X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziewczyny, jestem po konsultacjach w zakaźnym. Jeżeli któraś z Was będzie chciała sobie podczytywać jak tam rozwija się moja historia w tym temacie, to możecie zajrzeć tutaj (bo nie chce mi się relacjonować sprawy na dwa fronty ;) ):

https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/badanie-cmv,845.html

Opisuję to dla kobiet, które być może trafią tu z takim samym problemem, a też naczytają się bzdur w Internecie tak jak ja i co gorsza nie będą wiedziały, co dalej ze sobą zrobić.
    Martynika bardzo dobrze, ze to napisałaś, to znaczy, że warto badać się na cmv a nie tak jak niektóre osoby pisały, nie badam się bo lepiej nie wiedzieć, ZAWSZE LEPIEJ WIEDZIEĆ..!

AISAK, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    a i imie mamy wybrane- bedzie Oliwia :) chyba ze na poniedzialkowej wizycie ujawni sie siusiak ;)
    Ślicznie :-) moja córka ma takie samo imię :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te wasze polecane smakołyki co i rusz łapie na coś ochotę :P. niedługo będę szersza niż wyższa a do niskich nie należę 180 cm :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 19:39

Modelka lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja idę po marchewkę hehehehe nie róbcie smaków :-) A zapomniałam napisać że się ważyłam i od początku ciąży przytyłam 5 KG WOW!!!!!!! SZOK !!!!! przez ostatnie 3 tyg aż 3 kg szok !!!!! To są skutki jedzenia ciast :-) A co do wzrostu mam 160 cm więc muszę uważać z wagą :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Martynika bardzo dobrze, ze to napisałaś, to znaczy, że warto badać się na cmv a nie tak jak niektóre osoby pisały, nie badam się bo lepiej nie wiedzieć, ZAWSZE LEPIEJ WIEDZIEĆ..!

Weronika, to ja pisałam, że lepiej nie wiedzieć :). Ale zaznaczyłam, że nie ma sensu badać się w II trymestrze, bo to przysparza tylko nerwów, natomiast w III jak najbardziej, uważam, że każda ciężarna powinna mieć to badanie pod koniec ciąży właśnie po to, żeby natychmiast reagować i wdrażać leczenie po narodzinach dziecka. No i warto załatwić sobie taki dokument ze szpitala zakaźnego ze wskazaniami jakie badania należy przeprowadzić u malucha.

Większość z nas usg i tak ma dosyć często, bo raz w miesiącu/raz na 3 tygodnie, więc wszelkie nieprawidłowości i tak są wyłapywane na bieżąco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 19:48

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynika były tez dziewczyny ktore po poprzedniej dyskusji pisaly ze sie nie zbadają do porodu, to uważam za nierozsądne, po prostu.

Ciasteczka owsiane wyszły boskie, do tego zimne mleko, którego normalnie nie lubię, a teraz bardzo :))

Martynika lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę mam dokładne usg na Agatowej, proszę Was, abyście poruszyły wszelkie zastępy Aniołów aby wstawiły się za mną i za moim Synem i żeby wszystkie pomiary wyszły prawidłowo :) (i wychodziły dalej na kolejnych etapach ciąży).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 19:57

weronikabp, Limerikowo, Duchess lubią tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika - załatwione :)

Martynika lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytoczę Wam jeszcze opowiastkę pani doktor, która przyjmowała mnie dziś w szpitalu na Wolskiej. To była odpowiedź na moje obawy co do rozwoju mózgu, itd., itp.

"W swoją pierwszą ciążę zaszłam w wieku 41 lat. Nie byłam najmłodsza. I przysięgam pani, że w związku z moim doświadczeniem zawodowym znam sto razy więcej chorób płodu, niż pani. Wszystkie już u siebie widziałam, miałam obsesję, obłęd złapał mnie do tego stopnia, że któregoś razu obudziłam się w środku nocy zlana potem, bo przypomniało mi się, jak 20 lat temu omawialiśmy na studiach niezwykle rzadką chorobę genetyczną, na którą choruje na całym świecie tylko czterech Japończyków i ja byłam przekonana, że moje dziecko będzie takim piątym Japończykiem. Moja wiedza mnie dobijała."

Śmiałyśmy się obie, chociaż mogę sobie tylko wyobrazić w jakim stresie przebiegała ciąża pani doktor ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 19:58

NataliaK, Galanea, azi, Limerikowo, Bea_tina, ivv lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika trzymam kciuki - będzie dobrze - musi być :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika kciukasy - ja mam połówkowe w piątek :))

AISAK lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, trzymam kciuki za Was. Ja jutro mam usg i tak się stresuję, że aż mi niedobrze.. Martynika, coś jest w tej opowieści Twojej pani doktor ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp - Masz gdzieś może przepis na te ciasteczka owsiane? :)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika trzymam mocno kciuki i prosze wszystkie Anioly a y kazde USG kazdej z Nas wskazywalo, ze wszystko jest z Naszymi malenstwami bardzo dobrze!

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to ja do 14 tygodnia schudlam 4 kilo od mdlosci, a teraz jeszcze nie wrocilam do wagi sprzed ciazy...nie wiem czy sie cieszyc czy martwic tak na prawde :/

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    weronikabp - Masz gdzieś może przepis na te ciasteczka owsiane? :)
    a prosze bardzo, dostałam go od koleżanki trochę zmodyfikowałam jak to ja :) dodałam więcej żurawiny i orzechy mielone.
    http://www.lekkowkuchni.pl/2012/09/ciastka-owsiane-dietetyczne-bez-maki-i.html

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    a prosze bardzo, dostałam go od koleżanki trochę zmodyfikowałam jak to ja :) dodałam więcej żurawiny i orzechy mielone.
    http://www.lekkowkuchni.pl/2012/09/ciastka-owsiane-dietetyczne-bez-maki-i.html

Dzięki, na pewno wypróbuję :)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja się głodna zrobiłam. Idę smażyć naleśniki amerykańskie :D

A co do Wagi to od początku ciąży przytyłam 3 kg z czego 1,5 w ciągu ostatniego miesiąca. Oby tak dalej, bo mam plan tylko na 12 kg.

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do tej pory przytyłam około 3kg. Ale mam wrażenie, że w ostatnich dniach brzuch wyskoczył mi jak piłeczka do przodu. Sam brzuch na szczęście. Macie już linea nigra? Ja zauważyłam już jasny zarys swojej.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ja też do tej pory przytyłam około 3kg. Ale mam wrażenie, że w ostatnich dniach brzuch wyskoczył mi jak piłeczka do przodu. Sam brzuch na szczęście. Macie już linea nigra? Ja zauważyłam już jasny zarys swojej.
    Moja jeszcze sie nie ujawniła, a w poprzednich ciążach wydaje mi sie, że była szybciej.

9bsp388.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ