X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że już pisałyście ale tyle stron codziennie nabijamy, że nie chce mi się szukać :)

Możecie napisać te, które były już u lekarza w którym tyg. widziałyście serduszko,a w którym tyg. sam pęcherzyk? wiem, że to sprawa indywidualna ale tak z ciekawości?

kambel lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Ja nie mam mdłosci narazie. Mam wizyte jutro ale chyba jeszcze serduszka nie bedzie. hmm boje sie jakoś zeby wszystko było dobrze;)

w4sqdqk3ek3zis66.png
    Agusia2312 chyba jestesmy w tym samym momencie ciąży 5tydz5dn :) Ja mam wizyte 6.11 to bedzie akurat 7 tydzien wiec mam nadzieje ze juz serduszko zobaczymy :) nie moge sie doczekac a jednocześnie mam tyle obaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2013, 14:58

p19uskjohisr6juh.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Agusia2312 chyba jestesmy w tym samym momencie ciąży 5tydz5dn :) Ja mam wizyte 6.11 to bedzie akurat 7 tydzien wiec mam nadzieje ze juz serduszko zobaczymy :) nie moge sie doczekac a jednocześnie mam tyle obaw.

Ja tez mam obawy;) Boje sie I trymestru. Ale musi byc wkoncu dobrze kurde !! ;) Jutro mam wizyte jestem ciekawa czy juz bedzie serduszko czy nie. Różnie to jest jak widze u innych dziewczyn.

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze :) Trzymam kciuki za wasze serducho ja jeszcze czekam półtora tyg :D

p19uskjohisr6juh.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia z córcią widziałam serduszko w 7t 6d, tak akurat miałam wizytę.

No i jutro idę do gina i będzie dokładnie taki sam czas, 7t 6d

• evas Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam USG robione w czwartek było to 4t 5d - widać było tylko pęcherzyk.

9bsp388.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Dziewczyny wiem, że już pisałyście ale tyle stron codziennie nabijamy, że nie chce mi się szukać :)

Możecie napisać te, które były już u lekarza w którym tyg. widziałyście serduszko,a w którym tyg. sam pęcherzyk? wiem, że to sprawa indywidualna ale tak z ciekawości?
    Ja widziałam w 6 tydz 1 dzień.
    Wczoraj miałam znów usg ze względu na plamienie i dzidzia urosła o 9 mm i serduszko było bardziej widoczne.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 tydzień i 4 dni widziałam bijące serduszko :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może jest szansa w tym moim 6 tyg wg ovu to będzie 6tyg. 1 dnień jednak najlepiej by było pójść w przyszłym tyg :) wtedy już raczej pewne, że będzie widać serducho :)

ggfxf7q.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widziałam serduszko w 6 tyg i 4 dni. :)

• Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pyt a w jakim czasie powinny być robione badania prenatalne? Bo mnie lekarz umówił na 10 listopada a to będzie 10/11 tydzień. Czy nie za wcześnie???

• monalisa Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na kolejnej wizycie i zobaczyłam bojące serduszko naszego okruszka. Wszystko w najlepszym porządku dostałam skierowanie na full badań krwi i moczu. Ale jestem szczęśliwa tak bardzo kocham te serduszko <3 kolejna wizyta na 18.11 po skierowanie na prenatalne badanie wód płodowych.

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mial ktoras z was robione badanie prenatalne wód płodowych?

bontbhr.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monialisa gratuluję serduszka. Nie miałam takiego badania. Miałam tylko usg genetyczne i teraz pewnie też tak będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa kurcze dziwna spraw3a z tym badaniem prenatalnym wód płodowych...

ja słyszałam , że kiedy test PAAP-a daje podejrzenie wady dziecka to wówczas lekarz pobiera próbkę wód płodowych kobiety. Ale takie badanie wykonuje się wyłącznie wtedy kiedy jest taka konieczność. Może coś źle zrozumialaś?

• Nalka Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:

Ja robiłam w 4tyg i 7 dniu i był sam pęcherzyk. Natomiast obywatela było widać w 6 tyg. i 7 dniu. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOja siostra miala takie badanie po tym jak podejrzewali jakies wady genetyczne po 1 usg. Na szczescie dzieciak zdrowiutki. Czemu chce ci to badanie robic? Przeciez nie mialas jeszcze usg genetycznego zeby mogl cos podejrzewac. To jest dosc inwazyjne i jest nawet ryzyko poronienia.

Anielka27 lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka wrote:
    Dziewczyny mam pyt a w jakim czasie powinny być robione badania prenatalne? Bo mnie lekarz umówił na 10 listopada a to będzie 10/11 tydzień. Czy nie za wcześnie???

Mi kazał przyjść za 3 tygodnie, a potem jeszcze za 2 i wtedy będzie robił takie badanie w 13 tygodniu ciąży. Niestety nie orientuję się jak to z tymi terminami badań jest.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na badania prenatalne kierują też około 35 roku i wyżej z tego co się orientuje. Gdyby tylko mój wiek był powodem skierowania na takie badanie to ja bym go nie robiła, nie zaryzykowałabym.

ggfxf7q.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    to może jest szansa w tym moim 6 tyg wg ovu to będzie 6tyg. 1 dnień jednak najlepiej by było pójść w przyszłym tyg :) wtedy już raczej pewne, że będzie widać serducho :)
    mi owu źle wyliczył tzn dobrze ale ja mam długie cykle .
    wg usg termin mam na 12 czerwca co wskazuje ze owulacja byłaby 19 wrzesnia a nie 23 tak jak pokazał owu .
    w sumie to ja już sama nie wiem jak to z tym jest .
    Idź sprawdź nic nie masz do stracenia a może będzie już serduszko :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ