X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko,będzie wszystko w najlepszym porządku :).Trzymam kciuki,odzywaj się!

Ja dziś przespałam całą noc.Wypiłam melisę i zasnęłam na mężowej klacie-najbezpieczniejszym miejscu na ziemi :).Teraz zbieram się do szpitala na Wolskiej,a potem usg 13.40.Niech dzisiejszy dzień przyniesie same pozytywne wieści.

Mucha, weronikabp, evas, nutka, szczessciara, Limerikowo lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, super wieści. Dobrze że już ok.

Mucha mocne kciuki na dzisiaj, Jestem z Tobą myślami !

Dzis kompletnie sie nie wyspałam, ale trzeba wstać i jechac do przychodni z Młodym.
    Narobiłaś Magda smaka tym ciastem marchewkowym, nigdy takiegi ni jadłam może spróbuje zrobić. Tylko ja miałam inny przepis, ale Twój łatwiejszy :)
    Zjadłabym coś słodkiego ale pustki w domu :(

Mucha lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka my właśnie wybraliśmy imię Piotruś :) już nawet tak do brzucha mówię :D

Paula superrrrrrrrr :D

ja chyba też spróbuję te marchewkowe zrobić :)

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam stresa!!! :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Trzymaj się, wszystko będzie dobrze ;)

Mucha lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka - piękny synulek :))

Mucha, kciuki zaciśnięte!! :)) wszystko będzie dobrze..

nutka, Mucha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Na razie trzy: Franciszek, Tomasz lub Piotr...:) Zobaczymy czy wybierzemy z tych, czy jakieś nowe wymyślimy:)

Franek Franek Franek :D

Gratuluje synka :)

Dziś po usg jak się mały nie schowa, to też wstawię zdjęcie jego buźki :):)

nutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Powodzenia, będzie dobrze!!! :*

• Modelka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Drogie panie, nasz mały chłopczyk chciałby się przywitać.:) Waży 370g i jest cudowny. Podczas usg sobie spał i tylko chwilkę pomachał nam rączką i poszedł spać dalej. Wszystkie wymiary prawidłowe, narządy widoczne w odpowiednich miejscach i wielkościach. Teraz już niech sobie spokojnie rośnie, od dziś mamusia się nie stresuje;)
    bafm.jpg

Nutka, jak cudnie :) Obie zaszłyśmy w podobnym momencie w ciążę, obie miałyśmy wczoraj połówkowe, obie mamy synków, mój 375, więc prawie tak samo :) A na kiedy masz termin? Mi się przesunął na 11 czerwca, chociaż sądzę, że po prostu dzieciaczek większy jest.

Cieszę się razem z Tobą :)

A jeszcze się Was zapytam, jak Wasze szyjki? Moja 32mm i się martwię, czy nie za krótka... Lekarz od usg powiedział "jest okej", ale sama nie wiem...

zem3upjygjyf6uag.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelko- my mamy niezmiennie wciąż na 16 czerwca. Wszystkie wymiary są idealnie tak,jak powinny na tym etapie i usg kolejny raz wyliczyło ten sam tydzień i dzień co z OM wychodzi. Aż się dziwię, bo owulacja wydawało się mi i Ovufriendowi, że była kilka dni później, ale może się szybciej mój synalek usadowił w brzuszku mamy?;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modeleczko moja na ostatniej wizycie miała 39mm, więc u Ciebie pewnie wszystko ok :)

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki Martynika, Muszka, Paula trzymam kciuki żeby dzisiejszy dzień przyniósł same dobre wiadomości.. ufam, że tak właśnie będzie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 09:37

nutka, Martynika, Mucha lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ale wam zazdroszczę, że już jesteście po połówkowych i cieszę się, że wszystko ok!:) ja mam badanie we wtorek i czekam z niecierpliwością.

Modelka super zdjątko:))

A ja dziś znów na popołudniówkę do pracy i generalnie już mi się nie chce:(

• nutka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie i ile ciuszków planujecie zakupić w tych najmniejszych rozmiarach 56, 62? Zastanawiam się jak ubierać dzieciątko tak maleńkie latem, nie mam pojęcia;P Jakoś zimą, jesienią czy wiosną bez problemu, ale latem jak będą duchoty to i tak maluszek musi mieć skórkę okrytą, bo delikatny jest...

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po szpitalu,badania do powtórzenia,obie lekarki dały mi nadzieję,że w ciąży CMV wychodzi fałszywie dodatnie.Nie nastawiam się na to,ale byłoby bardzo miło.
    Poza tym jeszcze usłyszałam,że jeżeli nie przechodziłam cytomegalii pierwotnej bardzo intensywnie,z wysoką gorączką i powiększonymi węzłami (nie miałam powiększonych),to są niewielkie szanse,żeby wirus przeszedł na dziecko.
    Jeszcze usg do puli dzisiejszych wrażeń,czekam.

Muszko,będzie dobrze,naprawdę,jest reakcja w porę,są dobre decyzje,nic się nie opóźnia,Tusia też to miała i ma ślicznego,donoszonego dzieciaczka :).Będzie ok!

nutka, weronikabp, Tusia84, Agusia2312, Mucha, szczessciara, Limerikowo, sunset lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcia wrote:
    Hej dziewczyny. Ale wam zazdroszczę, że już jesteście po połówkowych i cieszę się, że wszystko ok!:) ja mam badanie we wtorek i czekam z niecierpliwością.

Modelka super zdjątko:))

A ja dziś znów na popołudniówkę do pracy i generalnie już mi się nie chce:(

To moje dziecko:P Hehe;P

Do wtorku już z górki:)

Nalka lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą bardzo mi się podoba to,jak hasło "ciąża" otwiera wszelkie drzwi i wszyscy tacy mili :D.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejć nutka przepraszam, czytałam posty sprzed 2 dni a troche ich było:P i już mi się pomyliło hehhe super zdjątko:)

Mucha trzymam kciuki!! Nie stresuj się!

Martynika no widzisz! Nie martw się na zapas! Będzie wszystko ok!:) Ja też niestety martwię się o wiele za bardzo, najgorsze później jest czytanie w internecie. 2 tygodnie temu miałam plamienia bez żadnego powodu i już wkręciłam sobie, że poraniam.. na szczęście po wizycie u lekarza w szpitalu okazało się że z maleństwem jest ok, ale wcześniej naczytałam się i miałam najgorsze wizje.. no ale niestety nie wiem skąd miewam te plamienia, bo łożyska przodującego nie mam:(

nutka, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko wszystko pójdzie gładko, trzymamy za Ciebie kciukasy! Nawet te u stóp!

Martynika ja to chyba się też melisy ożłopię do 15:00.. jestem cała w nerwach, bo brzuch mi się wydaje raz za mały raz za duży. Sama już nie wiem. Ale kopa z rana na potwierdzenie obecności dostałam. Chociaż tyle.

Chciałam się skarcić przed wami, że czasami jak mi się małe budzi kiedy ja zasypiam to się na nie irytuję, a potem mam wyrzuty sumienia. Mąż w końcu poczuł ruchy i zamiast dziecko uspokoić (zawsze kładzie rękę na brzuchu jak zasypiamy) to zaczął z nim zabawę i miałam cały bok skopany i to naprawdę tak porządnie. Wszystko fajnie, szkoda tylko , że byłam bardzo śpiąca! wrr.:(

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszysko dzisiaj z rana. Zaczynamy 22 tydzień. Wybaczcie, że w piżamce.

db69ae716dc343ffmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 10:16

Tusia84, Galanea, Agusia2312, onka79, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ