X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • excella Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha a bralas smecte ? Moze Ci pomoże.
    Albo banany jak nie masz żadnych leków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 07:49

Mucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śniadanie mistrzów!
    Chleb wieloziarnisty,serek wiejski, dżem ,a na to kiwi.. taka o to kanapka :D tego jeszcze nie bylo :D
    Jakiś czas temu jadłam kanapki z pomidorem i nutellą, myślałam że to jednarozowy wybryk a tu proszę jakie rarytasy dziś z rana :-D

ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mucha - jeśli biegunka się przedłuża, to koniecznie skonsultuj to z lekarzem, bo usuwasz z organizmu wiele również cennych wartości i możesz się odwodnić.

Ja też już w trakcie śniadanka, ciasteczko owsiane do latte - pycha :)

Mucha lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie moje psiapsiółki po kilku dniowej przerwie chciałam powiedzieć że dziś wychodzimy do domku. Laura już nie może się doczekać wanny i swojej pierzynki. Nawet nie wiecie jak jestem szczęśliwa patrząc jaka Laura jest uradowana, ostatnie dni była przytłoczona patrząc jak kolejne dzieci idą do domku, a ona nie , serce mi się krajało. Popołudniu nadrobię co straciłam.

Mucha kup Orsalik i pij to sa mikro i makro elementy nawadniające przy biegunach i wymiotach , spróbuj kartoflanki co 30 min powinna pomóc jak nie to zasowaj do lekarza

weronikabp, Martynika, Mucha, excella, NataliaK, ivv, Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ale mnie dzisiaj czeka dzień! O 11 odbiór mieszkania,które kupiliśmy dwa lata temu i do którego odliczaliśmy miesiące,sprawdzanie wszystkiego,zdejmowanie pomiarów,potem wyjazd po materiały,kredyt,umówiony projekt łazienki w Leroy Merlin.Jutro ludzie od kuchni.

Wczoraj dostałam od męża prezent na urodziny w postaci "zabiegu dla przyszłej mamy" :).Och,kochany mąż wiedział,czego mi potrzeba.Nie wiem,co mi tam będą robić,ale to trwa 100 minut,więc będzie czas,aby się zrelaksować :).Idę w piątek.
    W nocy śniło mi się,że tam poszłam i miałam masaż twarzy i pleców.Nigdy nie obudziłam się tak zrelaksowana na sikanie :D.

Monalisa,bardzo się cieszę,że jesteście już o domku :).

weronikabp, ivv, Galanea, evas, Niesforna, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie z lekarzem gonekologiem sie konsultowalam i powiedziala, zeby internista sie wypowiedzial...ciocia internistka stwierdzila, ze moge wziac nifuroksazyt, ale troche sie boje bo to juz spora ingerencja. Dzisiaj stwierdzilam, ze zaczne walke ze smecta i zobaczymy co to pomoze, wiem tez ze musze pic duzo przegotowanej wody.
    Ciagle cos :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha tylko smectę ponoć trzeba pić często małymi łyczkami :) - pewnie wiesz - tylko ja taka sierota ;) ja nie wiedziałam i haustem wypiłam za pierwszym podejściem hehe bo na moim opakowaniu nie było instrukcji - dopiero mama mnie uświadomiła hihi
    ja dzisiaj jadę na pogrzeb i z pogrzebu prosto na połówkowe do drugiego lekarza.
    ciężką noc miałam bo synek miał ataki kaszlu częste takie duszące, że aż się o niego bałam. pomyślałam wkońcu, że odpalę kaloryfer to może jak się gorąco zrobi to powietrze troszkę inne coś pomoże - i faktycznie przestał kaszleć tylko nie wiem czy od tego czy może tak mu przeszło :)
    no a do tego mąż chrapał jak nie wiem co grrrrrr teraz podwójnie mi to przeszkadza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 09:46

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz jadę męża z roboty odebrać bo musi małego przypilnować jak pojadę a:)

najgorsze, że ja wolę przed lekarzem o dom zahaczyć troszkę się prrzygotować a chyba na to czasu nie będzie

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.. wszystkiego czego tylko sobie życzysz :) <3

MonikaS, weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dolączam się do życzeń :) Wszystkiego najlepszego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 10:02

Martynika lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam, wszystkiego co najlepsze, lekkiego porodu oczywiście :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja również!! sto lat i zdrówka Martynika!! :))

• ivv Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziewczyny,ale mnie dzisiaj czeka dzień! O 11 odbiór mieszkania,które kupiliśmy dwa lata temu i do którego odliczaliśmy miesiące,sprawdzanie wszystkiego,zdejmowanie pomiarów,potem wyjazd po materiały,kredyt,umówiony projekt łazienki w Leroy Merlin.Jutro ludzie od kuchni.

Wczoraj dostałam od męża prezent na urodziny w postaci "zabiegu dla przyszłej mamy" :).Och,kochany mąż wiedział,czego mi potrzeba.Nie wiem,co mi tam będą robić,ale to trwa 100 minut,więc będzie czas,aby się zrelaksować :).Idę w piątek.
    W nocy śniło mi się,że tam poszłam i miałam masaż twarzy i pleców.Nigdy nie obudziłam się tak zrelaksowana na sikanie :D.

Monalisa,bardzo się cieszę,że jesteście już o domku :).

Zazdroszczę odbioru mieszkania tyle przed porodem :) i gratuluję, to fajne uczucie :) Myśmy odbierali dwa tygodnie przed, zanim ię wprowadzaliśmy to Weronika miała prawie 2 miesiące. Masakra to była :/ Mąż zamiast w domu to latał ciągle do nowego mieszkania i zakupy robił. Ehh, źle to wspominam

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję,Kochane.Życzcie mi zdrowego Syna,to jest to,czego najbardziej teraz pragnę,wszystko inne odeszło na dalszy plan :).

Tusia84, weronikabp, Galanea, Paulina1986, ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano była u stomatologa i tak mnie położyła na fotelu naciągnęła brzuch bo odchyliła mnie do tyłu w pozycji leżacej, że czułam każdy najmniejszy ruch maleństwa, a że nie spało to dosłownie brzuszek tańczył.. już się zaczęłam zastanawiać czy mu jest niewygodnie w tej pozycji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 10:45

Mucha lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i dużo zdrówka dla Ciebie i synka ;)

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dziekuje za rade ;)
    Martynika zdrowego syna !!! ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziękuję,Kochane.Życzcie mi zdrowego Syna,to jest to,czego najbardziej teraz pragnę,wszystko inne odeszło na dalszy plan :).
    niech tak się stanie Kochana :))

• evas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Zazdroszczę odbioru mieszkania tyle przed porodem :) i gratuluję, to fajne uczucie :) Myśmy odbierali dwa tygodnie przed, zanim ię wprowadzaliśmy to Weronika miała prawie 2 miesiące. Masakra to była :/ Mąż zamiast w domu to latał ciągle do nowego mieszkania i zakupy robił. Ehh, źle to wspominam
    My swoje odebraliśmy w lipcu, więc już urządzone jest. Taki był plan, najpierw mieszkanie a potem starania o maleństwo.

9bsp388.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ