X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to że tam mają takie procedury. Lekarz powiedział że mam leżeć u nich tydzień. Wole w domu, zwłaszcza że na razie nic poważnego się nie dzieje. Co innego jakby mieli mi robić jakieś badania, a oni dopóki nie zobaczą serduszka, to nic robić nie będą. Do szpitala mam 5 minut drogi samochodem, więc gdyby coś się działo to zawsze mogę szybko się tam dostać. A jednak dom, to nie szpital - zwłaszcza że w naszym panują okropne warunki i lokalowe, i sanitarne. Sala 6 osobowa Do tego jedna wspólna łazienka na korytarzu. Leżałam na sali ze starszymi kobietami po operacjach kobiecych. Bardzo to uciążliwe. No i te okropne jedzenie. Mąż musiał mi dowozić obiady z domu.

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już połowa rodziny wie o ciąży. jeszcze druga połowa :) Ja mam wizytę w czwartek. zobaczymy co tam będzie widać :) muszę jeszcze synka na bilans dwulatka zapisać

fasolka13 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Chodzi o to że tam mają takie procedury. Lekarz powiedział że mam leżeć u nich tydzień. Wole w domu, zwłaszcza że na razie nic poważnego się nie dzieje. Co innego jakby mieli mi robić jakieś badania, a oni dopóki nie zobaczą serduszka, to nic robić nie będą. Do szpitala mam 5 minut drogi samochodem, więc gdyby coś się działo to zawsze mogę szybko się tam dostać. A jednak dom, to nie szpital - zwłaszcza że w naszym panują okropne warunki i lokalowe, i sanitarne. Sala 6 osobowa Do tego jedna wspólna łazienka na korytarzu. Leżałam na sali ze starszymi kobietami po operacjach kobiecych. Bardzo to uciążliwe. No i te okropne jedzenie. Mąż musiał mi dowozić obiady z domu.
    też wolałabym w domu :) leżeć aby leżeć to i w domu można

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas swoją drogą to 3 dni trzymają

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    u nas swoją drogą to 3 dni trzymają
    A u nas tydzień :( bo szpital lichy i prawie wszystkie kobiety do Warszawy jeżdżą, jak coś się dzieje. Nie mają pacjentek, więc jak jakaś się trafi to trzymają. A na ginekologii jest tylko 6 łóżek.

9bsp388.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wykrakalam. Od soboty nie mam na nic sily, spie po 14 godzin dziennie a i tak jestem zmeczona! I mam mdlosci :(

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się pogorszyło Zaczełam mieć mdłości cały dzień nie mam co jeść bo nic mi nie smakuje Mąż zrobił krokiety które bardzo lubię ale ich nie jadłam Sam zapach mnie odrzuca smak też bo kawałek spróbowałam Jestem zmęczona i nic mi się nie chce Myślę że może zrobię sałatkę warzywną z majonezem jest zdrowa i może będę mogła pojeść Zawsze uwielbiam sałatkę Macie jakieś pomysły na jedzemie w ciąży?

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam caly czas ochote na jajka sadzone na szpinaku :) wlasnie zjadlam na sniadanie. I ogolnie zielone warzywa. Tak to w sumie jem wszytsko oprocz ryb, ktore normalnie uwielbiam, ale teraz nie jestem w stanie zniesc zapachu i moge zjesc mieso, ale jak ktos inny je zrobi. Nie moge go dotknac bo na sam widok surowego miesa mi sie podnosi :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u siebie zauważyłam, że aby zapobiec mdłościom muszę zjeść COKOLWIEK, chociaż na nic nie mam ochoty. Po prostu nie mogę być głodna, więc w siebie wmuszam. Póki co najlepiej mi idą owoce, a najgorzej jakiekolwiek gotowane, obiadowe dania.

• monalisa Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak mnie dzis mdli, woda z cytryna nie pomaga nic

bontbhr.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 28 października 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mogę poczuć głodu...bo jak tylko do tego dopuszczę to zaczyna się dramat. Przed wstaniem z łóżka dostaje szklanke wyciśniętego soku z pomarańczy i biszkopt:D i spać chce mi się okropnieeee! do tego pryszczyca na buzi jak u nastolatki:(
    a pracować trzeba:D

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ciekawe, ja mdłości mam najczęściej w nocy jak się przebudzę a dzieje się tak już od tygodnia. albo nagle łapią mnie delikatne i krótkotrwałe mdłości i muszę wówczas leżeć. Zauważyłam, że pojawiają się one również kiedy zjem dosłownie odrobinę za dużo. Ale nie latam do WC na szczęście.

A czy zauważyłyście jakiś skok lub spadek Waszej wagi?

• vosia Znajoma

Wysłany: 28 października 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u mnie spadek wagi, ale przy takich mdłościach złym samopoczuciu wcale się nie dziwie, ubiegły tydz. byłam na zwolnieniu i leżałam plackiem w domu, niewiele jadłam, dzisiaj jestem w pracy i wolałabym pracować, mam nadzieje, że szybko te złe dolegliwości odejdą, mąż się śmieje, że gdybym wiedziała jak będę to przechodziła nie dopuściłabym go do siebie:) czekam z niecierpliwością na lepsze dni

34bw3e3kyru84bsj.png

rfxgskjobnn8updj.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 28 października 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z wagą od czasu kiedy nie mam tarczycy jest wiecznie problem. potrafie w ciągu 2tyg mieć wahania nawet o 8kg, więc ciekawe jak to będzie wyglądało;)
    u lekarza mialam 67kg, tydzień wcześniej 64;)

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziwne z tymi szpitalami. W ciąży z córcią leżałam dość często i nie było określenia 3-5-7 dni. Po prostu jak uważali, że jest konieczność bycia na obserwacji to trzymali, a jak było ok to do domu.

Co do wagi to mi na razie stoi w miejscu, ale spodnie jakieś przyciasne :)

Na mdłości podobno dobre są migdały. Nie próbowałam, bo nie miałam nic, poza tym jednym razem

• fler Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą uwielbiałam sałatki z pomidorów, ogórków, sałaty lodowej, papryki, bazylii i dużej ilości sosu czosnkowego domowej roboty teraz nie mogę na to patrzeć. Najlepiej jak mój jadłospis składał by się z bułki z białym serem, jogurtu, naleśników ze serem, makaronu ze serem, kakao - wtedy nie mam mdłości.

Co do wagi to od momentu kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży straciłam 3,2 kg.

• evas Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero zjadłam śniadanie. Nie mam jakoś apetytu. Cały czas mdłości i zawroty głowy.

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na razie wręcz przeciwnie - chodzę ciągle głodna :-) Mam smaki na wszystko kwaśne, słodkie. Jem póki mogę bo jak mnie dopadną ostre mdłości to już nie będzie tak kolorowo :-)

Furia, evas, Anielka27 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam mdłości, mogę jeść wszystko co do tej pory z tym ze czesciej bywam głodna. Nie wiem czy to dobre oznaki czy nie bo wszystkie piszecie o mdłościach ochocie na jedzenie lub jej braku a u mnie nic nadzwyczajnego, jak było tak jest z tym ze mogłabym jesc podwojne porcje :/

p19uskjohisr6juh.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam mdłosci narazie. Mam wizyte jutro ale chyba jeszcze serduszka nie bedzie. hmm boje sie jakoś zeby wszystko było dobrze;)

w4sqdqk3ek3zis66.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ