MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny ponieważ jesteście madrymi Babkami powiedzie szczerze co sądzicie o kobiecie z duza nadwagą, z powodu obzarstwa nie choroby, ktora bedac w ciazy wiecznie wycina Chipsy, pije colę, zajada ptysiami i pączkami? I chwali sie tym na forum dostając poklask... Przepraszam ale krew mnie zalewa. Nie mówimy tu o tym ze raz na jakiś czas zje cos niezdrowego tylko codziennie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
to dobrze, że nie stąd
mam "koleżankę", która w ciąży paliła jeden za drugim, ale że młoda głupia to jakoś to przeszło (i były lata 90, więc też inna świadomość). Kilka lat temu znowu była w ciąży i znowu paliła, tym razem zwróciłam jej uwagę (jej pierwsze dziecko jest alergikiem i astmatykiem), a ona mi na to, że nie pije, nie ćpa to chociaż taka przyjemność jej została... zabrakło mi słów...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 22:09
-
hahaha, tak ten jeden jedyny
rzadko jem chałwę, bo to za słodkie
choć przyznam, że w tej ciąży mam duże zachcianki na słodycze
co prawda często po wyjściu z kuchni zamiast czekolady mam w ręku np ogórka kiszonego, ale i tak kilogramy już się odkładają - na plecach
-
Zdarza mi się zjeść od czasu do czasu coś niezdrowego, ale nie szaleję. Z drugiej strony muszę się przyznać, że moja dieta daleka jest od zdrowej i lekkostrawnej, pełno w niej węglowodanów
I choruję na colę, niestety. Dlatego w czasie ciąży jest obligatoryjny zakaz przynoszenia coli do domu, bo jakby była to na pewno bym się nią zajęła. Takie moje uzależnienie
P.S. Jak mam wstawić zdjęcie? Coś mi nie wychodzi -
nick nieaktualnyTa mowi to samo, ze nie pali, nie pije a fast foody i inne świństwa to wlasnie podczas ciazy, no masakra jakas.... Wyglada jak słonica, pominawszy to, przeciez tym samym karmi swoje dzieciatko, szok! A na dodatek ta kobieta uwaga: jest przedszkolanką i uczy dzieci filozofii życia....
-
Wymiękam juz dzisiaj...3 dzieci do pilnowania- nie swoich, różnie wychowanych 3,7,10lat. A jutro 4 bedzie=[ w wariatkowie chyba rodzic będę. Kochane są,ale zaradności 0. A na dodatek codziennie meczy mnie ten bol zeber ze nie wiem gdzie się podziać normalnie, tylko leżenie delikatnie łagodzi objawy, ale to nie przy takiej gromadźce nie swoich dzieci- gdzie odpowiedzialność podwójna.
-
nick nieaktualnyMagda skorzystaj z imageshot na przykład. Ja tez święta nie jestem, zdarza mi sie zjeść czekolada kawałek itp, ale generalnie uważam ze jem zdrowo, gotuje duzo kremów z warzyw itp, nie mówię żeby sobie wszystkiego odmawiać, ale myśleć o tym co sie je mając w sobie dzieciatko.
Ivv - dajesz !Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 22:19
Galanea lubi tę wiadomość
-
obżarstwo to piąty grzech główny
i coś obrzydliwego... pracowałam z taką kobietą, która nie dość że schorowana to jeszcze wpier... co się dało - a jak widziała pączka to zjadała 3 na raz sapiąc i się śliniąc, nie raz miałam ochotę zwymiotować
na szczęście w ciąży nie była i nie karmiła tym swojego dziecka
a ja na swoją obronę mam to, że mogłabym żywić się tylko warzywami i owocami, więc do każdego posiłku jest ich naprawdę dużo
i gotuję to samo dla całej rodziny, a więc i dla Weroniki - bez soli i zazwyczaj z piekarnika albo parowaru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 22:20
weronikabp lubi tę wiadomość