Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    obżarstwo to piąty grzech główny ;) i coś obrzydliwego... pracowałam z taką kobietą, która nie dość że schorowana to jeszcze wpier... co się dało - a jak widziała pączka to zjadała 3 na raz sapiąc i się śliniąc, nie raz miałam ochotę zwymiotować :/ na szczęście w ciąży nie była i nie karmiła tym swojego dziecka :) a ja na swoją obronę mam to, że mogłabym żywić się tylko warzywami i owocami, więc do każdego posiłku jest ich naprawdę dużo :) i gotuję to samo dla całej rodziny, a więc i dla Weroniki - bez soli i zazwyczaj z piekarnika albo parowaru
    Brawo!:-) a ja używam sól himalajską, wysoko mineralizowaną, jest zdrowa. Kamiennej w domu nie mam bo to biała smierć.

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałyście, to macie! Przysięgam, że to 23 t.c, nie 36, naprawdę mam termin na czerwiec :) Jeszcze nie rodzę :D

(mam nadzieję, że się uda wstawić :/)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/025ba61aa5c88219.html

Nalka, Galanea, Tusia84, weronikabp, Limerikowo, excella, evas, NataliaK, eta, Paulina1986, Martynika, Evelineq, Agusia2312, onka79 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się udało :)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - śliczny brzucholek :) Ja to zazdroszczę takich, bo u mnie nikt obcy nie rozpoznaje jeszcze ciąży, chyba, że coś mocno obcisłego założę :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaż jeszcze z przodu co masz na koszulce, bo widzę, że coś fikuśnego :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczny brzusio Magda :)

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO świetny brzuchol czego się czepiasz, babo jedna?!;)

kurde weronikabp, to chyba trochę o mnie.. aż mi wstyd, ale w śmietniku buja się opakowanie po lay'sach, tic tacach i jednorazowej nutelli.:( i w ogóle odkąd jestem w ciąży to moje dziecko mówi stanowcze "NIE" zdrowemu jedzeniu. Colę odrzuciłam na rzecz wody gazowanej, nie będzie mi dzieciak wszystkiego dyktował.

weronikabp, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, brzusio jak ta lala :-) co za napis na brzuszku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka świadomość tego z robisz zle to juz duzo, teraz krok po kroczku trzeba cos zdrowego do diety dorzucac i polki ze smieciowym jedzeniem omijać :-) trzymam kciuki :-)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to aż się boję o swoją glukozę, co tam wyjdzie na teście. Przed ciążą słodycze mogły nie istnieć, a teraz się ślinię na widok cukierni :P

monalisa, Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piżama jest jeszcze z przed ciąży, kiedy byłam dużo mniejsza :) w sumie nigdy nie przywiązałam uwagi co na niej jest, ale teraz jak się przyjrzałam to bardzo na czasie :) Jest tam mysz, trzyma się za spory brzuch, w chmurce nad myszą (przypomina sobie) są myszowate chłopak i dziewczyna połączeni sercem. A napis oznacza w jęz. polskim dosłownie - Mam kawałki masła w brzuchu! (podejrzewam, że to taki angielski typ naszych motylków w brzuchu)

weronikabp, Galanea, AISAK, AISAK, Limerikowo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet :-)

• Nalka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację. Aż się teraz zeźliłam na siebie. W końcu nie jestem sama, a żrę jak nieodpowiedzialna nastolatka. Tak przesiąkłam dietami, że wracam do starych nawyków. Od dzisiaj będę normalnie wam zapisywać co zjadłam z prośbą o zbesztanie, gdyby coś było niezdrowe.

1.Płatki bez mleka.
    2.Ciastko z maca, jabłkowe.
    3.Capuccino.
    4.Serek danio.
    5.Warzywa smażone na maśle z posypką sera żółtego.
    6.tic tac.
    7.mini nutella, czyli można powiedzieć, że łyżeczka.
    8. Dwie łyżeczki śmietany 18%
    9. Chipsy, 70g. grubo krojone.
    Woda i sok bananowy.

weronikabp lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro wstawię fotkę mojego kościółka ostrzegam mega wielki jak w 40 tc. Ide spać dziewczyny bo padam dziś biegałam po lekarzach z córką. Jutro na 7 stawiamy się do szpitala na operację bbbrrrrr. Nie wiem Czy zasne płakać mi się chce jak na nią spojrzę bo weszła mi do łóżka i zasnęła też sie boi choć nie okazuje abym się nie martwia, kochana moja gwiazdeczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 23:40

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam spać tak się martwię i do tego powiększył mi się węzeł chłonny i boli zrobiłam kompres posmarowalam Viciem na to szalik i termofor mam nadzieje ze pomoże mi. Zaraz wstane zjem coś żeby córka nie widziała co by przykro nie było jej, a będzie głodna bo kolacje to poskubała. Dziewczyny trzymajcie kciuki za nas , chyba padną z nerwów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 06:12

Limerikowo, Galanea, Martynika lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Nie mogłam spać tak się martwię i do tego powiększył mi się węzeł chłonny i boli zrobiłam kompres posmarowalam Viciem na to szalik i termofor mam nadzieje ze pomoże mi. Zaraz wstane zjem coś żeby córka nie widziała co by przykro nie było jej, a będzie głodna bo kolacje to poskubała. Dziewczyny trzymajcie kciuki za nas , chyba padną z nerwów

Powodzenia i spokojnie! Nerwy nikomu nie sluza.

monalisa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha dziękuję za słowa otuchy. Siedzimy od 7.20 w świetlicy na oddziale czekając na łóżko i aż lekarz nas wezwie. Matko totalny brak organizacji, a dzieciaki głodne bo na czczo wiec im niedobrze.

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka super sluzba zdrowia :( ja wczoraj dwie godziny probowalam dodzwonic sie do szpitala, bo potrzebowalam dowiedziec sie o wynik wymazu i w zaleznosci od wyniku zapisac sie na pessar :( i oczywiscie po 2 godzinach niczego sie nie dowiedzialam!

monalisa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha standard choć ja na szpital i poradnie na Polnej w Poznaniu nie mogę narzekać naprawdę. Jutro właśnie sie wybieram na badania i w miarę dość sprawnie idzie w izbie przyjęć to może z 30 minut czas oczekiwania :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa co Ty bierzesz i w jakich dawkach na ciśnienie? Bo 170/100 to już jest bardzo wysokie!

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ