X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Widzisz ivv? już masz dwa imiona usunięte. Rozalię i Alicję. Mi się najbardziej podoba Wiktoria z tych co wymieniłaś. siostry Weronika i Wiktoria - brzmi ładnie moim zdaniem.

Rozalia mi się kojarzy z babką Kiepską i koziołkiem matołkiem. Dzisiaj był odcinek jak jej robili trumnę ze starego tapczanu. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 22:13

ivv, Galanea, Martynika, NataliaK lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Rozalia mi się kojarzy z babką Kiepską i koziołkiem matołkiem. Dzisiaj był odcinek jak jej robili trumnę ze starego tapczanu. :D

Haha, ale się uśmiałam :D Też mi się z babką od razu skojarzyło :P
    Ja już od dziecka wiedziałam, że chcę mieć Zosię. Gorzej z chłopcem ;)

Nalka lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, wezmę pod uwagę Twoją sugestię, bo sama nie jestem przekonana :) A jak przeczytałam na głos o babce Kiepskiej to nawet mąż się uśmiał :)

Weronika w tym rzecz, że ja mam wyjątkowo niskie ciśnienie (110/60 to już u mnie wysokie) - umówię się do lekarza choćby z ciekawości :)

Nalka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv a mi sie alicja bardzi podoba. Tez myslalam bad ala ale u nas zostala iga :)

ivv lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, ja od dziecka wiedziałam, ze jak będę miała syna (a tu dwie baby) to będzie Wiktor. Zgadnij jak ma na imię mój mąż :)

A jeśli chodzi o chłopca to zakochałam się w imieniu Ignaś, na co mój mąż dziś po usg powiedział, że wcale się nie dziwi, że jest dziewczyna - bo nawet jak był chłopak to wolał siusiaka zamienić na pipkę byleby nie mieć takiego imienia ;)

Galanea, weronikabp, NataliaK, Paulina1986, monaaa, nutka, Modelka lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Ivv a mi sie alicja bardzi podoba. Tez myslalam bad ala ale u nas zostala iga :)

Będziemy do końca tygodnia (z okazji urlopu męża) negocjować :) Jakiś czas temu tez nalegał na imię Iga - w sumie mi też się podoba :) Fajne jest też Izabela.

Oj z Weroniką było łatwiej - doszliśmy do etapu Weronika albo Gabriela, przeczytałam w internecie jakimi osobami są ludzie z tymi imionami i od razu krzyknęłam - żadnej Gabrysi, nie wytrzymam z drugą sobą w domu :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Galanea, ja od dziecka wiedziałam, ze jak będę miała syna (a tu dwie baby) to będzie Wiktor. Zgadnij jak ma na imię mój mąż :)

A jeśli chodzi o chłopca to zakochałam się w imieniu Ignaś, na co mój mąż dziś po usg powiedział, że wcale się nie dziwi, że jest dziewczyna - bo nawet jak był chłopak to wolał siusiaka zamienić na pipkę byleby nie mieć takiego imienia ;)

Hehe, no to ja mam podobnie. Podoba mi się imię Krzysztof, ale mój brat i Narzeczony tak właśnie mają na imię :P Ciężko mi z imieniem dla chłopca, póki co jedynym kompromisem jest Julek (Julian). Jak ten co wygina śmiało ciało :P

weronikabp, Nalka, ivv lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo tyle, że z Krzysztofem. Albo mąż albo syn. I dupa. Bartosz i córeczka. No, ale jak ktoś ma na imię Żaneta to niech się nie spodziewa przychylności losu. :(

Zofia - imię było ok, dopóki nie poznałam babci męża. Okropna baba! Jak powiedzieliśmy jej, że zostanie prababcią to najpierw wykrzyknęła, że ja nie mam szkoły skończonej,a potem westchnęła :" Cóż.. taka kolej rzeczy". Mojej teściowej mówiła, że złapała jej syna na dziecko. Brrr.. Nie wspominając już o probie wydziedziczenia wnuka, bo się żeni. Koszmar.

ivv też czytam imiennik, jak nie mogę się zdecydować. W taki sposób zrezygnowałam z imienia Natalia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 22:30

Limerikowo lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjatkowo nie podobają mi sie imiona żeńskie na I jak Iga, Iza itp - fujjjj ;-)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka - widzę, że mamy podobne gusta co do Krzysztofów :P

U mnie natomiast imię Zofia będzie po mojej babci - cudownej i kochanej :) Więc mam same miłe skojarzenia.

P.S. Niezły koszmar masz faktycznie z babcią męża, brzmi aż niedorzecznie.

Nalka lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Hehe, no to ja mam podobnie. Podoba mi się imię Krzysztof, ale mój brat i Narzeczony tak właśnie mają na imię :P Ciężko mi z imieniem dla chłopca, póki co jedynym kompromisem jest Julek (Julian). Jak ten co wygina śmiało ciało :P
    Jeśli będzie podobny do Króla Juliana to zrobi karierę. :D

Galanea lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, Onka79 jest dwa razy na liście :)

Judi, ja piekłam na papierze. Nie wiem czemu ciasto wyszło gorzkie, może miałaś wyjątkowo gorzką marchew, albo za dużo cynamonu, nie wiem? Mi nigdy gorzkie nie wyszło :/

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzysztofy są w porządku. :)

Tak, ale większy koszmar ma moja teściowa. Pewnie dlatego dla mnie jest naprawdę wspaniała, bo sama miała horror. Dobrze, że babcia mieszka daleko.. to okropne tak mówić o rodzinie, ale przy tej pani ucieka jakakolwiek radość życia. Żal mi jej. Niczym nie potrafi się cieszyć.

U nas na drugie mieliśmy dać Franciszek, po dziadku męża, był podobno takim ciepłym człowiekiem.:)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    U nas na drugie mieliśmy dać Franciszek, po dziadku męża, był podobno takim ciepłym człowiekiem.:)

No proszę, u nas też początkowo miał byś Franek :) Ładne imię.

NataliaK lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzyśki są the best! :-) mój kochany Mąż :-)

Franek pomimo ze bardzo popularne to bardzo mi sie podoba :-)

Galanea, Nalka, NataliaK lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek to prześliczne imię :) Weronika miała być Julkiem gdyby była chłopcem :)

Nalka, babcia męża to rzadkie zjawisko, że też musiałaś na taką trafić :)

Weronika, właśnie mi ta literka najbardziej odpowiada, bo byłoby po równo - dwa razy W i dwa razy I :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale znajdź tu ładne imie żeńskie na I .. :-))

• ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Nalka! Dzięki za pomoc - mąż chodził po domu i się śmiał pod nosem, po czym stwierdził, że ok, nie będziez babci Kiepskiej :) choć i tak uważa, że imię jest niedoceniane :) Jeszcze Laurę muszę mu z listy wykasować :)

Nalka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    No tak ale znajdź tu ładne imie żeńskie na I .. :-))

Tak, ja Iwony też nie lubię, ale tata chciał mi dac na imię Tatiana, więc nie ma tego złego ;)

weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Nalka, babcia męża to rzadkie zjawisko, że też musiałaś na taką trafić :)
    Nalka wrote:
    jak ktoś ma na imię Żaneta to niech się nie spodziewa przychylności losu. :(
    ivv wrote:

Weronika, właśnie mi ta literka najbardziej odpowiada, bo byłoby po równo - dwa razy W i dwa razy I :)

WIWI! IWWI.. INIEMAMOCNI.:D

ivv lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ