X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Kota Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Globulkę by chociaż mógł dać... Modelka, kup sobie może sama Iladian, mnie jak tylko coś zaczyna swędzieć, to aplikuję parę dni z rzędu i teraz nawet bez przyczyny zapodaję jedną na tydzień, tak na wszelki wypadek. Posiew wyszedł bez niczego, więc coś tam to chyba daje.

Ale clotrimazolum jest tez w globulkach bo wlasnie dostalam ostatnio przy kuracji antybiotykiem zeby mi sie infekcja nie zrobila.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa, wizyta w Medicover zawsze płatna, bo to lekarz prywatny - tylko mi płaci za to pracodawca.

zem3upjygjyf6uag.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam infekcję i dostałam Clotrimazolum w tabletkach dopochwowych. Przyjęłam opakowanie i już jest ok.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Ale clotrimazolum jest tez w globulkach bo wlasnie dostalam ostatnio przy kuracji antybiotykiem zeby mi sie infekcja nie zrobila.

A, myślałam, że maść.

Topa, jak po wizycie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Monaa, wizyta w Medicover zawsze płatna, bo to lekarz prywatny - tylko mi płaci za to pracodawca.
    Nie kochana, wykładasz z własnej pensji a płaci pracodawca bo ma zniżki w Medicover.

Hmmm kurcze to dziwne, że spotkałaś takiego lekarza, ja w sumie byłam już u kilku i za każdym razem badali..

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda odnosnie ciasta marchewkowego... 2 szklanki marchewki surowej czy troszke podgotowanej dodajemy:)?

Sorki, ze tak nie na temat:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Magda odnosnie ciasta marchewkowego... 2 szklanki marchewki surowej czy troszke podgotowanej dodajemy:)?

Sorki, ze tak nie na temat:)

Ja Ci odpiszę, bo wczoraj robiłam :) Surowa marchewka, starta drobniutko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 20:42

Judi2014 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Galanea, jutro będę piekła. Mam nadzieję, że wyjdzie:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi, na pewno wyjdzie :) Tylko w przepisie jest napisane, że to porcja na dużą blachę, ja następnym razem, zrobię jednak na mniejszej, albo na dużej tortownicy, bo wolałabym jednak, żeby ciasto było wyższe. Na dużej blaszce miało tak na oko 5-6 cm.

Judi2014 lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziś w netto kopiłam rewelacyjne legginsy ciążowe (20 zł), jak macie jakiś mało uczęszczany sklep w okolicy to naprawdę polecam - cieple i milusie :)

NataliaK lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych badań-a zrobię je wszystkie.

Właśnie zjadłam miskę lodów i pękam...
    Już całkiem wróciła mi ochota na słodkie, szczególnie po obiedzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 22:21

81clk9i.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, jak po wizycie? A może już pisała i przegapiłam?:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek idę na glukoze, a następna wizyta dopiero 12tego. Wtedy zobaczę moją dzidzie. :)

• Nalka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przez przypadek przeczytałam wieeeeelką aferę na temat dublujących się wątków. Byłam w szoku, że mnie to ominęło, no ale na forum zaczęłam się udzielać dopiero jak zaszłam w ciążę.
    Chcę tutaj złożyć wyrazy szacunku naszej Martynice <3, która walczyła o nas zaciekle, jak prawdziwa lwica! (jesteś może spod znaku Lwa?) Pojawiła się także ivv i margotka87. I powiem wam, że dopiero czytając poczułam jak jestem z wami związana. Z czerwcówkami, których jest 64 i wcale nie żałuję, że mamy pozakładane osobne wątki.Ja tam lubię kameralne towarzystwo.

Idę spać i jutro rano pobudka, może coś mi do łba jeszcze wejdzie. Trzymajcie za mnie kciuki o 10:00! Dobranoc.:)

Margotka87, Martynika, ivv lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja już po wizycie, dziś lekarz miał trochę opóźnienia i strasznie późno przyjmował. Lekarz na poczatku zbadał mnie na samolociku powiedział że wszystko ok, później zmierzył szyjkę macicy na usg powiedział że jest ok nie chciał mi podać długości bo powiedział że będę głupoty czytać na necie :-) Z dzidzią wszystko ok - szczegółowe pomiary zrobimy na połówkowym popatrzyła tylko tak ogólnie powiedział że jest ok. i HURA ZNAM PŁeĆ !!!!!!!!!!!! BĘDZIE CHŁOPIEC - JEZU JAK SIĘ CIESZĘ :-) NIE MOGĘ W TO UWIERZYĆ !!!!!!!!!!!!!!! JEST CHŁOPIEC - MÓJ MĄŻ W SIÓDMYM NIEBIE :-)TAK BARDZO CHCIELIŚMY CHŁOPCA I SIĘ UDAŁO !!!!!!!!!!!! Kolejna wizyta 17 lutego bo będę potrzebować L4 i wtedy umówimy się już na połówkowe :-)

Galanea, Judi2014, Niesforna, weronikabp, Modelka, Duchess, Nalka, Mucha, Martynika, evas, fler, AISAK, NataliaK, Tusia84, ivv, MonikaS, Paulina1986, Paula222, monaaa, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa - GRATULACJE!!! Cieszę się, że wszystko ok :) I gratuluję syneczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 23:45

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Właśnie przez przypadek przeczytałam wieeeeelką aferę na temat dublujących się wątków. Byłam w szoku, że mnie to ominęło, no ale na forum zaczęłam się udzielać dopiero jak zaszłam w ciążę.
    Chcę tutaj złożyć wyrazy szacunku naszej Martynice <3, która walczyła o nas zaciekle, jak prawdziwa lwica! (jesteś może spod znaku Lwa?) Pojawiła się także ivv i margotka87. I powiem wam, że dopiero czytając poczułam jak jestem z wami związana. Z czerwcówkami, których jest 64 i wcale nie żałuję, że mamy pozakładane osobne wątki.Ja tam lubię kameralne towarzystwo.

Idę spać i jutro rano pobudka, może coś mi do łba jeszcze wejdzie. Trzymajcie za mnie kciuki o 10:00! Dobranoc.:)

Chyba mnie cos ominelo :) gdzie taka afera byla, w jakim watku?

pozdrawiam tym razem z Czech :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyladowalam na IP z potężnym bólem pęcherza, zapalenie, antybiotyk. Ale co najważniejsze z małą wszystko dobrze! Ma sie dobrze i rośnie zdrowiutko :-) brała któraś zinnat? Taki antybiotyk?

• Modelka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Nie kochana, wykładasz z własnej pensji a płaci pracodawca bo ma zniżki w Medicover.

Hmmm kurcze to dziwne, że spotkałaś takiego lekarza, ja w sumie byłam już u kilku i za każdym razem badali..

No tak, jak zwał tak zwał - jest to lekarz prywatny. A Ty do kogo chodzisz w Medicover? Bo zdaje się, że też z Warszawy jesteś?

zem3upjygjyf6uag.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wsiąkam z radości i zazdrości w podłogę! Gratuluję!

Kota, wątek stary ale wczoraj ktoś napisał na nim (potem wykasował wpis) więc z ciekawości zajrzałam na poprzednie strony. Olaboga..

werobikabp - ja brałam, ale nie w ciąży, tylko na gardzioło. Czy pomógł .. chyba tak w końcu. Ale, których ja antybiotyków nie brałam, żeby wyleczyć to gardło..

weronikabp lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ