MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja moge stwierdzic, ze mnie dobija bardziej moja niewiedza i ze nie mam czegos przygotowanego czy zrobionego
uwazam, ze jak wiem to moge sie mniej wiecej na zapas ciut zabezpieczyc
to dlatego np zawsze robie liste lekow co mnie nada z Pl do wlasnej apteczki
bede o Tobie Martynika myslec i o Twoim Maluszku tak jak i o kazdej na tym forum jesli mamy jakies komplikacje w normalnym odruchu ludzkiej empatii
co do aniolow w religie nie wnikam bo znowu sie tu burza rozpeta z piorunami to czytalam Pamietniki Ani 2czesci i tam byl taki wpis:
"moja mama powiedziala, ze jak spotka mojego aniola stroza to da mu porzadnie po gebie ze nie dopilnowal i doszlo do tych nieszczesc.."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 20:39
Galanea, Nalka, Martynika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHaha dziewczyny ale sie nasmialam ,pierwszy raz patrzylam na swoj brzuch lezac,ale sie zdziwilam jak co i rusz Franek wypinal a to reke a to noge i caly brzuch mi skakal
myslalam ze tego jeszcze nie bedzie widac,cos czuje ze teraz bede sie codziennie przygladac
Mam wrazenie ze jest wiecej chlopcowWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 20:53
evas, Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
no, my już po połówkowym, zdrowiuteńka dziewuszka
Teraz trzeba wynegocjować jakieś fajne imię
a co ciekawe - pani dr wykryła u mnie (!) zaburzenia tętna i muszę iść do kardiologaFaktycznie od jakiś dwóch tygodni miałam wrażenie, że coś nie tak u mnie z równością bicia serca, ale jakoś nie miałam czasu się tym pomartwić
Galanea, nutka, weronikabp, Limerikowo, monalisa, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
coś nie widzę tego, tym razem chyba zdamy się na los, każdy wybierze jakieś imiona, a wylosuje Weronika
Lekarka badała przepływy w naczyniach (moich - macica i okolice) i zauważyła nierówne piki (trudno nie zauważyć, ja też od razu zauważyłam) - kazała brać magnez i iść do kardiologa jeszcze przed porodem, żeby nie było problemów w trakcie akcji. Ale mówiła, że to delikatne i nie ma się co za bardzo martwić.
A z oddychaniem wszystko ok - nie wiem natomiast czy ma coś wspólnego z sercem ostatnio zauważona prawidłowość - dostaję szału (histerii, focha, nerwów itd) a po kilku godzinach tak boli mnie głowa, że chce mi się wymiotować i jest mi słabo. Jak wezmę tabletkę przechodzi jedno i drugie... Trzeba iść do internisty i do kardiologa...
Serce miałam zawsze jak dzwon, ale widzę, że i ja się starzejęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 21:25
-
Galanea wrote:Ja też do tej pory przytyłam około 3kg. Ale mam wrażenie, że w ostatnich dniach brzuch wyskoczył mi jak piłeczka do przodu. Sam brzuch na szczęście. Macie już linea nigra? Ja zauważyłam już jasny zarys swojej.
Ale jest tak od dołu do połowy drogi, zdaje mi się, że coraz bardziej zbliża się do pępka;P Choć jeszcze troche jej zostało:)
Galanea lubi tę wiadomość
-
nutka wrote:Ja już dawno zauważyłam tę linie- jakoś koło 10 tygodnia.
Ale jest tak od dołu do połowy drogi, zdaje mi się, że coraz bardziej zbliża się do pępka;P Choć jeszcze troche jej zostało:)
Ja swoją mam do cycków... :> od samego dołu do samiusieńkiej góry. Nie jest bardzo ciemna, ale mąż potwierdził obecność linii.
Dziewczyny, obczajcie, czy są pouzupełniane płcie Waszych Maleństw, to zrobimy statystyki chłopcy:dziewczynki:
LISTA AKTUALNA:
Paula222 – 23 lata, Olsztyn, mężatka, długie starania – 20, 22 maja – chłopiec
natalkaa86 – 1 czerwca
Bankierka – 29 lat, panna do 15 sierpnia – 2 czerwca
leniuta29 – 2 czerwca
MagdaO – 29 lat, woj. pomorskie, córka z zD, nieformalnie zamężna, 3 cykl starań – 2 czerwca – chłopiec
NataliaK – 25 lat , Warszawa, mężatka – 2 czerwca – chłopiec
Martynika – 24 lata – 4 czerwca – chłopiec
Judi2014 – 4 czerwca – chłopiec
czekajajaca – 30 lat, Kraków, mężatka, 4 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka
fler – 28 lat, okolice Krakowa, mężatka, 5 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka
MonikaS – 30 lat, syn 2 lata – 5 czerwca – chłopiec
seksualnaa – 6 czerwca
mamablizniat:) – 6 czerwca – chłopiec x2
jarzębinka – 9 czerwca
karolina1990 – 23 lata, pomorze, mężatka, 2 cykl starań – 10 czerwca – dziewczynka
AISAK – 25 lat, woj. Lubelskie, mężatka, 2 cykl starań – 11 czerwca – chłopiec
Evelineq – 25 lat, Podkarpacie, mężatka – 11 czerwca – dziewczynka
kambel – 22 lata, panna, 2 cykl starań – 12 czerwca – dziewczynka
szczesliwa83 – 12 czerwca
mała czarna 88 – 13 czerwca
Nalka – 22 lata, Gdańsk, mężatka, szczęściara – 14 czerwca - dziewczynka
Mati1980 – 33 lata, Wrocław, mężatka, 9 cykl starań – 14 czerwca – chłopiec
azi – 28 lat, Łódź, mężatka, 3 cykl starań – 14 czerwca - dziewczynka
MartaM27 – 14 czerwca
monalisa – 35 lat, Poznań, mężatka, dwójka dzieci, 7 lat starań –14 czerwca – dziewczynka
Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca
nutka – 22 lata, Dolny Śląsk, mężatka, 12 miesięcy starań – 16 czerwca – chłopiec
vosia – 17 czerwca
Modelka – 32 lata – 19 czerwca – chłopiec
Niesforna – 29 lat, Warszawa, mężatka, 3 cykl starań – 19 czerwca - chłopiec
Maksi8 – 20 czerwca[/u]
Hankaa28 – 29 lat, Poznań, córka 7 lat, panna do 30 sierpnia – 20 czerwca – dziewczynka
fasolka13 – 21 czerwca
Truskawkowe ciastko – 24 lata, mężatka, rok starań –21 czerwca
Karolajn – 22 czerwca
weronikabp – 37 lat, mężatka, 3 miesiące starań – 22 czerwca – dziewczynka
onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r., 22 czerwca, prawdopodobnie dziewczynka
eta – 28 lat, Warszawa, mężatka, starania od kwietnia 2012 r. – 22 czerwca – chłopiec
Tusia84 – 29 lat, Kubuś, Hania, Emanuel – 23 czerwca – dziewczynka
sunset – Górny Śląsk, córka 3 lata, 2 cykl starań –23 czerwca
Paulina1986 – 27 lat, Wielkopolanka, mężatka – 23 czerwca – dziewczynka
Galanea - 27 lat, Olsztyn, 1 cykl starań – 23 czerwca – dziewczynka
alexast – 31 lat, woj. Opolskie, mężatka, 3 lata starań – 23 czerwca - chłopiec
Olena – 24 czerwca
ewcia2337196 – 24 czerwca
ivv – 33 lata, Weronika, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka
Agusia2312 – 23 lata, wielkopolska, mężatka, 9 cykl starań – 25 czerwca
Margotka87 – 26 lat, Zuzia 3 lata, mężatka – 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka
Martusia – 25 czerwca
ch0colate – 21 lat – 25 czerwca, Bliźniaki
Mucha – 31 lat, Warszawa, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka
goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca
Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – dziewczynka
000kar000 – 27 lat, mężatka 2 cykl starań - 26 czerwca – chłopiec
excella – 26 czerwca – chłopiec
Weronika2903 – 27 czerwca
monaaa - Śląsk, mężatka – 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec
topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, Oliwka 10 lat, mężatka, 10 cykli starań – 29 czerwca – chłopiec
evas – 34 lata, okolice Warszawy, Konrad 14 lat, Michał 12 lat, w związku, 2 cykl starań – 29 czerwca – chłopiec
Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, mężatka, 4 cykl starań – 29 czerwca (lub 6.07)
Duchess – 33 lata, Warszawa, syn 3 latka, mężatka – 30 czerwca
Limerikowo – 34 lata, Irlandia, mężatka – dziewczynka
balonik – warmińsko-mazurskie - koniec czerwca
WIEK, MIASTO/REGION, DZIECI, STAN CYWILNY, CYKL STARAŃ, DATA PORODU
a w czerwcu dopiszemy imię dziecka, datę porodu, wagę i wzrost.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 22:50
Nalka lubi tę wiadomość
-
ivv wrote:coś nie widzę tego, tym razem chyba zdamy się na los, każdy wybierze jakieś imiona, a wylosuje Weronika
Lekarka badała przepływy w naczyniach (moich - macica i okolice) i zauważyła nierówne piki (trudno nie zauważyć, ja też od razu zauważyłam) - kazała brać magnez i iść do kardiologa jeszcze przed porodem, żeby nie było problemów w trakcie akcji. Ale mówiła, że to delikatne i nie ma się co za bardzo martwić.
A z oddychaniem wszystko ok - nie wiem natomiast czy ma coś wspólnego z sercem ostatnio zauważona prawidłowość - dostaję szału (histerii, focha, nerwów itd) a po kilku godzinach tak boli mnie głowa, że chce mi się wymiotować i jest mi słabo. Jak wezmę tabletkę przechodzi jedno i drugie... Trzeba iść do internisty i do kardiologa...
Serce miałam zawsze jak dzwon, ale widzę, że i ja się starzeję
Acha.. to ja miałam to samo ostatnio sprawdzane w taki sposób właśnie. To, co opisałaś o tej histerii i bólu głowy, nie musi być koniecznie od serca (ale może, tak mi się wydaje). mamy inny przepływ krwi i może za dużo krwi leci do mózgu dlatego boli głowa po mocnym zdenerwowaniu. Jednak lekarzem nie jestem to tylko moje takie przemyślenia.
U was chociaż ma kto zadecydować. a u nas? Ewentualnie Nala.. położy swoją piszczącą krowo-piłkę na karteczce z imieniem.
U mnie ta linia była objawem ciąży. Zawsze ją miałam wyraźniejszą im bliżej okresu, natomiast w ciąży od początku była bardziej widoczna.
A! I jeszcze robi mi się druga. Od pępka do piersi, ale jest delikatniejsza.Męża to kręci. ^^
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 21:47
ivv lubi tę wiadomość
-
Haha
No właśnie ja zagorzały antypalacz jestem
Z tym bólem głowy to mam wrażenie, że coś mi się dzieje z ciśnieniem i stąd ból głowy, ale zanim się pojawi to zachowuję się jak psychol (tzn wydaje mi się, że ból głowy nie jest wcale wynikiem nerwów, ale że jest odwrotnie - bo te nerwy pojawiają się bez powodu, mogę być np sama w domu a mnie mąż wkur...).
Psy są mądrzejsze niż myślimy, spróbujcie
Póki co wybrałam kilka imion, m.in. Martyna, Wiktoria, Dominika, Aurelia i Alicja, a mąż Rozalia (po moim trupie!!!)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 21:53
Nalka, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
ivv wrote:Póki co wybrałam kilka imion, m.in. Martyna, Wiktoria, Dominika, Aurelia i Alicja, a mąż Rozalia (po moim trupie!!!)
Mój wpadł w taki szał, jak powiedziałam imię "Liwia", że jeszcze zaczął nasze forum atakować, że jakieś głupie imiona wymyślacie, bo żona mu tutaj z jakaś Liwią wyskakuje i mam was nie czytać.
Mój pies jest zaiste mądry, ale woli tego kto mu rzuci piłkę bądź trzyma jakiś smakołyk.. Obawiam się, że posunęlibyśmy się do nieczystych zagrań.
ivv, monalisa lubią tę wiadomość
-
Mój mąż mówi, żebym się tak imieniem nie przejmowała, bo on pójdzie do urzędu i to załatwi
Chyba bym się z nim rozwiodła za Rozalię
Oj masz rację - zagrania typowo męskie, ale widzę na liście, że jeszcze jedne bliźniaki są w zanadrzuMoże nas, kobietki, uratują
Nalka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny