X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa a jak córcia?

monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Badania zrobili mi wczesniej na izbie przyjec. Leze w domu i jutro maja go w szpitalu zakladac i na weekend zostaje.

Mi zakładał lekarz mój w prywatnym gabinecie

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymamy kciuki za Paulę właśnie pisała że o 18 ma usg :)

MagdaO lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wolskiej nie honorowali skierowania z przychodni prywatnej,mam przyjść jutro na 8 na izbę przyjęć,tam wypiszą skierowanie i od razu pójdę z tym do poradni.Zrobią mi klasyczne badania,czyli awidność i coś tam jeszcze,czego nazwy nie spamiętałam i pewnie będą mnie mieć pod opieką do końca ciąży,ale wiem,że cudów nie zrobią.
    U internistki natknęłam się na mojego ginekologa,oboje byli spokojni,lekarz zapytał w którym jestem tygodniu i jak powiedziałam,że w 22,to stwierdził,że dobrze,byłoby gorzej jakby to był jakiś 8.Generalnie oboje robili wszystko,żebym się uspokoiła,miło z ich strony :).Po tym wszystkim o 13.40 usg.

Limerikowo, Nalka, Tusia84, MagdaO, Bea_tina, Mucha, Agusia2312, Niesforna, Judi2014, ivv, evas lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika dzieki za info, wszystkie tu sie martwilysmy o Ciebie, zatem jest duza szansa zna sukces , b sie ciesze
    ja startuje jutro ponownie do ogolnego po wynik probki i byc moze steryd ktory przepedzi ten kaszel upierdliwy z resztkami ale jednak..
    Monalisa ale teraz masz cis po Dopegycie , wow..dzieki Tobie przypomnialam sobie wlasnie o mej porcji D popoludniowej;--))
    chyba jutro kupie te przegrodki z dniami tyg i pod nos podstawie sobie by nie zapominac i byc bardziej systematycznym co jak dla zodiakalnych Blizniat jest extrema trudne, bo my z kwiatka na kwiatek, totalne rozproszenie uwagi na 1000 rzeczy ;--)))
    moja Swiadkowa przyslala 2 fotki malej Niuni tygodniowej, jest sliczna czarnulka , full wloskow
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, mam nadzieję, że już się tak nie zamartwiasz po rozmowie z lekarzem.

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Kciuki za wizyty!
    Weronika a my znowu mamy w ten sam dzień wizytę, tym razem połówkowe.
    O której masz? Ja mam o 13.30. Już się nie mogę doczekać.

A gdzie się zgubiła Monaa?

jestem jestem :) nadrabiam zaległości i czytam Was :)

81clk9i.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika dobrze, że wszystko ok, a jutro już wogóle będziesz spokojniutka:)

Limerkowo, też jestem zodiakalnym bliźniakiem:) witam w klubie:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek na 100%:) wszystko ok później napisze z komputera:) i dam fotke:)

Bea_tina, Nalka, MagdaO, monalisa, weronikabp, Agusia2312, eta, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,jestem spokojniejsza,jeszcze bardziej spokojna będę jutro po poradni i po usg.Kupiłam sobie melisę na dzisiejszy wieczór...
    Jak reszta dzisiejszych usg? :)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Mi zakładał lekarz mój w prywatnym gabinecie

Wiem, ze mozna i tak. Mi beda zakladac w szpitalu z ktorego jest moja lekarka i za darmo to robia. Ja wole w szpitalu, moze jeszcze jakies badania porobia.
    Moja lekarka tez mowila, ze jak cos to moze prywatnie zalozyc.
    Generalnie to sie denerwuje przed jutrem :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha będzie dobrze zobaczysz :) i dzięki temu donosisz dzidziusia do końca :) słuchaj czy teraz też dziecku zaraz po urodzeniu podają antybiotyk czy teraz badają dziecko i jak jest konieczność to podają.. kiedyś po pessarze to była rutyna antybiotyk dla dziecka

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz dzidziuś miał ostatnio tętno 140 i prawdopodobnie chłopak, więc może coś w tym jest.
    Ja mam wizytę za 2 tygodnie, mam je co 4 tygodnie i to dla mnie cała wieczność.
    Hmm ani lekarz do którego chodzę, ani moja babcia nie wspominali o badaniu połówkowym, a ja nie zapytałam.
    Lekarz, do którego chodzę ma bdb sprzęt, zawsze wszystko mierzy, czym takie połówkowe może różnić się od normalnego usg?
    Pojawił mi się znów jakiś inny śluz-żółtawy :/ nic nie swędzi i nie wiem co mam robić.
    Ogólnie to mam straszne wahania nastroju, zrobiłam się też niestety bardzo płaczliwa.
    Dziś pokłóciłam się z mężem, gdy on biedny wałkował ciasto na pierogi. Byłam taka wściekła, że wpadłam do kuchni i mu ten rozwałkowany placek porwałam. masakra. i od razu poszłam się wypłakać.

81clk9i.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córcia masakra siedzę przy niej dostała pyralgin w kroplowce po 14 teraz paracetamol byl lekarz wezwany po interwencji ze córka mocno krwawi i skrzepy są i na moje jest rozpalona. Więc zajrzał Laurze lzy po polikach leciały i stwierdził "zeczywiście mocne te krwawienie damy kroplowki i prosze obserwować jak nie ustanie to do zabiegowego proszę przewiaz dziecko do " temp.38,6

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super dziewczyny że wszystko ok - gratuluję.
    Ja jestem po wywiadówce i tez nawet ok - moja córcia chodzi do 4 klasy i średnią ma 4,5 czyli nie tak źle :-) Zachowanie też ok.
    Wszystkie na mnie patrzyły jak na kosmitkę i każda na brzuch patrzyła hi hi hi nawet jedna babeczka podeszła i pyta się czy nam powiększy się rodzina ? He he he czyli widać :-)

Nalka, Limerikowo, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalista bardzo współczuję :-) Trzymajcie się tam jakoś

monalisa lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Nasz dzidziuś miał ostatnio tętno 140 i prawdopodobnie chłopak, więc może coś w tym jest.
    Ja mam wizytę za 2 tygodnie, mam je co 4 tygodnie i to dla mnie cała wieczność.
    Hmm ani lekarz do którego chodzę, ani moja babcia nie wspominali o badaniu połówkowym, a ja nie zapytałam.
    Lekarz, do którego chodzę ma bdb sprzęt, zawsze wszystko mierzy, czym takie połówkowe może różnić się od normalnego usg?

Monaaa, na usg połówkowym robi się dokładne pomiary, sprawdza się czy wszystkie narządy są w normie itp. Jeżeli twój lekarz ma dobry sprzęt to wykona Ci je na kolejnej wizycie za 2 tygodnie.

monaaa lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa, trzymaj się dzielnie!

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak was czytam i zazdroszczę ze wiecie czy będzie synek czy córka ja na połówkowe idę za 2 tyg bo mój mąż chce tez przy tym być :)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, a co się dzieje czemu krwawi?
    trzymamy nadal kciuki

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ