X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko,będzie wszystko w najlepszym porządku :).Trzymam kciuki,odzywaj się!

Ja dziś przespałam całą noc.Wypiłam melisę i zasnęłam na mężowej klacie-najbezpieczniejszym miejscu na ziemi :).Teraz zbieram się do szpitala na Wolskiej,a potem usg 13.40.Niech dzisiejszy dzień przyniesie same pozytywne wieści.

Mucha, weronikabp, evas, nutka, szczessciara, Limerikowo lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, super wieści. Dobrze że już ok.

Mucha mocne kciuki na dzisiaj, Jestem z Tobą myślami !

Dzis kompletnie sie nie wyspałam, ale trzeba wstać i jechac do przychodni z Młodym.
    Narobiłaś Magda smaka tym ciastem marchewkowym, nigdy takiegi ni jadłam może spróbuje zrobić. Tylko ja miałam inny przepis, ale Twój łatwiejszy :)
    Zjadłabym coś słodkiego ale pustki w domu :(

Mucha lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka my właśnie wybraliśmy imię Piotruś :) już nawet tak do brzucha mówię :D

Paula superrrrrrrrr :D

ja chyba też spróbuję te marchewkowe zrobić :)

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam stresa!!! :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Trzymaj się, wszystko będzie dobrze ;)

Mucha lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka - piękny synulek :))

Mucha, kciuki zaciśnięte!! :)) wszystko będzie dobrze..

nutka, Mucha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Na razie trzy: Franciszek, Tomasz lub Piotr...:) Zobaczymy czy wybierzemy z tych, czy jakieś nowe wymyślimy:)

Franek Franek Franek :D

Gratuluje synka :)

Dziś po usg jak się mały nie schowa, to też wstawię zdjęcie jego buźki :):)

nutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Powodzenia, będzie dobrze!!! :*

• Modelka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Drogie panie, nasz mały chłopczyk chciałby się przywitać.:) Waży 370g i jest cudowny. Podczas usg sobie spał i tylko chwilkę pomachał nam rączką i poszedł spać dalej. Wszystkie wymiary prawidłowe, narządy widoczne w odpowiednich miejscach i wielkościach. Teraz już niech sobie spokojnie rośnie, od dziś mamusia się nie stresuje;)
    bafm.jpg

Nutka, jak cudnie :) Obie zaszłyśmy w podobnym momencie w ciążę, obie miałyśmy wczoraj połówkowe, obie mamy synków, mój 375, więc prawie tak samo :) A na kiedy masz termin? Mi się przesunął na 11 czerwca, chociaż sądzę, że po prostu dzieciaczek większy jest.

Cieszę się razem z Tobą :)

A jeszcze się Was zapytam, jak Wasze szyjki? Moja 32mm i się martwię, czy nie za krótka... Lekarz od usg powiedział "jest okej", ale sama nie wiem...

zem3upjygjyf6uag.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelko- my mamy niezmiennie wciąż na 16 czerwca. Wszystkie wymiary są idealnie tak,jak powinny na tym etapie i usg kolejny raz wyliczyło ten sam tydzień i dzień co z OM wychodzi. Aż się dziwię, bo owulacja wydawało się mi i Ovufriendowi, że była kilka dni później, ale może się szybciej mój synalek usadowił w brzuszku mamy?;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modeleczko moja na ostatniej wizycie miała 39mm, więc u Ciebie pewnie wszystko ok :)

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki Martynika, Muszka, Paula trzymam kciuki żeby dzisiejszy dzień przyniósł same dobre wiadomości.. ufam, że tak właśnie będzie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 09:37

nutka, Martynika, Mucha lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ale wam zazdroszczę, że już jesteście po połówkowych i cieszę się, że wszystko ok!:) ja mam badanie we wtorek i czekam z niecierpliwością.

Modelka super zdjątko:))

A ja dziś znów na popołudniówkę do pracy i generalnie już mi się nie chce:(

• nutka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie i ile ciuszków planujecie zakupić w tych najmniejszych rozmiarach 56, 62? Zastanawiam się jak ubierać dzieciątko tak maleńkie latem, nie mam pojęcia;P Jakoś zimą, jesienią czy wiosną bez problemu, ale latem jak będą duchoty to i tak maluszek musi mieć skórkę okrytą, bo delikatny jest...

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po szpitalu,badania do powtórzenia,obie lekarki dały mi nadzieję,że w ciąży CMV wychodzi fałszywie dodatnie.Nie nastawiam się na to,ale byłoby bardzo miło.
    Poza tym jeszcze usłyszałam,że jeżeli nie przechodziłam cytomegalii pierwotnej bardzo intensywnie,z wysoką gorączką i powiększonymi węzłami (nie miałam powiększonych),to są niewielkie szanse,żeby wirus przeszedł na dziecko.
    Jeszcze usg do puli dzisiejszych wrażeń,czekam.

Muszko,będzie dobrze,naprawdę,jest reakcja w porę,są dobre decyzje,nic się nie opóźnia,Tusia też to miała i ma ślicznego,donoszonego dzieciaczka :).Będzie ok!

nutka, weronikabp, Tusia84, Agusia2312, Mucha, szczessciara, Limerikowo, sunset lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcia wrote:
    Hej dziewczyny. Ale wam zazdroszczę, że już jesteście po połówkowych i cieszę się, że wszystko ok!:) ja mam badanie we wtorek i czekam z niecierpliwością.

Modelka super zdjątko:))

A ja dziś znów na popołudniówkę do pracy i generalnie już mi się nie chce:(

To moje dziecko:P Hehe;P

Do wtorku już z górki:)

Nalka lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą bardzo mi się podoba to,jak hasło "ciąża" otwiera wszelkie drzwi i wszyscy tacy mili :D.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejć nutka przepraszam, czytałam posty sprzed 2 dni a troche ich było:P i już mi się pomyliło hehhe super zdjątko:)

Mucha trzymam kciuki!! Nie stresuj się!

Martynika no widzisz! Nie martw się na zapas! Będzie wszystko ok!:) Ja też niestety martwię się o wiele za bardzo, najgorsze później jest czytanie w internecie. 2 tygodnie temu miałam plamienia bez żadnego powodu i już wkręciłam sobie, że poraniam.. na szczęście po wizycie u lekarza w szpitalu okazało się że z maleństwem jest ok, ale wcześniej naczytałam się i miałam najgorsze wizje.. no ale niestety nie wiem skąd miewam te plamienia, bo łożyska przodującego nie mam:(

nutka, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko wszystko pójdzie gładko, trzymamy za Ciebie kciukasy! Nawet te u stóp!

Martynika ja to chyba się też melisy ożłopię do 15:00.. jestem cała w nerwach, bo brzuch mi się wydaje raz za mały raz za duży. Sama już nie wiem. Ale kopa z rana na potwierdzenie obecności dostałam. Chociaż tyle.

Chciałam się skarcić przed wami, że czasami jak mi się małe budzi kiedy ja zasypiam to się na nie irytuję, a potem mam wyrzuty sumienia. Mąż w końcu poczuł ruchy i zamiast dziecko uspokoić (zawsze kładzie rękę na brzuchu jak zasypiamy) to zaczął z nim zabawę i miałam cały bok skopany i to naprawdę tak porządnie. Wszystko fajnie, szkoda tylko , że byłam bardzo śpiąca! wrr.:(

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszysko dzisiaj z rana. Zaczynamy 22 tydzień. Wybaczcie, że w piżamce.

db69ae716dc343ffmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 10:16

Tusia84, Galanea, Agusia2312, onka79, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ