MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalka- chciałabym mieć taki problem.
Masz prawo być zmęczona i dziecko raczej nie wie, że się troszkę na nie zezłościłaś. Zresztą jeszcze wiele razy będzie cię nieświadomie złościć, zobaczysz;P A ono sobie tam w brzuszku myślało: Mamusiu, dam ci kopniaka, nie zapominaj że tu jestem:) Zobacz, nauczyłem się nowych ruchów- czujesz?evas, Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
hehe Nalka
Ja moje maleństwo też czuję kilka razy dziennie.. ruchy są różne i często maleństwo jest jednak ułożone pleckami do brzuszka bo kopniaki i ruchy czuję wewnątrz, nie na ścianach brzucha.. ale właśnie wieczorem kiedy ja kładę się spać to moje maleństwo planuje zmianę pozycji przekręca się i zaczyna kopać po brzuszkuja się nie denerwuję
Ty tez tego nie rób...
Pomyśl tak.. Ty układasz się do snu i szukasz sobie wygodnej pozycji i Twoje maleństwo kiedy Ty ją zmieniasz też musi ułożyć się tak żeby mu było wygodnie
To dopiero początek zobaczysz jak będzie kiedy brzuch zrobi się naprawdę duży a ruchy już zdecydowanie silne wypychające różne części brzuchaevas, weronikabp, Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja wiem kochane, że macie rację i rano mam takie samo zdanie, naprawdę! Potrafi się maluszek nie odzywać 4 godziny przed pójściem do łóżka, a jak się tylko położę, zgaszę światło i znajdę odpowiadającą mi pozycję, to się zaczyna trening. Było ok, bo jak Bartek kładł rękę to maleństwo się uspakajało, no ale jak ojciec zgłupiał od ruchów to cóż..
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
No tak to już jest, całe dnie chodzimy i kołyszemy te nasze maluchy w brzuszkach i one sobie smacznie śpią. A kiedy przychodzi czas naszego snu to dla nich zaczyna się zabawa, po całym dniu spania
i trzeba sprzedać mamusi parę kopniaków
evas lubi tę wiadomość
-
Ja się śmieję, że mając zawód nauczyciele strasznie trudno jest wybrać imię dla własnego dziecka
bo tyle różnych dzieci i osobowości, charakterków się spotyka, że słysząc imię zaraz mam konkretne dziecko przed oczami
My mamy mieć dziewczynkę, 13.02 potwierdzimy na 99% ale imienia dla dziewczynki nie mamy
Moje dzieci wymyślają i mają już swoje typy, a ja nie jestem przekonana
dla chłopca chyba łatwiej by mi było.. bo jest jeszcze kilka takich imion z którymi się nie spotkałam w pracy więc brak skojarzeń
MagdaO, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj spałam dobrze;) Pobudka o 6.33 siku i dalej do łóżeczka:)
Ivv, Nalka jakie malutkie i zgrabniutkie brzuszki macie
Mucha trzymaj sie i sie nie stresuj:) Będzie dobrze:)
Ja jeszcze czekam na typowe ruchy. W środe poczułam jedno puknięcie tak jakby i narazie nic wiecej;) Z tym że nie wiem napewno czy to maleństwo ale jestem mysli ze tak!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 11:06
evas, ivv, Mucha lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
My mamy też z tym Frankiem kłopot. Niby nam się podoba, ale same widzicie- nas tu na czerwiec trochę i tylu z nas się Franek podoba. Więc to będzie tak oklepane imię...
Uaktualniam listę imion, jak coś nam się spodoba to dopisujemy. Na razie jest już tyle:
Franciszek
Tomasz
Piotr
Gabriel
Antoni
Jakub
Mikołaj
Miłosz
-
Więc krwotok ustąpił (Słaba krzepliwość krwi) cala noc z kroplówkami i jednostka krwi. Dzieci przyjęte równo z nami dzis wychodzą my niestety nie
Laura nic nie może przełknąć tzn.papki którą dziś dostała rano, małymi łyczkami popija zimny rumianek z mietą. Temperatura niestety nie spada dziś 38.9. M został z nią na noc gdyż ja na krzeselku raczej bym nie dala rady ale po 6 juz się zmieniliśmy.
-
Mnie dzisiaj od 3 w nocy kot budził aż do rana. Czuję się jak zombie. A przy każdym wstawaniu i przekręcaniu się na bok czuję to ciągnięcie w brzuchu. Dobrze, że mam poduszkę ciążową do spania, polecam wszystkim, naprawdę lepiej się z nią śpi (taki rogal).
topa - Może spałaś na ręce i zdrętwiała. Też mi się tak zdarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 12:07