X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moge stwierdzic, ze mnie dobija bardziej moja niewiedza i ze nie mam czegos przygotowanego czy zrobionego
    uwazam, ze jak wiem to moge sie mniej wiecej na zapas ciut zabezpieczyc
    to dlatego np zawsze robie liste lekow co mnie nada z Pl do wlasnej apteczki
    bede o Tobie Martynika myslec i o Twoim Maluszku tak jak i o kazdej na tym forum jesli mamy jakies komplikacje w normalnym odruchu ludzkiej empatii

co do aniolow w religie nie wnikam bo znowu sie tu burza rozpeta z piorunami to czytalam Pamietniki Ani 2czesci i tam byl taki wpis:
    "moja mama powiedziala, ze jak spotka mojego aniola stroza to da mu porzadnie po gebie ze nie dopilnowal i doszlo do tych nieszczesc.."
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 20:39

Galanea, Nalka, Martynika lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, wszystko OK...
    Będzie DZIEWCZYNKA :)

Limerikowo, Nalka, Mucha, weronikabp, Galanea, evas, ivv, AISAK, nutka, NataliaK, monalisa, Paulina1986, onka79, Agusia2312, Modelka lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję!

Evelineq lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie aktualną listę :-) Zobaczymy czy jest więcej babek czt chłopców:-)

Evelineq lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziewczyny ale sie nasmialam ,pierwszy raz patrzylam na swoj brzuch lezac,ale sie zdziwilam jak co i rusz Franek wypinal a to reke a to noge i caly brzuch mi skakal ;D myslalam ze tego jeszcze nie bedzie widac,cos czuje ze teraz bede sie codziennie przygladac :D

Mam wrazenie ze jest wiecej chlopcow ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 20:53

evas, Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 chłopów więcej na pewno. <3 dziewczęta będą miały w kim wybierać. ^^

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, my już po połówkowym, zdrowiuteńka dziewuszka :) Teraz trzeba wynegocjować jakieś fajne imię :)

a co ciekawe - pani dr wykryła u mnie (!) zaburzenia tętna i muszę iść do kardiologa :/ Faktycznie od jakiś dwóch tygodni miałam wrażenie, że coś nie tak u mnie z równością bicia serca, ale jakoś nie miałam czasu się tym pomartwić :)

Galanea, nutka, weronikabp, Limerikowo, monalisa, Paulina1986 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv gratuluję i życzę żeby wam poszło sprawniej niż nam. :)

Coś z serduchem? Ale miałaś jakieś problemy z oddychaniem? Jak się takie zaburzenia tętna wykrywa?

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś nie widzę tego, tym razem chyba zdamy się na los, każdy wybierze jakieś imiona, a wylosuje Weronika ;)

Lekarka badała przepływy w naczyniach (moich - macica i okolice) i zauważyła nierówne piki (trudno nie zauważyć, ja też od razu zauważyłam) - kazała brać magnez i iść do kardiologa jeszcze przed porodem, żeby nie było problemów w trakcie akcji. Ale mówiła, że to delikatne i nie ma się co za bardzo martwić.
    A z oddychaniem wszystko ok - nie wiem natomiast czy ma coś wspólnego z sercem ostatnio zauważona prawidłowość - dostaję szału (histerii, focha, nerwów itd) a po kilku godzinach tak boli mnie głowa, że chce mi się wymiotować i jest mi słabo. Jak wezmę tabletkę przechodzi jedno i drugie... Trzeba iść do internisty i do kardiologa...

Serce miałam zawsze jak dzwon, ale widzę, że i ja się starzeję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 21:25

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ja też do tej pory przytyłam około 3kg. Ale mam wrażenie, że w ostatnich dniach brzuch wyskoczył mi jak piłeczka do przodu. Sam brzuch na szczęście. Macie już linea nigra? Ja zauważyłam już jasny zarys swojej.
    Ja już dawno zauważyłam tę linie- jakoś koło 10 tygodnia.:) Ale jest tak od dołu do połowy drogi, zdaje mi się, że coraz bardziej zbliża się do pępka;P Choć jeszcze troche jej zostało:)

Galanea lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Ja już dawno zauważyłam tę linie- jakoś koło 10 tygodnia.:) Ale jest tak od dołu do połowy drogi, zdaje mi się, że coraz bardziej zbliża się do pępka;P Choć jeszcze troche jej zostało:)

Ja swoją mam do cycków... :> od samego dołu do samiusieńkiej góry. Nie jest bardzo ciemna, ale mąż potwierdził obecność linii.

Dziewczyny, obczajcie, czy są pouzupełniane płcie Waszych Maleństw, to zrobimy statystyki chłopcy:dziewczynki :):

LISTA AKTUALNA:

Paula222 – 23 lata, Olsztyn, mężatka, długie starania – 20, 22 maja – chłopiec <3
    natalkaa861 czerwca
    Bankierka – 29 lat, panna do 15 sierpnia – 2 czerwca
    leniuta292 czerwca
    MagdaO – 29 lat, woj. pomorskie, córka z zD, nieformalnie zamężna, 3 cykl starań – 2 czerwca – chłopiec <3
    NataliaK – 25 lat , Warszawa, mężatka – 2 czerwca – chłopiec <3
    Martynika – 24 lata – 4 czerwca – chłopiec <3
    Judi20144 czerwca – chłopiec <3
    czekajajaca – 30 lat, Kraków, mężatka, 4 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka <3
    fler – 28 lat, okolice Krakowa, mężatka, 5 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka <3
    MonikaS – 30 lat, syn 2 lata – 5 czerwca – chłopiec <3
    seksualnaa 6 czerwca
    mamablizniat:) 6 czerwca – chłopiec x2 <3 <3
    jarzębinka9 czerwca
    karolina1990 – 23 lata, pomorze, mężatka, 2 cykl starań – 10 czerwca – dziewczynka <3
    AISAK – 25 lat, woj. Lubelskie, mężatka, 2 cykl starań – 11 czerwca – chłopiec <3
    Evelineq – 25 lat, Podkarpacie, mężatka – 11 czerwca – dziewczynka <3
    kambel – 22 lata, panna, 2 cykl starań – 12 czerwca – dziewczynka <3
    szczesliwa8312 czerwca
    mała czarna 8813 czerwca
    Nalka – 22 lata, Gdańsk, mężatka, szczęściara – 14 czerwca - dziewczynka <3
    Mati1980 – 33 lata, Wrocław, mężatka, 9 cykl starań – 14 czerwca – chłopiec <3
    azi – 28 lat, Łódź, mężatka, 3 cykl starań – 14 czerwca - dziewczynka <3
    MartaM2714 czerwca
    monalisa – 35 lat, Poznań, mężatka, dwójka dzieci, 7 lat starań –14 czerwca – dziewczynka <3
    Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca
    nutka – 22 lata, Dolny Śląsk, mężatka, 12 miesięcy starań – 16 czerwca – chłopiec <3
    vosia17 czerwca
    Modelka – 32 lata – 19 czerwca – chłopiec <3
    Niesforna – 29 lat, Warszawa, mężatka, 3 cykl starań – 19 czerwca - chłopiec <3
    Maksi8 – 20 czerwca[/u]
    Hankaa28 – 29 lat, Poznań, córka 7 lat, panna do 30 sierpnia – 20 czerwca – dziewczynka <3
    fasolka1321 czerwca
    Truskawkowe ciastko – 24 lata, mężatka, rok starań –21 czerwca
    Karolajn22 czerwca
    weronikabp – 37 lat, mężatka, 3 miesiące starań – 22 czerwca – dziewczynka <3
    onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r., 22 czerwca, prawdopodobnie dziewczynka <3
    eta – 28 lat, Warszawa, mężatka, starania od kwietnia 2012 r. – 22 czerwca – chłopiec <3
    Tusia84 – 29 lat, Kubuś, Hania, Emanuel – 23 czerwca – dziewczynka <3
    sunset – Górny Śląsk, córka 3 lata, 2 cykl starań –23 czerwca
    Paulina1986 – 27 lat, Wielkopolanka, mężatka – 23 czerwca – dziewczynka <3
    Galanea - 27 lat, Olsztyn, 1 cykl starań – 23 czerwca – dziewczynka <3
    alexast – 31 lat, woj. Opolskie, mężatka, 3 lata starań – 23 czerwca - chłopiec <3
    Olena24 czerwca
    ewcia233719624 czerwca
    ivv – 33 lata, Weronika, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka <3
    Agusia2312 – 23 lata, wielkopolska, mężatka, 9 cykl starań – 25 czerwca
    Margotka87 – 26 lat, Zuzia 3 lata, mężatka – 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka <3
    Martusia25 czerwca
    ch0colate – 21 lat – 25 czerwca, Bliźniaki <3 <3
    Mucha – 31 lat, Warszawa, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka <3
    goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca
    Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – dziewczynka <3
    000kar000 – 27 lat, mężatka 2 cykl starań - 26 czerwca – chłopiec <3
    excella26 czerwca – chłopiec <3
    Weronika290327 czerwca
    monaaa - Śląsk, mężatka – 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec <3
    topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, Oliwka 10 lat, mężatka, 10 cykli starań – 29 czerwca – chłopiec <3
    evas – 34 lata, okolice Warszawy, Konrad 14 lat, Michał 12 lat, w związku, 2 cykl starań – 29 czerwca – chłopiec <3
    Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, mężatka, 4 cykl starań – 29 czerwca (lub 6.07)
    Duchess – 33 lata, Warszawa, syn 3 latka, mężatka – 30 czerwca
    Limerikowo – 34 lata, Irlandia, mężatka – dziewczynka <3
    balonik – warmińsko-mazurskie - koniec czerwca

WIEK, MIASTO/REGION, DZIECI, STAN CYWILNY, CYKL STARAŃ, DATA PORODU
    a w czerwcu dopiszemy imię dziecka, datę porodu, wagę i wzrost.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 22:50

Nalka lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    coś nie widzę tego, tym razem chyba zdamy się na los, każdy wybierze jakieś imiona, a wylosuje Weronika ;)

Lekarka badała przepływy w naczyniach (moich - macica i okolice) i zauważyła nierówne piki (trudno nie zauważyć, ja też od razu zauważyłam) - kazała brać magnez i iść do kardiologa jeszcze przed porodem, żeby nie było problemów w trakcie akcji. Ale mówiła, że to delikatne i nie ma się co za bardzo martwić.
    A z oddychaniem wszystko ok - nie wiem natomiast czy ma coś wspólnego z sercem ostatnio zauważona prawidłowość - dostaję szału (histerii, focha, nerwów itd) a po kilku godzinach tak boli mnie głowa, że chce mi się wymiotować i jest mi słabo. Jak wezmę tabletkę przechodzi jedno i drugie... Trzeba iść do internisty i do kardiologa...

Serce miałam zawsze jak dzwon, ale widzę, że i ja się starzeję :D
    Faje jedna za druga szły, a teraz się wstydzisz przyznać. ;> (żartuję)

Acha.. to ja miałam to samo ostatnio sprawdzane w taki sposób właśnie. To, co opisałaś o tej histerii i bólu głowy, nie musi być koniecznie od serca (ale może, tak mi się wydaje). mamy inny przepływ krwi i może za dużo krwi leci do mózgu dlatego boli głowa po mocnym zdenerwowaniu. Jednak lekarzem nie jestem to tylko moje takie przemyślenia.

U was chociaż ma kto zadecydować. a u nas? Ewentualnie Nala.. położy swoją piszczącą krowo-piłkę na karteczce z imieniem. ;D

U mnie ta linia była objawem ciąży. Zawsze ją miałam wyraźniejszą im bliżej okresu, natomiast w ciąży od początku była bardziej widoczna.

A! I jeszcze robi mi się druga. Od pępka do piersi, ale jest delikatniejsza.:D Męża to kręci. ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 21:47

ivv lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 chłopców i 19 dziewczynek. dobrze policzyłam?

monalisa lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :) No właśnie ja zagorzały antypalacz jestem :)

Z tym bólem głowy to mam wrażenie, że coś mi się dzieje z ciśnieniem i stąd ból głowy, ale zanim się pojawi to zachowuję się jak psychol (tzn wydaje mi się, że ból głowy nie jest wcale wynikiem nerwów, ale że jest odwrotnie - bo te nerwy pojawiają się bez powodu, mogę być np sama w domu a mnie mąż wkur... :) ).

Psy są mądrzejsze niż myślimy, spróbujcie :P

Póki co wybrałam kilka imion, m.in. Martyna, Wiktoria, Dominika, Aurelia i Alicja, a mąż Rozalia (po moim trupie!!!) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 21:53

Nalka, Paulina1986 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    20 chłopców i 19 dziewczynek. dobrze policzyłam?

wychodzi prawie równo, ale chłopcy mają przewagę dzięki bliźniakom :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Póki co wybrałam kilka imion, m.in. Martyna, Wiktoria, Dominika, Aurelia i Alicja, a mąż Rozalia (po moim trupie!!!) :)
    Hahaha ale się uśmiałam. Mam takiego "po moim trupie" w domu. To mówisz, że Rozalia Ci się "wybitnie nie podoba"?:D Mój wpadł w taki szał, jak powiedziałam imię "Liwia", że jeszcze zaczął nasze forum atakować, że jakieś głupie imiona wymyślacie, bo żona mu tutaj z jakaś Liwią wyskakuje i mam was nie czytać. :P

Mój pies jest zaiste mądry, ale woli tego kto mu rzuci piłkę bądź trzyma jakiś smakołyk.. Obawiam się, że posunęlibyśmy się do nieczystych zagrań.:P

ivv, monalisa lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero Wam potwierdzę płeć, bo połówkowe mam 11 lutego. Póki co dziewczynka to przeczucie i 60% z prenatalnego ;)

Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    wychodzi prawie równo, ale chłopcy mają przewagę dzięki bliźniakom :)
    Jak zwykle jakieś nieczyste zagrania ze strony panów! Całkiem po męsku! ;P

Galanea, ivv lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mówi, żebym się tak imieniem nie przejmowała, bo on pójdzie do urzędu i to załatwi :) Chyba bym się z nim rozwiodła za Rozalię :P

Oj masz rację - zagrania typowo męskie, ale widzę na liście, że jeszcze jedne bliźniaki są w zanadrzu :) Może nas, kobietki, uratują :)

Nalka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv koniecznie badaj ciśnienie, nadciśnienie moze być szkodliwe dla dzidziusia, my zakupilismy ciśnieniomierz i mierzę regularnie. Rozalka - ładnie :-) Alicja - nieeeee :-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ