X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponieważ jesteście madrymi Babkami powiedzie szczerze co sądzicie o kobiecie z duza nadwagą, z powodu obzarstwa nie choroby, ktora bedac w ciazy wiecznie wycina Chipsy, pije colę, zajada ptysiami i pączkami? I chwali sie tym na forum dostając poklask... Przepraszam ale krew mnie zalewa. Nie mówimy tu o tym ze raz na jakiś czas zje cos niezdrowego tylko codziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super brzusio :-)

• ivv Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem o kogo chodzi, ale wg mnie tacy ludzie są słabi...

weronikabp lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv to nikt z tego forum dla jasności :-)

ivv lubi tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp, to na pewno nie o mnie? ;)

Martynika lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula nie znam Cie i to nie o Tobie :-) za mądra jestes na takie postępowanie.

• ivv Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...po czym ivv wstała i poszła po chałwę :D

Martynika lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten jeden jedyny raz ivv ? ;-)

ivv lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze, że nie stąd :) mam "koleżankę", która w ciąży paliła jeden za drugim, ale że młoda głupia to jakoś to przeszło (i były lata 90, więc też inna świadomość). Kilka lat temu znowu była w ciąży i znowu paliła, tym razem zwróciłam jej uwagę (jej pierwsze dziecko jest alergikiem i astmatykiem), a ona mi na to, że nie pije, nie ćpa to chociaż taka przyjemność jej została... zabrakło mi słów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 22:09

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już lepiej opier... się słodyczami :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha, tak ten jeden jedyny :) rzadko jem chałwę, bo to za słodkie :) choć przyznam, że w tej ciąży mam duże zachcianki na słodycze :( co prawda często po wyjściu z kuchni zamiast czekolady mam w ręku np ogórka kiszonego, ale i tak kilogramy już się odkładają - na plecach :/

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chore podejście. Ja czasem kawałek czekolady zjem i mam wyrzuty sumienia. Ale palenie i picie to skandal. Przecież to celowe trucie tej małej niewinnej istotki.

weronikabp, ivv lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza mi się zjeść od czasu do czasu coś niezdrowego, ale nie szaleję. Z drugiej strony muszę się przyznać, że moja dieta daleka jest od zdrowej i lekkostrawnej, pełno w niej węglowodanów :( I choruję na colę, niestety. Dlatego w czasie ciąży jest obligatoryjny zakaz przynoszenia coli do domu, bo jakby była to na pewno bym się nią zajęła. Takie moje uzależnienie :(

P.S. Jak mam wstawić zdjęcie? Coś mi nie wychodzi :(

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta mowi to samo, ze nie pali, nie pije a fast foody i inne świństwa to wlasnie podczas ciazy, no masakra jakas.... Wyglada jak słonica, pominawszy to, przeciez tym samym karmi swoje dzieciatko, szok! A na dodatek ta kobieta uwaga: jest przedszkolanką i uczy dzieci filozofii życia....

• ivv Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pooglądałam dziś Wasze brzuszki - wszystkie piękne :) i chętnie sama zrobiłabym sobie fotkę, ale nie wiem czy na spiętych mięśniach (czyli prawie płaski) czy na rozluźnionych (jak w 7 miesiącu) ;)

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiękam juz dzisiaj...3 dzieci do pilnowania- nie swoich, różnie wychowanych 3,7,10lat. A jutro 4 bedzie=[ w wariatkowie chyba rodzic będę. Kochane są,ale zaradności 0. A na dodatek codziennie meczy mnie ten bol zeber ze nie wiem gdzie się podziać normalnie, tylko leżenie delikatnie łagodzi objawy, ale to nie przy takiej gromadźce nie swoich dzieci- gdzie odpowiedzialność podwójna.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda skorzystaj z imageshot na przykład. Ja tez święta nie jestem, zdarza mi sie zjeść czekolada kawałek itp, ale generalnie uważam ze jem zdrowo, gotuje duzo kremów z warzyw itp, nie mówię żeby sobie wszystkiego odmawiać, ale myśleć o tym co sie je mając w sobie dzieciatko.
    Ivv - dajesz !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 22:19

Galanea lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia Weronika Azi Natalia super brzuszki. Obawiam się ze mój kociołek jest dużo większy aż mi wstyd

bontbhr.png
  • ivv Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obżarstwo to piąty grzech główny ;) i coś obrzydliwego... pracowałam z taką kobietą, która nie dość że schorowana to jeszcze wpier... co się dało - a jak widziała pączka to zjadała 3 na raz sapiąc i się śliniąc, nie raz miałam ochotę zwymiotować :/ na szczęście w ciąży nie była i nie karmiła tym swojego dziecka :) a ja na swoją obronę mam to, że mogłabym żywić się tylko warzywami i owocami, więc do każdego posiłku jest ich naprawdę dużo :) i gotuję to samo dla całej rodziny, a więc i dla Weroniki - bez soli i zazwyczaj z piekarnika albo parowaru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 22:20

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja ostatnio wygoniłam męża do sklepu po cherry coke koniecznie w puszce :D oj, znowu mam ochotę :)

jutro poproszę męża, żeby mi walnął fotkę :) teraz czas na sen, dobranoc wszystkim :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ