X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha skojarzyło mi się to ze mną i mężem kiedy się porządnie pokłócimy. Takie dwa złośliwce. :D (proszę się nie kierować podpisem demotywatora)

http://demotywatory.pl/4284037/Co-to-za-speluna

NataliaK lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore euthyrox100 ale mam przewklekla niedoczynnosc,, teraz mam tsh na poziomie nieco mniej niz 2. dziewczyny- uzywala ktoras clotrimazolum w ciazy? pomoglo?

Limerikowo lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i imie mamy wybrane- bedzie Oliwia :) chyba ze na poniedzialkowej wizycie ujawni sie siusiak ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w szpitalu na Wolskiej na konsultację wyników cmv.Od półtorej godziny czekam...jest fajnie,gdy jestem w kolejce jedyna z brzuchem,gorzej,jak w poczekalni same ciężarne...
    Masakra,że ciężarówki tyle czekają we wspólnej poczekalni z innymi chorymi w szpitalu ZAKAŹNYM.Jeszcze było prawdopodobieństwo,że w ogóle nie wejdę,ale teraz będzie moja kolej.

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosowalam Clotrimazolum krem na wlasne reke fakt (takie mam tu realia ze moglabym chodzic na wyniki na papierku lakmusowym lub czekajac mc na cytolgii wynik, moze w ciazy do 2 tyg by sie pospieszyli ;--)) ), bo swedzialo mnie na zew i pomoglo po paru aplikacjach, wiec cos niegroznego musialo byc co potweirzdialam w polowie stycz w Poz-cytologia 2, grzybki ale nieliczne i takie moga byc w ciazy;--))
    aplikuje tez doustnie paleczki kwasu mlekowego i gra gitara, czl zabezpieczony na all frontach musi byc
    Masz racje Karolina ze tsh powinno byc ponizej 2 a najlepiej podobno 1.8 wg mej ginki

f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem stale kontrolowana u endokrynologa, raz na okolo 1,5 mca mam wizyte. Mam nadzieje ze po clotrimazolum to swedzenie ustapi bo oszalec mozna

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika powodzonka , by wyniki byly jednak ok lub pomyslnie rokujace, trzymaj sie jednym slowem!
    my z mezem to sie zawsze smieli z Japonczykow/Chinczykow jak zwiedzaja big miasta np Paris wszyscy z obowiazkowowa maseczka na twarzy
    teraz po tych zakaznych juz sie nie smieje wcale, bo wazna jest profilaktyka.
    to sobie uswiadomilam jak mialam w 5tyg spotkanie face to face z wysypem zywej rozyczki az uciekalam w 2gi kat jak padlo haslo Rozyczka i pielegniarki tez sie darly by Romowie szli do zakaznego a nei do pryw przychodni gdzie sa kobiety w ciazy uffffffffffff
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda piekłaś ciasto na papierze do pieczenia czy posmarowałaś normalnie blachę masłem? Ciasto piekłam pół godziny dłużej niż w przepisie, bo w środku było płynne. Wyszło hmm dziwnie. Ma taki gorzkawy posmak- to przez marchewki? No i czegoś mi w nim brakuje, może dżemu.
    Topa gratuluję synka:) Chłopcy są super:) Już nie mogę doczekać się narodzin naszego drugiego synka:)
    A mi brzuch znów się powiększył w ostatnich dniach. Mama mówi, że wyglądam na 7 miesiąc. Nie wiem, czy to zasługa synka czy Nutelli;)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do soku malinowego jest ok-skurcze powoduje sok z lisci malin.

Dziś zmierzyłam Brzuszek i mój rownik ma 97 cm. I zauważyłam dzisiaj, ze linia N zaczyna mi się pojawiać powoli.

Limerikowo, monalisa, Modelka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomyślałam jaki to będzie boski czas, jak po kolei zaczniemy rodzić.. ech jakie to będa emocje...:)) a to już niedługo tak naprawdę :)

Nalka, NataliaK, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    ja biore euthyrox100 ale mam przewklekla niedoczynnosc,, teraz mam tsh na poziomie nieco mniej niz 2. dziewczyny- uzywala ktoras clotrimazolum w ciazy? pomoglo?

Ja jestem na euthyrox 150 i ostatnio mialam wynik 1.5 czyli super a teraz odebralam wyniki i mam 2.9 :( znowu dostane wieksza dawke.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    pomyślałam jaki to będzie boski czas, jak po kolei zaczniemy rodzić.. ech jakie to będa emocje...:)) a to już niedługo tak naprawdę :)
    oj tak beda emocje. Ja podczytuje czasem 3 trymestr i emocje są big! Nie które to relacjonowały akcje z porodówki, inne 5 dni mialy wywoływane skurcze porodowe. Oj będzie się działo.. Będzie głośno... Będzie radośnie tralalala. Zjadłam przed chwila 4 zapiekanki własnej roboty-pycha. I juz myślę o kolejnej porcji. Jutro naczczo na glukoze- mam syndrom gromadzenia jedzenia.

NataliaK, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Paulina co sie stalo z Twoim suwaczkiem, ze go nie widac? Przynajmniej ja go nie widze...

Coś się zepsuło, ale już naprawiłam :)

Mucha lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już poruszyłyście temat imion dla naszych skarbów, to muszę Wam powiedzieć, że zaczynam mieć obawy czy jak zobaczymy naszą gwiazdeczkę po urodzeniu to nadal będzie nam do niej wybrane imię pasowało :) Chyba musimy jakiś plan B opracować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 18:16

iv09io4pj4q7bsdv.png

• Mucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej jak ktorejs z nas urodzi sie dzieciatko innej plci niz przewidywana :)

monalisa, NataliaK lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:

Na taką opcję też jesteśmy przygotowani :P

iv09io4pj4q7bsdv.png

• monaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Topa gratuluję :)

JA wczoraj kiedy brałam wieczorny prysznic przypomniałam sobie w momencie kiedy chciałam "wystylizować sobie fryzurkę" w wiadomym miejscu jak trudne staje się to wraz z powiększającym się brzuchem.. już wczoraj miałam problem bo brzucha nie da się wciągnąć ;) a w poprzednich ciążach pamiętam musiałam się wspierać lusterkiem żeby sobie krzywdy nie zrobić.. masakra :D

samej ciężko,hmmmmmm że tak powiem mój mąż ostatnio "został" fryzjerem :P :P

glukozę już miałam przed świętami, trochę wcześnie, ale mam to za sobą i widocznie tak mogło być. 75g w letniej wodzie, do polowy kubeczka ok, później stanęło mi w gardle i myślałam, że zwymiotuje. myślałam, że można iść do domu, ale pielęgniarka powiedziała, że nie powinno się chodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 18:21

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczka owsiane pełne zdrowych pysznych rzeczy w piekarniku, żurawina, migdały, orzechy, len, otręby, miód, cynamon, mus jabłkowy itd.. ale pachnie :)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po konsultacjach w zakaźnym. Jeżeli któraś z Was będzie chciała sobie podczytywać jak tam rozwija się moja historia w tym temacie, to możecie zajrzeć tutaj (bo nie chce mi się relacjonować sprawy na dwa fronty ;) ):

https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/badanie-cmv,845.html

Opisuję to dla kobiet, które być może trafią tu z takim samym problemem, a też naczytają się bzdur w Internecie tak jak ja i co gorsza nie będą wiedziały, co dalej ze sobą zrobić.

Nalka, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    No nie wiem, ja tam bym nie płakała jakby się synuś pojawił, przynajmniej imię mam. Gorzej w tej sytuacji byłoby z mężem.:D chyba by się chłop rozbeczał.

Ja robię dzisiaj ciasto figowe. :) Jutro mamy gości, trzeba coś na stół rzucić.

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ