X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel dokładnie o tym samym pomyślałam nic nie mam do stracenie, a może będzie już widać :) jeśli nie to zawsze mogę iść prywatnie tydzień później :)

ggfxf7q.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozwolę się dopisać do listy :)

1. natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
    Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
    leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
    fler – 3 czerwca 2014 r.
    Martynika – 4 czerwca 2014 r.
    czekajajaca – 5 czerwca 2014 r.
    MonikaS – 5 czerwca 2014 r.
    jarzębinka – 9 czerwca 2014 r.
    karolina1990 – 10 czerwca 2014 r.
    basssia87 – 11 czerwca 2014 r.
    AniaEtoile – 11 czerwca 2014 r.
    Kambel - 12 czerwca 2014r.
    Nalka – 13 czerwca 2014 r.
    Anielka27 – 14 czerwca 2014 r.
    Mati1980 – 14 czerwca 2014 r.
    azi – 14 czerwca 2014 r.
    Evelineq – 15 czerwca 2014 r.
    monalisa – 17 czerwca 2014 r.
    vosia – 17 czerwca 2014 r.
    Modelka – 18 czerwca 2014 r.
    Furia - 19 czerwca 2014 r.
    Maksi8 – 20 czerwca 2014 r.
    nutka – 20 czerwca 2014 r.
    joaa – 21 czerwca 2014 r.
    fasolka13 – 21 czerwca 2014 r.
    AISAK – 21 czerwca 2014 r.
    Olena – 24 czerwca 2014 r.
    ivv – 25 czerwca 2014 r.
    Welonisia - 25 czerwca 2014 r.
    Kota – 26 czerwca 2014 r.
    000kar000 – 26 czerwca 2014 r.
    Tusia84 - 26 czerwca 2014 r.
    topa42 – 28 czerwca 2014 r.
    evas – 30 czerwca 2014 r.
    35. Duchess - 30 czerwca 2014 r.

mam nadzieję że skopiowałam tą najbardziej aktualną :)

AISAK, monalisa lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    mi owu źle wyliczył tzn dobrze ale ja mam długie cykle .
    wg usg termin mam na 12 czerwca co wskazuje ze owulacja byłaby 19 wrzesnia a nie 23 tak jak pokazał owu .
    w sumie to ja już sama nie wiem jak to z tym jest .
    Idź sprawdź nic nie masz do stracenia a może będzie już serduszko :)

Właśnie ja też miałam później owulację(19dc) i wg ostatniej miesiączki niby 7t1 dzień a tak na prawdę 6t4d. I ja sobie puki co liczę dwa tygodnie wstecz od owulacji, bo po co mam się stresować, że niby już 8tydzień trwa, skoro tak nie jest.

Ale jak nie będzie to będziesz się denerwowała. Więc ja bym poczekała. Ja idę za tydzień czyli będzie 7t4d. W 5t4d widziałam tylko pęcherzyk.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Dziewczyny mial ktoras z was robione badanie prenatalne wód płodowych?

Zastanawiam się po co robic badania prenatalne??? Przeciez jesli dziecko ma wade genetyczna to chyba juz nic tego nie zmieni, no chyba ze.... bierze się pod uwage aborcję :o

BOBASEK lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem, nie wiem co robic. Dzis rano jak poszłam do toalety robic siusiu zauwazyłam na papierze toaletowym ciemniejsza niz zwykle wydzieline. teraz w pracy poszłam siusiu i na bieliznie to samo ciemniejsza smuga, nie wiem czy to plamienie czy nie czy powinnam panikowac. Co robic. Biore luteine dopochwowo 2x2. Czy po pracy jechac do szpitala i czy tak po prostu mie przyjma??? co robic????????????

p19uskjohisr6juh.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła do szpitala zaraz po pracy Może przepiszą coś innego moim zdaniem to jest plamienie

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam podobne plamienie w dzień miesiączki tylko że moje przez chwilę było różowe i zaraz brązowe trwało to może z godzinkę a potem już nic czyściutko i tak do tej pory

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu przyjmą cię zawsze, jeżeli pojedziesz na dyżur ginekologiczny, mają taki obowiązek. Idziesz, mówisz, że jesteś w 6 tygodniu ciąży, przyjmujesz następujące leki, zauważyłaś plamienie, martwisz się. Muszą Cię zarejestrować i zbadać. Inna sprawa, że możesz się trochę naczekać, w poprzedniej ciąży spędziłam w szpitalu 4h, zanim mnie przyjęli, zrobili badania, itd., ale trafiłam na gorący okres z trzema ciężarnymi z dużym brzuchem i jedną rodzącą. Ale przynajmniej będziesz spokojniejsza.

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tego jest naprawde mało i takie delikatne ale boje sie bo pierwsza ciaze straciłam :( Jesli pojade do szpitala położniczego to tak bez niczego mnie przyjma???????????? Strasznie sie boje.

p19uskjohisr6juh.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przyjmą cię tylko idź na izbę przyjęć

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobie.

p19uskjohisr6juh.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź i sprawdź.ja w piątek u siebie zauważyłam plamę krwi i od razu do szpitala niestety na usg musiałam czekać 2 dni.wszystko na szczęście skończyło się dobrze i nie wiadomo skąd się wzięła ta krew.
    Ale zawsze lepiej jest wszystko sprawdzic niż siedziec i myśleć i się denerwować.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisiu dobrze robisz, jedz do szpitala jak Ci Dziewczyny radza, plus po badaniu w domku poloz sie i lez kamykiem (tylko do toalety wstawaj i z powrotem do lozeczka), a do pracy zadzwon o zwolnienie chorobowe i tyle
    Pozdrawiam

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Zastanawiam się po co robic badania prenatalne??? Przeciez jesli dziecko ma wade genetyczna to chyba juz nic tego nie zmieni, no chyba ze.... bierze się pod uwage aborcję :o

Wielonisia a nawet jezeli ktos bierze pod uwage aborcje to jest jego sprawa. Ma do tego prawo i nie widze w tym nic wstydliwego czy godnego potepienia.

Martynika, monalisa lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia trzymam kciuki. Każde plamienie należy sprawdzić.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

"Welonisia napisała:
    Zastanawiam się po co robic badania prenatalne??? Przeciez jesli dziecko ma wade genetyczna to chyba juz nic tego nie zmieni, no chyba ze.... bierze się pod uwage aborcję :o "

"Kota napisala:
    Wielonisia a nawet jezeli ktos bierze pod uwage aborcje to jest jego sprawa. Ma do tego prawo i nie widze w tym nic wstydliwego czy godnego potepienia."

Wydaje mi sie, ze przeziernosc karkowa i test PAPPA na poczatek wystarcza z badan

Kobiety bez urazy, ale chyba z ta aborcja to fora Wam sie chyba pomylily :--(

Tu czekamy na pompki i sluchamy jak kontynuuja bicie i podgladamy scany jak maluszki rosna w nas

Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, nie uważam, żeby komuś pomyliły się fora. To jest coś, do czego kobieta ma prawo w przypadku wykrycia wad genetycznych i to nie powinno podlegać ocenie.

Chociaż oczywiście jest to temat dość przykry i nieprzyjemny (zwłaszcza, gdy jesteśmy rozemocjonowane rozwojem naszych maluszków) i chyba żadna z nas nie ma ochoty o tym rozmawiać, to już inna kwestia.
    Ale do tego tematu prowadzi niejako sprawa badań prenatalnych. I tak jak już pisałam, nie powinnyśmy na wzajem oceniać swoich poglądów w tej kwestii.
    Welonisia wrote:
    tego jest naprawde mało i takie delikatne ale boje sie bo pierwsza ciaze straciłam :( Jesli pojade do szpitala położniczego to tak bez niczego mnie przyjma???????????? Strasznie sie boje.

Welonisia, jak to "bez niczego", co masz na myśli? Dyżur ginekologiczny to miejsce, do którego kobiety udają się, gdy się o coś martwią, gdy coś się dzieje. Masz potwierdzoną ciążę, zauważyłaś plamienie, tak, możesz wejść z ulicy, zarejestrować się i zostać zbadana.

Ja poszłam jak krwawiłam, dwa dni po pozytywnym teście sikanym, nie miałam jeszcze nawet wyników z krwi, tylko własne słowo, że test mi wyszedł (chociaż między Bogiem a prawdą to była ledwie zauważalna druga kreska), więc to mogło bardziej podchodzić pod "przyjęcie bez niczego" ;). A jednak zostałam przyjęta i nikt nie kręcił nosem (choć ciężarnym w zaawansowanej ciąży musiałam oczywiście ustąpić).

Kota lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta odebrana i wynosi 2478 już w czwartek do gina i mślę że będzie ok.
    Weloniusia jak coś cię nie pokoi to albo do szpitala albo do swojego lekarza jak masz taką możliwość

Martynika, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też nie ma po co robić badań prenatalnych wód płodowych, wystarczą te 12/13 tyg i później połówkowe ponieważ dziecko już jest jego serce bije i ono żyje w nas... nie ma tu mowy o prawie do aborcji.. czy matka ma prawo do zabicia własnego dziecka???
    Kobiety ogarnijcie się... tak długo czekacie na te upragnione dwie kreseczki, kiedy się pojawią skaczecie z radości.. martwicie się każdym plamieniem i tym, że na usg nie było widać serduszka.. a kiedy je widzicie- łzy szczęści płyną po policzkach... i tak po prostu zabiłybyście swoje upragnione maleństwo tylko dlatego, że ma urodzić się chore...? a czy to jego wina?

Dodam tylko, że mam kilka przykładów w rodzinie gdzie kobiety rodziły po 40 roku życia i z usg lekarz mówił, że dziecko urodzi się z wadą, a urodziło się zupełnie zdrowe... WIARA I MODLITWA czynią CUDA...

Furia, kambel, Limerikowo, monalisa, Welonisia, BOBASEK lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech,jak grochem o ścianę.Tak,PRAWO stanowi o tym,że kobieta może podjąć taką decyzję,z czym rozumiem,że się nie zgadzasz,różnica między nami jest taka,że ja szanuję Twoje poglądy,a Ty moich nie (choć ciężko to nazwać poglądami,bo nie określiłam swojego stanowiska,tylko prezentuję suche fakty).Dlatego po raz kolejny proszę o nie ocenianie i nie stawianie swoich wartości na piedestale,bo jest nas wiele i jesteśmy bardzo różne.Pozdrawiam.

azi, Kota, monalisa, Margotka87 lubią tę wiadomość

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ