Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas obejrzyj sobie najnowszy model spacerowki bugaboo, najwięszky i najlżejszy na rynku :)) te poprzednie zgadzam się, były małe.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co przekupilam bobasa kanapka z dżemem truskawkowym i ciepłym cola-cao:)pokopal mamusie aż brzuszek drgal:)

nick nieaktualny, evas, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że parę dni temu pierwszy raz w życiu poczułam zgagę? Nie wiedziałam co to, takie dziwne, nie znane mi uczucie, ale zawsze pamiętałam, jak mama narzekała, że ją zgaga pali w gardle, stąd poznałam, że to to.

Wzięło mnie dosłownie po dwóch łykach coli, a w następnych dniach powtarzała się po czekoladzie.

Moja mama mówi, że jak zgaga w ciąży się pojawia, to kudłate się urodzi :P. U mamy to się sprawdziło - też ją paliło, im dalej tym gorzej, a ja urodziłam się z tak długimi, czarnymi włosami (teraz jestem jasną blondynką), że aż zawijały mi się na ramionach. No, ciekawe :).

Widzisz, Aisak, teraz będzie coraz częściej kopał, coraz mocniej :). Mój mały wczoraj cały dzień dokazywał, łącznie z nocą, aż do południa, zastanawiałam się, kiedy odpocznie i chyba właśnie odpuścił, bo jest spokojnie od jakiegoś czasu.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Wiecie co przekupilam bobasa kanapka z dżemem truskawkowym i ciepłym cola-cao:)pokopal mamusie aż brzuszek drgal:)
    Mój Dzidziol też uwielbia kanapki z dżemem :D ostatnio wiśniowy mu najbardziej smakuje :D

AISAK lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, ja w pierwszej ciąży miałam okropną zgagę, a mój synek urodził się prawie łysy (miał troszkę jaśniutkich włosków, które mu się potem i tak wytarły) Także stwierdzam, że zgaga nie zawsze równa się "kudłate" dziecko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 14:46

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, to chyba po prostu kolejny z przesądów nie zawsze pokrywających się z prawdą, na zasadzie "smaki na chłopca i dziewczynkę", itd. :).

• fler Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś na obiad dorsz w ziołach ale niestety trzeba poczekać na męża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 14:55

evas, Galanea lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorsz, mniam. Ja dziś robię zapiekankę ze szpinakiem, mozarellą i pomidorkami koktajlowymi. Boję się jeść fetę.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    U nas dziś na obiad dorsz w ziołach ale niestety trzeba poczekać na męża :)
    A moge sie wprosić na obiad? ;)Uwielbiam dorsza :D

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dostawca przyniósł przed chwilą naleśniki ze szpinakiem w sosie czosnkowym z Da Grasso. Do tego Colesław.

Gotować mi się nie chce, nie lubię, poza tym siedzę sama do wieczora, więc poszłam na łatwiznę :).

Galanea lubi tę wiadomość

• fler Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas zapraszam

evas lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dorsz, mniam. Ja dziś robię zapiekankę ze szpinakiem, mozarellą i pomidorkami koktajlowymi. Boję się jeść fetę.
    Nie musisz rezygnowac z fety - sprawdź tylko czy jest robiona z mleka pasteryzowanego.

Chodzi o to, że Listeriozą mozna się zarazić spożywając surowe, niepasteryzowane mleko lub jego przetwory. Ta bakteria czasem jest też w rybach, więc surowe i wędzone ryby też odpadają.

Niszczy ją wysoka temperatura. Wystarczy np taki ser zapiec lub dodać do sosu i pogotować, i nie mamy obaw o zakażenie.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    evas zapraszam
    Chętnie :D - tylko trochę daleko mam :(

fler lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wstyd się przyznać, ale ja dzisiaj "gniję" w łóżku cały dzień. U nas zima na całego, rano na termometrze był -19, brrr. Dobrze, że musiałam nigdzie wychodzić. Mąż zrobił zakupy a mnie pochłonęło czytanie książki :)

Martynika, fler lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • evas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zazdroszczę Ci tego "gnicia" w łóżku :D Na dworze jest koszmarnie zimno :(

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zupełnie słusznie :). Ja też się nigdzie nie ruszam z domu, poza wyskokiem do apteki za chwilę po robioną na zamówienie płukankę do gardła od internistki :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgagę mam od paru dni, fujj pomaga mi tylko świeży imbir, possać popić wodą i jest od razu lepiej.

Dziś i u mnie dorsz z piekarnika do tego fryty tez z piekarnika i surówka, nie moge się doczekać, zjadłam właśnie krem z dyni, genialny na te pogodę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym USG i na ok 70% będzie dziewczynka :) Waży 260g i wszystkie pomiary są ok. Płeć będziemy na 100% potwierdzać 19 lutego, wtedy też będziemy robić USG 3d.

Galanea, Limerikowo, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    To twardnienie jest dosc nieprzyjemne, przynajmniej dla mnie. Potrafi mnie to obudzic w nocuy, klade wtedy reke na brzuch a tam twardy kamyk :/ i czuc tez jak to twardnienie puszcza, jak by sie dlon rozwierala.

hmm sama już nie wiem :/ jutro mam taką wizytę bez usg taką kontrolną to zapytam. u mnie to jest twardy jak stoję, z napiętą skórą, jak siedzę już mniej.
    nie mam takiego uczucia, że twardnieje nagle, a potem puszcza.

81clk9i.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    zgagę mam od paru dni, fujj pomaga mi tylko świeży imbir, possać popić wodą i jest od razu lepiej.

Dziś i u mnie dorsz z piekarnika do tego fryty tez z piekarnika i surówka, nie moge się doczekać, zjadłam właśnie krem z dyni, genialny na te pogodę :)

uwielbiam krem z dyni, ale robiłam go jesienią. gdzie znalazłaś o tej porze dynię? :D

81clk9i.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ