MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNalka wrote:Kochana mi to leży wyłącznie Krzysztof.. Mężowi żadne. Jakieś takie nijakie te damskie imiona mi się wydają.
Zjadłam plaster świeżego ananasa. Teraz czytam, że nie wolno. Małej się jakoś spodobał smak, bo zaczęła fikać. Pomarańczy i grejpfrutów ponoć też nie można. A ja konsekwentnie wypijam sok z pomarańczy świeżo wyciskany. Kurde nic nie wolno, co za życie!
Ja codziennie rano pije koktajl z pomarańczy, kiwi i dwóch plasterkach ananasa i żyje i nie mam zamiaru z tego rezygnować bo to samo zdrowieModelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMucha wrote:A jakie macie te detektory? Moj maz chce mi jutro na imieniny kupic. Od ktorego tygodnie slyszalyscie? Ja wzzczesniej nie kupowalam bo lekarz odradzil, powiedzial ze dziecko roznie sue uklada i moge nie uslyszec ktoregos razu serduszka i spanikuje.
Firmy nie pamiętam, ale jest z słuchawkami więc słysze wszystko nic mi nie ukmnie. Słychałam swojego Franka od 12 tygodnia. Nie musiałam się za wiele wyszukiwać i stresować,lekarza nie pytałam o słuszność bo wiadomo że większość puka się w główkę i mówi ''co ty kobieto znów wymyśliłaś''
Dla mnie to super rozwiązanie, jestem o wiele spokojniejsza:)Mucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:
Myślałam że to standard taka duża dawka ale widzę że niekoniecznieLimerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NataliaK wrote:Ja codziennie rano pije koktajl z pomarańczy, kiwi i dwóch plasterkach ananasa i żyje i nie mam zamiaru z tego rezygnować bo to samo zdrowie
NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
ja mam Pocket Fetal Doppler firmy Contec z allegro kupiony i jestem super zadowolona, fakt 1szy i b.udany zakup ciazowy
nie podzielam Mucha zdania Twego lekarza ze nie uslyszysz serucha Baby i spanikujesz, to sa ok b.czule urzadzenia, wiadomo dziecko sie kreci jak male i trzeba nauczyc sie tej minuty cierpliwosci i spokoju by uslyszec, plus jest monitor pokazujacy tetno na zielono, jego wartosc i rysuje sie sam wykres
to tak jak czytam teraz lekarze bez usg i ktg nei wyobrazaja sobei ciazy plus urzadzenia robia za nich prace monitorujac na biezacao.tak lekarz na bakier z technika by powedzial ze przez brzuch zbada i tez ok a wlasciwie nei wiadomo , okaze sie po porodzie etc...takie glupoty
mysle ze moze powiedziec Pani nie kupuj detektora, juz Pani niedl ruchy poczuje, a jak sie Pani b boi to zapraszam na czestsze wizyty ha ha ha..
wiadomo detektor to rzecz nie niezbedna jak niania elektron czy monitor oddechu ale warto miec jesli ktos dysponuje kaska ;--)) lub na pewne rzeczy musi po prsotu starczyc pieniazkow w budzecie, zamiast nowych ubran
NataliaK, Mucha lubią tę wiadomość
-
Nalka wrote:Kochana mi to leży wyłącznie Krzysztof.. Mężowi żadne. Jakieś takie nijakie te damskie imiona mi się wydają.
Zjadłam plaster świeżego ananasa. Teraz czytam, że nie wolno. Małej się jakoś spodobał smak, bo zaczęła fikać. Pomarańczy i grejpfrutów ponoć też nie można. A ja konsekwentnie wypijam sok z pomarańczy świeżo wyciskany. Kurde nic nie wolno, co za życie! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:NataliaK jaka masz wartosc TSH ze tak z uporem sie zapytam i draze dzis
bo mam tu klopot z endokrynologiem (dluugo sie czeka) i raczej rodzinny mi nie ustali tej dawki,gin w Poz tez sie nie podjal
dzieki
Startowałam z poziomu 5,5 TSH na poczatku ciąży, później zbito mi dawką 100mg do 2,7TSH następnie na tej samej dawce znów podskoczyło do 3,8TSH i dowalił mi dawkę jak pisałam 137x5 i 2x120x2, obecnie jestem na 0,66TSH i czuje się rewelacyjnie.
Dodatkowo mam jeszcze suplementacje jodid100 mg 1,5 tabletki dziennie ale to też ze względu na mojego guza na tarczycy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 15:17
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
evas i topa42, napisałam, że sobie zjadłam i w internet wpisałam. Spodziewałam się, że będzie tam napisane co daje ananas w ciąży dla dzidziusia, bo to zdrowy owoc jest. A tu takie farmazony, że nie można, że pomarańczy też nie. Spoglądałam więc tęsknie na górę pomarańczy leżących w kuchni i słodkiego, świeżutkiego ananaska pod moim nosem. Po czym pochłonęłam całego. Napisałam te rewelacje tutaj, bo myślałam, że coś wiecie na ten temat.
-
evas wrote:A dlaczego nie wolno? Ja jestem po raz 3 w ciąży pierwszy raz słyszę takie nowiny.
Ja kiedyś przeczytałam że swieży ananas może wywołać skurcze, ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Ja czasami jem ananasa z puszki. Pomarancze jem codziennie -
Jeśli chodzi o TSH to miałam 11,99 w 9 tyg. ciąży. Stopniowo zaczęto mi podawać Eutyrox. Najpierw 25mg przez 3 tygodnie. TSH - 4,83
Następnie 50 mg przez ok 5 tygodni. TSH - 3,22
Od 8 stycznia biorę 5 x 75 mg i 2 x 100 mg. TSH - 1,41
No i przy tej dawce na razie zostaję.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Nalka z tego co wiem to pomaranncze i ananasy sa ok w ciazy i poza nia
mnoze chodzi o zdrowsze pomarancze by byly malo psikane chemikaliami, ale wiadomo trudno dzis o takie..
najzdrowszy ananas jest swiezy,a le tez z puszki mozna splukac woda sok i tez dobrze
poza tym to nieocenione zrodlo wit c i blonnika, wit c ktora z ugotowanych warzyw po prostu wyparowuje w surowych zostaje
takze na pelen zdrowie jedz i tyle, plus zobaczysz jak Dzidzius lubi i zacznie kicac ;--)))
z tego co czytalam to tylko mocny sok chyba wlasnej roboty z malin moze wywyolac skurcze i mzona pic przed samym porodem az metod naturalnych przyspieszajacych porod
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 15:24
-
Suchar z masłem przez całą ciążę, własnoręcznie suszony i wyrabiane masełko również własnoręcznie. I 9 miesięcy leżymy plackiem, czyli na lewym boku. A nie daj Boże zachce ci się zrobić porządną zdrową kupę. Grozi to wypchnięciem dziecka z macicy..
NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość