MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
O! Widzisz ivv? już masz dwa imiona usunięte. Rozalię i Alicję. Mi się najbardziej podoba Wiktoria z tych co wymieniłaś. siostry Weronika i Wiktoria - brzmi ładnie moim zdaniem.
Rozalia mi się kojarzy z babką Kiepską i koziołkiem matołkiem. Dzisiaj był odcinek jak jej robili trumnę ze starego tapczanu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 22:13
ivv, Galanea, Martynika, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Nalka wrote:Rozalia mi się kojarzy z babką Kiepską i koziołkiem matołkiem. Dzisiaj był odcinek jak jej robili trumnę ze starego tapczanu.
Haha, ale się uśmiałamTeż mi się z babką od razu skojarzyło
Ja już od dziecka wiedziałam, że chcę mieć Zosię. Gorzej z chłopcemNalka lubi tę wiadomość
-
Nalka, wezmę pod uwagę Twoją sugestię, bo sama nie jestem przekonana
A jak przeczytałam na głos o babce Kiepskiej to nawet mąż się uśmiał
Weronika w tym rzecz, że ja mam wyjątkowo niskie ciśnienie (110/60 to już u mnie wysokie) - umówię się do lekarza choćby z ciekawościNalka lubi tę wiadomość
-
Galanea, ja od dziecka wiedziałam, ze jak będę miała syna (a tu dwie baby) to będzie Wiktor. Zgadnij jak ma na imię mój mąż
A jeśli chodzi o chłopca to zakochałam się w imieniu Ignaś, na co mój mąż dziś po usg powiedział, że wcale się nie dziwi, że jest dziewczyna - bo nawet jak był chłopak to wolał siusiaka zamienić na pipkę byleby nie mieć takiego imieniaGalanea, weronikabp, NataliaK, Paulina1986, monaaa, nutka, Modelka lubią tę wiadomość
-
Kota wrote:Ivv a mi sie alicja bardzi podoba. Tez myslalam bad ala ale u nas zostala iga
Będziemy do końca tygodnia (z okazji urlopu męża) negocjowaćJakiś czas temu tez nalegał na imię Iga - w sumie mi też się podoba
Fajne jest też Izabela.
Oj z Weroniką było łatwiej - doszliśmy do etapu Weronika albo Gabriela, przeczytałam w internecie jakimi osobami są ludzie z tymi imionami i od razu krzyknęłam - żadnej Gabrysi, nie wytrzymam z drugą sobą w domu -
ivv wrote:Galanea, ja od dziecka wiedziałam, ze jak będę miała syna (a tu dwie baby) to będzie Wiktor. Zgadnij jak ma na imię mój mąż
A jeśli chodzi o chłopca to zakochałam się w imieniu Ignaś, na co mój mąż dziś po usg powiedział, że wcale się nie dziwi, że jest dziewczyna - bo nawet jak był chłopak to wolał siusiaka zamienić na pipkę byleby nie mieć takiego imienia
Hehe, no to ja mam podobnie. Podoba mi się imię Krzysztof, ale mój brat i Narzeczony tak właśnie mają na imięCiężko mi z imieniem dla chłopca, póki co jedynym kompromisem jest Julek (Julian). Jak ten co wygina śmiało ciało
weronikabp, Nalka, ivv lubią tę wiadomość
-
Mam to samo tyle, że z Krzysztofem. Albo mąż albo syn. I dupa. Bartosz i córeczka. No, ale jak ktoś ma na imię Żaneta to niech się nie spodziewa przychylności losu.
Zofia - imię było ok, dopóki nie poznałam babci męża. Okropna baba! Jak powiedzieliśmy jej, że zostanie prababcią to najpierw wykrzyknęła, że ja nie mam szkoły skończonej,a potem westchnęła :" Cóż.. taka kolej rzeczy". Mojej teściowej mówiła, że złapała jej syna na dziecko. Brrr.. Nie wspominając już o probie wydziedziczenia wnuka, bo się żeni. Koszmar.
ivv też czytam imiennik, jak nie mogę się zdecydować. W taki sposób zrezygnowałam z imienia Natalia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 22:30
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nalka - widzę, że mamy podobne gusta co do Krzysztofów
U mnie natomiast imię Zofia będzie po mojej babci - cudownej i kochanejWięc mam same miłe skojarzenia.
P.S. Niezły koszmar masz faktycznie z babcią męża, brzmi aż niedorzecznie.Nalka lubi tę wiadomość
-
Galanea wrote:Hehe, no to ja mam podobnie. Podoba mi się imię Krzysztof, ale mój brat i Narzeczony tak właśnie mają na imię
Ciężko mi z imieniem dla chłopca, póki co jedynym kompromisem jest Julek (Julian). Jak ten co wygina śmiało ciało
Galanea lubi tę wiadomość
-
Krzysztofy są w porządku.
Tak, ale większy koszmar ma moja teściowa. Pewnie dlatego dla mnie jest naprawdę wspaniała, bo sama miała horror. Dobrze, że babcia mieszka daleko.. to okropne tak mówić o rodzinie, ale przy tej pani ucieka jakakolwiek radość życia. Żal mi jej. Niczym nie potrafi się cieszyć.
U nas na drugie mieliśmy dać Franciszek, po dziadku męża, był podobno takim ciepłym człowiekiem.Galanea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Julek to prześliczne imię
Weronika miała być Julkiem gdyby była chłopcem
Nalka, babcia męża to rzadkie zjawisko, że też musiałaś na taką trafić
Weronika, właśnie mi ta literka najbardziej odpowiada, bo byłoby po równo - dwa razy W i dwa razy IGalanea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ivv wrote:Nalka, babcia męża to rzadkie zjawisko, że też musiałaś na taką trafićNalka wrote:jak ktoś ma na imię Żaneta to niech się nie spodziewa przychylności losu.ivv wrote:
Weronika, właśnie mi ta literka najbardziej odpowiada, bo byłoby po równo - dwa razy W i dwa razy I
WIWI! IWWI.. INIEMAMOCNI.
ivv lubi tę wiadomość