Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Kochana mi to leży wyłącznie Krzysztof.. Mężowi żadne. Jakieś takie nijakie te damskie imiona mi się wydają. :(

Zjadłam plaster świeżego ananasa. Teraz czytam, że nie wolno. Małej się jakoś spodobał smak, bo zaczęła fikać. Pomarańczy i grejpfrutów ponoć też nie można. A ja konsekwentnie wypijam sok z pomarańczy świeżo wyciskany. Kurde nic nie wolno, co za życie!

Ja codziennie rano pije koktajl z pomarańczy, kiwi i dwóch plasterkach ananasa i żyje i nie mam zamiaru z tego rezygnować bo to samo zdrowie :P

Modelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    A jakie macie te detektory? Moj maz chce mi jutro na imieniny kupic. Od ktorego tygodnie slyszalyscie? Ja wzzczesniej nie kupowalam bo lekarz odradzil, powiedzial ze dziecko roznie sue uklada i moge nie uslyszec ktoregos razu serduszka i spanikuje.

Firmy nie pamiętam, ale jest z słuchawkami więc słysze wszystko nic mi nie ukmnie. Słychałam swojego Franka od 12 tygodnia. Nie musiałam się za wiele wyszukiwać i stresować,lekarza nie pytałam o słuszność bo wiadomo że większość puka się w główkę i mówi ''co ty kobieto znów wymyśliłaś :P''
    Dla mnie to super rozwiązanie, jestem o wiele spokojniejsza:)

Mucha lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co moj maz wymysli jutro :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Evas podaj mi prosze wysokosc Twego TSH oraz jaka dawke Euthoryxu mialas? dzieki serdeczne
    ja mialam ost 13go stycz 3.47 Tsh i biore 50mg Euthoryxu
    w 17tyg byl 1.67 i bylam na 25mg a potem podskoczylo
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png
    Kurcze, ja cisnę dawkę 137mg 5 x w tyg i 2 x tyg 120mg ;-)
    Myślałam że to standard taka duża dawka ale widzę że niekoniecznie

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja dzis od samego rana czuje ruchy dzidzi :) cudnie. Do tej pory rzadko dawała o sobie znać, ale dziś to chyba w piłkę gra :)

nick nieaktualny, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ja codziennie rano pije koktajl z pomarańczy, kiwi i dwóch plasterkach ananasa i żyje i nie mam zamiaru z tego rezygnować bo to samo zdrowie :P
    Ja tylko napisałam co internety mówią. Sama wcinam i wcinać będę.

nick nieaktualny, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina co sie stalo z Twoim suwaczkiem, ze go nie widac? Przynajmniej ja go nie widze...

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam Pocket Fetal Doppler firmy Contec z allegro kupiony i jestem super zadowolona, fakt 1szy i b.udany zakup ciazowy
    nie podzielam Mucha zdania Twego lekarza ze nie uslyszysz serucha Baby i spanikujesz, to sa ok b.czule urzadzenia, wiadomo dziecko sie kreci jak male i trzeba nauczyc sie tej minuty cierpliwosci i spokoju by uslyszec, plus jest monitor pokazujacy tetno na zielono, jego wartosc i rysuje sie sam wykres
    to tak jak czytam teraz lekarze bez usg i ktg nei wyobrazaja sobei ciazy plus urzadzenia robia za nich prace monitorujac na biezacao.tak lekarz na bakier z technika by powedzial ze przez brzuch zbada i tez ok a wlasciwie nei wiadomo , okaze sie po porodzie etc...takie glupoty
    mysle ze moze powiedziec Pani nie kupuj detektora, juz Pani niedl ruchy poczuje, a jak sie Pani b boi to zapraszam na czestsze wizyty ha ha ha..

wiadomo detektor to rzecz nie niezbedna jak niania elektron czy monitor oddechu ale warto miec jesli ktos dysponuje kaska ;--)) lub na pewne rzeczy musi po prsotu starczyc pieniazkow w budzecie, zamiast nowych ubran
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

nick nieaktualny, Mucha lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pierwsze słyszę żeby owoców nie można było jeść :-) Ostatnio zjadłam całego świeżego ananasa, jem kg mandarynek na raz i jakoś nie szkodzi mi to :-) A na co to mogłoby zaszkodzić ? - według lekarza ?

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Kochana mi to leży wyłącznie Krzysztof.. Mężowi żadne. Jakieś takie nijakie te damskie imiona mi się wydają. :(

Zjadłam plaster świeżego ananasa. Teraz czytam, że nie wolno. Małej się jakoś spodobał smak, bo zaczęła fikać. Pomarańczy i grejpfrutów ponoć też nie można. A ja konsekwentnie wypijam sok z pomarańczy świeżo wyciskany. Kurde nic nie wolno, co za życie!
    A dlaczego nie wolno? Ja jestem po raz 3 w ciąży pierwszy raz słyszę takie nowiny.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca - super :)) moja malutka też się dziś rusza :)chyba żurawinka suszona jej podeszła :)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK jaka masz wartosc TSH ze tak z uporem sie zapytam i draze dzis
    bo mam tu klopot z endokrynologiem (dluugo sie czeka) i raczej rodzinny mi nie ustali tej dawki,gin w Poz tez sie nie podjal
    dzieki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    NataliaK jaka masz wartosc TSH ze tak z uporem sie zapytam i draze dzis
    bo mam tu klopot z endokrynologiem (dluugo sie czeka) i raczej rodzinny mi nie ustali tej dawki,gin w Poz tez sie nie podjal
    dzieki

Startowałam z poziomu 5,5 TSH na poczatku ciąży, później zbito mi dawką 100mg do 2,7TSH następnie na tej samej dawce znów podskoczyło do 3,8TSH i dowalił mi dawkę jak pisałam 137x5 i 2x120x2, obecnie jestem na 0,66TSH i czuje się rewelacyjnie.

Dodatkowo mam jeszcze suplementacje jodid100 mg 1,5 tabletki dziennie ale to też ze względu na mojego guza na tarczycy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 15:17

• Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas i topa42, napisałam, że sobie zjadłam i w internet wpisałam. Spodziewałam się, że będzie tam napisane co daje ananas w ciąży dla dzidziusia, bo to zdrowy owoc jest. A tu takie farmazony, że nie można, że pomarańczy też nie. Spoglądałam więc tęsknie na górę pomarańczy leżących w kuchni i słodkiego, świeżutkiego ananaska pod moim nosem. Po czym pochłonęłam całego. Napisałam te rewelacje tutaj, bo myślałam, że coś wiecie na ten temat. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    A dlaczego nie wolno? Ja jestem po raz 3 w ciąży pierwszy raz słyszę takie nowiny.

Ja kiedyś przeczytałam że swieży ananas może wywołać skurcze, ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Ja czasami jem ananasa z puszki. Pomarancze jem codziennie ;)

• evas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o TSH to miałam 11,99 w 9 tyg. ciąży. Stopniowo zaczęto mi podawać Eutyrox. Najpierw 25mg przez 3 tygodnie. TSH - 4,83
    Następnie 50 mg przez ok 5 tygodni. TSH - 3,22
    Od 8 stycznia biorę 5 x 75 mg i 2 x 100 mg. TSH - 1,41

No i przy tej dawce na razie zostaję.

9bsp388.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka z tego co wiem to pomaranncze i ananasy sa ok w ciazy i poza nia
    mnoze chodzi o zdrowsze pomarancze by byly malo psikane chemikaliami, ale wiadomo trudno dzis o takie..
    najzdrowszy ananas jest swiezy,a le tez z puszki mozna splukac woda sok i tez dobrze
    poza tym to nieocenione zrodlo wit c i blonnika, wit c ktora z ugotowanych warzyw po prostu wyparowuje w surowych zostaje
    takze na pelen zdrowie jedz i tyle, plus zobaczysz jak Dzidzius lubi i zacznie kicac ;--)))
    z tego co czytalam to tylko mocny sok chyba wlasnej roboty z malin moze wywyolac skurcze i mzona pic przed samym porodem az metod naturalnych przyspieszajacych porod
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 15:24

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo właśnie pisałam na poprzedniej stronie, że kicała strasznie po tym ananasie. A internety farmazonią, że właśnie świeżego nie można. Kto to wymyśla?

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka tak jak piszesz jakby kobitki w ciazy braly tez all farmazony do glowy to fiksum dyrdum mona dostac najpredzej ha ha ha..
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Nalka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suchar z masłem przez całą ciążę, własnoręcznie suszony i wyrabiane masełko również własnoręcznie. I 9 miesięcy leżymy plackiem, czyli na lewym boku. A nie daj Boże zachce ci się zrobić porządną zdrową kupę. Grozi to wypchnięciem dziecka z macicy..

nick nieaktualny, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ ‹ 353 354 355 356 357 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ