Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moge stwierdzic, ze mnie dobija bardziej moja niewiedza i ze nie mam czegos przygotowanego czy zrobionego
    uwazam, ze jak wiem to moge sie mniej wiecej na zapas ciut zabezpieczyc
    to dlatego np zawsze robie liste lekow co mnie nada z Pl do wlasnej apteczki
    bede o Tobie Martynika myslec i o Twoim Maluszku tak jak i o kazdej na tym forum jesli mamy jakies komplikacje w normalnym odruchu ludzkiej empatii

co do aniolow w religie nie wnikam bo znowu sie tu burza rozpeta z piorunami to czytalam Pamietniki Ani 2czesci i tam byl taki wpis:
    "moja mama powiedziala, ze jak spotka mojego aniola stroza to da mu porzadnie po gebie ze nie dopilnowal i doszlo do tych nieszczesc.."
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 20:39

Galanea, Nalka, Martynika lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, wszystko OK...
    Będzie DZIEWCZYNKA :)

Limerikowo, Nalka, Mucha, nick nieaktualny, Galanea, evas, ivv, AISAK, nutka, nick nieaktualny, monalisa, Paulina1986, onka79, Agusia2312, Modelka lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję!

Evelineq lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie aktualną listę :-) Zobaczymy czy jest więcej babek czt chłopców:-)

Evelineq lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziewczyny ale sie nasmialam ,pierwszy raz patrzylam na swoj brzuch lezac,ale sie zdziwilam jak co i rusz Franek wypinal a to reke a to noge i caly brzuch mi skakal ;D myslalam ze tego jeszcze nie bedzie widac,cos czuje ze teraz bede sie codziennie przygladac :D

Mam wrazenie ze jest wiecej chlopcow ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 20:53

evas, Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 chłopów więcej na pewno. <3 dziewczęta będą miały w kim wybierać. ^^

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, my już po połówkowym, zdrowiuteńka dziewuszka :) Teraz trzeba wynegocjować jakieś fajne imię :)

a co ciekawe - pani dr wykryła u mnie (!) zaburzenia tętna i muszę iść do kardiologa :/ Faktycznie od jakiś dwóch tygodni miałam wrażenie, że coś nie tak u mnie z równością bicia serca, ale jakoś nie miałam czasu się tym pomartwić :)

Galanea, nutka, nick nieaktualny, Limerikowo, monalisa, Paulina1986 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv gratuluję i życzę żeby wam poszło sprawniej niż nam. :)

Coś z serduchem? Ale miałaś jakieś problemy z oddychaniem? Jak się takie zaburzenia tętna wykrywa?

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś nie widzę tego, tym razem chyba zdamy się na los, każdy wybierze jakieś imiona, a wylosuje Weronika ;)

Lekarka badała przepływy w naczyniach (moich - macica i okolice) i zauważyła nierówne piki (trudno nie zauważyć, ja też od razu zauważyłam) - kazała brać magnez i iść do kardiologa jeszcze przed porodem, żeby nie było problemów w trakcie akcji. Ale mówiła, że to delikatne i nie ma się co za bardzo martwić.
    A z oddychaniem wszystko ok - nie wiem natomiast czy ma coś wspólnego z sercem ostatnio zauważona prawidłowość - dostaję szału (histerii, focha, nerwów itd) a po kilku godzinach tak boli mnie głowa, że chce mi się wymiotować i jest mi słabo. Jak wezmę tabletkę przechodzi jedno i drugie... Trzeba iść do internisty i do kardiologa...

Serce miałam zawsze jak dzwon, ale widzę, że i ja się starzeję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 21:25

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ja też do tej pory przytyłam około 3kg. Ale mam wrażenie, że w ostatnich dniach brzuch wyskoczył mi jak piłeczka do przodu. Sam brzuch na szczęście. Macie już linea nigra? Ja zauważyłam już jasny zarys swojej.
    Ja już dawno zauważyłam tę linie- jakoś koło 10 tygodnia.:) Ale jest tak od dołu do połowy drogi, zdaje mi się, że coraz bardziej zbliża się do pępka;P Choć jeszcze troche jej zostało:)

Galanea lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Ja już dawno zauważyłam tę linie- jakoś koło 10 tygodnia.:) Ale jest tak od dołu do połowy drogi, zdaje mi się, że coraz bardziej zbliża się do pępka;P Choć jeszcze troche jej zostało:)

Ja swoją mam do cycków... :> od samego dołu do samiusieńkiej góry. Nie jest bardzo ciemna, ale mąż potwierdził obecność linii.

Dziewczyny, obczajcie, czy są pouzupełniane płcie Waszych Maleństw, to zrobimy statystyki chłopcy:dziewczynki :):

LISTA AKTUALNA:

Paula222 – 23 lata, Olsztyn, mężatka, długie starania – 20, 22 maja – chłopiec <3
    natalkaa861 czerwca
    Bankierka – 29 lat, panna do 15 sierpnia – 2 czerwca
    leniuta292 czerwca
    MagdaO – 29 lat, woj. pomorskie, córka z zD, nieformalnie zamężna, 3 cykl starań – 2 czerwca – chłopiec <3
    NataliaK – 25 lat , Warszawa, mężatka – 2 czerwca – chłopiec <3
    Martynika – 24 lata – 4 czerwca – chłopiec <3
    Judi20144 czerwca – chłopiec <3
    czekajajaca – 30 lat, Kraków, mężatka, 4 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka <3
    fler – 28 lat, okolice Krakowa, mężatka, 5 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka <3
    MonikaS – 30 lat, syn 2 lata – 5 czerwca – chłopiec <3
    seksualnaa 6 czerwca
    mamablizniat:) 6 czerwca – chłopiec x2 <3 <3
    jarzębinka9 czerwca
    karolina1990 – 23 lata, pomorze, mężatka, 2 cykl starań – 10 czerwca – dziewczynka <3
    AISAK – 25 lat, woj. Lubelskie, mężatka, 2 cykl starań – 11 czerwca – chłopiec <3
    Evelineq – 25 lat, Podkarpacie, mężatka – 11 czerwca – dziewczynka <3
    kambel – 22 lata, panna, 2 cykl starań – 12 czerwca – dziewczynka <3
    szczesliwa8312 czerwca
    mała czarna 8813 czerwca
    Nalka – 22 lata, Gdańsk, mężatka, szczęściara – 14 czerwca - dziewczynka <3
    Mati1980 – 33 lata, Wrocław, mężatka, 9 cykl starań – 14 czerwca – chłopiec <3
    azi – 28 lat, Łódź, mężatka, 3 cykl starań – 14 czerwca - dziewczynka <3
    MartaM2714 czerwca
    monalisa – 35 lat, Poznań, mężatka, dwójka dzieci, 7 lat starań –14 czerwca – dziewczynka <3
    Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca
    nutka – 22 lata, Dolny Śląsk, mężatka, 12 miesięcy starań – 16 czerwca – chłopiec <3
    vosia17 czerwca
    Modelka – 32 lata – 19 czerwca – chłopiec <3
    Niesforna – 29 lat, Warszawa, mężatka, 3 cykl starań – 19 czerwca - chłopiec <3
    Maksi8 – 20 czerwca[/u]
    Hankaa28 – 29 lat, Poznań, córka 7 lat, panna do 30 sierpnia – 20 czerwca – dziewczynka <3
    fasolka1321 czerwca
    Truskawkowe ciastko – 24 lata, mężatka, rok starań –21 czerwca
    Karolajn22 czerwca
    weronikabp – 37 lat, mężatka, 3 miesiące starań – 22 czerwca – dziewczynka <3
    onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r., 22 czerwca, prawdopodobnie dziewczynka <3
    eta – 28 lat, Warszawa, mężatka, starania od kwietnia 2012 r. – 22 czerwca – chłopiec <3
    Tusia84 – 29 lat, Kubuś, Hania, Emanuel – 23 czerwca – dziewczynka <3
    sunset – Górny Śląsk, córka 3 lata, 2 cykl starań –23 czerwca
    Paulina1986 – 27 lat, Wielkopolanka, mężatka – 23 czerwca – dziewczynka <3
    Galanea - 27 lat, Olsztyn, 1 cykl starań – 23 czerwca – dziewczynka <3
    alexast – 31 lat, woj. Opolskie, mężatka, 3 lata starań – 23 czerwca - chłopiec <3
    Olena24 czerwca
    ewcia233719624 czerwca
    ivv – 33 lata, Weronika, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka <3
    Agusia2312 – 23 lata, wielkopolska, mężatka, 9 cykl starań – 25 czerwca
    Margotka87 – 26 lat, Zuzia 3 lata, mężatka – 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka <3
    Martusia25 czerwca
    ch0colate – 21 lat – 25 czerwca, Bliźniaki <3 <3
    Mucha – 31 lat, Warszawa, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka <3
    goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca
    Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – dziewczynka <3
    000kar000 – 27 lat, mężatka 2 cykl starań - 26 czerwca – chłopiec <3
    excella26 czerwca – chłopiec <3
    Weronika290327 czerwca
    monaaa - Śląsk, mężatka – 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec <3
    topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, Oliwka 10 lat, mężatka, 10 cykli starań – 29 czerwca – chłopiec <3
    evas – 34 lata, okolice Warszawy, Konrad 14 lat, Michał 12 lat, w związku, 2 cykl starań – 29 czerwca – chłopiec <3
    Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, mężatka, 4 cykl starań – 29 czerwca (lub 6.07)
    Duchess – 33 lata, Warszawa, syn 3 latka, mężatka – 30 czerwca
    Limerikowo – 34 lata, Irlandia, mężatka – dziewczynka <3
    balonik – warmińsko-mazurskie - koniec czerwca

WIEK, MIASTO/REGION, DZIECI, STAN CYWILNY, CYKL STARAŃ, DATA PORODU
    a w czerwcu dopiszemy imię dziecka, datę porodu, wagę i wzrost.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 22:50

Nalka lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    coś nie widzę tego, tym razem chyba zdamy się na los, każdy wybierze jakieś imiona, a wylosuje Weronika ;)

Lekarka badała przepływy w naczyniach (moich - macica i okolice) i zauważyła nierówne piki (trudno nie zauważyć, ja też od razu zauważyłam) - kazała brać magnez i iść do kardiologa jeszcze przed porodem, żeby nie było problemów w trakcie akcji. Ale mówiła, że to delikatne i nie ma się co za bardzo martwić.
    A z oddychaniem wszystko ok - nie wiem natomiast czy ma coś wspólnego z sercem ostatnio zauważona prawidłowość - dostaję szału (histerii, focha, nerwów itd) a po kilku godzinach tak boli mnie głowa, że chce mi się wymiotować i jest mi słabo. Jak wezmę tabletkę przechodzi jedno i drugie... Trzeba iść do internisty i do kardiologa...

Serce miałam zawsze jak dzwon, ale widzę, że i ja się starzeję :D
    Faje jedna za druga szły, a teraz się wstydzisz przyznać. ;> (żartuję)

Acha.. to ja miałam to samo ostatnio sprawdzane w taki sposób właśnie. To, co opisałaś o tej histerii i bólu głowy, nie musi być koniecznie od serca (ale może, tak mi się wydaje). mamy inny przepływ krwi i może za dużo krwi leci do mózgu dlatego boli głowa po mocnym zdenerwowaniu. Jednak lekarzem nie jestem to tylko moje takie przemyślenia.

U was chociaż ma kto zadecydować. a u nas? Ewentualnie Nala.. położy swoją piszczącą krowo-piłkę na karteczce z imieniem. ;D

U mnie ta linia była objawem ciąży. Zawsze ją miałam wyraźniejszą im bliżej okresu, natomiast w ciąży od początku była bardziej widoczna.

A! I jeszcze robi mi się druga. Od pępka do piersi, ale jest delikatniejsza.:D Męża to kręci. ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 21:47

ivv lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 chłopców i 19 dziewczynek. dobrze policzyłam?

monalisa lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :) No właśnie ja zagorzały antypalacz jestem :)

Z tym bólem głowy to mam wrażenie, że coś mi się dzieje z ciśnieniem i stąd ból głowy, ale zanim się pojawi to zachowuję się jak psychol (tzn wydaje mi się, że ból głowy nie jest wcale wynikiem nerwów, ale że jest odwrotnie - bo te nerwy pojawiają się bez powodu, mogę być np sama w domu a mnie mąż wkur... :) ).

Psy są mądrzejsze niż myślimy, spróbujcie :P

Póki co wybrałam kilka imion, m.in. Martyna, Wiktoria, Dominika, Aurelia i Alicja, a mąż Rozalia (po moim trupie!!!) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 21:53

Nalka, Paulina1986 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    20 chłopców i 19 dziewczynek. dobrze policzyłam?

wychodzi prawie równo, ale chłopcy mają przewagę dzięki bliźniakom :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Póki co wybrałam kilka imion, m.in. Martyna, Wiktoria, Dominika, Aurelia i Alicja, a mąż Rozalia (po moim trupie!!!) :)
    Hahaha ale się uśmiałam. Mam takiego "po moim trupie" w domu. To mówisz, że Rozalia Ci się "wybitnie nie podoba"?:D Mój wpadł w taki szał, jak powiedziałam imię "Liwia", że jeszcze zaczął nasze forum atakować, że jakieś głupie imiona wymyślacie, bo żona mu tutaj z jakaś Liwią wyskakuje i mam was nie czytać. :P

Mój pies jest zaiste mądry, ale woli tego kto mu rzuci piłkę bądź trzyma jakiś smakołyk.. Obawiam się, że posunęlibyśmy się do nieczystych zagrań.:P

ivv, monalisa lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero Wam potwierdzę płeć, bo połówkowe mam 11 lutego. Póki co dziewczynka to przeczucie i 60% z prenatalnego ;)

Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    wychodzi prawie równo, ale chłopcy mają przewagę dzięki bliźniakom :)
    Jak zwykle jakieś nieczyste zagrania ze strony panów! Całkiem po męsku! ;P

Galanea, ivv lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mówi, żebym się tak imieniem nie przejmowała, bo on pójdzie do urzędu i to załatwi :) Chyba bym się z nim rozwiodła za Rozalię :P

Oj masz rację - zagrania typowo męskie, ale widzę na liście, że jeszcze jedne bliźniaki są w zanadrzu :) Może nas, kobietki, uratują :)

Nalka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv koniecznie badaj ciśnienie, nadciśnienie moze być szkodliwe dla dzidziusia, my zakupilismy ciśnieniomierz i mierzę regularnie. Rozalka - ładnie :-) Alicja - nieeeee :-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ