X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Wiesz kochana z racji iz jest to moja 9 ciąża i tylko 2 zakończone szczęściem to mam zamiar zrobić wszystko zeby pomóc memu malenstwu jeśli bylo by cos nie tak. Moje przyjaciółki robiły takie badania i dzięki temu juz w ciąży brała leki i miała zabieg dzieki któremu jej córeczka jest z nimi. Nie rozumiem dlaczego jak ktoś chce zrobić badania prenatalne to odrazu zakłada się ze chce usunąć co?
    Po prostu chcemy wiedzieć czy stac nas będzie na taki kredyt jaki planujemy na zakup domu, jaki dim musimy kupić zeby można było wózkiem inwalidzkim swobodnie się poruszać. My nie żyjemy chwilą żyjemy przyszłością.

Przepraszam jesli cie uraziłam, nie zakładam że chcesz usunąć ciąże. Osobiscie bałabym sie takich badań...

Byłam wczoraj na izbie przyjęc, wyczekałam sie 5h, zbadali mnie zrobili USG wg którego pęcherzyk ma 13mm co odpowiada 6tyg ciąży, płód ma 1,2mm co odpowiada 5,4tyg ciąży. W momencie jak dotarłam na IP nie było juz plamienia, wydzielina prawidłowa wiec nie wiadomo skad sie wzieło. Mam wrócić jeśli pojawi sie krew.
    Dzis rano krwi nie ma ale jest jasnoróżowa wydzielina tak jak wczoraj :/
    Poza tym znalazła coś na jajniku 20mm zmiana-ciałko żółte(?)podobno to zmiana fizjologiczna ale trzeba kontrolowac. Nastepne USG za tydzien.

Limerikowo lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bassia trzymam kciuki za wizye;) Żeby wszystko było dobrze kochana <3

A u mnie nie było serduszka kochane bo wg usg to 4 tydz i 4 dzień. Fasolka ma 13 mm;) Mówił że rozwija sie narazie prawidłowo bo widac ciałko żółte w zarodku czy jakos tak;) i seria badan zlecona. W 1 ciąży mój stary gin mi takich badan nie zlecał wiec widać ze ten jest bardzo konkretny;)

Welonisia, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia ja też plamiłam na różowo ale z usg wynikało, że wszystko ok :) gin przepisała mi duphaston 2x dziennie a w razie pojawienia się krwi to szybciutko do niej poza kolejnością
    na szczęście plamię już rzadziej, ostatnio tydzień temu w niedzielę :) także chyba wszystko się unormowało
    wizytę mam jutro a zaraz jadę po odbiór wyników badań krwi za które zapłaciłam masakryczną dla mnie kwotę 166,20 zł :O

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też dziewczyny jutro idę do gina ciekawa jestem czy już będzie widać chodź zarodek ? Bo na serduszko to chyba za wcześnie ?

zem3i09keg891u11.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa w Twoim 5 tyg to pewnie juz maly Kropek bedzie a kto wie moze i z serduchem ;--))

Powodzonka

f2w39n73wo2wm5l1.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Welonisia ja też plamiłam na różowo ale z usg wynikało, że wszystko ok :) gin przepisała mi duphaston 2x dziennie a w razie pojawienia się krwi to szybciutko do niej poza kolejnością
    na szczęście plamię już rzadziej, ostatnio tydzień temu w niedzielę :) także chyba wszystko się unormowało
    wizytę mam jutro a zaraz jadę po odbiór wyników badań krwi za które zapłaciłam masakryczną dla mnie kwotę 166,20 zł :O

Monika pociesze cie ze ja za badania zapłace ok 250 zł jak sobie liczyłam :) heh tyle mi ich zlecił;)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • mała czarna 88 Nowa

Wysłany: 30 października 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Pozwólcie,że dołącze do Was. To moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się w 6t poronieniem samoistnym (maj 2013). Od tego czasu masa badań, zmiana lekarzy i okazało się że miałam cykle bezowulacyjne, 1 cykl z clo i.... obecnie jestem w 7t i 6d :) Miałam jednodniowe plamienie, ale już jest ok. Biore duphaston i luteine. Moje maleństwo ma 1,35cm i serduszko bije 170/min :) Termin 13.06.2014. Trochę się martwię dziewczyny bo jak Was podczytuje to każda ma jakieś objawy, a ja... kompletnie nic, tylko piersi mi urosły i od czasu do czasu pobolewają.

f2w33e3k6ek6v2na.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czarna- każdy organizm jest inny :) moja znajoma z która pracuje też jest w ciąży tyle że weszła w 4 mies teraz mówiła mi że jej ani nie mdlilo ani nic .więc może należysz do tych szczęśliwych ktore te 'gorsze' objawy ominely :)
    Ja też cieszyłam do czasu... Bo w końcu i mnie dopadło:)

mała czarna 88 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-( Od 14 mdłości i niestety raz zwymiotowałam :-( Mam nadzieję że to jednorazowy incydent :-(

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mdłości, mdłości i jeszcze raz mdłości :(

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie co pomaga na mdłości?

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    zjadłam pół paczki migdałów, ale nie pomogły.

Chwilową ulgę przynosi mi Kubuś marchew-jabłko-banan. Kiedyś życie ratowały mi banany, ale teraz nie mam na nie ochoty.

topa42 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Imbir

BOBASEK lubi tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje maleństwo ma półtora centymetra serduszko bije 160 na minutę.

evas lubi tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała czarna 88 wrote:
    Cześć dziewczyny! Pozwólcie,że dołącze do Was. To moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się w 6t poronieniem samoistnym (maj 2013). Od tego czasu masa badań, zmiana lekarzy i okazało się że miałam cykle bezowulacyjne, 1 cykl z clo i.... obecnie jestem w 7t i 6d :) Miałam jednodniowe plamienie, ale już jest ok. Biore duphaston i luteine. Moje maleństwo ma 1,35cm i serduszko bije 170/min :) Termin 13.06.2014. Trochę się martwię dziewczyny bo jak Was podczytuje to każda ma jakieś objawy, a ja... kompletnie nic, tylko piersi mi urosły i od czasu do czasu pobolewają.

To już jakiś objaw :) Spokojnie kochana, jeszcze mogą Cię dopaść inne ciążowe dolegliwości :) Ja jestem ciągle zmęczona i ciągle zła i strasznie mnie to męczy już. Ale trzeba wytrzymać dla mojej kruszynki :)

mała czarna 88 lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i dla tych które serduszko widziały :) Ja jednak nie idę jutro do lekarza tylko za tydzień w czwartek udało mi się załatwić na nfz stwierdziłam, że skoro już tyle czekałam to mnie ten tydzień nie zbawi, a bardzo chcę zobaczyć serdusio :)

ggfxf7q.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze USG będę miała dopiero 07.11.2013 na NFZ i co mam poradzić jest mi ciężko czekać tak długo ale prywatnie nie chcę iść bo może być za wcześnie i nie zobaczę serduszka Mam pytanie mój mąż chce iść na pierwsze USG Czy lekarz mu pozwoli wejść do gabinetu i być przy badaniu??

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi myślę, że bez problemu pozwoli wejść.. jeśli wcześniej wejdziesz i zapytasz, że masz taką prośbę i mężowi bardzo zależy :)

To mamy USG w tym samym dniu :)

ggfxf7q.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 7,11 :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja myślę że duzo za wcześnie robię to USG no ale jak już sie umówiłam to idę co mi tam - lekarz da mi już jakieś wskazówki czy brać witaminy czy nie ? A i tak jestem do niego zapisana na NFZ to już będę sobie chodzić/. Gratuluję dziewczyną które widziały swoje skarby :-)

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ