego uczucia, że twardnieje nagle, a potem puszcza.

81clk9i.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    zgagę mam od paru dni, fujj pomaga mi tylko świeży imbir, possać popić wodą i jest od razu lepiej.

Dziś i u mnie dorsz z piekarnika do tego fryty tez z piekarnika i surówka, nie moge się doczekać, zjadłam właśnie krem z dyni, genialny na te pogodę :)

uwielbiam krem z dyni, ale robiłam go jesienią. gdzie znalazłaś o tej porze dynię? :D

81clk9i.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ