MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Modelka wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, 3 lutego idę do mojego ginekologa, to się go zapytam o szyjke, o badanie dna macicy, o wymaz z pochwy itp. I nie dam się zbyć!!!
Modelka, moja ginekolog powiedziała mi na pierwszej wizycie, że będzie ginekologicznie badać mnie na każdej wizycie. Powiedziała, że ona ZAWSZE bada, nie tylko ciężarne, ale je w szczególności. Bez tego moja wizyta by się nie odbyła. Zawsze mówi mi jak wysoko mam już macicę, jaka jest szyjka, no i obejrzy sobie stan pochwy.
Wiem, że są lekarze, którzy nie mają w zwyczaju badać i wtedy niestety trzeba się o to doprosić. No cóż, taką mamy rzeczywistość. Ale lepiej się upominać za każdym razem i żyć w spokoju, bo to nam naprawdę się należy.
Ja do mojej chodzę prywatnie i nigdy nie wzięła ode mnie za wizytę więcej niż 80 zł, a prawie na każdej mam też robione USG.
Nie daj się spławić bo oni potem ręce umywają.Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość
-
maggda wrote:ja swoja rybkę już czuje, niekiedy się zastanawiam czy to było maleństwo
a mąż czeka aż w końcu i on będzie mógł poczuć kopniaki bo jak na razie czuje bulgotanie w brzuchu
Nie wiem dlaczego, ja bulgotania nie czułam, tylko od razu kopnięcia. Tak jakby mi się brzuch od środka podnosił zawsze w tym samym miejscu. Czekałam na motylki, piórka w brzuchu, a tu od razu kopnięciaI to już od dobrych 2 tygodni, z tym, że z każdym dniem mocniejsze, bardziej wyczuwalne. Powoli jestem w stanie wyłapać rytm. Zawsze rano i wieczorem o tej samej porze maleństwo się do mnie odzywa
Zastanawiałam się czy możliwe jest aby na tym etapie poczuć jak dziecko ma czkawkę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 12:37
-
Mój ginekolog tez na każdej wizycie mnie bada najpierw ginekologicznie, ocenia w ten sposób szyjke, pochwe a nastepnie jest Usg;) Narazie jestem z niego zadowolona. Ale oczywiscie tez chodze prywatnie, bo w mojej miejscowosci na kase chorych nie ma dobrego lekarza a nawet jest tak ze tam gdzie przyjmuja to nie maja usg tylko zas trzaba jezdzic 2 razy , raz na kase chorych a nastepnie do niego prywatnie na usg jak sie jest w ciazy. Paranoja...
Mucha to czekamy razemWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 13:07
Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
monalisa wrote:Ja Trochę z inne beczki dziś na kolacje mam ochotę na tortolini
http://iinspiracje-kulinarne.blogspot.com/2014/01/saatka-tortellini-z-kurczakiem-i-nuta_18.html?m=1 to przepis Pyszności
Ja kiedyś kupiłam z nadzieniem grzybowym (nie pamiętam marki) i wyrzuciłam, bo było ohydne - nadzienie jakieś sztuczne, okropnie słone, za nic nie przypominało grzybów.monalisa lubi tę wiadomość
-
Czekam z Wami na te ruchy. Coś tam czuję czasami, ale głównie z prawej strony (jakby jelita?). Miałyście tak, że pierwsze ruchy głównie z jednej strony czułyście? Czy na całym brzuszku?
Moja znajoma dziś powiedziała, że w pierwszej ciąży dopiero w 23tc poczuła ruchy. Jest raczej szczupłą osobą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 14:06
Mucha lubi tę wiadomość
-
Galanea wrote:Czekam z Wami na te ruchy. Coś tam czuję czasami, ale głównie z prawej strony (jakby jelita?). Miałyście tak, że pierwsze ruchy głównie z jednej strony czułyście? Czy na całym brzuszku?
Moja znajoma dziś powiedziała, że w pierwszej ciąży dopiero w 23tc poczuła ruchy. Jest raczej szczupłą osobą.Galanea lubi tę wiadomość
-
Galanea wrote:Czekam z Wami na te ruchy. Coś tam czuję czasami, ale głównie z prawej strony (jakby jelita?). Miałyście tak, że pierwsze ruchy głównie z jednej strony czułyście? Czy na całym brzuszku?
Moja znajoma dziś powiedziała, że w pierwszej ciąży dopiero w 23tc poczuła ruchy. Jest raczej szczupłą osobą.
Chociaz tego ostatniego zdania w twojej wiadomosci nie lubie -
Ja na poczatku chodzilam do Luxmedu i tam ginekolog mnie nie badal na wizycie i generalnie mial jakies takie podejscie zlewsze (w Luxmedzie sprawdzialam 3) wiec zmienilam lekarza. Teraz chodze prywatnie, ale jestem spokojna bo zawsze mnie zbada, zrobic usg, sprawdzi szyjke macicy, zleci badania i zawsze moge do niej zadzwonic.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWeronika2903 wrote:Nie wiem dlaczego, ja bulgotania nie czułam, tylko od razu kopnięcia. Tak jakby mi się brzuch od środka podnosił zawsze w tym samym miejscu. Czekałam na motylki, piórka w brzuchu, a tu od razu kopnięcia
I to już od dobrych 2 tygodni, z tym, że z każdym dniem mocniejsze, bardziej wyczuwalne. Powoli jestem w stanie wyłapać rytm. Zawsze rano i wieczorem o tej samej porze maleństwo się do mnie odzywa
Zastanawiałam się czy możliwe jest aby na tym etapie poczuć jak dziecko ma czkawkę..
ja wyczuwam mojego Franka jak ma czkawkę jakby serduszko biło tuż pod skórą tak szybkoa lekarz mi uświadomił że to właśnie czkawka
Nie wiem jak u Was, ale u mnie mały się uaktywnia po słodkim i po obiedzie, za to chyba śniadania i kolacje mu nie smakują bo siedzi cicho
Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam dobrego lekarza
Tzn jestem z niego bardzo zadowolona
Dziewczyny wpadam się pochwalić, że wczoraj wyczułam jak jest ułożone moje dzieckoLeżałam na lewym boku i poczułam ,,wybrzuszenie '' w tym boku, głaskałam to lekko się ruszał, a że chciałam leżeć na lewym boku i go po głowie nie gnieść położyłam się na plecy i ręką wyczuwałam jak mały się odkręca
Rano już główkę miał z drugiej str:)Świetne uczucie !!! I już mnie łupie tak wysoko, że aż sama się dziwię że tam sięga
Galanea, NataliaK, Weronika2903, weronikabp, eta, Agusia2312, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość
-
U mnie cały czas dominuje prawa strona i nie mam wątpliwości, że to ruchy. Więc mały po prostu tak jest ułożony. Ostatnio zaczynam odczuwać kopniaki równomiernie, choć wciąż z przewagą prawej, ale jak to się zaczynało, to była tylko prawa.
Galanea lubi tę wiadomość
-
Ja też czuję ruchy po prawej stronie nie raz kopnięcia takie delikatne a czasem jak się przewraca takie łaskotanie
Ostatnio parę razy miałam dziwny objaw leząc na plecach zrobił mi się wzgórek taki twardy poniżej pępka między włosami łonowymi jak położyłąm rękę to uciekło schowało się do środka - czy to możliwe żeby było dzidzia ? Czy może macica stwardniała ? Sama nie wiem i tak miałam przez 2-3 dni nie regularnie raz na jakiś czas. Mój dzidziuś na razie od 2 dni mamusi nie kopnął
rusza się czuję to ale z kopniakami jeszcze chyba czeka na inny dzień
Limerikowo lubi tę wiadomość