Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hankaa gratuluje tak wstepnie Corci, teraz mysl nad imieniem ;--)))

ja wrocilam od ogolnego, mimo 2 tyg na antybiotyku (amoxycilina), kaszel w srode jak poszlam do pracy po urlopie powrocil niestety, zastanawiam sie czy jakies bakterien w job mnie nie zaatakowaly...na szczescie jeszcze 3 dni pracy w nast tyg i wolne ;--))))
    na razie lecze sie dalej po swojemu tym co mam, ogolny czeka pare dni czy cos wyhodowali z probki (bug jakis), mam nadz ze do pon nie bedzie gorzej
    ten kaszel mnie wykonczy, dobrze ze nei jest tak targiczny jak byl
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch też sie robi twardy, i tak kilka razy dziennie. Lekarz nic niepokojacego podczas wizyty nie zauważył, ale przepisał mi luteine i kazał brać magnez i oczywiście dużo odpoczywać. Poza tym zdarza się, że czuje nieprzyjemnie kłucie w podbrzuszu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo imię już mamy zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki :) Jeśli będzie córka to będzie Olga.

Zdrówka Ci życzę, wiem co to znaczy bo od początku ciązy już 3 razy byłąm chora.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    uwielbiam krem z dyni, ale robiłam go jesienią. gdzie znalazłaś o tej porze dynię? :D
    zamroziłam wrześniowe kochana :))

monaaa lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika zazdrosze ze teraz dopiero zgaga Ci dopieka
    mnie doprowadza do szalenstwa powoli od 20grudnia, ale sa dni kiedy odpuszcza ;--))
    tez slyszalam ze na kudlate, to sie nei dziwie bo nie po mnie ale po mezu, gesta ma fryzure jak jego papa i dziadek plus wlochatek na klacie.
    juz wczoraj mowie do meza te twoje dziecko to z warkoczem sie urodzi od razu, nada bedzie tylko zaplatac tak mnie piecze w przelyku, ale co ciekawsze zaczyna sie po poludniu 17 i kumulacja wieczorem 21
    oczywiscie jest Rennie i Gaviscon, kiedys moje znajome bez lekow to na polsiedzaco spaly
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.:) Moje odpały mi przeszły, widać odwyk od forum dobrze zrobił;) Spadł u nas śnieg, spaceruję z pieskiem, odpoczywam.:) Zrobiłam sobie kokosowe ciasto na krakersach i się chłodzi;)
    Za tydzień w czwartek mamy połówkowe- nie mogę się doczekać.:) Ruchów raczej dalej nie czuję, choć robię wszystko, by wyczuć;( Ale czekam, nie mam wyjścia;)

Streści mi ktoś na szybko co nowego pisałyście przez te 3 dni?:)

Limerikowo, Martynika, Modelka lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam przed chwilą wyniki morfologii i trochę się zmartwiłam. Pomimo przyjmowania żelaza i zmiany diety, moje wyniki w ciągu 2 ostatnich tygodni spadły jeszcze bardziej i anemia się chyba pogłębia. Oto moje wyniki:

Erytrocyty 3,4 mln/ul 3,7 - 5,1 L
    Hemoglobina 10,6 g/dl 12,0 - 16,0 L
    Hematokryt 30 % 37 - 47 L

Czy któraś miała podobny problem? Czy lekarz coś przepisał? Ja przymuję Ascofer 3x1 tabletkę dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 16:04

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka czy Ty czasem bez obrazy jestes troche pelniejsza (jak ja ciut)lub moze masz lozysko na przedniej scianie i dlatego jeszcze nei czujesz Maluszka.moze sprobuj choc pewnie to juz robilas pojesc cos slodkiego lub szklanke soku i polezec spokojnie , wsluchac sie w brzuszek ;-)))

Galanea zacznij kochac buraczki, one super pedza krew a mozna kupic od razu ugotowane plus czerwone miesko, morele suszone
    ja mam 2x zupe z buraczkow w tyg lub pamietam o surowce z jablkiem i z buraczkami i nie narzekam na hemoglobine czy erytrocyty, fakt hematokryt spadl prawie do dolnej granicy normy ale tragedii nie ma
    skonsultuj wyniki z lekarzem, w ciazy wyniki sa slabsze i nei zawsze swiadczy to zle ;--))
    f2w39n73qolnajph.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 16:19

Galanea lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Wiecie, że parę dni temu pierwszy raz w życiu poczułam zgagę? Nie wiedziałam co to, takie dziwne, nie znane mi uczucie, ale zawsze pamiętałam, jak mama narzekała, że ją zgaga pali w gardle, stąd poznałam, że to to.

Wzięło mnie dosłownie po dwóch łykach coli, a w następnych dniach powtarzała się po czekoladzie.

Moja mama mówi, że jak zgaga w ciąży się pojawia, to kudłate się urodzi :P. U mamy to się sprawdziło - też ją paliło, im dalej tym gorzej, a ja urodziłam się z tak długimi, czarnymi włosami (teraz jestem jasną blondynką), że aż zawijały mi się na ramionach. No, ciekawe :).

Widzisz, Aisak, teraz będzie coraz częściej kopał, coraz mocniej :). Mój mały wczoraj cały dzień dokazywał, łącznie z nocą, aż do południa, zastanawiałam się, kiedy odpocznie i chyba właśnie odpuścił, bo jest spokojnie od jakiegoś czasu.

Martynika ja w pierwszej ciąży i przed nią też nie wiedziałam co to zgaga i mój synek faktycznie urodził się z włoskami ale nie było ich dużo i jasne takie.. za to w ciąży z Hanią piekła mnie zgaga i też poznałam co to po tym jak ludzie mówią, że pali. Do porodu strasznie mnie paliło i moja Hania urodziła się z gęstymi włoskami ciemnymi.. może nie aż tak jak Ty że to ramion ale wkleję Wam zdjęcie jak już będę w domu to zobaczycie.. :) więc u mnie się sprawdziło teraz też juz zaczyna mnie palić zgaga czasami.. delikatnie.. zobaczymy co będzie dalej :)

Może to się sprawdza u osób którym zgaga normalnie nie dokucza bo jesli ktoś miał często zgagę przed ciąża to w ciązy takiej osobie też dokucza.. a ja nie miałam jej nigdy wcześniej i później już też nie tylko w ciąży z Hanią no i teraz sie pojawia ale to jeszcze nie to co z Hankią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 16:17

ggfxf7q.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dziewczyny, odebrałam przed chwilą wyniki morfologii i trochę się zmartwiłam. Pomimo przyjmowania żelaza i zmiany diety, moje wyniki w ciągu 2 ostatnich tygodni spadły jeszcze bardziej i anemia się chyba pogłębia. Oto moje wyniki:

Erytrocyty 3,4 mln/ul 3,7 - 5,1 L
    Hemoglobina 10,6 g/dl 12,0 - 16,0 L
    Hematokryt 30 % 37 - 47 L

Czy któraś miała podobny problem? Czy lekarz coś przepisał? Ja przymuję Ascofer 3x1 tabletkę dziennie.

NIe przejmuj sie, tez mialam te 3 rzeczy ponizej normy jeszcze nizsze niz twoje. Zazywam Chelafer i w ciagu miesiaca mi sie poprawily wyniki. Teraz mam tylko Hemgoblobine pozniej normy, ale i ta jest o 0,4 lepiej niz ostatnio. Chelafer jest fajnym zelazem bo nie powoduje zatwardzenia.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mialam straszna ochote na watrobke, musialam pojsc do sklepu i kupic i wlasnie sie tak strasznie objadlam, ze zalegam na kanapie :) Wiem, ze nie wolno jest czesto watrobki, ale ostatni raz jadlam z rok temu wiec sobie pozwolilam :)

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi. W poniedziałek mam konsultację z ginekologiem, zobaczymy co powie.
    Buraczki wcinam właśnie i bardzo je lubię. Zdziwiłam się, że wyniki jeszcze bardziej spadły, bo minęły zaledwie 2 tygodnie.

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalaczam moje wyniki z 13stycz z opaslej teczki he he , tylko dla porownania:
    erytrocyty 4.35 t/l (3.93-5.22)
    hemoglobina 8.20 mmol/l (6.95-9.75)
    hematokryt 0.374 l/l (0,340-0,510)
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Martynika ja w pierwszej ciąży i przed nią też nie wiedziałam co to zgaga i mój synek faktycznie urodził się z włoskami ale nie było ich dużo i jasne takie.. za to w ciąży z Hanią piekła mnie zgaga i też poznałam co to po tym jak ludzie mówią, że pali. Do porodu strasznie mnie paliło i moja Hania urodziła się z gęstymi włoskami ciemnymi.. może nie aż tak jak Ty że to ramion ale wkleję Wam zdjęcie jak już będę w domu to zobaczycie.. :) więc u mnie się sprawdziło teraz też juz zaczyna mnie palić zgaga czasami.. delikatnie.. zobaczymy co będzie dalej :)

Może to się sprawdza u osób którym zgaga normalnie nie dokucza bo jesli ktoś miał często zgagę przed ciąża to w ciązy takiej osobie też dokucza.. a ja nie miałam jej nigdy wcześniej i później już też nie tylko w ciąży z Hanią no i teraz sie pojawia ale to jeszcze nie to co z Hankią
    no to u mnie też ogromna szansa na włochatą Polę, zarówno ja jak i mąż burza włosów, dodatkowo Mąż miał sprężynki, a ja też pokręcone :))zgaga od paru dni, polecam Wam imbir świezy, bardzo pomaga!

• evas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze zgagą się nie sprawdziło.
    Pierwsza ciąża - okropna zgaga - synek łysolek :D
    Druga ciąża - zapomniałam co to zgaga - synek ciemne gęste włoski :D
    Trzecia ciąża - czasem zgaga daje o sobie znać, ale nie jest tragicznie - zobaczymy co będzie miał Dzidziol na głowie :D

Zgaga bierze się z ucisku na żołądek. Ja pierwszą ciążę nosiłam wysoko, no i synek bardzo mi gniótł żołądek. Drugą ciążę od początku miałam nisko położoną i ucisku nie było.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie dziś dół brzucha pobolewa. Tak jakby skurcz łapał przez kilka sekund, a potem puszcza.

Zadzwoniłam do "męża", żeby mnie szybciej z pracy odebrał. Trzeba wziąć nospę i trochę odpocząć.

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    hmm sama już nie wiem :/ jutro mam taką wizytę bez usg taką kontrolną to zapytam. u mnie to jest twardy jak stoję, z napiętą skórą, jak siedzę już mniej.
    nie mam takiego uczucia, że twardnieje nagle, a potem puszcza.
    Mam dokładnie to samo... Nie jest to takie twardnienie brzucha jak dziewczyny opisują, tylko po prostu cały robi się twardy.
    Zwłaszcza wieczorami i jak stoję lub chodzę. Skóra mi się robi taka napięta, że mam wrażenie że zaraz pęknie :|
    Jak usiądę czy się położę to ustępuje.
    Jak byłam na ip to mówiłam o tym gin ale nie zwróciła na to uwagi.
    W czwartek mam usg połówkowe - już się nie mogę doczekać! :) - to dopytam swojego gina o to.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Witam.:) Moje odpały mi przeszły, widać odwyk od forum dobrze zrobił;) Spadł u nas śnieg, spaceruję z pieskiem, odpoczywam.:) Zrobiłam sobie kokosowe ciasto na krakersach i się chłodzi;)
    Za tydzień w czwartek mamy połówkowe- nie mogę się doczekać.:) Ruchów raczej dalej nie czuję, choć robię wszystko, by wyczuć;( Ale czekam, nie mam wyjścia;)

Nutka, ja też w czwartek :) I też jeszcze maluszka nie czuje - poczułam dwa razy i cisza. Czekamccały czas :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:

Nutka, to ciasto z własnej roboty budyniem z wiórkami? Bo ja sobie wymyśliłam, że jak będzie lato, to zamiast tych wiórek dam.... truskawki :) i mnie skręca na samą myśl :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Nutka, ja też w czwartek :) I też jeszcze maluszka nie czuje - poczułam dwa razy i cisza. Czekamccały czas :)
    No to we trzy czekamy do czwartku :-)
    Ją swoją dzidzie czuje cały czas, wczoraj to tak szalała ze się zastanawiałam czy w ogóle śpi ;-)

monalisa lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ