MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wiem, że już pisałyście ale tyle stron codziennie nabijamy, że nie chce mi się szukać
Możecie napisać te, które były już u lekarza w którym tyg. widziałyście serduszko,a w którym tyg. sam pęcherzyk? wiem, że to sprawa indywidualna ale tak z ciekawości?kambel lubi tę wiadomość
-
Agusia2312 chyba jestesmy w tym samym momencie ciąży 5tydz5dn Ja mam wizyte 6.11 to bedzie akurat 7 tydzien wiec mam nadzieje ze juz serduszko zobaczymy nie moge sie doczekac a jednocześnie mam tyle obaw.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2013, 14:58
-
Welonisia wrote:Agusia2312 chyba jestesmy w tym samym momencie ciąży 5tydz5dn Ja mam wizyte 6.11 to bedzie akurat 7 tydzien wiec mam nadzieje ze juz serduszko zobaczymy nie moge sie doczekac a jednocześnie mam tyle obaw.
Ja tez mam obawy;) Boje sie I trymestru. Ale musi byc wkoncu dobrze kurde !! Jutro mam wizyte jestem ciekawa czy juz bedzie serduszko czy nie. Różnie to jest jak widze u innych dziewczyn.[/url]
[/url] -
Tusia84 wrote:Dziewczyny wiem, że już pisałyście ale tyle stron codziennie nabijamy, że nie chce mi się szukać
Możecie napisać te, które były już u lekarza w którym tyg. widziałyście serduszko,a w którym tyg. sam pęcherzyk? wiem, że to sprawa indywidualna ale tak z ciekawości?
Wczoraj miałam znów usg ze względu na plamienie i dzidzia urosła o 9 mm i serduszko było bardziej widoczne. -
nick nieaktualny
-
Dziś byłam na kolejnej wizycie i zobaczyłam bojące serduszko naszego okruszka. Wszystko w najlepszym porządku dostałam skierowanie na full badań krwi i moczu. Ale jestem szczęśliwa tak bardzo kocham te serduszko kolejna wizyta na 18.11 po skierowanie na prenatalne badanie wód płodowych.
-
nick nieaktualnymonalisa kurcze dziwna spraw3a z tym badaniem prenatalnym wód płodowych...
ja słyszałam , że kiedy test PAAP-a daje podejrzenie wady dziecka to wówczas lekarz pobiera próbkę wód płodowych kobiety. Ale takie badanie wykonuje się wyłącznie wtedy kiedy jest taka konieczność. Może coś źle zrozumialaś? -
Tusia84 wrote:Dziewczyny wiem, że już pisałyście ale tyle stron codziennie nabijamy, że nie chce mi się szukać
Możecie napisać te, które były już u lekarza w którym tyg. widziałyście serduszko,a w którym tyg. sam pęcherzyk? wiem, że to sprawa indywidualna ale tak z ciekawości?
Ja robiłam w 4tyg i 7 dniu i był sam pęcherzyk. Natomiast obywatela było widać w 6 tyg. i 7 dniu. -
MOja siostra miala takie badanie po tym jak podejrzewali jakies wady genetyczne po 1 usg. Na szczescie dzieciak zdrowiutki. Czemu chce ci to badanie robic? Przeciez nie mialas jeszcze usg genetycznego zeby mogl cos podejrzewac. To jest dosc inwazyjne i jest nawet ryzyko poronienia.
Anielka27 lubi tę wiadomość
-
Bankierka wrote:Dziewczyny mam pyt a w jakim czasie powinny być robione badania prenatalne? Bo mnie lekarz umówił na 10 listopada a to będzie 10/11 tydzień. Czy nie za wcześnie???
Mi kazał przyjść za 3 tygodnie, a potem jeszcze za 2 i wtedy będzie robił takie badanie w 13 tygodniu ciąży. Niestety nie orientuję się jak to z tymi terminami badań jest. -
Tusia84 wrote:to może jest szansa w tym moim 6 tyg wg ovu to będzie 6tyg. 1 dnień jednak najlepiej by było pójść w przyszłym tyg wtedy już raczej pewne, że będzie widać serducho
wg usg termin mam na 12 czerwca co wskazuje ze owulacja byłaby 19 wrzesnia a nie 23 tak jak pokazał owu .
w sumie to ja już sama nie wiem jak to z tym jest .
Idź sprawdź nic nie masz do stracenia a może będzie już serduszkoTusia84 lubi tę wiadomość