X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    obżarstwo to piąty grzech główny ;) i coś obrzydliwego... pracowałam z taką kobietą, która nie dość że schorowana to jeszcze wpier... co się dało - a jak widziała pączka to zjadała 3 na raz sapiąc i się śliniąc, nie raz miałam ochotę zwymiotować :/ na szczęście w ciąży nie była i nie karmiła tym swojego dziecka :) a ja na swoją obronę mam to, że mogłabym żywić się tylko warzywami i owocami, więc do każdego posiłku jest ich naprawdę dużo :) i gotuję to samo dla całej rodziny, a więc i dla Weroniki - bez soli i zazwyczaj z piekarnika albo parowaru
    Brawo!:-) a ja używam sól himalajską, wysoko mineralizowaną, jest zdrowa. Kamiennej w domu nie mam bo to biała smierć.

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałyście, to macie! Przysięgam, że to 23 t.c, nie 36, naprawdę mam termin na czerwiec :) Jeszcze nie rodzę :D

(mam nadzieję, że się uda wstawić :/)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/025ba61aa5c88219.html

Nalka, Galanea, Tusia84, weronikabp, Limerikowo, excella, evas, NataliaK, eta, Paulina1986, Martynika, Evelineq, Agusia2312, onka79 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się udało :)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - śliczny brzucholek :) Ja to zazdroszczę takich, bo u mnie nikt obcy nie rozpoznaje jeszcze ciąży, chyba, że coś mocno obcisłego założę :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaż jeszcze z przodu co masz na koszulce, bo widzę, że coś fikuśnego :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczny brzusio Magda :)

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO świetny brzuchol czego się czepiasz, babo jedna?!;)

kurde weronikabp, to chyba trochę o mnie.. aż mi wstyd, ale w śmietniku buja się opakowanie po lay'sach, tic tacach i jednorazowej nutelli.:( i w ogóle odkąd jestem w ciąży to moje dziecko mówi stanowcze "NIE" zdrowemu jedzeniu. Colę odrzuciłam na rzecz wody gazowanej, nie będzie mi dzieciak wszystkiego dyktował.

weronikabp, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, brzusio jak ta lala :-) co za napis na brzuszku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka świadomość tego z robisz zle to juz duzo, teraz krok po kroczku trzeba cos zdrowego do diety dorzucac i polki ze smieciowym jedzeniem omijać :-) trzymam kciuki :-)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to aż się boję o swoją glukozę, co tam wyjdzie na teście. Przed ciążą słodycze mogły nie istnieć, a teraz się ślinię na widok cukierni :P

monalisa, Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piżama jest jeszcze z przed ciąży, kiedy byłam dużo mniejsza :) w sumie nigdy nie przywiązałam uwagi co na niej jest, ale teraz jak się przyjrzałam to bardzo na czasie :) Jest tam mysz, trzyma się za spory brzuch, w chmurce nad myszą (przypomina sobie) są myszowate chłopak i dziewczyna połączeni sercem. A napis oznacza w jęz. polskim dosłownie - Mam kawałki masła w brzuchu! (podejrzewam, że to taki angielski typ naszych motylków w brzuchu)

weronikabp, Galanea, AISAK, AISAK, Limerikowo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet :-)

• Nalka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację. Aż się teraz zeźliłam na siebie. W końcu nie jestem sama, a żrę jak nieodpowiedzialna nastolatka. Tak przesiąkłam dietami, że wracam do starych nawyków. Od dzisiaj będę normalnie wam zapisywać co zjadłam z prośbą o zbesztanie, gdyby coś było niezdrowe.

1.Płatki bez mleka.
    2.Ciastko z maca, jabłkowe.
    3.Capuccino.
    4.Serek danio.
    5.Warzywa smażone na maśle z posypką sera żółtego.
    6.tic tac.
    7.mini nutella, czyli można powiedzieć, że łyżeczka.
    8. Dwie łyżeczki śmietany 18%
    9. Chipsy, 70g. grubo krojone.
    Woda i sok bananowy.

weronikabp lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro wstawię fotkę mojego kościółka ostrzegam mega wielki jak w 40 tc. Ide spać dziewczyny bo padam dziś biegałam po lekarzach z córką. Jutro na 7 stawiamy się do szpitala na operację bbbrrrrr. Nie wiem Czy zasne płakać mi się chce jak na nią spojrzę bo weszła mi do łóżka i zasnęła też sie boi choć nie okazuje abym się nie martwia, kochana moja gwiazdeczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 23:40

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam spać tak się martwię i do tego powiększył mi się węzeł chłonny i boli zrobiłam kompres posmarowalam Viciem na to szalik i termofor mam nadzieje ze pomoże mi. Zaraz wstane zjem coś żeby córka nie widziała co by przykro nie było jej, a będzie głodna bo kolacje to poskubała. Dziewczyny trzymajcie kciuki za nas , chyba padną z nerwów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 06:12

Limerikowo, Galanea, Martynika lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Nie mogłam spać tak się martwię i do tego powiększył mi się węzeł chłonny i boli zrobiłam kompres posmarowalam Viciem na to szalik i termofor mam nadzieje ze pomoże mi. Zaraz wstane zjem coś żeby córka nie widziała co by przykro nie było jej, a będzie głodna bo kolacje to poskubała. Dziewczyny trzymajcie kciuki za nas , chyba padną z nerwów

Powodzenia i spokojnie! Nerwy nikomu nie sluza.

monalisa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha dziękuję za słowa otuchy. Siedzimy od 7.20 w świetlicy na oddziale czekając na łóżko i aż lekarz nas wezwie. Matko totalny brak organizacji, a dzieciaki głodne bo na czczo wiec im niedobrze.

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka super sluzba zdrowia :( ja wczoraj dwie godziny probowalam dodzwonic sie do szpitala, bo potrzebowalam dowiedziec sie o wynik wymazu i w zaleznosci od wyniku zapisac sie na pessar :( i oczywiscie po 2 godzinach niczego sie nie dowiedzialam!

monalisa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha standard choć ja na szpital i poradnie na Polnej w Poznaniu nie mogę narzekać naprawdę. Jutro właśnie sie wybieram na badania i w miarę dość sprawnie idzie w izbie przyjęć to może z 30 minut czas oczekiwania :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa co Ty bierzesz i w jakich dawkach na ciśnienie? Bo 170/100 to już jest bardzo wysokie!

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ