X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że już pisałyście ale tyle stron codziennie nabijamy, że nie chce mi się szukać :)

Możecie napisać te, które były już u lekarza w którym tyg. widziałyście serduszko,a w którym tyg. sam pęcherzyk? wiem, że to sprawa indywidualna ale tak z ciekawości?

kambel lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Ja nie mam mdłosci narazie. Mam wizyte jutro ale chyba jeszcze serduszka nie bedzie. hmm boje sie jakoś zeby wszystko było dobrze;)

w4sqdqk3ek3zis66.png
    Agusia2312 chyba jestesmy w tym samym momencie ciąży 5tydz5dn :) Ja mam wizyte 6.11 to bedzie akurat 7 tydzien wiec mam nadzieje ze juz serduszko zobaczymy :) nie moge sie doczekac a jednocześnie mam tyle obaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2013, 14:58

p19uskjohisr6juh.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Agusia2312 chyba jestesmy w tym samym momencie ciąży 5tydz5dn :) Ja mam wizyte 6.11 to bedzie akurat 7 tydzien wiec mam nadzieje ze juz serduszko zobaczymy :) nie moge sie doczekac a jednocześnie mam tyle obaw.

Ja tez mam obawy;) Boje sie I trymestru. Ale musi byc wkoncu dobrze kurde !! ;) Jutro mam wizyte jestem ciekawa czy juz bedzie serduszko czy nie. Różnie to jest jak widze u innych dziewczyn.

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze :) Trzymam kciuki za wasze serducho ja jeszcze czekam półtora tyg :D

p19uskjohisr6juh.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia z córcią widziałam serduszko w 7t 6d, tak akurat miałam wizytę.

No i jutro idę do gina i będzie dokładnie taki sam czas, 7t 6d

• evas Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam USG robione w czwartek było to 4t 5d - widać było tylko pęcherzyk.

9bsp388.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Dziewczyny wiem, że już pisałyście ale tyle stron codziennie nabijamy, że nie chce mi się szukać :)

Możecie napisać te, które były już u lekarza w którym tyg. widziałyście serduszko,a w którym tyg. sam pęcherzyk? wiem, że to sprawa indywidualna ale tak z ciekawości?
    Ja widziałam w 6 tydz 1 dzień.
    Wczoraj miałam znów usg ze względu na plamienie i dzidzia urosła o 9 mm i serduszko było bardziej widoczne.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 tydzień i 4 dni widziałam bijące serduszko :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może jest szansa w tym moim 6 tyg wg ovu to będzie 6tyg. 1 dnień jednak najlepiej by było pójść w przyszłym tyg :) wtedy już raczej pewne, że będzie widać serducho :)

ggfxf7q.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widziałam serduszko w 6 tyg i 4 dni. :)

• Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pyt a w jakim czasie powinny być robione badania prenatalne? Bo mnie lekarz umówił na 10 listopada a to będzie 10/11 tydzień. Czy nie za wcześnie???

• monalisa Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na kolejnej wizycie i zobaczyłam bojące serduszko naszego okruszka. Wszystko w najlepszym porządku dostałam skierowanie na full badań krwi i moczu. Ale jestem szczęśliwa tak bardzo kocham te serduszko <3 kolejna wizyta na 18.11 po skierowanie na prenatalne badanie wód płodowych.

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mial ktoras z was robione badanie prenatalne wód płodowych?

bontbhr.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monialisa gratuluję serduszka. Nie miałam takiego badania. Miałam tylko usg genetyczne i teraz pewnie też tak będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa kurcze dziwna spraw3a z tym badaniem prenatalnym wód płodowych...

ja słyszałam , że kiedy test PAAP-a daje podejrzenie wady dziecka to wówczas lekarz pobiera próbkę wód płodowych kobiety. Ale takie badanie wykonuje się wyłącznie wtedy kiedy jest taka konieczność. Może coś źle zrozumialaś?

• Nalka Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:

Ja robiłam w 4tyg i 7 dniu i był sam pęcherzyk. Natomiast obywatela było widać w 6 tyg. i 7 dniu. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOja siostra miala takie badanie po tym jak podejrzewali jakies wady genetyczne po 1 usg. Na szczescie dzieciak zdrowiutki. Czemu chce ci to badanie robic? Przeciez nie mialas jeszcze usg genetycznego zeby mogl cos podejrzewac. To jest dosc inwazyjne i jest nawet ryzyko poronienia.

Anielka27 lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka wrote:
    Dziewczyny mam pyt a w jakim czasie powinny być robione badania prenatalne? Bo mnie lekarz umówił na 10 listopada a to będzie 10/11 tydzień. Czy nie za wcześnie???

Mi kazał przyjść za 3 tygodnie, a potem jeszcze za 2 i wtedy będzie robił takie badanie w 13 tygodniu ciąży. Niestety nie orientuję się jak to z tymi terminami badań jest.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na badania prenatalne kierują też około 35 roku i wyżej z tego co się orientuje. Gdyby tylko mój wiek był powodem skierowania na takie badanie to ja bym go nie robiła, nie zaryzykowałabym.

ggfxf7q.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    to może jest szansa w tym moim 6 tyg wg ovu to będzie 6tyg. 1 dnień jednak najlepiej by było pójść w przyszłym tyg :) wtedy już raczej pewne, że będzie widać serducho :)
    mi owu źle wyliczył tzn dobrze ale ja mam długie cykle .
    wg usg termin mam na 12 czerwca co wskazuje ze owulacja byłaby 19 wrzesnia a nie 23 tak jak pokazał owu .
    w sumie to ja już sama nie wiem jak to z tym jest .
    Idź sprawdź nic nie masz do stracenia a może będzie już serduszko :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ