X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Kochana mi to leży wyłącznie Krzysztof.. Mężowi żadne. Jakieś takie nijakie te damskie imiona mi się wydają. :(

Zjadłam plaster świeżego ananasa. Teraz czytam, że nie wolno. Małej się jakoś spodobał smak, bo zaczęła fikać. Pomarańczy i grejpfrutów ponoć też nie można. A ja konsekwentnie wypijam sok z pomarańczy świeżo wyciskany. Kurde nic nie wolno, co za życie!

Ja codziennie rano pije koktajl z pomarańczy, kiwi i dwóch plasterkach ananasa i żyje i nie mam zamiaru z tego rezygnować bo to samo zdrowie :P

Modelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    A jakie macie te detektory? Moj maz chce mi jutro na imieniny kupic. Od ktorego tygodnie slyszalyscie? Ja wzzczesniej nie kupowalam bo lekarz odradzil, powiedzial ze dziecko roznie sue uklada i moge nie uslyszec ktoregos razu serduszka i spanikuje.

Firmy nie pamiętam, ale jest z słuchawkami więc słysze wszystko nic mi nie ukmnie. Słychałam swojego Franka od 12 tygodnia. Nie musiałam się za wiele wyszukiwać i stresować,lekarza nie pytałam o słuszność bo wiadomo że większość puka się w główkę i mówi ''co ty kobieto znów wymyśliłaś :P''
    Dla mnie to super rozwiązanie, jestem o wiele spokojniejsza:)

Mucha lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co moj maz wymysli jutro :)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Evas podaj mi prosze wysokosc Twego TSH oraz jaka dawke Euthoryxu mialas? dzieki serdeczne
    ja mialam ost 13go stycz 3.47 Tsh i biore 50mg Euthoryxu
    w 17tyg byl 1.67 i bylam na 25mg a potem podskoczylo
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png
    Kurcze, ja cisnę dawkę 137mg 5 x w tyg i 2 x tyg 120mg ;-)
    Myślałam że to standard taka duża dawka ale widzę że niekoniecznie

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja dzis od samego rana czuje ruchy dzidzi :) cudnie. Do tej pory rzadko dawała o sobie znać, ale dziś to chyba w piłkę gra :)

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ja codziennie rano pije koktajl z pomarańczy, kiwi i dwóch plasterkach ananasa i żyje i nie mam zamiaru z tego rezygnować bo to samo zdrowie :P
    Ja tylko napisałam co internety mówią. Sama wcinam i wcinać będę.

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina co sie stalo z Twoim suwaczkiem, ze go nie widac? Przynajmniej ja go nie widze...

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam Pocket Fetal Doppler firmy Contec z allegro kupiony i jestem super zadowolona, fakt 1szy i b.udany zakup ciazowy
    nie podzielam Mucha zdania Twego lekarza ze nie uslyszysz serucha Baby i spanikujesz, to sa ok b.czule urzadzenia, wiadomo dziecko sie kreci jak male i trzeba nauczyc sie tej minuty cierpliwosci i spokoju by uslyszec, plus jest monitor pokazujacy tetno na zielono, jego wartosc i rysuje sie sam wykres
    to tak jak czytam teraz lekarze bez usg i ktg nei wyobrazaja sobei ciazy plus urzadzenia robia za nich prace monitorujac na biezacao.tak lekarz na bakier z technika by powedzial ze przez brzuch zbada i tez ok a wlasciwie nei wiadomo , okaze sie po porodzie etc...takie glupoty
    mysle ze moze powiedziec Pani nie kupuj detektora, juz Pani niedl ruchy poczuje, a jak sie Pani b boi to zapraszam na czestsze wizyty ha ha ha..

wiadomo detektor to rzecz nie niezbedna jak niania elektron czy monitor oddechu ale warto miec jesli ktos dysponuje kaska ;--)) lub na pewne rzeczy musi po prsotu starczyc pieniazkow w budzecie, zamiast nowych ubran
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

NataliaK, Mucha lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pierwsze słyszę żeby owoców nie można było jeść :-) Ostatnio zjadłam całego świeżego ananasa, jem kg mandarynek na raz i jakoś nie szkodzi mi to :-) A na co to mogłoby zaszkodzić ? - według lekarza ?

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Kochana mi to leży wyłącznie Krzysztof.. Mężowi żadne. Jakieś takie nijakie te damskie imiona mi się wydają. :(

Zjadłam plaster świeżego ananasa. Teraz czytam, że nie wolno. Małej się jakoś spodobał smak, bo zaczęła fikać. Pomarańczy i grejpfrutów ponoć też nie można. A ja konsekwentnie wypijam sok z pomarańczy świeżo wyciskany. Kurde nic nie wolno, co za życie!
    A dlaczego nie wolno? Ja jestem po raz 3 w ciąży pierwszy raz słyszę takie nowiny.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca - super :)) moja malutka też się dziś rusza :)chyba żurawinka suszona jej podeszła :)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK jaka masz wartosc TSH ze tak z uporem sie zapytam i draze dzis
    bo mam tu klopot z endokrynologiem (dluugo sie czeka) i raczej rodzinny mi nie ustali tej dawki,gin w Poz tez sie nie podjal
    dzieki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    NataliaK jaka masz wartosc TSH ze tak z uporem sie zapytam i draze dzis
    bo mam tu klopot z endokrynologiem (dluugo sie czeka) i raczej rodzinny mi nie ustali tej dawki,gin w Poz tez sie nie podjal
    dzieki

Startowałam z poziomu 5,5 TSH na poczatku ciąży, później zbito mi dawką 100mg do 2,7TSH następnie na tej samej dawce znów podskoczyło do 3,8TSH i dowalił mi dawkę jak pisałam 137x5 i 2x120x2, obecnie jestem na 0,66TSH i czuje się rewelacyjnie.

Dodatkowo mam jeszcze suplementacje jodid100 mg 1,5 tabletki dziennie ale to też ze względu na mojego guza na tarczycy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 15:17

• Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas i topa42, napisałam, że sobie zjadłam i w internet wpisałam. Spodziewałam się, że będzie tam napisane co daje ananas w ciąży dla dzidziusia, bo to zdrowy owoc jest. A tu takie farmazony, że nie można, że pomarańczy też nie. Spoglądałam więc tęsknie na górę pomarańczy leżących w kuchni i słodkiego, świeżutkiego ananaska pod moim nosem. Po czym pochłonęłam całego. Napisałam te rewelacje tutaj, bo myślałam, że coś wiecie na ten temat. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    A dlaczego nie wolno? Ja jestem po raz 3 w ciąży pierwszy raz słyszę takie nowiny.

Ja kiedyś przeczytałam że swieży ananas może wywołać skurcze, ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Ja czasami jem ananasa z puszki. Pomarancze jem codziennie ;)

• evas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o TSH to miałam 11,99 w 9 tyg. ciąży. Stopniowo zaczęto mi podawać Eutyrox. Najpierw 25mg przez 3 tygodnie. TSH - 4,83
    Następnie 50 mg przez ok 5 tygodni. TSH - 3,22
    Od 8 stycznia biorę 5 x 75 mg i 2 x 100 mg. TSH - 1,41

No i przy tej dawce na razie zostaję.

9bsp388.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka z tego co wiem to pomaranncze i ananasy sa ok w ciazy i poza nia
    mnoze chodzi o zdrowsze pomarancze by byly malo psikane chemikaliami, ale wiadomo trudno dzis o takie..
    najzdrowszy ananas jest swiezy,a le tez z puszki mozna splukac woda sok i tez dobrze
    poza tym to nieocenione zrodlo wit c i blonnika, wit c ktora z ugotowanych warzyw po prostu wyparowuje w surowych zostaje
    takze na pelen zdrowie jedz i tyle, plus zobaczysz jak Dzidzius lubi i zacznie kicac ;--)))
    z tego co czytalam to tylko mocny sok chyba wlasnej roboty z malin moze wywyolac skurcze i mzona pic przed samym porodem az metod naturalnych przyspieszajacych porod
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 15:24

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo właśnie pisałam na poprzedniej stronie, że kicała strasznie po tym ananasie. A internety farmazonią, że właśnie świeżego nie można. Kto to wymyśla?

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka tak jak piszesz jakby kobitki w ciazy braly tez all farmazony do glowy to fiksum dyrdum mona dostac najpredzej ha ha ha..
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Nalka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suchar z masłem przez całą ciążę, własnoręcznie suszony i wyrabiane masełko również własnoręcznie. I 9 miesięcy leżymy plackiem, czyli na lewym boku. A nie daj Boże zachce ci się zrobić porządną zdrową kupę. Grozi to wypchnięciem dziecka z macicy..

NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ