X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka- chciałabym mieć taki problem.:P
    Masz prawo być zmęczona i dziecko raczej nie wie, że się troszkę na nie zezłościłaś. Zresztą jeszcze wiele razy będzie cię nieświadomie złościć, zobaczysz;P A ono sobie tam w brzuszku myślało: Mamusiu, dam ci kopniaka, nie zapominaj że tu jestem:) Zobacz, nauczyłem się nowych ruchów- czujesz?:P

evas, Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Nalka :)
    Ja moje maleństwo też czuję kilka razy dziennie.. ruchy są różne i często maleństwo jest jednak ułożone pleckami do brzuszka bo kopniaki i ruchy czuję wewnątrz, nie na ścianach brzucha.. ale właśnie wieczorem kiedy ja kładę się spać to moje maleństwo planuje zmianę pozycji przekręca się i zaczyna kopać po brzuszku :) ja się nie denerwuję :) Ty tez tego nie rób...

Pomyśl tak.. Ty układasz się do snu i szukasz sobie wygodnej pozycji i Twoje maleństwo kiedy Ty ją zmieniasz też musi ułożyć się tak żeby mu było wygodnie ;)

To dopiero początek zobaczysz jak będzie kiedy brzuch zrobi się naprawdę duży a ruchy już zdecydowanie silne wypychające różne części brzucha

evas, weronikabp, Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Nalka, powiem Ci że teraz to już bedzie tylko gorzej ;) teraz ruchy jeszcze sa do przezycia, a jak maluch podrośnie i w nocy będzie uderzał w żebra to dopiero spać nie będziesz mogła ;)

Nalka lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem kochane, że macie rację i rano mam takie samo zdanie, naprawdę! Potrafi się maluszek nie odzywać 4 godziny przed pójściem do łóżka, a jak się tylko położę, zgaszę światło i znajdę odpowiadającą mi pozycję, to się zaczyna trening. Było ok, bo jak Bartek kładł rękę to maleństwo się uspakajało, no ale jak ojciec zgłupiał od ruchów to cóż.. :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka jak ja CI zazdroszczę figurki :)

Ja się zbieram na USG w poradni

Mucha mam nadzieję że będzie wszystko oki :)

A swoją drogą, mąż tak nalega na tego Franka a tyle Franków ma być :P

Mucha, NataliaK lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • excella Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak to już jest, całe dnie chodzimy i kołyszemy te nasze maluchy w brzuszkach i one sobie smacznie śpią. A kiedy przychodzi czas naszego snu to dla nich zaczyna się zabawa, po całym dniu spania ;) i trzeba sprzedać mamusi parę kopniaków ;)

evas lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też myślał o Franku, ale.ja nie jestem przekonana ;) jeszcze troche czasu jest może coś mi się spodoba :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się śmieję, że mając zawód nauczyciele strasznie trudno jest wybrać imię dla własnego dziecka :D bo tyle różnych dzieci i osobowości, charakterków się spotyka, że słysząc imię zaraz mam konkretne dziecko przed oczami :) My mamy mieć dziewczynkę, 13.02 potwierdzimy na 99% ale imienia dla dziewczynki nie mamy :) Moje dzieci wymyślają i mają już swoje typy, a ja nie jestem przekonana :) dla chłopca chyba łatwiej by mi było.. bo jest jeszcze kilka takich imion z którymi się nie spotkałam w pracy więc brak skojarzeń :)

MagdaO, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też był pomysł Franka, jeśli syn. Ale jednak wybraliśmy Julka (Julian).
    Jak dziewczynka to Zosia (już od dawna mówię do Zosi, ciekawe czy od ost. badania nic jej nie wyrosło między nogami :D ).

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja tez się zastanawiałam nad Zosią :) ostatnio jeszcze Klara mi przyszło do głowy tylko nie ma zdrobnienia dla tego imienia.. Dla chłopca chciałam Gabriel, Gabryś dla dziewczynki Gabrysia już trochę mniej mi się podoba

ggfxf7q.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spałam dobrze;) Pobudka o 6.33 siku i dalej do łóżeczka:)
    Ivv, Nalka jakie malutkie i zgrabniutkie brzuszki macie :)
    Mucha trzymaj sie i sie nie stresuj:) Będzie dobrze:)

Ja jeszcze czekam na typowe ruchy. W środe poczułam jedno puknięcie tak jakby i narazie nic wiecej;) Z tym że nie wiem napewno czy to maleństwo ale jestem mysli ze tak!:) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 11:06

evas, ivv, Mucha lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy też z tym Frankiem kłopot. Niby nam się podoba, ale same widzicie- nas tu na czerwiec trochę i tylu z nas się Franek podoba. Więc to będzie tak oklepane imię...

Uaktualniam listę imion, jak coś nam się spodoba to dopisujemy. Na razie jest już tyle:
    Franciszek
    Tomasz
    Piotr
    Gabriel
    Antoni
    Jakub
    Mikołaj
    Miłosz

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc krwotok ustąpił (Słaba krzepliwość krwi) cala noc z kroplówkami i jednostka krwi. Dzieci przyjęte równo z nami dzis wychodzą my niestety nie :( Laura nic nie może przełknąć tzn.papki którą dziś dostała rano, małymi łyczkami popija zimny rumianek z mietą. Temperatura niestety nie spada dziś 38.9. M został z nią na noc gdyż ja na krzeselku raczej bym nie dala rady ale po 6 juz się zmieniliśmy.

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam dziś za Was kciuki żeby na wizytach było ok :-)
    Co do imion do nam podoba się Bartosz, Borys a dziewczynka Lena :-)

evas, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziś to spać nie mogłam wstawałam chyba z 6 razy :-( rano jak się obudziąłm to miałam tam zdrętwiałą rękę jak kamień dopiero po minucie wróciła do normy :-( Aż się wystraszyłam :-( Wy też tak macie ?

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj od 3 w nocy kot budził aż do rana. Czuję się jak zombie. A przy każdym wstawaniu i przekręcaniu się na bok czuję to ciągnięcie w brzuchu. Dobrze, że mam poduszkę ciążową do spania, polecam wszystkim, naprawdę lepiej się z nią śpi (taki rogal).

topa - Może spałaś na ręce i zdrętwiała. Też mi się tak zdarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 12:07

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno dlatego zdrętwiała ale aż tak ? Była jak kamień masakra :-(
    Monalisa trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze - kurujcie się

monalisa lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być aż tak :) Ja czasami musiałam z 5 minut masować, bo w ogóle ręki nie czułam, jakbym jej nie miała.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Dziewczyny trzymam dziś za Was kciuki żeby na wizytach było ok :-)
    Co do imion do nam podoba się Bartosz, Borys a dziewczynka Lena :-)
    U nas jak potwierdzi się chłopak, to będzie Bartoszek, a gdyby jednak dziewczynka, to Magdalenka :D

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 20:58

evas, nutka, Agusia2312, azi, Limerikowo, kambel lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ