X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest chyba normalne, że boimy się o nasze dzieci, tym bardziej, że wiele z nas ma już za sobą conajmniej jedną stratę. Tylko strasznie trudno jest słuchać takich złych, smutnych historii i nie odnosić ich do siebie. Skoro komuś mogło się to zdarzyć, to w czym ja jestem np. lepsza, że mi nie może? I oczywiście zaraz doszukujemy się objawów, bo przecież są tak podobne. Nie jest to łatwe przyjmować takie informacje w naszym stanie, kiedy każda z nas każdego dnia myśli, żeby jej maluszek był zdrowy.
    Sama wiem po sobie, myślałam, że jak przetrwam pierwszy trymestr to będzie już git, a tutaj słyszę, że i później może być coś nie tak. Ale oczywiście- co ja myślałam. Przecież tak jest i będzie: ludzie umierają, nie ważne czy mają kilka dni, miesięcy, lat... Niestety malutcy ludzie w brzuszkach swoich mamuś też odchodzą, ale tak jest i tak będzie.
    Dlaczego jak oglądamy wiadomości, że ktoś zginął w wypadku to nie chodzimy i nie przeżywamy, że przecież my też jeździmy autem, nasi mężowie, nasi rodzice, rodzeństwo, znajomi? Może dlatego, że takie sytuacje dzieją się codziennie. Nieszczęścia w roli głównej z nienarodzonymi jeszcze dziećmi zdarzają się dużo rzadziej, ale w tak dużej grupie jak tutaj jesteśmy- wydaje nam się, że ciągle coś u kogoś nie tak. I skoro u innych to pewnie i mi też się nie uda... Nie, to nie prawda. Która z nas ma urodzić zdrowe dziecko- ta urodzi. Która ma urodzić dziecko chore- nic nie zmieni. Która ma stracić swoje dziecko- ta je straci. Przykre ale prawdziwe- nie mamy wpływu na to, co się stanie. Musimy robić tyle, co możemy- dbać o siebie, chodzić na wizyty kontrolne, pilnować swoich praw u lekarza. I czekać- cierpliwie na to, co się stanie.

NataliaK, weronikabp, Limerikowo, evas, AISAK, Paulina1986, eta lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MUCHA - Będzie dobrze, na pewno, nie możesz mysleć negatywnie, to Ci szkodzi, dzidzi też.. ;))

nutka, NataliaK, Mucha lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może skończmy z tymi złymi historiami co ? Masakra jakaś od razu czuję przybnębienie a przecież mamy się cieszyć z tego że jesteśmy w ciąży :-) Ja uciekam na jakieś 2 godzinki idę na wywiadówkę do córki hi hi hi aż jestem ciekawa czy coś nabroiła czy nie ? Mam nadzieję że jak przyjdę to będą same dobre nowiny i wesołe wątki :-)

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam od internistki,dostałam skierowanie do szpitala zakaźnego na Wolskiej,właśnie tam jadę z mężem.Trzymajcie kciuki.Nie wiem za co tak naprawdę,ale trzymajcie :).

Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo glukozy to miałam skierowanie na 75, ale zwymiotowałam całość. No i nic nie` musiałam kupować, sami mi dali. Teraz mam skierowanie na 50, ale lekarz mówi, że pomimo mniejszej dawki, wypić trzeba. Smak mi odpowiada jednak moje dziecko ma inne zdanie.

Niesforna gratuluję synka! moje dziecko miało tętno 145 ostatnio. Zobaczymy kto to będzie już jutro!

Trzymam kciuki za Paulę222.:) Wszystko będzie dobrze.

Muszę się dziewczyny pochwalić, że z egzaminu dostałam 5. :)

NataliaK, weronikabp, Galanea, Tusia84, Niesforna, monalisa, Paula222 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Wyszłam od internistki,dostałam skierowanie do szpitala zakaźnego na Wolskiej,właśnie tam jadę z mężem.Trzymajcie kciuki.Nie wiem za co tak naprawdę,ale trzymajcie :).
    Martynika ale w związku z czym ten zakaźny ? trzymamy i to mocno...!

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:

Muszę się dziewczyny pochwalić, że z egzaminu dostałam 5. :)

Z tego, co miałaś go zdać tylko za sprawą cudu? :) Gratuluję!

Nalka lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Martynika ale w związku z czym ten zakaźny ? trzymamy i to mocno...!

Wydaję mi się, że może chodzić o cytomegalię

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Z tego, co miałaś go zdać tylko za sprawą cudu? :) Gratuluję!
    Tak, dokładnie. :) Kolejny dowód na to, że cuda się zdarzają! :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka gratulacje :)

Nalka lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:

Martynika daj znac jak rozwija sie sytuacja.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Kurcze jeśli z powodu cytomegalii to może jednak warto wykonać to badanie... skoro kierują aż na zakaźny.
    Martynika czekamy na dalsze informacje
    Kciukasy zaciśnięte ale wierzę, że Wasz Artur z tak dostojnym i męskim imieniem nie da sobie w kaszę dmuchać jakiejś tam cytomegalii i będzie zdrów jak ryba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 16:50

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff my też już po badaniu:) jest na 100% córcia:))) która ma już 520 gram! gorzej ze mną bo za dużo przytyłam przez ten miesiąc (aż 3kg:( ) i teraz znowu dieta..taki już mój los. No i macica za bardzo napięta, mam większe dawki nospy i magnezu plus odpoczywanie..ale jak tu odpoczywać przed remontem:/
    Martynika jesteśmy z Tobą! i mocno zaciskamy kciukasy!

Tusia84, Nalka, Galanea, Martynika, Limerikowo, weronikabp, monalisa, Paulina1986, Agusia2312, eta, ivv, evas lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3kg przez miesiąc to chyba akurat? nie jest źle. :) Gratuluję córeczki!!!:)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie za duży skok,bo wcześniej tylko po ok 1kg. Ale nie oszukujmy się, jak człowiek całe życie na diecie, to teraz sobie pofolgowalam..słodycze..pieczywo..i wyszło:D

Limerikowo lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale teraz będzie conajmniej pół kg tygodniowo, bo dziecko rośnie przecież. W ostatnim miesiącu niektóre "tyją" po 7 kg, bo maja tyle wody w organizmie. ja do tej pory przez 5 miesiący przytyłam 1,5 kg. Ale już czuję, że w tym miesiącu będzie duuużo ok 4 kg pewnie. Nie stosuj diety odchudzającej bron Boże tylko.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azi wrote:
    Ale nie oszukujmy się, jak człowiek całe życie na diecie, to teraz sobie pofolgowalam..słodycze..pieczywo..i wyszło:D

Niestety, mam dokładnie to samo :(

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję odstawić białe pieczywo i ciasta. Resztę sobie zostawcie i zobaczycie, że wrócicie do formy. ;) Z ciast ewentualnie drożdżówka bądź marchewkowe. Pewnie jak mnie zważą to do was dołączę.:D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My startowalismy z pulsem 168 dziś było 140 wskazywało by na synusia :) Natomiast szyjka rozpulchniona i 3 cm. Przepisali Aspargin 4x1 Acard 1x1 i Dopyget 4x1 ciśnienie 160/100 po tab.spadlo na 100/60

bontbhr.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, ciasto bym zjadła :) Tylko nie bardzo mam składniki, żeby coś wypichcić. Chyba, że właśnie marchewkowe, bo marchewki u mnie dostatek ;)

Edit: odkopałam przepis na marchewkowe, wszystkie składniki obecne w mojej kuchni, idę piec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 17:57

Nalka, monalisa lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ