MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartynika wrote:Dziewczyny, jestem po konsultacjach w zakaźnym. Jeżeli któraś z Was będzie chciała sobie podczytywać jak tam rozwija się moja historia w tym temacie, to możecie zajrzeć tutaj (bo nie chce mi się relacjonować sprawy na dwa fronty
):
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/badanie-cmv,845.html
Opisuję to dla kobiet, które być może trafią tu z takim samym problemem, a też naczytają się bzdur w Internecie tak jak ja i co gorsza nie będą wiedziały, co dalej ze sobą zrobić.AISAK, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No to ja idę po marchewkę hehehehe nie róbcie smaków
A zapomniałam napisać że się ważyłam i od początku ciąży przytyłam 5 KG WOW!!!!!!! SZOK !!!!! przez ostatnie 3 tyg aż 3 kg szok !!!!! To są skutki jedzenia ciast
A co do wzrostu mam 160 cm więc muszę uważać z wagą
-
weronikabp wrote:Martynika bardzo dobrze, ze to napisałaś, to znaczy, że warto badać się na cmv a nie tak jak niektóre osoby pisały, nie badam się bo lepiej nie wiedzieć, ZAWSZE LEPIEJ WIEDZIEĆ..!
Weronika, to ja pisałam, że lepiej nie wiedzieć. Ale zaznaczyłam, że nie ma sensu badać się w II trymestrze, bo to przysparza tylko nerwów, natomiast w III jak najbardziej, uważam, że każda ciężarna powinna mieć to badanie pod koniec ciąży właśnie po to, żeby natychmiast reagować i wdrażać leczenie po narodzinach dziecka. No i warto załatwić sobie taki dokument ze szpitala zakaźnego ze wskazaniami jakie badania należy przeprowadzić u malucha.
Większość z nas usg i tak ma dosyć często, bo raz w miesiącu/raz na 3 tygodnie, więc wszelkie nieprawidłowości i tak są wyłapywane na bieżąco.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 19:48
weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymartynika były tez dziewczyny ktore po poprzedniej dyskusji pisaly ze sie nie zbadają do porodu, to uważam za nierozsądne, po prostu.
Ciasteczka owsiane wyszły boskie, do tego zimne mleko, którego normalnie nie lubię, a teraz bardzo)
Martynika lubi tę wiadomość
-
W sobotę mam dokładne usg na Agatowej, proszę Was, abyście poruszyły wszelkie zastępy Aniołów aby wstawiły się za mną i za moim Synem i żeby wszystkie pomiary wyszły prawidłowo
(i wychodziły dalej na kolejnych etapach ciąży).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 19:57
weronikabp, Limerikowo, Duchess lubią tę wiadomość
-
Przytoczę Wam jeszcze opowiastkę pani doktor, która przyjmowała mnie dziś w szpitalu na Wolskiej. To była odpowiedź na moje obawy co do rozwoju mózgu, itd., itp.
"W swoją pierwszą ciążę zaszłam w wieku 41 lat. Nie byłam najmłodsza. I przysięgam pani, że w związku z moim doświadczeniem zawodowym znam sto razy więcej chorób płodu, niż pani. Wszystkie już u siebie widziałam, miałam obsesję, obłęd złapał mnie do tego stopnia, że któregoś razu obudziłam się w środku nocy zlana potem, bo przypomniało mi się, jak 20 lat temu omawialiśmy na studiach niezwykle rzadką chorobę genetyczną, na którą choruje na całym świecie tylko czterech Japończyków i ja byłam przekonana, że moje dziecko będzie takim piątym Japończykiem. Moja wiedza mnie dobijała."
Śmiałyśmy się obie, chociaż mogę sobie tylko wyobrazić w jakim stresie przebiegała ciąża pani doktor.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 19:58
NataliaK, Galanea, azi, Limerikowo, Bea_tina, ivv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:weronikabp - Masz gdzieś może przepis na te ciasteczka owsiane?
dodałam więcej żurawiny i orzechy mielone.
http://www.lekkowkuchni.pl/2012/09/ciastka-owsiane-dietetyczne-bez-maki-i.htmlGalanea lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:a prosze bardzo, dostałam go od koleżanki trochę zmodyfikowałam jak to ja
dodałam więcej żurawiny i orzechy mielone.
http://www.lekkowkuchni.pl/2012/09/ciastka-owsiane-dietetyczne-bez-maki-i.html
Dzięki, na pewno wypróbujęweronikabp lubi tę wiadomość
-
Galanea wrote:Ja też do tej pory przytyłam około 3kg. Ale mam wrażenie, że w ostatnich dniach brzuch wyskoczył mi jak piłeczka do przodu. Sam brzuch na szczęście. Macie już linea nigra? Ja zauważyłam już jasny zarys swojej.