MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
weronikabp wrote:mucha a Ty nie lezysz w szpitalu w związku z założeniem tego passaru? dopytuję się bo kolezanka przed założeniem leżała parę dni i robili jej badania.
Badania zrobili mi wczesniej na izbie przyjec. Leze w domu i jutro maja go w szpitalu zakladac i na weekend zostaje. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:dziewczyny nie wrzucajmy takich rzeczy co? mamy wystarczająco swoich problemów czyż nie? i przezywamy je wspólnie i dobrze, więc nie ma co dorzucać wszystkich złych newsów tego świata, to nam nie pomaga...
miałyśmy myśleć i nastawiać się nawzajem pozytywnie
Kochana, ok rozumiem to, ale też w jakiś sposób buduje to u człowieka poczucie i zastanowienie się co by zrobił w takiej czy podobnej sytuacji, pobudza do myślenia, w chwili kiedy stajemy przed obliczem sytuacji mamy już w głowie coś, co pozwoli zareagować odpowiednio. Nie mówię że to spotka którąś z nas, rzadko myślimy o takich sprawach i je wypieramy jako niepotrzebne co zresztą jest słuszne, ale mi np po przeczytaniu tego uformował się plan działania co bym zrobiła w tej sytuacji. I na pewno nie byłabym już nieporadna.
Limerikowo, weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, powodzenia na Waszych wszystkich badaniach, trzymam mocno kciuki. Dajcie później znać co i jak, bo już zaczynam przeżywać Wasze ciąże prawie tak samo emocjonalnie jak swoją
Mnie 5 lutego czeka usg, na którym w końcu lekarz zerknie na moją torbiel i obejrzyj szyjkę macicy, a już 11 lutego mam usg połówkowe. Strasznie się boję czy wszystko będzie dobrze, ostatnio na prenatalnym dziecko miało podejrzenie ARSA (odmienne odejście prawej tętnicy podobojczykowej), ale wszystkie inne parametry w super normach i test podwójny też. Badanie będzie w moje urodziny, najpiękniejszym prezentem byłyby dobre wyniki
Dzisiaj coś sam dół brzucha lekko kłuje, mam nadzieję, że to tylko więzadła i przejdzie..Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Agusia a znasz już płeć? Jestem bardzo ciekawa, bo kiedyś słyszałam teorię związaną z szybkością tętna a płcią i jestem ciekawa czy to prawda, a ty masz w miarę niskie u dzidzi, co wg tej teorii wskazywałoby na chłopaka
takie tam zabobony...Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
No własnie jeszcze nie znam płci maleńatwa;) Wiem ze tętno w normie bo jest w granicach 110-150:) Jestem ciekawa czy ten zabobon sie sprawdzi u nas
7 lutego mam połówkowe, mam nadzieje że doktor dojrzy płećWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:58
[/url]
[/url]
-
hehe z tym tętnem to jest niby tak że do 145 chłopiec- powyżej babeczka. U mnie maluch ma 145 więc szanse wyrównane, ale niby jest chłopiec na 70% -zobaczymy 7 lutego o 17.30 mam wizytę połówkową to wtedy lekarz będzie musiał być pewny chociaż na 90% co do płci- inaczej nie wyjdę z gabinetu:)
ps. Trzymam kciukaski && za dzisiejsze wizytowe Mamusie.
Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMój Franek ma 140, ale startował z 180.
Jutro też mam lekarza, tyle że ja już po prenatalnych, a wizyta kontrolna, ale pani doktor zawsze zagląda co tam słychać u małego, jak sobie siedzi, a jutro będę nagrywać drugie już badanie na płytę, tak na pamiątkę
Z usg w 20 tyg. mam 15 minutowe nagranie na płytce, oglądam je codziennie, a najbardziej lubię moment jak ziewawięc polecam, jeśli jeszcze któraś z Was się nie skusiła na to
Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny