X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalam antybiotyk troche chyba pomaga bo ciut mniej boli, ale nikomu ne życzę bólu pęcherza- masakra.
    Dzis kolejny lekarz, tym razem pani od blednika - jak nie urok to sracz...a :-)

Ja to chyba mam dolegliwości za 3 kobiety w ciazy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś kolejną wizytę u endokrynologa, ciekawe jak się miewa mój guzek ;-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Wstalam antybiotyk troche chyba pomaga bo ciut mniej boli, ale nikomu ne życzę bólu pęcherza- masakra.
    Dzis kolejny lekarz, tym razem pani od blednika - jak nie urok to sracz...a :-)

Ja to chyba mam dolegliwości za 3 kobiety w ciazy :-)

Tyle razy ile byłyśmy u lekarza w czasie ciąży to chyba przez całe życie się nie nachodzimy tyle :-)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Ja wczoraj byłam na połówkowym. Z maleństwem wszystko ok - póki co płci dzidzia nie zmieniła i nadal chce być dziewczynką :) Do tego bardzo ruchliwą :) Ciąża jest młodsza o 3-4 dni niż to wychodzi z OM, ale tak było od początku więc nie ma się czym martwić, bo dla wieku z USG wszystko jest super w normie. Maleńka waży 277 g ale nie wiem ile ma długości bo oczywiście nie chciała współpracować - przykurczyła nóżki, przygięła główkę, objęła główkę rączkami i wypięła się na mnie i gina pupcią :)
    Z nieco mniej pozytywnych wieści chyba będę miała pessar zakładany, bo szyjka się lekarzowi nie podoba. Wprawdzie ma 3 cm, jest twarda i zamknięta, ale wg. mojego gina z uwagi na wcześniejszy zabieg łyżeczkowania po poronieniu teraz może słabiej trzymać i będziemy obserwować. Następną wizytę mam w związku z tym za 2 tygodnie. A teraz mam leżeć i pachnieć :)
    Całe szczęście, że są ferie i moja mama się zaoferowała, że będzie nam gotować obiady. Trochę mi głupio, ale w sumie sama się zaoferowała no i przecież dobro maluszka jest teraz najważniejsze :)

Modelka, excella, Galanea, weronikabp, Evelineq, NataliaK, nutka, Limerikowo, Judi2014 lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Tyle razy ile byłyśmy u lekarza w czasie ciąży to chyba przez całe życie się nie nachodzimy tyle :-)

Rany, bez kitu, wyrobiłam chyba już wszystkie limity...

• Mucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Witajcie dziewczyny! Ja wczoraj byłam na połówkowym. Z maleństwem wszystko ok - póki co płci dzidzia nie zmieniła i nadal chce być dziewczynką :) Do tego bardzo ruchliwą :) Ciąża jest młodsza o 3-4 dni niż to wychodzi z OM, ale tak było od początku więc nie ma się czym martwić, bo dla wieku z USG wszystko jest super w normie. Maleńka waży 277 g ale nie wiem ile ma długości bo oczywiście nie chciała współpracować - przykurczyła nóżki, przygięła główkę, objęła główkę rączkami i wypięła się na mnie i gina pupcią :)
    Z nieco mniej pozytywnych wieści chyba będę miała pessar zakładany, bo szyjka się lekarzowi nie podoba. Wprawdzie ma 3 cm, jest twarda i zamknięta, ale wg. mojego gina z uwagi na wcześniejszy zabieg łyżeczkowania po poronieniu teraz może słabiej trzymać i będziemy obserwować. Następną wizytę mam w związku z tym za 2 tygodnie. A teraz mam leżeć i pachnieć :)
    Całe szczęście, że są ferie i moja mama się zaoferowała, że będzie nam gotować obiady. Trochę mi głupio, ale w sumie sama się zaoferowała no i przecież dobro maluszka jest teraz najważniejsze :)

No to witam w klubie z pessarem.
    Ja sie dzisiaj denerwuje, bo mala sie cos nie chce ruszac :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    No to witam w klubie z pessarem.
    Ja sie dzisiaj denerwuje, bo mala sie cos nie chce ruszac :(

Mucha, to 20 tydzień, ona się może i trzy dni nie ruszać (a przynajmniej robić to tak, że nie będziesz czuła). Ja postanowiłam nie przywiązywać do tego aż takiej wagi, jest jeszcze wcześnie, ruchy mogą być bardzo nieregularne.

Ot, chociażby bąbel może odwrócić się nogami do wewnątrz, a wtedy te ruchy są dużo mniej odczuwalne. Weź pod uwagę to, że ma tam w środku jeszcze sporo miejsca, naprawdę jest się gdzie schować :).

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy potencjalnych pessarowcow w Twoim przypadku.

Paulina1986 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Mucha, to 20 tydzień, ona się może i trzy dni nie ruszać (a przynajmniej robić to tak, że nie będziesz czuła). Ja postanowiłam nie przywiązywać do tego aż takiej wagi, jest jeszcze wcześnie, ruchy mogą być bardzo nieregularne.

Ot, chociażby bąbel może odwrócić się nogami do wewnątrz, a wtedy te ruchy są dużo mniej odczuwalne. Weź pod uwagę to, że ma tam w środku jeszcze sporo miejsca, naprawdę jest się gdzie schować :).

Moze faktycznie masz racje :) dzieki!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my też nie jesteśmy alfą i omegą i nie zawsze potrafimy odgadnąć, co tam w środku się dzieje. Ja jakiś czas temu byłam zaniepokojona, że nie czuję kopniaków, za to byłam prawie pewna, że coś się dzieje z pęcherzem - ciągły ucisk, czasami wręcz bolesny, jakby mnie coś podrażniało. Potem zaczęłam mocniej obserwować swoje ciało i doszłam do wniosku, że mały tam musi trzymać nogi, bo czułam jakieś takie dziwne "coś" do wewnątrz i właśnie w pęcherz. Teraz wiem, że to "coś" to też ruchy, tylko w innej pozycji, a wcześniej tak tego nie postrzegałam.

I faktycznie, mały za 2 dni zmienił pozycję, pęcherz się "wyleczył", a kopniaki były do zewnątrz, tak, że brzuch falował :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 11:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pęcherz niestety ma zapalenie i nie są to kopniaki małej ;-) ale widziałam ją, tez siedziała po turecku z raczkami na głowie - mój slodziak kochany :-) waży juz 390 gramow, rośnie idealnie wg parametrów :-)) te wiadomości są dla mnie najważniejsze, resztę dolegliwości muszę jakoś przetrwać.

Mucha lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Mój pęcherz niestety ma zapalenie i nie są to kopniaki małej ;-) ale widziałam ją, tez siedziała po turecku z raczkami na głowie - mój slodziak kochany :-) waży juz 390 gramow, rośnie idealnie wg parametrów :-)) te wiadomości są dla mnie najważniejsze, resztę dolegliwości muszę jakoś przetrwać.

To fajnie, ze z mala wszystko dobrze :) a Ty badz dzielna i trzymaj sie!

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp - dużo zdrówka życzę! Wiem co to jest zapalenie pęcherza, bo nie raz miałam, tak straszne, że mocz oddawałam z krwią w bólach. Współczuję Ci i życzę szybkiej poprawy.

Moja dzidzia też cichutko sobie siedzi, mam nadzieję, że po prostu pozycję zmieniła. Jutro mam usg pierwsze od 2 miesięcy, trzymajcie proszę kciuki :)

weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    To znaczy potencjalnych pessarowcow w Twoim przypadku.

A powiedz mi (jeśli możesz oczywiście) ile miała Twoja szyjka, że lekarz zdecydował o założeniu pessaru? Przepraszam, jeśli już wcześniej gdzieś to pisałaś, ale nie mogę znależć :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie detektor tętna już dawno, ile nerwów mi on odjął... to tylko ja wiem ;-)
    Mam go już od I trymestru, jak mnie coś niepokoi to przykładam do brzucha i słucham jak się Franek wierci, słucham bicia serduszka, polecam!

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    A powiedz mi (jeśli możesz oczywiście) ile miała Twoja szyjka, że lekarz zdecydował o założeniu pessaru? Przepraszam, jeśli już wcześniej gdzieś to pisałaś, ale nie mogę znależć :)

Moja niestety miala tylko 2 cm. A mowila Ci czy sama bedzie zakladac? Niech Ci zrobi na wszelki wypadek wymaz zebys pozniej jak cos to nie czekala.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Ja mam dziś wizytę, ale to w ramach przedłużenia L4...

Topa gratuluję synka :D
    Weronikabp zdrówka życzę :P

weronikabp lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowa przyszla i pokopala na troche.
    Paulina do mnie na zmiane przychodzi jedna lub druga mam, zeby mnie bakarmic jak maz w pracy :) maz mi zostawia rano jedzonko na dzien.

Paulina1986 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie mala pokopala, nie tesciowa :)))))

NataliaK, Galanea, Paulina1986, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie mogłam coś zjeść :) miałam chwilę na tym badaniu, że o mało nie zwymiotowałam. Około 1,5 godziny od wypicia zrobiło mi się słabo i niedobrze. Mam nadzieję, że wynik będzie w normie bo kolejnego badania nie wytrzymam :) Teraz mam inny problem-chyba przyplątała mi się jakaś infekcja. Piecze mnie i swędzi jak diabli. Mam maść Clotrimazolum-spróbuje czy pomoże a w poniedziałek mam wizyte u lekarza.

‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ