X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do włosów to istna masakra - sam tluszcz :[ co do cery wyjątkowo sporo krostek. Brak apetytu - ogromny głód . Zero miecha. A od wczoraj wieczora mdlosci, nawet w nocy :-/ od 6 miesięcy łykam kW. Foliowy a teraz biorę tableteczki femibion Natal 1.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha mam ten sam problem z włosami co WY :) już się zaczęłam zastanawiać czy sama nie przyzwyczaiłam moich włosów do częstszego mycia bo przez to przetłuszczanie myłam je z dnia na dzień :)

ggfxf7q.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku lat myję włosy codziennie, mam krótkie a więc innej opcji nie widzę. Co do cery to narazie bez zmian

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe nie jestem sama z tym problemem. :)

f2w3rjjg5inclcph.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przetluszczone włosy to jeszcze nic przez 12 tyg nie moge ich malować wiec czekają mnie święta w czapce :)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie farbujecie włosów w ciąży?

ggfxf7q.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włosy ufarbowałam na samiutkim początku ciąży bo jeszcze o ciąży nie wiedziałam Zaskoczyło mnie bo po farbowaniu zawsze jak je rozczesuje to trochę wychodzą a tym razem nic Myślałam że po prostu dzięki moim odżywką włosy mi się wzmocniły a teraz to już wiem dlaczego

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbuje ale tylko farbami bez amoniaku ( na czarno) farbowalam w obu poprzednich ciazach i nic sie nie stalo dzieciaczki zdrowe synus 16 lat ma wazyl 3980 kg i 61 cm poród 27 h kleszczowy po ty jak doszło do zaniku tętna i bicia serca u synka , byl reanimowany przezylam cos czego nikomu nie zycze, corcia 12 lat wazyla 3900kg,poród 10 h po masażu szyjki urodzila się z rączka do gory jak Supergirls :) sie śmiali na sali porodowej. Tak wiec nicbsie nie stalo od farbowania, a i dodam ze codziennie jadłam z córką kebaby i kurczaki z rozna :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w obu ciążach farbowałam i lekarz nic nie mówił, że nie mogę.

ggfxf7q.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po niedzieli idę do fryzjera na pasemka. Co prawda to "lżejsze" niż farbowanie, ale wszystkie moje znajome normalnie farbowały

• Kota Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zafarbuje o ile zniose zapach :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zabronił malować... Wszystko dla mojego Kropka. A moze czerwcowe ciezaroweczki podzielicie się jakas recepta na mdlosci ? W poniedziałek do pracy , wiec czasu mało..

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdlosci dopadaja i mocne ssanie w zoladku jak sa za dl przerwy miedzy posilkami,dlatego male porcje, ale czesciej.

A na noc nie isc absolutnie glodnym spac, nawet sie nie da ;--))

Mysle,ze kazda wyczuje, czego organizm z Baby teraz nie przyswaja tj na co "odrzuca" np. silne zapachy - srodki czyszczace lub z pokarmow to, co sztuczne - witaminy na pol pusty zoladek, przyprawy w plynie do zup etc

Moj sposob na mdlosci to jesc regularnie, tzw. mulenie w zoladku przeczekac kladac sie (jesli jest taka mozliwosc) lub do toalety biec szybko, niektorzy polecaja tradycyjny imbir-herbatka lub sucharki

f2w39n73wo2wm5l1.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u Limerikowo jeżeli dopuszczę do głodu to męczą mnie mdłości więc muszę często jeść i wtedy czuję się dobrze, czasami wieczorami mimo posiłku trochę mnie męczy ale gdyby nie bolące i powiększające się piersi to bym mogła powiedzieć, że nie czuję się jak w ciąży :) aż mi dziwnie bo w każdej ciąży poprzedniej to jakieś plamienia ciągłe latanie do lekarza, a teraz moja pierwsza wizyta będzie dopiero 05.11 i jestem jakaś taka spokojna... po prostu zaufałam.. bo wiem, że już teraz to tylko Wola Boża :)

ggfxf7q.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie a powiedzcie mi jak to jest z pielegnacja ciała jakich stosujecie specyfików , jakie olejki czy kremy na rozstępy? ;) :D łupież tez mam lekki ale wyczytałam ze typowych szamponów przeciwłupieżowych nie mozna czy to prawda? ;)

A co do farbowania ja farbuje zawsze na jasny blon a naturalny mam ciemny taki myszkowaty . No i juz mam odrosty bo ostatni raz farbowałam 2 miesiące temu. Teraz sie boje sie pofarbbować zobacze co mi lekarz powie. W II trymestrze pofarbuje ale w tym sie boje. Ostatnio straciłam dzidzie 1 I trymestrze wiec teraz bede uważac. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 10:36

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane ;) wczoraj wyszłam ze szpitala na własne żądanie. Mój S. poszedł do lekarza i dowiedział się, że takie mają procedury by tydzień trzymać podając nospę i luteinę. Nawet żadnych badań oprócz USG nie miałam zrobionych. Teraz odpoczywam sobie w domku. Dostałam receptę na Duphaston. Nospy nie kazał brać (jego zdaniem może szkodzić dziecku). Ech co lekarz to inna opinia.
    Czuję się już dobrze, więc myślę, że jutro na 2 godzinki uda mi się iść do pracy.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem lepiej nie farbować

relganli3wx3d6wm.png
  • basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas ryzykownie. Ja nie odważyłabym się wyjść na własne żądanie. Jakby nie było, to byłaś pod opieką, na obserwacji. Jakbym tak wyszła i nie daj Boże coś się stało w domu, czemu można zapobiec w szpitalu to nigdy bym sobie tego nie wybaczyła.

BOBASEK lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też bym się nie wypisała na własne żądanie. W poprzednich ciążach też miałam takie sytuacje, że mnie zatrzymali kilka razy w szpitalu i musiałam leżeć od 3 do 7 dniu i później mnie wypuszczali ale wtedy już nie miałam takiej odpowiedzialności na sobie..

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim skromnym zd lezenie w domu we wczes ciazy ma przewage nad szpitalnym tym bardziej jak ma sie leki takie jak w duph czy luteina.
    Tak jak Evas napisala nawet scanu nie zrobili, fakt ze b.wczesny tydz i niewiele widac,
    mam nadz ze nie z pseudo oszczednosci w sluzbie zdrowia.
    Na scanie moga bowiem byc widoczne oprocz zarodka i jego wielkosci, krwawienie lub krwiaki.
    Ja tez mialam plamienia w 5tyg i na irl sluzbe niestety nie moge liczyc, za to na wlasny rozum juz tak wiec 2 tyg wolnego, lezenie i full relaks w domku plus leki.Maz bardzo czynnie wlaczyl sie w moje "chorobowe"
    Szanuj sie Evas i Wy moje drogie, kazdy mowi ze poczatki sa istotne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 23:39

evas, Maksi8 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ