MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
monalisa wrote:Wiesz kochana z racji iz jest to moja 9 ciąża i tylko 2 zakończone szczęściem to mam zamiar zrobić wszystko zeby pomóc memu malenstwu jeśli bylo by cos nie tak. Moje przyjaciółki robiły takie badania i dzięki temu juz w ciąży brała leki i miała zabieg dzieki któremu jej córeczka jest z nimi. Nie rozumiem dlaczego jak ktoś chce zrobić badania prenatalne to odrazu zakłada się ze chce usunąć co?
Po prostu chcemy wiedzieć czy stac nas będzie na taki kredyt jaki planujemy na zakup domu, jaki dim musimy kupić zeby można było wózkiem inwalidzkim swobodnie się poruszać. My nie żyjemy chwilą żyjemy przyszłością.
Przepraszam jesli cie uraziłam, nie zakładam że chcesz usunąć ciąże. Osobiscie bałabym sie takich badań...
Byłam wczoraj na izbie przyjęc, wyczekałam sie 5h, zbadali mnie zrobili USG wg którego pęcherzyk ma 13mm co odpowiada 6tyg ciąży, płód ma 1,2mm co odpowiada 5,4tyg ciąży. W momencie jak dotarłam na IP nie było juz plamienia, wydzielina prawidłowa wiec nie wiadomo skad sie wzieło. Mam wrócić jeśli pojawi sie krew.
Dzis rano krwi nie ma ale jest jasnoróżowa wydzielina tak jak wczoraj
Poza tym znalazła coś na jajniku 20mm zmiana-ciałko żółte(?)podobno to zmiana fizjologiczna ale trzeba kontrolowac. Nastepne USG za tydzien.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Bassia trzymam kciuki za wizye;) Żeby wszystko było dobrze kochana
A u mnie nie było serduszka kochane bo wg usg to 4 tydz i 4 dzień. Fasolka ma 13 mm;) Mówił że rozwija sie narazie prawidłowo bo widac ciałko żółte w zarodku czy jakos tak;) i seria badan zlecona. W 1 ciąży mój stary gin mi takich badan nie zlecał wiec widać ze ten jest bardzo konkretny;)Welonisia, Limerikowo lubią tę wiadomość
[/url]
[/url] -
Welonisia ja też plamiłam na różowo ale z usg wynikało, że wszystko ok gin przepisała mi duphaston 2x dziennie a w razie pojawienia się krwi to szybciutko do niej poza kolejnością
na szczęście plamię już rzadziej, ostatnio tydzień temu w niedzielę także chyba wszystko się unormowało
wizytę mam jutro a zaraz jadę po odbiór wyników badań krwi za które zapłaciłam masakryczną dla mnie kwotę 166,20 złLimerikowo lubi tę wiadomość
-
MonikaS wrote:Welonisia ja też plamiłam na różowo ale z usg wynikało, że wszystko ok gin przepisała mi duphaston 2x dziennie a w razie pojawienia się krwi to szybciutko do niej poza kolejnością
na szczęście plamię już rzadziej, ostatnio tydzień temu w niedzielę także chyba wszystko się unormowało
wizytę mam jutro a zaraz jadę po odbiór wyników badań krwi za które zapłaciłam masakryczną dla mnie kwotę 166,20 zł
Monika pociesze cie ze ja za badania zapłace ok 250 zł jak sobie liczyłam heh tyle mi ich zlecił[/url]
[/url] -
Cześć dziewczyny! Pozwólcie,że dołącze do Was. To moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się w 6t poronieniem samoistnym (maj 2013). Od tego czasu masa badań, zmiana lekarzy i okazało się że miałam cykle bezowulacyjne, 1 cykl z clo i.... obecnie jestem w 7t i 6d Miałam jednodniowe plamienie, ale już jest ok. Biore duphaston i luteine. Moje maleństwo ma 1,35cm i serduszko bije 170/min Termin 13.06.2014. Trochę się martwię dziewczyny bo jak Was podczytuje to każda ma jakieś objawy, a ja... kompletnie nic, tylko piersi mi urosły i od czasu do czasu pobolewają.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Mała czarna- każdy organizm jest inny moja znajoma z która pracuje też jest w ciąży tyle że weszła w 4 mies teraz mówiła mi że jej ani nie mdlilo ani nic .więc może należysz do tych szczęśliwych ktore te 'gorsze' objawy ominely
Ja też cieszyłam do czasu... Bo w końcu i mnie dopadło:)mała czarna 88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymała czarna 88 wrote:Cześć dziewczyny! Pozwólcie,że dołącze do Was. To moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się w 6t poronieniem samoistnym (maj 2013). Od tego czasu masa badań, zmiana lekarzy i okazało się że miałam cykle bezowulacyjne, 1 cykl z clo i.... obecnie jestem w 7t i 6d Miałam jednodniowe plamienie, ale już jest ok. Biore duphaston i luteine. Moje maleństwo ma 1,35cm i serduszko bije 170/min Termin 13.06.2014. Trochę się martwię dziewczyny bo jak Was podczytuje to każda ma jakieś objawy, a ja... kompletnie nic, tylko piersi mi urosły i od czasu do czasu pobolewają.
To już jakiś objaw Spokojnie kochana, jeszcze mogą Cię dopaść inne ciążowe dolegliwości Ja jestem ciągle zmęczona i ciągle zła i strasznie mnie to męczy już. Ale trzeba wytrzymać dla mojej kruszynkimała czarna 88 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt i dla tych które serduszko widziały Ja jednak nie idę jutro do lekarza tylko za tydzień w czwartek udało mi się załatwić na nfz stwierdziłam, że skoro już tyle czekałam to mnie ten tydzień nie zbawi, a bardzo chcę zobaczyć serdusio
-
Ja pierwsze USG będę miała dopiero 07.11.2013 na NFZ i co mam poradzić jest mi ciężko czekać tak długo ale prywatnie nie chcę iść bo może być za wcześnie i nie zobaczę serduszka Mam pytanie mój mąż chce iść na pierwsze USG Czy lekarz mu pozwoli wejść do gabinetu i być przy badaniu??
-
No to ja myślę że duzo za wcześnie robię to USG no ale jak już sie umówiłam to idę co mi tam - lekarz da mi już jakieś wskazówki czy brać witaminy czy nie ? A i tak jestem do niego zapisana na NFZ to już będę sobie chodzić/. Gratuluję dziewczyną które widziały swoje skarby