MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do włosów to istna masakra - sam tluszcz :[ co do cery wyjątkowo sporo krostek. Brak apetytu - ogromny głód . Zero miecha. A od wczoraj wieczora mdlosci, nawet w nocy od 6 miesięcy łykam kW. Foliowy a teraz biorę tableteczki femibion Natal 1.
-
Ja włosy ufarbowałam na samiutkim początku ciąży bo jeszcze o ciąży nie wiedziałam Zaskoczyło mnie bo po farbowaniu zawsze jak je rozczesuje to trochę wychodzą a tym razem nic Myślałam że po prostu dzięki moim odżywką włosy mi się wzmocniły a teraz to już wiem dlaczego
-
Ja farbuje ale tylko farbami bez amoniaku ( na czarno) farbowalam w obu poprzednich ciazach i nic sie nie stalo dzieciaczki zdrowe synus 16 lat ma wazyl 3980 kg i 61 cm poród 27 h kleszczowy po ty jak doszło do zaniku tętna i bicia serca u synka , byl reanimowany przezylam cos czego nikomu nie zycze, corcia 12 lat wazyla 3900kg,poród 10 h po masażu szyjki urodzila się z rączka do gory jak Supergirls sie śmiali na sali porodowej. Tak wiec nicbsie nie stalo od farbowania, a i dodam ze codziennie jadłam z córką kebaby i kurczaki z rozna
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Mnie mdlosci dopadaja i mocne ssanie w zoladku jak sa za dl przerwy miedzy posilkami,dlatego male porcje, ale czesciej.
A na noc nie isc absolutnie glodnym spac, nawet sie nie da ;--))
Mysle,ze kazda wyczuje, czego organizm z Baby teraz nie przyswaja tj na co "odrzuca" np. silne zapachy - srodki czyszczace lub z pokarmow to, co sztuczne - witaminy na pol pusty zoladek, przyprawy w plynie do zup etc
Moj sposob na mdlosci to jesc regularnie, tzw. mulenie w zoladku przeczekac kladac sie (jesli jest taka mozliwosc) lub do toalety biec szybko, niektorzy polecaja tradycyjny imbir-herbatka lub sucharki
-
U mnie podobnie jak u Limerikowo jeżeli dopuszczę do głodu to męczą mnie mdłości więc muszę często jeść i wtedy czuję się dobrze, czasami wieczorami mimo posiłku trochę mnie męczy ale gdyby nie bolące i powiększające się piersi to bym mogła powiedzieć, że nie czuję się jak w ciąży aż mi dziwnie bo w każdej ciąży poprzedniej to jakieś plamienia ciągłe latanie do lekarza, a teraz moja pierwsza wizyta będzie dopiero 05.11 i jestem jakaś taka spokojna... po prostu zaufałam.. bo wiem, że już teraz to tylko Wola Boża
-
Mamusie a powiedzcie mi jak to jest z pielegnacja ciała jakich stosujecie specyfików , jakie olejki czy kremy na rozstępy? łupież tez mam lekki ale wyczytałam ze typowych szamponów przeciwłupieżowych nie mozna czy to prawda?
A co do farbowania ja farbuje zawsze na jasny blon a naturalny mam ciemny taki myszkowaty . No i juz mam odrosty bo ostatni raz farbowałam 2 miesiące temu. Teraz sie boje sie pofarbbować zobacze co mi lekarz powie. W II trymestrze pofarbuje ale w tym sie boje. Ostatnio straciłam dzidzie 1 I trymestrze wiec teraz bede uważac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 10:36
[/url]
[/url] -
Cześć kochane wczoraj wyszłam ze szpitala na własne żądanie. Mój S. poszedł do lekarza i dowiedział się, że takie mają procedury by tydzień trzymać podając nospę i luteinę. Nawet żadnych badań oprócz USG nie miałam zrobionych. Teraz odpoczywam sobie w domku. Dostałam receptę na Duphaston. Nospy nie kazał brać (jego zdaniem może szkodzić dziecku). Ech co lekarz to inna opinia.
Czuję się już dobrze, więc myślę, że jutro na 2 godzinki uda mi się iść do pracy.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Evas ryzykownie. Ja nie odważyłabym się wyjść na własne żądanie. Jakby nie było, to byłaś pod opieką, na obserwacji. Jakbym tak wyszła i nie daj Boże coś się stało w domu, czemu można zapobiec w szpitalu to nigdy bym sobie tego nie wybaczyła.
BOBASEK lubi tę wiadomość
-
Ja chyba też bym się nie wypisała na własne żądanie. W poprzednich ciążach też miałam takie sytuacje, że mnie zatrzymali kilka razy w szpitalu i musiałam leżeć od 3 do 7 dniu i później mnie wypuszczali ale wtedy już nie miałam takiej odpowiedzialności na sobie..
-
Moim skromnym zd lezenie w domu we wczes ciazy ma przewage nad szpitalnym tym bardziej jak ma sie leki takie jak w duph czy luteina.
Tak jak Evas napisala nawet scanu nie zrobili, fakt ze b.wczesny tydz i niewiele widac,
mam nadz ze nie z pseudo oszczednosci w sluzbie zdrowia.
Na scanie moga bowiem byc widoczne oprocz zarodka i jego wielkosci, krwawienie lub krwiaki.
Ja tez mialam plamienia w 5tyg i na irl sluzbe niestety nie moge liczyc, za to na wlasny rozum juz tak wiec 2 tyg wolnego, lezenie i full relaks w domku plus leki.Maz bardzo czynnie wlaczyl sie w moje "chorobowe"
Szanuj sie Evas i Wy moje drogie, kazdy mowi ze poczatki sa istotneWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 23:39
evas, Maksi8 lubią tę wiadomość