X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    A to Twoja pierwsza ciaza?
    Nie, trzecia :D ale ostatnia była 12 lat temu.

9bsp388.png
  • Weronika2903 Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, 3 lutego idę do mojego ginekologa, to się go zapytam o szyjke, o badanie dna macicy, o wymaz z pochwy itp. I nie dam się zbyć!!!

Modelka, moja ginekolog powiedziała mi na pierwszej wizycie, że będzie ginekologicznie badać mnie na każdej wizycie. Powiedziała, że ona ZAWSZE bada, nie tylko ciężarne, ale je w szczególności. Bez tego moja wizyta by się nie odbyła. Zawsze mówi mi jak wysoko mam już macicę, jaka jest szyjka, no i obejrzy sobie stan pochwy.
    Wiem, że są lekarze, którzy nie mają w zwyczaju badać i wtedy niestety trzeba się o to doprosić. No cóż, taką mamy rzeczywistość. Ale lepiej się upominać za każdym razem i żyć w spokoju, bo to nam naprawdę się należy.
    Ja do mojej chodzę prywatnie i nigdy nie wzięła ode mnie za wizytę więcej niż 80 zł, a prawie na każdej mam też robione USG.
    Nie daj się spławić bo oni potem ręce umywają.

Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

3d9051aa03.png
    h4zprjjg5oj5c2u5.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Nie, trzecia :D ale ostatnia była 12 lat temu.

To dlatego ruchy czujesz tak wczesnie :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Weronika2903 Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    ja swoja rybkę już czuje, niekiedy się zastanawiam czy to było maleństwo :D a mąż czeka aż w końcu i on będzie mógł poczuć kopniaki bo jak na razie czuje bulgotanie w brzuchu

Nie wiem dlaczego, ja bulgotania nie czułam, tylko od razu kopnięcia. Tak jakby mi się brzuch od środka podnosił zawsze w tym samym miejscu. Czekałam na motylki, piórka w brzuchu, a tu od razu kopnięcia :) I to już od dobrych 2 tygodni, z tym, że z każdym dniem mocniejsze, bardziej wyczuwalne. Powoli jestem w stanie wyłapać rytm. Zawsze rano i wieczorem o tej samej porze maleństwo się do mnie odzywa :)
    Zastanawiałam się czy możliwe jest aby na tym etapie poczuć jak dziecko ma czkawkę.. ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 12:37

3d9051aa03.png
    h4zprjjg5oj5c2u5.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog tez na każdej wizycie mnie bada najpierw ginekologicznie, ocenia w ten sposób szyjke, pochwe a nastepnie jest Usg;) Narazie jestem z niego zadowolona. Ale oczywiscie tez chodze prywatnie, bo w mojej miejscowosci na kase chorych nie ma dobrego lekarza a nawet jest tak ze tam gdzie przyjmuja to nie maja usg tylko zas trzaba jezdzic 2 razy , raz na kase chorych a nastepnie do niego prywatnie na usg jak sie jest w ciazy. Paranoja...;)

Mucha to czekamy razem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 13:07

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Trochę z inne beczki dziś na kolacje mam ochotę na tortolini
    http://iinspiracje-kulinarne.blogspot.com/2014/01/saatka-tortellini-z-kurczakiem-i-nuta_18.html?m=1 to przepis Pyszności

evas lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Ja Trochę z inne beczki dziś na kolacje mam ochotę na tortolini
    http://iinspiracje-kulinarne.blogspot.com/2014/01/saatka-tortellini-z-kurczakiem-i-nuta_18.html?m=1 to przepis Pyszności
    A jakiego tortellini używasz? Jakiej firmy?
    Ja kiedyś kupiłam z nadzieniem grzybowym (nie pamiętam marki) i wyrzuciłam, bo było ohydne - nadzienie jakieś sztuczne, okropnie słone, za nic nie przypominało grzybów.

monalisa lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam z Wami na te ruchy. Coś tam czuję czasami, ale głównie z prawej strony (jakby jelita?). Miałyście tak, że pierwsze ruchy głównie z jednej strony czułyście? Czy na całym brzuszku?

Moja znajoma dziś powiedziała, że w pierwszej ciąży dopiero w 23tc poczuła ruchy. Jest raczej szczupłą osobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 14:06

Mucha lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja grzybowe wole mąż mięsne kupujemy w Piotrze i Pawle żółte opakowanie Melissa Primo Gusto

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Czekam z Wami na te ruchy. Coś tam czuję czasami, ale głównie z prawej strony (jakby jelita?). Miałyście tak, że pierwsze ruchy głównie z jednej strony czułyście? Czy na całym brzuszku?

Moja znajoma dziś powiedziała, że w pierwszej ciąży dopiero w 23tc poczuła ruchy. Jest raczej szczupłą osobą.
    Te babelkowanie to ruchy twojego dziecka :)

Galanea lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od bąbelków się zaczyna. I zazwyczaj jest to po jednej stronie brzuszka, bo bobas jeszcze malutki jest.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:

Chociaz tego ostatniego zdania w twojej wiadomosci nie lubie ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku chodzilam do Luxmedu i tam ginekolog mnie nie badal na wizycie i generalnie mial jakies takie podejscie zlewsze (w Luxmedzie sprawdzialam 3) wiec zmienilam lekarza. Teraz chodze prywatnie, ale jestem spokojna bo zawsze mnie zbada, zrobic usg, sprawdzi szyjke macicy, zleci badania i zawsze moge do niej zadzwonic.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika2903 wrote:
    Nie wiem dlaczego, ja bulgotania nie czułam, tylko od razu kopnięcia. Tak jakby mi się brzuch od środka podnosił zawsze w tym samym miejscu. Czekałam na motylki, piórka w brzuchu, a tu od razu kopnięcia :) I to już od dobrych 2 tygodni, z tym, że z każdym dniem mocniejsze, bardziej wyczuwalne. Powoli jestem w stanie wyłapać rytm. Zawsze rano i wieczorem o tej samej porze maleństwo się do mnie odzywa :)
    Zastanawiałam się czy możliwe jest aby na tym etapie poczuć jak dziecko ma czkawkę.. ;D

ja wyczuwam mojego Franka jak ma czkawkę jakby serduszko biło tuż pod skórą tak szybko :D a lekarz mi uświadomił że to właśnie czkawka :P Nie wiem jak u Was, ale u mnie mały się uaktywnia po słodkim i po obiedzie, za to chyba śniadania i kolacje mu nie smakują bo siedzi cicho ;-)

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. no dobra, coraz bardziej nabieram pewności, że chyba coś mi się delikatnie kokosi w brzuszku :D Teraz z lewej strony.

Mucha, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    dziewczyny a robiłyście już badania na toksmoplazmozę? Może któraś wie jak długo czeka się na wyniki?

Ja miałam tylko raz, na początku. Teraz mialam drugi raz badanie przeglądowe alloprzeciwciał (anty-RH i inne)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dobrego lekarza :) Tzn jestem z niego bardzo zadowolona ;)

Dziewczyny wpadam się pochwalić, że wczoraj wyczułam jak jest ułożone moje dziecko :D Leżałam na lewym boku i poczułam ,,wybrzuszenie '' w tym boku, głaskałam to lekko się ruszał, a że chciałam leżeć na lewym boku i go po głowie nie gnieść położyłam się na plecy i ręką wyczuwałam jak mały się odkręca :) Rano już główkę miał z drugiej str:)Świetne uczucie !!! I już mnie łupie tak wysoko, że aż sama się dziwię że tam sięga :)

Galanea, NataliaK, Weronika2903, weronikabp, eta, Agusia2312, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:

U mnie cały czas dominuje prawa strona i nie mam wątpliwości, że to ruchy :). Więc mały po prostu tak jest ułożony. Ostatnio zaczynam odczuwać kopniaki równomiernie, choć wciąż z przewagą prawej, ale jak to się zaczynało, to była tylko prawa.

Galanea lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, fajnie już tak czuć maluszka ;)

Ja jeszcze trzy tygodnie mam do wizyty, nie wiem czy tyle wytrzymam ;)
    Dziś zrobiłam makaron ze szpinakiem, kurczakiem i serem feta ale sie objadłam. Teraz mam chwilę dla siebie,więc leże i odpoczywam.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję ruchy po prawej stronie nie raz kopnięcia takie delikatne a czasem jak się przewraca takie łaskotanie :-) Ostatnio parę razy miałam dziwny objaw leząc na plecach zrobił mi się wzgórek taki twardy poniżej pępka między włosami łonowymi jak położyłąm rękę to uciekło schowało się do środka - czy to możliwe żeby było dzidzia ? Czy może macica stwardniała ? Sama nie wiem i tak miałam przez 2-3 dni nie regularnie raz na jakiś czas. Mój dzidziuś na razie od 2 dni mamusi nie kopnął :-( rusza się czuję to ale z kopniakami jeszcze chyba czeka na inny dzień :-)

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ