X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Więc się nie załamujmy,trzymam z całego serca kciuki,daj znać po badaniu,musi być dobrze!Jakiś taki część z nas ma stresujący okres,ale mimo wszystko wierzę,że po porodzie,gdy będziemy tulić zdrowe maluchy,zapomnimy o tym wszystkim.

Oj tak obysmy wszystkie tulily za jakis czas zdrowe malenstwa!

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny będzie dobrze!!
    Martynika na pewno dzidziuś dał radę!
    Paula powodzenia na USG!!

trzymajcie się dziewczyny, nie stresować się, już jesteśmy na połówce i jeszcze trochę i będziemy tulić nasze maleństwa! myśleć tylko o tym! :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też popatrzyłam na wyniki badań czy miałam robiony ten wirus i wiecie co nie miałam i sobie pomyślałam że bardzo dobrze :-) Co mi to da że będę wiedzieć że mam plus czy minus ? Tylko nie potrzebny stres do porodu.
    Dziewczyny nie możemy się tak zamartwiać wszystkim przecież to nasze dzidziusie czują - ja jakiś mam spokojny luzik nie denerwuję się - co mi to da ?Nic - więc luz :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Niesforna - kciukasy!!!! czekamy na dobre wieści :))

Niesforna lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dziewczyny które mają usg - koniecznie napiszcie jak wyszły :-)

Niesforna lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam wczoraj wyniki- wszystko raczej jest ok, cukrzycy nie mam:)
    Dziś o 16.20 mam połówkowe- zaczynam się stresować. Ale oczywiście ja głupia nie tym, że jakaś choroba czy coś wyjdzie, tylko tym czy ten dzidziuś w ogóle ma się dobrze, czy jego serduszko bije, czy on jest ;(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka to już 3 dziś wizytują, ale będzie newsów :)) kciuki!

Ja mam brać urosept na te drobne nieprawidłowości z moczu, zobaczymy jak wyszedł posiew i czy trzeba będzie antybiotyk. Na razie ziołowy urosept, któraś brała?

• nutka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja byłam przekonana od kilku dni, że mam jakąś infekcję, ale na wynikach moczu wszystko jest ok, z tym, że nie ma wyszczególnionych bakterii. Zapytam dziś lekarza, bo wydaje mi się, że jednak coś tam mam nie tak, więc jak nie w moczu to niech mnie on zbada dokładnie.;/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,114757,11003296,Nie_ma_plodzika_.html

wklejam to bo po prostu niedowierzam w to, co się dzieje w polskiej służbie zdrowia!!!!!
    Nie nastraja optymizmem, ale jakby na mnie to trafiło to autentycznie Ci ludzie wyszli by z pracy-owszem, ale bez zębów...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    No właśnie ja byłam przekonana od kilku dni, że mam jakąś infekcję, ale na wynikach moczu wszystko jest ok, z tym, że nie ma wyszczególnionych bakterii. Zapytam dziś lekarza, bo wydaje mi się, że jednak coś tam mam nie tak, więc jak nie w moczu to niech mnie on zbada dokładnie.;/
    nutka ja robiłam mocz tydzień temu i był super, ale podejrzany miałam śluz wiec lekarz zlecił powtórke, no i wyszły jakies drobne świństewka, wyniki posiewu będą jutro, także warto kontrolować. Teraz doszły jeszcze takie jakby delikatne kłucia tam w pochwie, wieć to na pewno lekki stan zapalny dróg moczowych, zobaczymy w posiewie czy nie ma bakterii.

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Hmm ja też niedługo idę badać glukoze, ale nie pamietam ile mam jej kupić :)

75g, z tego co pamiętam. Ale jak powiesz, że dla ciężarnej to Pani w aptece napewno da ci odpowiednią :)

Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, no i w szczególności za nie większą niż 10mm komorę w główce maleństwa Pauli222.

ivv lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zrobić listę pytań bo zapomnę ze stresu. A jeszcze nie wiadomo czy mąż zdąży z pracy wrócić i chyba muszę jechać sama:(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    75g, z tego co pamiętam. Ale jak powiesz, że dla ciężarnej to Pani w aptece napewno da ci odpowiednią :)

Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, no i w szczególności za nie większą niż 10mm komorę w główce maleństwa Pauli222.
    Ja miałam 50g...:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz mówił że jak chodzę często siku i mam takie dziwne uczucie że nadal mi się chce żeby brała urosept 3 razy dziennie po jednej tabletce.

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się wkurzyłam, aż musiałam coś słodkiego zjeść...

zamiast odpoczywać będę musiała z urzędem się użerać grrrrrrr

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się Monia stało?

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urosept to bardzo dobre tabletki - pomagają na zapalenie pęcherza, tylko, że ja jak już miewałam takie ostre zapalenie pęcherza to brałam po 2 na raz - ale wtedy nie byłam w ciąży. pomagały bardzo szybko :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    ale się wkurzyłam, aż musiałam coś słodkiego zjeść...

zamiast odpoczywać będę musiała z urzędem się użerać grrrrrrr

Szczerze współczuję:(!

Nie udzielam się, ale często Was podczytuję;P Trzymam ostro kciukasy za dzisiejsze wizyty! Miło, że znowu zobaczycie swoje okruszki! Paula, za Ciebie szczególnie, oby nic niepokojącego nie wyszło! Czekam razem z Wami na wieści!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Ja miałam 50g...:)

A to mnie teraz zaskoczyłaś, znalazłam stronę gdzie też piszą o 75g
    http://farmakoblogia.pl/75-g-glukozy-czyli-krzywa-cukrowa/

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też 50 a 75 to jak z tym 50 coś nie tak wyjdzie to się powtarza badania na 75 ale mogłam coś pomylić :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: