MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
topa42 wrote:A dasz przepis ? Ja jem samą marchewkę
Pycha
Służę przepisem
CIASTO MARCHEWKOWE
1 i 1/4 szklanki oleju
4 jajka
2 szklanki drobno utartej marchwi
2 szklanki mąki
2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody
2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
orzechy, rodzynki, płatki migdałowe, wg uznania
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo pozostałe składniki, mąkę zawsze przesiewam, ciasto jest pulchniejsze, marchew dodajemy na samym końcu i już nie miksujemy, delikatnie łączymy łyżką. Duża blaszka, 40 minut w 180 stopniach. Do suchego patyczkaGalanea, Judi2014, Paulina1986, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nie wiem co tu poniżej wyjdzie, ale ja trochę z innej epoki jestem
Mój bebzolek dziś rano
http://zapodaj.net/6b54621d76f8f.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 21:43
Galanea, Judi2014, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MagdaO wrote:Ale ja też mam tyłek z cztery razy większy
Więc dalej jestem liderką do tytułu "Czerwcowego Wieloryba"
I z tego szczęścia wciągnę jeszcze kawałek ciastaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 21:57
MonikaS lubi tę wiadomość
-
Całe życie trener (a potem ja na swoje dzieci) wrzeszczał, żeby wciągać brzuchy i du..y, więc do tej pory, po latach chodzę na spiętych mięśniach
Stad i brzuszek niewielki, ale coraz częściej się zapominam i wyglądam jakbym była w 7 miesiącu
Ps. Laska to ma wymiary, a ja jestem niewymiarowa -
ivv ojej jaki tyciu brzuszek
I jaka szczuplutka - pozazdrościć !
Ale robicie mi ochoty na ciastoZrobiłabym jakieś rogaliki... Hmm z marmoladką ... Ale lepiej o tej porze o tym nie myśleć - dziś wciągnęłam pół czekolady takiej 300 g ! Muszę się ogarnąć
Agusia2312, ivv lubią tę wiadomość
-
Drogie panie, nasz mały chłopczyk chciałby się przywitać.
Waży 370g i jest cudowny. Podczas usg sobie spał i tylko chwilkę pomachał nam rączką i poszedł spać dalej. Wszystkie wymiary prawidłowe, narządy widoczne w odpowiednich miejscach i wielkościach. Teraz już niech sobie spokojnie rośnie, od dziś mamusia się nie stresuje;)
onka79, Judi2014, excella, weronikabp, evas, Modelka, AISAK, Tusia84, Nalka, Paula222, Galanea, Agusia2312, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
No to powoli trzeba wstawac, pakowac manatki i do szpitala. Prosze trzymajcie kciuki zeby tam wszystko bylo dobrze! Bede sie odzywac, bo tak jak mowilam i tak pisze z telefonu.
Martynika, weronikabp, evas, AISAK, Tusia84, Galanea, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość