X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv- to chyba takie;) Pycha wyszło:) Dawno go nie robiłam.:)

Limerikowo- tak, tak jestem dosyć duża;P i do tego łożysko na przedniej stronie;) także wiem, że poczekam sobie jeszcze może trochę ale już ciężko się doczekać;) Codziennie gadam do dziecka żeby kopniaka mamie dało jakiegoś, bo taka duża mama a dzidziuś tak mało siły ma?;) Czasem wydaje mi się, że jakieś takie "szemranie" tam czuję, ale nie wiem czy to dziecko i chcę dostać kopa!;P

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie:) mojemu synkowi zniknął siusiak i bedzie chyba córeczka:) ale ostatecznie dowiem sie 12lutego:)

AISAK, Kota, Martynika, Paulina1986, ivv, NataliaK, Tusia84, Limerikowo, Galanea, MagdaO, kambel, monalisa, fler, eta, evas lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha,zniknął siusiak :D <3 rozczuliło mnie to :).No,ciekawe,czy odrośnie w lutym ;).

NataliaK, Limerikowo, Margotka87, Galanea lubią tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro siusiak może zniknąć to może i może odrosnąć :)
    Co do ruchów, to ja raczej jestem pewna, że to co czuję od 20.01. to jest moje maleństwo - od tego dnia czuję już to dość regularnie, tzn. codziennie choć o różnych porach i z różnym nasileniem.
    A co do wózków, to w sprawie mutsy się nie wypowiem, natomiast zdecydowanie nie zgodzę, że Maxi Cosi Mura 4 Plus jest wózkiem tylko do galerii. Nie wiem jak było w poprzednich wersjach, natomiast ta najnowsza sprawdza się w każdym terenie - cho prawdą jest, że amortyzacja nie należy do najmocniejszych stron tego wózka. Niemniej jednak ja jestem w nim zakochana, mimo iż nie jest najpiękniejszy i nie zachwyca gamą kolorystyczną ;)

Limerikowo, Margotka87 lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Nutka czy Ty czasem bez obrazy jestes troche pelniejsza (jak ja ciut)lub moze masz lozysko na przedniej scianie i dlatego jeszcze nei czujesz Maluszka.moze sprobuj choc pewnie to juz robilas pojesc cos slodkiego lub szklanke soku i polezec spokojnie , wsluchac sie w brzuszek ;-)))

Galanea zacznij kochac buraczki, one super pedza krew a mozna kupic od razu ugotowane plus czerwone miesko, morele suszone
    ja mam 2x zupe z buraczkow w tyg lub pamietam o surowce z jablkiem i z buraczkami i nie narzekam na hemoglobine czy erytrocyty, fakt hematokryt spadl prawie do dolnej granicy normy ale tragedii nie ma
    skonsultuj wyniki z lekarzem, w ciazy wyniki sa slabsze i nei zawsze swiadczy to zle ;--))
    f2w39n73qolnajph.png

Wiecie ja to jestem pełniejsza,mam łożysko na przedniej ścianie a mój synek od kilku dni tak dale czadu że aż czasami podskocze :D Czuje że jak tak dalej będzie to jak mnie kopnie pod koniec ciąży to będę płakać z bólu.
    Właśnie też myślalam ze ruchy będę czuła późno ze względu na ''najpierw masa później rzeźba'' :D , a jednak zaczęło się w 18 tygodniu nieregularnie, a teraz to już hula na całego ;-)

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. U mnie po wszystkim. Wdalo sie zakażenie i lekarze zdecydowali o wywołaniu porodu, bo groziła mi sepsa. O 19.20 urodziła córkę Sare. Pozdrawiam i dziekuje za cale okazane wsparcie i modlitwy. Jesteście Kochane. Powodzenia wszystkim. Bede do Was zaglądać. Buziaczki

Limerikowo, Niecierpliwa87 lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia strasznie mi przykro... Trzymaj się.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu kochana nawet nie mam słów by coś napisać.. kochana.. ogarniam Ciebie i Twojego męża moją modlitwą o siłę dla Was w tych niewyobrażalnie trudnych chwilach...

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu..... nie ma słów.... przytulam mocno. Zaglądaj, czekamy na Ciebie..

• topa42 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu tak mi przykro :-( Trzymajcie się tam <3

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza noc która była nie spokojna :-( wierciłam się, kręciłam :-(
    Dziś już mam luz psychiczny i był to mój ostatni dzień w pracy idę na zasłużone wolne :-) Własnie się zastanawiam co w domu będę robiła :-( zanudzę się musze znaleźć sobie jakieś zajęcie, hobby - może wy coś polecicie :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Kota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia przykro mi, mialam nadzieje, ze sie uda :( Trzymam kciuki za szybkie dojscie do siebie i oby kolejna ciaza byla ta bezproblemowa!

Kurde mam nadzieje, ze to juz jest ostatnia zla wiadomosc w czerwcowych mamach!

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Agusia2312 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu trzymaj sie kochana .... Zycie jest niesprawiedliwe..

A ja jestrem po wizycie z dzidzia wszystko ok, waży 270 gram. Co do gorszych wiesci gin na badaniu ginekologicznym stwierdził twardnienie macicy i dostałam luteine dopochwowo zamiast duphastonu. Uspokoił mnie że nic sie nie dzieje:) Tez macie takie objway jak twardnienie??:)

Limerikowo, maggda, nutka, Evelineq lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambliźniat :-) - gratuluję :-) podwójnego szczęścia <3

zem3i09keg891u11.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak od paru dni o tym twardnieniu dyskutujemy. Zazywaj tez duzo magnezu i potasu. A wiadomo Agusia co bedziecie miec juz?

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu, okropnie mi przykro...tak bardzo wierzyłam, że Wam się uda przetrwać do bezpiecznego tygodnia ciąży. Życzę Wam dużo siły w tym trudnym czasie :(

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Marcysiu trzymaj sie kochana .... Zycie jest niesprawiedliwe..

A ja jestrem po wizycie z dzidzia wszystko ok, waży 270 gram. Co do gorszych wiesci gin na badaniu ginekologicznym stwierdził twardnienie macicy i dostałam luteine dopochwowo zamiast duphastonu. Uspokoił mnie że nic sie nie dzieje:) Tez macie takie objway jak twardnienie??:)
    No ja właśnie zastanawiam się co to jest twardniało mi parę razy coś poniżej pępka i jak przyłożę rękę to się rozluźnia i teraz sa dwie opcje albo macica albo dziecko się tak wypychało - sama juz nie wiem ? Zapytam gina jak będę na wizycie

zem3i09keg891u11.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Marcysiu naprawdę wierzyłam, że się uda :( Z całego serca Ci współczuję, brak mi słów ;(

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zażywam magnez 3 razy dziennie

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam twardnienia od kaszlu,internistka poleciła mi kupić sobie coś rozpuszczalnego z magnezem i potasem,dostałam w aptece zdrovit skurcz w saszetkach i od kiedy piję to regularnie nie mam już twardnień.

Marcysiu,jest mi ogromnie przykro,ale wierzę,że niedługo będziesz miała dla nas dobre wiadomości o zdrowej,poprawnie przebiegającej ciąży.Na teraz życzę Ci ogromu siły,i tak jesteś niezwykle dzielną kobietą,los Ci to wynagrodzi.

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ