Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    A to Twoja pierwsza ciaza?
    Nie, trzecia :D ale ostatnia była 12 lat temu.

9bsp388.png
  • Weronika2903 Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, 3 lutego idę do mojego ginekologa, to się go zapytam o szyjke, o badanie dna macicy, o wymaz z pochwy itp. I nie dam się zbyć!!!

Modelka, moja ginekolog powiedziała mi na pierwszej wizycie, że będzie ginekologicznie badać mnie na każdej wizycie. Powiedziała, że ona ZAWSZE bada, nie tylko ciężarne, ale je w szczególności. Bez tego moja wizyta by się nie odbyła. Zawsze mówi mi jak wysoko mam już macicę, jaka jest szyjka, no i obejrzy sobie stan pochwy.
    Wiem, że są lekarze, którzy nie mają w zwyczaju badać i wtedy niestety trzeba się o to doprosić. No cóż, taką mamy rzeczywistość. Ale lepiej się upominać za każdym razem i żyć w spokoju, bo to nam naprawdę się należy.
    Ja do mojej chodzę prywatnie i nigdy nie wzięła ode mnie za wizytę więcej niż 80 zł, a prawie na każdej mam też robione USG.
    Nie daj się spławić bo oni potem ręce umywają.

Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

3d9051aa03.png
    h4zprjjg5oj5c2u5.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Nie, trzecia :D ale ostatnia była 12 lat temu.

To dlatego ruchy czujesz tak wczesnie :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Weronika2903 Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    ja swoja rybkę już czuje, niekiedy się zastanawiam czy to było maleństwo :D a mąż czeka aż w końcu i on będzie mógł poczuć kopniaki bo jak na razie czuje bulgotanie w brzuchu

Nie wiem dlaczego, ja bulgotania nie czułam, tylko od razu kopnięcia. Tak jakby mi się brzuch od środka podnosił zawsze w tym samym miejscu. Czekałam na motylki, piórka w brzuchu, a tu od razu kopnięcia :) I to już od dobrych 2 tygodni, z tym, że z każdym dniem mocniejsze, bardziej wyczuwalne. Powoli jestem w stanie wyłapać rytm. Zawsze rano i wieczorem o tej samej porze maleństwo się do mnie odzywa :)
    Zastanawiałam się czy możliwe jest aby na tym etapie poczuć jak dziecko ma czkawkę.. ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 12:37

3d9051aa03.png
    h4zprjjg5oj5c2u5.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog tez na każdej wizycie mnie bada najpierw ginekologicznie, ocenia w ten sposób szyjke, pochwe a nastepnie jest Usg;) Narazie jestem z niego zadowolona. Ale oczywiscie tez chodze prywatnie, bo w mojej miejscowosci na kase chorych nie ma dobrego lekarza a nawet jest tak ze tam gdzie przyjmuja to nie maja usg tylko zas trzaba jezdzic 2 razy , raz na kase chorych a nastepnie do niego prywatnie na usg jak sie jest w ciazy. Paranoja...;)

Mucha to czekamy razem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 13:07

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Trochę z inne beczki dziś na kolacje mam ochotę na tortolini
    http://iinspiracje-kulinarne.blogspot.com/2014/01/saatka-tortellini-z-kurczakiem-i-nuta_18.html?m=1 to przepis Pyszności

evas lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Ja Trochę z inne beczki dziś na kolacje mam ochotę na tortolini
    http://iinspiracje-kulinarne.blogspot.com/2014/01/saatka-tortellini-z-kurczakiem-i-nuta_18.html?m=1 to przepis Pyszności
    A jakiego tortellini używasz? Jakiej firmy?
    Ja kiedyś kupiłam z nadzieniem grzybowym (nie pamiętam marki) i wyrzuciłam, bo było ohydne - nadzienie jakieś sztuczne, okropnie słone, za nic nie przypominało grzybów.

monalisa lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam z Wami na te ruchy. Coś tam czuję czasami, ale głównie z prawej strony (jakby jelita?). Miałyście tak, że pierwsze ruchy głównie z jednej strony czułyście? Czy na całym brzuszku?

Moja znajoma dziś powiedziała, że w pierwszej ciąży dopiero w 23tc poczuła ruchy. Jest raczej szczupłą osobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 14:06

Mucha lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja grzybowe wole mąż mięsne kupujemy w Piotrze i Pawle żółte opakowanie Melissa Primo Gusto

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Czekam z Wami na te ruchy. Coś tam czuję czasami, ale głównie z prawej strony (jakby jelita?). Miałyście tak, że pierwsze ruchy głównie z jednej strony czułyście? Czy na całym brzuszku?

Moja znajoma dziś powiedziała, że w pierwszej ciąży dopiero w 23tc poczuła ruchy. Jest raczej szczupłą osobą.
    Te babelkowanie to ruchy twojego dziecka :)

Galanea lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od bąbelków się zaczyna. I zazwyczaj jest to po jednej stronie brzuszka, bo bobas jeszcze malutki jest.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:

Chociaz tego ostatniego zdania w twojej wiadomosci nie lubie ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku chodzilam do Luxmedu i tam ginekolog mnie nie badal na wizycie i generalnie mial jakies takie podejscie zlewsze (w Luxmedzie sprawdzialam 3) wiec zmienilam lekarza. Teraz chodze prywatnie, ale jestem spokojna bo zawsze mnie zbada, zrobic usg, sprawdzi szyjke macicy, zleci badania i zawsze moge do niej zadzwonic.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika2903 wrote:
    Nie wiem dlaczego, ja bulgotania nie czułam, tylko od razu kopnięcia. Tak jakby mi się brzuch od środka podnosił zawsze w tym samym miejscu. Czekałam na motylki, piórka w brzuchu, a tu od razu kopnięcia :) I to już od dobrych 2 tygodni, z tym, że z każdym dniem mocniejsze, bardziej wyczuwalne. Powoli jestem w stanie wyłapać rytm. Zawsze rano i wieczorem o tej samej porze maleństwo się do mnie odzywa :)
    Zastanawiałam się czy możliwe jest aby na tym etapie poczuć jak dziecko ma czkawkę.. ;D

ja wyczuwam mojego Franka jak ma czkawkę jakby serduszko biło tuż pod skórą tak szybko :D a lekarz mi uświadomił że to właśnie czkawka :P Nie wiem jak u Was, ale u mnie mały się uaktywnia po słodkim i po obiedzie, za to chyba śniadania i kolacje mu nie smakują bo siedzi cicho ;-)

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. no dobra, coraz bardziej nabieram pewności, że chyba coś mi się delikatnie kokosi w brzuszku :D Teraz z lewej strony.

Mucha, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    dziewczyny a robiłyście już badania na toksmoplazmozę? Może któraś wie jak długo czeka się na wyniki?

Ja miałam tylko raz, na początku. Teraz mialam drugi raz badanie przeglądowe alloprzeciwciał (anty-RH i inne)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dobrego lekarza :) Tzn jestem z niego bardzo zadowolona ;)

Dziewczyny wpadam się pochwalić, że wczoraj wyczułam jak jest ułożone moje dziecko :D Leżałam na lewym boku i poczułam ,,wybrzuszenie '' w tym boku, głaskałam to lekko się ruszał, a że chciałam leżeć na lewym boku i go po głowie nie gnieść położyłam się na plecy i ręką wyczuwałam jak mały się odkręca :) Rano już główkę miał z drugiej str:)Świetne uczucie !!! I już mnie łupie tak wysoko, że aż sama się dziwię że tam sięga :)

Galanea, nick nieaktualny, Weronika2903, nick nieaktualny, eta, Agusia2312, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:

U mnie cały czas dominuje prawa strona i nie mam wątpliwości, że to ruchy :). Więc mały po prostu tak jest ułożony. Ostatnio zaczynam odczuwać kopniaki równomiernie, choć wciąż z przewagą prawej, ale jak to się zaczynało, to była tylko prawa.

Galanea lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, fajnie już tak czuć maluszka ;)

Ja jeszcze trzy tygodnie mam do wizyty, nie wiem czy tyle wytrzymam ;)
    Dziś zrobiłam makaron ze szpinakiem, kurczakiem i serem feta ale sie objadłam. Teraz mam chwilę dla siebie,więc leże i odpoczywam.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję ruchy po prawej stronie nie raz kopnięcia takie delikatne a czasem jak się przewraca takie łaskotanie :-) Ostatnio parę razy miałam dziwny objaw leząc na plecach zrobił mi się wzgórek taki twardy poniżej pępka między włosami łonowymi jak położyłąm rękę to uciekło schowało się do środka - czy to możliwe żeby było dzidzia ? Czy może macica stwardniała ? Sama nie wiem i tak miałam przez 2-3 dni nie regularnie raz na jakiś czas. Mój dzidziuś na razie od 2 dni mamusi nie kopnął :-( rusza się czuję to ale z kopniakami jeszcze chyba czeka na inny dzień :-)

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ