X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do włosów to istna masakra - sam tluszcz :[ co do cery wyjątkowo sporo krostek. Brak apetytu - ogromny głód . Zero miecha. A od wczoraj wieczora mdlosci, nawet w nocy :-/ od 6 miesięcy łykam kW. Foliowy a teraz biorę tableteczki femibion Natal 1.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha mam ten sam problem z włosami co WY :) już się zaczęłam zastanawiać czy sama nie przyzwyczaiłam moich włosów do częstszego mycia bo przez to przetłuszczanie myłam je z dnia na dzień :)

ggfxf7q.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku lat myję włosy codziennie, mam krótkie a więc innej opcji nie widzę. Co do cery to narazie bez zmian

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe nie jestem sama z tym problemem. :)

f2w3rjjg5inclcph.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przetluszczone włosy to jeszcze nic przez 12 tyg nie moge ich malować wiec czekają mnie święta w czapce :)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie farbujecie włosów w ciąży?

ggfxf7q.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włosy ufarbowałam na samiutkim początku ciąży bo jeszcze o ciąży nie wiedziałam Zaskoczyło mnie bo po farbowaniu zawsze jak je rozczesuje to trochę wychodzą a tym razem nic Myślałam że po prostu dzięki moim odżywką włosy mi się wzmocniły a teraz to już wiem dlaczego

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbuje ale tylko farbami bez amoniaku ( na czarno) farbowalam w obu poprzednich ciazach i nic sie nie stalo dzieciaczki zdrowe synus 16 lat ma wazyl 3980 kg i 61 cm poród 27 h kleszczowy po ty jak doszło do zaniku tętna i bicia serca u synka , byl reanimowany przezylam cos czego nikomu nie zycze, corcia 12 lat wazyla 3900kg,poród 10 h po masażu szyjki urodzila się z rączka do gory jak Supergirls :) sie śmiali na sali porodowej. Tak wiec nicbsie nie stalo od farbowania, a i dodam ze codziennie jadłam z córką kebaby i kurczaki z rozna :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w obu ciążach farbowałam i lekarz nic nie mówił, że nie mogę.

ggfxf7q.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po niedzieli idę do fryzjera na pasemka. Co prawda to "lżejsze" niż farbowanie, ale wszystkie moje znajome normalnie farbowały

• Kota Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zafarbuje o ile zniose zapach :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zabronił malować... Wszystko dla mojego Kropka. A moze czerwcowe ciezaroweczki podzielicie się jakas recepta na mdlosci ? W poniedziałek do pracy , wiec czasu mało..

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdlosci dopadaja i mocne ssanie w zoladku jak sa za dl przerwy miedzy posilkami,dlatego male porcje, ale czesciej.

A na noc nie isc absolutnie glodnym spac, nawet sie nie da ;--))

Mysle,ze kazda wyczuje, czego organizm z Baby teraz nie przyswaja tj na co "odrzuca" np. silne zapachy - srodki czyszczace lub z pokarmow to, co sztuczne - witaminy na pol pusty zoladek, przyprawy w plynie do zup etc

Moj sposob na mdlosci to jesc regularnie, tzw. mulenie w zoladku przeczekac kladac sie (jesli jest taka mozliwosc) lub do toalety biec szybko, niektorzy polecaja tradycyjny imbir-herbatka lub sucharki

f2w39n73wo2wm5l1.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u Limerikowo jeżeli dopuszczę do głodu to męczą mnie mdłości więc muszę często jeść i wtedy czuję się dobrze, czasami wieczorami mimo posiłku trochę mnie męczy ale gdyby nie bolące i powiększające się piersi to bym mogła powiedzieć, że nie czuję się jak w ciąży :) aż mi dziwnie bo w każdej ciąży poprzedniej to jakieś plamienia ciągłe latanie do lekarza, a teraz moja pierwsza wizyta będzie dopiero 05.11 i jestem jakaś taka spokojna... po prostu zaufałam.. bo wiem, że już teraz to tylko Wola Boża :)

ggfxf7q.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie a powiedzcie mi jak to jest z pielegnacja ciała jakich stosujecie specyfików , jakie olejki czy kremy na rozstępy? ;) :D łupież tez mam lekki ale wyczytałam ze typowych szamponów przeciwłupieżowych nie mozna czy to prawda? ;)

A co do farbowania ja farbuje zawsze na jasny blon a naturalny mam ciemny taki myszkowaty . No i juz mam odrosty bo ostatni raz farbowałam 2 miesiące temu. Teraz sie boje sie pofarbbować zobacze co mi lekarz powie. W II trymestrze pofarbuje ale w tym sie boje. Ostatnio straciłam dzidzie 1 I trymestrze wiec teraz bede uważac. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 10:36

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane ;) wczoraj wyszłam ze szpitala na własne żądanie. Mój S. poszedł do lekarza i dowiedział się, że takie mają procedury by tydzień trzymać podając nospę i luteinę. Nawet żadnych badań oprócz USG nie miałam zrobionych. Teraz odpoczywam sobie w domku. Dostałam receptę na Duphaston. Nospy nie kazał brać (jego zdaniem może szkodzić dziecku). Ech co lekarz to inna opinia.
    Czuję się już dobrze, więc myślę, że jutro na 2 godzinki uda mi się iść do pracy.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem lepiej nie farbować

relganli3wx3d6wm.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas ryzykownie. Ja nie odważyłabym się wyjść na własne żądanie. Jakby nie było, to byłaś pod opieką, na obserwacji. Jakbym tak wyszła i nie daj Boże coś się stało w domu, czemu można zapobiec w szpitalu to nigdy bym sobie tego nie wybaczyła.

BOBASEK lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też bym się nie wypisała na własne żądanie. W poprzednich ciążach też miałam takie sytuacje, że mnie zatrzymali kilka razy w szpitalu i musiałam leżeć od 3 do 7 dniu i później mnie wypuszczali ale wtedy już nie miałam takiej odpowiedzialności na sobie..

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim skromnym zd lezenie w domu we wczes ciazy ma przewage nad szpitalnym tym bardziej jak ma sie leki takie jak w duph czy luteina.
    Tak jak Evas napisala nawet scanu nie zrobili, fakt ze b.wczesny tydz i niewiele widac,
    mam nadz ze nie z pseudo oszczednosci w sluzbie zdrowia.
    Na scanie moga bowiem byc widoczne oprocz zarodka i jego wielkosci, krwawienie lub krwiaki.
    Ja tez mialam plamienia w 5tyg i na irl sluzbe niestety nie moge liczyc, za to na wlasny rozum juz tak wiec 2 tyg wolnego, lezenie i full relaks w domku plus leki.Maz bardzo czynnie wlaczyl sie w moje "chorobowe"
    Szanuj sie Evas i Wy moje drogie, kazdy mowi ze poczatki sa istotne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 23:39

evas, Maksi8 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ