X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • excella Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha a bralas smecte ? Moze Ci pomoże.
    Albo banany jak nie masz żadnych leków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 07:49

Mucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śniadanie mistrzów!
    Chleb wieloziarnisty,serek wiejski, dżem ,a na to kiwi.. taka o to kanapka :D tego jeszcze nie bylo :D
    Jakiś czas temu jadłam kanapki z pomidorem i nutellą, myślałam że to jednarozowy wybryk a tu proszę jakie rarytasy dziś z rana :-D

ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mucha - jeśli biegunka się przedłuża, to koniecznie skonsultuj to z lekarzem, bo usuwasz z organizmu wiele również cennych wartości i możesz się odwodnić.

Ja też już w trakcie śniadanka, ciasteczko owsiane do latte - pycha :)

Mucha lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie moje psiapsiółki po kilku dniowej przerwie chciałam powiedzieć że dziś wychodzimy do domku. Laura już nie może się doczekać wanny i swojej pierzynki. Nawet nie wiecie jak jestem szczęśliwa patrząc jaka Laura jest uradowana, ostatnie dni była przytłoczona patrząc jak kolejne dzieci idą do domku, a ona nie , serce mi się krajało. Popołudniu nadrobię co straciłam.

Mucha kup Orsalik i pij to sa mikro i makro elementy nawadniające przy biegunach i wymiotach , spróbuj kartoflanki co 30 min powinna pomóc jak nie to zasowaj do lekarza

weronikabp, Martynika, Mucha, excella, NataliaK, ivv, Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ale mnie dzisiaj czeka dzień! O 11 odbiór mieszkania,które kupiliśmy dwa lata temu i do którego odliczaliśmy miesiące,sprawdzanie wszystkiego,zdejmowanie pomiarów,potem wyjazd po materiały,kredyt,umówiony projekt łazienki w Leroy Merlin.Jutro ludzie od kuchni.

Wczoraj dostałam od męża prezent na urodziny w postaci "zabiegu dla przyszłej mamy" :).Och,kochany mąż wiedział,czego mi potrzeba.Nie wiem,co mi tam będą robić,ale to trwa 100 minut,więc będzie czas,aby się zrelaksować :).Idę w piątek.
    W nocy śniło mi się,że tam poszłam i miałam masaż twarzy i pleców.Nigdy nie obudziłam się tak zrelaksowana na sikanie :D.

Monalisa,bardzo się cieszę,że jesteście już o domku :).

weronikabp, ivv, Galanea, evas, Niesforna, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie z lekarzem gonekologiem sie konsultowalam i powiedziala, zeby internista sie wypowiedzial...ciocia internistka stwierdzila, ze moge wziac nifuroksazyt, ale troche sie boje bo to juz spora ingerencja. Dzisiaj stwierdzilam, ze zaczne walke ze smecta i zobaczymy co to pomoze, wiem tez ze musze pic duzo przegotowanej wody.
    Ciagle cos :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha tylko smectę ponoć trzeba pić często małymi łyczkami :) - pewnie wiesz - tylko ja taka sierota ;) ja nie wiedziałam i haustem wypiłam za pierwszym podejściem hehe bo na moim opakowaniu nie było instrukcji - dopiero mama mnie uświadomiła hihi
    ja dzisiaj jadę na pogrzeb i z pogrzebu prosto na połówkowe do drugiego lekarza.
    ciężką noc miałam bo synek miał ataki kaszlu częste takie duszące, że aż się o niego bałam. pomyślałam wkońcu, że odpalę kaloryfer to może jak się gorąco zrobi to powietrze troszkę inne coś pomoże - i faktycznie przestał kaszleć tylko nie wiem czy od tego czy może tak mu przeszło :)
    no a do tego mąż chrapał jak nie wiem co grrrrrr teraz podwójnie mi to przeszkadza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 09:46

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz jadę męża z roboty odebrać bo musi małego przypilnować jak pojadę a:)

najgorsze, że ja wolę przed lekarzem o dom zahaczyć troszkę się prrzygotować a chyba na to czasu nie będzie

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.. wszystkiego czego tylko sobie życzysz :) <3

MonikaS, weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dolączam się do życzeń :) Wszystkiego najlepszego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 10:02

Martynika lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam, wszystkiego co najlepsze, lekkiego porodu oczywiście :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja również!! sto lat i zdrówka Martynika!! :))

• ivv Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziewczyny,ale mnie dzisiaj czeka dzień! O 11 odbiór mieszkania,które kupiliśmy dwa lata temu i do którego odliczaliśmy miesiące,sprawdzanie wszystkiego,zdejmowanie pomiarów,potem wyjazd po materiały,kredyt,umówiony projekt łazienki w Leroy Merlin.Jutro ludzie od kuchni.

Wczoraj dostałam od męża prezent na urodziny w postaci "zabiegu dla przyszłej mamy" :).Och,kochany mąż wiedział,czego mi potrzeba.Nie wiem,co mi tam będą robić,ale to trwa 100 minut,więc będzie czas,aby się zrelaksować :).Idę w piątek.
    W nocy śniło mi się,że tam poszłam i miałam masaż twarzy i pleców.Nigdy nie obudziłam się tak zrelaksowana na sikanie :D.

Monalisa,bardzo się cieszę,że jesteście już o domku :).

Zazdroszczę odbioru mieszkania tyle przed porodem :) i gratuluję, to fajne uczucie :) Myśmy odbierali dwa tygodnie przed, zanim ię wprowadzaliśmy to Weronika miała prawie 2 miesiące. Masakra to była :/ Mąż zamiast w domu to latał ciągle do nowego mieszkania i zakupy robił. Ehh, źle to wspominam

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję,Kochane.Życzcie mi zdrowego Syna,to jest to,czego najbardziej teraz pragnę,wszystko inne odeszło na dalszy plan :).

Tusia84, weronikabp, Galanea, Paulina1986, ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano była u stomatologa i tak mnie położyła na fotelu naciągnęła brzuch bo odchyliła mnie do tyłu w pozycji leżacej, że czułam każdy najmniejszy ruch maleństwa, a że nie spało to dosłownie brzuszek tańczył.. już się zaczęłam zastanawiać czy mu jest niewygodnie w tej pozycji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 10:45

Mucha lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i dużo zdrówka dla Ciebie i synka ;)

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dziekuje za rade ;)
    Martynika zdrowego syna !!! ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziękuję,Kochane.Życzcie mi zdrowego Syna,to jest to,czego najbardziej teraz pragnę,wszystko inne odeszło na dalszy plan :).
    niech tak się stanie Kochana :))

• evas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Zazdroszczę odbioru mieszkania tyle przed porodem :) i gratuluję, to fajne uczucie :) Myśmy odbierali dwa tygodnie przed, zanim ię wprowadzaliśmy to Weronika miała prawie 2 miesiące. Masakra to była :/ Mąż zamiast w domu to latał ciągle do nowego mieszkania i zakupy robił. Ehh, źle to wspominam
    My swoje odebraliśmy w lipcu, więc już urządzone jest. Taki był plan, najpierw mieszkanie a potem starania o maleństwo.

9bsp388.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ