X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    mucha a Ty nie lezysz w szpitalu w związku z założeniem tego passaru? dopytuję się bo kolezanka przed założeniem leżała parę dni i robili jej badania.

Badania zrobili mi wczesniej na izbie przyjec. Leze w domu i jutro maja go w szpitalu zakladac i na weekend zostaje.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha - mocno trzymam kciuki! :)

Mucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    dziewczyny nie wrzucajmy takich rzeczy co? mamy wystarczająco swoich problemów czyż nie? i przezywamy je wspólnie i dobrze, więc nie ma co dorzucać wszystkich złych newsów tego świata, to nam nie pomaga...
    miałyśmy myśleć i nastawiać się nawzajem pozytywnie :)

Kochana, ok rozumiem to, ale też w jakiś sposób buduje to u człowieka poczucie i zastanowienie się co by zrobił w takiej czy podobnej sytuacji, pobudza do myślenia, w chwili kiedy stajemy przed obliczem sytuacji mamy już w głowie coś, co pozwoli zareagować odpowiednio. Nie mówię że to spotka którąś z nas, rzadko myślimy o takich sprawach i je wypieramy jako niepotrzebne co zresztą jest słuszne, ale mi np po przeczytaniu tego uformował się plan działania co bym zrobiła w tej sytuacji. I na pewno nie byłabym już nieporadna.

Limerikowo, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia rozumiem Cię jak najbardziej, ale widzisz jedna z nas się załamała tym tekstem więc już sama nie wiem czy wrzucać tego typu newsy czy nie...

• sunset Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    sunset a którego masz? ja 7 mego, nie pamiętam o której chyba o 16
    no 7 właśnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:45

weronikabp lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzidziuś ma się dobrze waży 400 gram ale nie pokazał co ma między nóżkami :( teraz zjem i lece do corki

Agusia2312, MonikaS, Galanea, weronikabp, NataliaK, Limerikowo, nutka, Paulina1986, eta lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na Waszych wszystkich badaniach, trzymam mocno kciuki. Dajcie później znać co i jak, bo już zaczynam przeżywać Wasze ciąże prawie tak samo emocjonalnie jak swoją :)

Mnie 5 lutego czeka usg, na którym w końcu lekarz zerknie na moją torbiel i obejrzyj szyjkę macicy, a już 11 lutego mam usg połówkowe. Strasznie się boję czy wszystko będzie dobrze, ostatnio na prenatalnym dziecko miało podejrzenie ARSA (odmienne odejście prawej tętnicy podobojczykowej), ale wszystkie inne parametry w super normach i test podwójny też. Badanie będzie w moje urodziny, najpiękniejszym prezentem byłyby dobre wyniki :)

Dzisiaj coś sam dół brzucha lekko kłuje, mam nadzieję, że to tylko więzadła i przejdzie.. :/

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia a znasz już płeć? Jestem bardzo ciekawa, bo kiedyś słyszałam teorię związaną z szybkością tętna a płcią i jestem ciekawa czy to prawda, a ty masz w miarę niskie u dzidzi, co wg tej teorii wskazywałoby na chłopaka :)
    takie tam zabobony... :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 147 i chłopak :)
    a nie przepraszam bo 133, 147 było na początkach ciąży jak po raz pierwszy serduszko słyszałam a teraz już 133 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:53

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie jeszcze nie znam płci maleńatwa;) Wiem ze tętno w normie bo jest w granicach 110-150:) Jestem ciekawa czy ten zabobon sie sprawdzi u nas :)
    7 lutego mam połówkowe, mam nadzieje że doktor dojrzy płeć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:58

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • sunset Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika czyli by się zgadzało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:58

c55fflw1uez1iz08.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe z tym tętnem to jest niby tak że do 145 chłopiec- powyżej babeczka. U mnie maluch ma 145 więc szanse wyrównane, ale niby jest chłopiec na 70% -zobaczymy 7 lutego o 17.30 mam wizytę połówkową to wtedy lekarz będzie musiał być pewny chociaż na 90% co do płci- inaczej nie wyjdę z gabinetu:)

ps. Trzymam kciukaski && za dzisiejsze wizytowe Mamusie.

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawe, bo u mnie na prenatalnym było 167 i podejrzenie, że dziewczynka :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też teraz jest 145 ale wcześniej było 167 nawet :)) jest dziewczynka jak nic :)

Galanea lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chłopcy w liście wygrywają :-) Jest 18 chłopców a 16 dziewczynek :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    u mnie też teraz jest 145 ale wcześniej było 167 nawet :)) jest dziewczynka jak nic :)

Będziesz miała dziewczynkę? :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Franek ma 140, ale startował z 180.
    Jutro też mam lekarza, tyle że ja już po prenatalnych, a wizyta kontrolna, ale pani doktor zawsze zagląda co tam słychać u małego, jak sobie siedzi, a jutro będę nagrywać drugie już badanie na płytę, tak na pamiątkę :)
    Z usg w 20 tyg. mam 15 minutowe nagranie na płytce, oglądam je codziennie, a najbardziej lubię moment jak ziewa :D więc polecam, jeśli jeszcze któraś z Was się nie skusiła na to :)

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha trzymam kciuki będzie dobrze. U mnie dzidzia codziennie daje znać o sobie :-) nie mogę się nacieszyć :-)

Mucha lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Będziesz miała dziewczynkę? :)
    tak Polę :))

• Galanea Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    tak Polę :))

Ale super,gratulacje :) Ja marzę o dziewczynce, więc to dobrze wróży :)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ