X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nikogo wyżej nie oceniłam napisałam co ja o tym myślę i mam do tego prawo tak samo jak Ty napisałaś wyżej swoje.. Zadałam tylko kilka pytań.

Ty pociągnęłaś dalej ten temat, wypowiedziałaś wyżej swoje zdanie.. ja napisałam swoje i nie musiałaś dalej ciągnąć tego tematu... bo miałam milczeć w tym temacie tylko dlatego, że mam odmienne zdanie niż Ty? to chyba jest brak poszanowania dla poglądów i zdania drugiego człowieka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 17:42

monalisa lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Ja tez mam obawy;) Boje sie I trymestru. Ale musi byc wkoncu dobrze kurde !! ;) Jutro mam wizyte jestem ciekawa czy juz bedzie serduszko czy nie. Różnie to jest jak widze u innych dziewczyn.

Agusia czekamy na informacje po wizycie :) jestem bardzo ciekawa czy widziałaś serdusio?

ggfxf7q.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.

A więc nie wiadomo czy ciąża jest żywa czy martwa. Gin powiedział, że płód jest tak ułożony, że nie da się stwierdzić, serduszka nie dało się zbadać. Z usg wychodzi 7t 1d, czyli za mało. Chciał mnie położyć do szpitala, ale wyprosiłam, żeby póki co nie iść, tylko przyjechać do niego ponownie we czwartek na wizytę.

W pierwszej ciąży miałam taką sytuację, że dzieciątko zatrzymało się i już nie rosło, ciąża była martwa. I teraz jest troszkę za małe.

Boję się strasznie, ale co ma być to będzie. Popłakałam trochę, ale to niczego nie zmieni. Pozostaje mi czekać do czwartku. Niestety nastawiam się na najgorsze :(

monalisa lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede trzymala za was kciuki, zeby jednak bylo dobrze :*

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basssia ja również trzymam kciuki za czwartkową wizytę i obiecuję dzisiaj w czasie modlitwy wspomnieć o Tobie i Twoim maleństwie... ściskam cieplutko

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basssia,naprawdę mocno trzymam kciuki.

• basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Chce zasnąć i obudzić się we czwartek o 15

• basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak sobie myślę, że jakby faktycznie było bardzo źle to by mnie bezdyskusyjnie położył do szpitala.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basssia wiesz różnica tych pięciu dni w usg, a między om to nie jest dużo we wczesnej ciąży takie różnice się zdarzają... Moje dzieciątka zawsze na początku był mniejsze, a później termin wg usg był wcześniejszy bo dziecko według pomiarów było większe.
    Trzeba cierpliwie poczekać chociaż wiem, że to bardzo trudne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 19:21

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez opoznienie 3 dni, smieje sie ze maz ma leniwa armie i tyle.
    Basssia mysle o Tobie cieplo by bylo dobrze, trzymaj sie !!! Wszystkie Cie tu mocno wspieramy.Oby czas Ci szybko zlecial do czwartku

Tusia84 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam 6 tyg i 1 dniu od OM na usg, lekarz określił wiek biologicznej ciąży na 3 tydzień. Jak widać rozbieżność spora- pęcherzyk w tym terminie miał 4,5 mm. Lekarz POW, ze wszystko się zgadza, owulację miałam w 25dc. Tak wiec różnie bywa.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Zastanawiam się po co robic badania prenatalne??? Przeciez jesli dziecko ma wade genetyczna to chyba juz nic tego nie zmieni, no chyba ze.... bierze się pod uwage aborcję :o
    Wiesz kochana z racji iz jest to moja 9 ciąża i tylko 2 zakończone szczęściem to mam zamiar zrobić wszystko zeby pomóc memu malenstwu jeśli bylo by cos nie tak. Moje przyjaciółki robiły takie badania i dzięki temu juz w ciąży brała leki i miała zabieg dzieki któremu jej córeczka jest z nimi. Nie rozumiem dlaczego jak ktoś chce zrobić badania prenatalne to odrazu zakłada się ze chce usunąć co?
    Po prostu chcemy wiedzieć czy stac nas będzie na taki kredyt jaki planujemy na zakup domu, jaki dim musimy kupić zeby można było wózkiem inwalidzkim swobodnie się poruszać. My nie żyjemy chwilą żyjemy przyszłością.

Kota, Martynika, Nalka lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basssia87 wrote:
    Jestem po wizycie.

A więc nie wiadomo czy ciąża jest żywa czy martwa. Gin powiedział, że płód jest tak ułożony, że nie da się stwierdzić, serduszka nie dało się zbadać. Z usg wychodzi 7t 1d, czyli za mało. Chciał mnie położyć do szpitala, ale wyprosiłam, żeby póki co nie iść, tylko przyjechać do niego ponownie we czwartek na wizytę.

W pierwszej ciąży miałam taką sytuację, że dzieciątko zatrzymało się i już nie rosło, ciąża była martwa. I teraz jest troszkę za małe.

Boję się strasznie, ale co ma być to będzie. Popłakałam trochę, ale to niczego nie zmieni. Pozostaje mi czekać do czwartku. Niestety nastawiam się na najgorsze :(
    Trzymam kciuki kochana, nie martw sie bo to jie sprzyja bprzyszlej mamusi

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    "Welonisia napisała:
    Zastanawiam się po co robic badania prenatalne??? Przeciez jesli dziecko ma wade genetyczna to chyba juz nic tego nie zmieni, no chyba ze.... bierze się pod uwage aborcję :o "

"Kota napisala:
    Wielonisia a nawet jezeli ktos bierze pod uwage aborcje to jest jego sprawa. Ma do tego prawo i nie widze w tym nic wstydliwego czy godnego potepienia."

Wydaje mi sie, ze przeziernosc karkowa i test PAPPA na poczatek wystarcza z badan

Kobiety bez urazy, ale chyba z ta aborcja to fora Wam sie chyba pomylily :--(

Tu czekamy na pompki i sluchamy jak kontynuuja bicie i podgladamy scany jak maluszki rosna w nas
    Dziękuję kochana za wsparcie naprawdę nie rozumiem jak mozna zakładać ze jak ktos badania chce zrobić to odrazu usuwa nie po to 10 lat sie staralismy

bontbhr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa ja nie uważam, że Ty chciałaś robić badania prenatalne po to żeby usunąć ciążę.. jeżeli tak to zrozumiałaś to przepraszam... moja wypowiedź dotyczyła wypowiedzi dziewczyn o aborcji, a nie Ciebie.

ggfxf7q.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Dla mnie też nie ma po co robić badań prenatalnych wód płodowych, wystarczą te 12/13 tyg i później połówkowe ponieważ dziecko już jest jego serce bije i ono żyje w nas... nie ma tu mowy o prawie do aborcji.. czy matka ma prawo do zabicia własnego dziecka???
    Kobiety ogarnijcie się... tak długo czekacie na te upragnione dwie kreseczki, kiedy się pojawią skaczecie z radości.. martwicie się każdym plamieniem i tym, że na usg nie było widać serduszka.. a kiedy je widzicie- łzy szczęści płyną po policzkach... i tak po prostu zabiłybyście swoje upragnione maleństwo tylko dlatego, że ma urodzić się chore...? a czy to jego wina?

Dodam tylko, że mam kilka przykładów w rodzinie gdzie kobiety rodziły po 40 roku życia i z usg lekarz mówił, że dziecko urodzi się z wadą, a urodziło się zupełnie zdrowe... WIARA I MODLITWA czynią CUDA...
    My wierzymy w naszego okruszka i choćby nie wiem co sie stało to ono jest nasze i tylko nasza i zrobimy wszystko zeby mu pomóc moze to badanie nam pomoże w utrzymaniu do 9 miesiąca naszego okruszka.

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    My wierzymy w naszego okruszka i choćby nie wiem co sie stało to ono jest nasze i tylko nasza i zrobimy wszystko zeby mu pomóc moze to badanie nam pomoże w utrzymaniu do 9 miesiąca naszego okruszka.

I tego Wam życzę kochana, cieszę się, że tak walczysz za życiem :*

ggfxf7q.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za "wsparcie" żałuję ze zapytałam chyba co po niektóre osoby pomyliły portale. Naprawdę Dziękuję

Tusia84 lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja byłam 6 tyg i 1 dniu od OM na usg, lekarz określił wiek biologicznej ciąży na 3 tydzień. Jak widać rozbieżność spora- pęcherzyk w tym terminie miał 4,5 mm. Lekarz POW, ze wszystko się zgadza, owulację miałam w 25dc. Tak wiec różnie bywa.
    U mnie też jest rozbieżność wg om 9 t1d a wg usg 7t 5 dni,a to wszystko przez te okropnie dluugie cykle:)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na wizycie. Pani doktor dała mi skierowanie na badania i USG. Badania robię jutro a USG mam w następną środę. Może już zobaczę serduszko. U mnie cały czas utrzymuje się plamienie, czasem nawet lekkie krwawienie. Pani doktor stwierdziła, że tak się czasem zdarza i nie da się ustalić przyczyny. Jeśli pojawią się bóle brzucha to mam jechać na IP. Przyjmuję Duphaston i spokojnie czekam na rozwój sytuacji.

9bsp388.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ