MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykambel wrote:Martynika - Spełnienia marzeń.
u nas na szczęście glukozę robią z krwi nic pić nie trzeba :)w sumie moja siostra 5 lat temu też już miała z krwi robione .
dziewczyny co polecicie na katar ? inhalacje nie pomagają a nos albo zapchany albo leci jak z kranu .
Hm, ale tu chodzi o test obciążenia glukozą a to trochę co innego niż glukoza z krwi, bo bada się spadek poziomu glukozy w przeciągu godziny, dwóch, zalezne od przypadku ;> czy się mylę;> -
NataliaK wrote:Hm, ale tu chodzi o test obciążenia glukozą a to trochę co innego niż glukoza z krwi, bo bada się spadek poziomu glukozy w przeciągu godziny, dwóch, zalezne od przypadku ;> czy się mylę;>
-
nick nieaktualnyevas wrote:Tak w Polsce własnie jest że glukozę we krwi to się robi jakoś na początku ciąży, a potem test obciążenia glukozą. Ma to na celu sprawdzić jak nasz organizm radzi sobie z cukrem i czy nie grozi nam cukrzyca ciążowa.
Tyle to ja wiem, właśnie się zdziwiłam że Kambel napisała że tylko z krwi bez picia tego smacznego slodkiego nekaruuuujuż się nie mogę doczekać, już kiedyś to miałam robione jak leżałam w szpitalu, mało nie puścilam pawia na pielęgniarkę
-
Paula222 wrote:Galanea bo ja ostatnio u niego byłam
Tego 31 stycznia, trochę gburowaty gość
Ale widać wszystko pięknie na USG
Ja wciąż wspominam maleńkie piąsteczki synka
no i męża zabrałam
Też byłam z partnerem, lekarz był bardzo miły i konkretny. Może nie jakiś super wylewny, ale ok. Słyszałam, że to jeden z lepszych specjalistów w Olsztynie, więc to się dla mnie najbardziej liczy.
Dziewczyny, orientujecie się może czy przy krótkiej szyjce macicy wolno współżyć? Mi lekarka nic nie mówiła na ten temat, zapytam ją przy nast. wizycie.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Tyle to ja wiem, właśnie się zdziwiłam że Kambel napisała że tylko z krwi bez picia tego smacznego slodkiego nekaruuuu
już się nie mogę doczekać, już kiedyś to miałam robione jak leżałam w szpitalu, mało nie puścilam pawia na pielęgniarkę
-
Galanea dasz rade :--)), powiedz Mezowi by Cie mocno i czesto przytulal, glaskal etc
my tez poscim w tej dziedzinie, nie jest zle :--)) ruchy Malej wynagradzja wszytskie strachy a nuz sie skroci..., na razie 4.2cm wiec elegancko, a bylo 3.5cm, fakt nada kontrolowac
My na Walentego optujemy resturacje libanska dla odmiany i z ciekawosci
Galanea lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:Galanea dasz rade :--)), powiedz Mezowi by Cie mocno i czesto przytulal, glaskal etc
my tez poscim w tej dziedzinie, nie jest zle :--)) ruchy Malej wynagradzja wszytskie strachy a nuz sie skroci..., na razie 4.2cm wiec elegancko, a bylo 3.5cm, fakt nada kontrolowac
Pewnie, że dam radę, czego się nie robi dla DzidziPoza tym istnieje wiele form bliskości i czułości
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymonaaa - mnie jeszcze ciągnie czasem w pachwinach, ale jakby bolało Cie bólem ciągłym to na IP trzeba jechać.
A ja byłam na małym spacerku na ryneczku i od razu mi lepiej, dotleniłam się. Kupiłam szczypior i rzodkiewkę, zaraz będę twarożek szamać
U mnie szyjka 4,2 więc chyba okDziewczyny tak bardzo już chcę Moją Malutką przytulić, mam nadzieję, że dobrze jej tam w brzuszku i się nie męczy
)
A i zapisałam nas do szkoły rodzenia, zaczynamy pod koniec lutego, prowadzi bardzo dobra położna z Żelaznej, najważniejsze, że u nas w mieście, obok naszego domkuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 13:32
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://allegro.pl/koszulka-ciazowa-dla-mamy-i-taty-na-walentynki-i3932247467.html
My z mężem już dawno stwierdziliśmy że zrobimy sobie taki o to prezent
Pewnie gdzieś wyjdziemy, chociaż ciocia podrzuca nam swojego jamniora a jamnior to bardzo strachliwy pies nie chce wchodzić po schodach u nas w mieszkaniu, jak się boi to sika, a boi się jak jest sam więc mamy problemnutka, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
A zastanawiam się jeszcze czy może być "taka uroda" szyjki, że jest krótka? Dzisiaj opowiedziałam mojej mamie o wizycie, to powiedziała, że jej podczas ciąży też lekarz mówił, że ma krótką szyjkę. I wszystko było ok, wtedy nawet usg nie robili. Może to dziedziczne?
Ps. Moja Dzidzia dzisiaj siedziała sobie po turecku z rączkami za głową. Wyglądało to jak medytacja małego ninjaNataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywalentynki są na drugi dzień po moich ur, więc pewnie Mąż mnie zabierze na sushi i kupi coś (niespodzianka) ja kupię mu jakąś fajną książkę, może mało oryginalnie ale my lubimy czytać, więc cieszą nas książki
Galanea moja też tak siedziała przedwczoraj, miała jeszcze rączki na głowie, mała Joginka)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 13:39
Galanea lubi tę wiadomość
-
Galanea wrote:Tak, idę do Wojewódzkiego do dr Hoppe, właściwie to na echo serca płodu, ale wiem, że przy tym robi wszystkie inne pomiary.
Jeśli chodzi o aktywność, to nie wiem czy żyję jakoś szczególnie aktywnie, raczej normalnie.
Mucha - Badanie połówkowe mam 11 lutego (za 6 dni). Podpytam lekarza, ale wątpię, żeby mierzył szyjkę, bo to poradnia Matczyno Płodowa, gdzie wykonują usg prenatalne i echo serca na dobrym sprzęcie. Więc pewnie przez brzuch tego nie zmierzy?
Do tej pory myślałam, że moja gin właśnie przez brzuch chce mierzyć szyjkę, a ona zrobiła mi usg transwaginalne, a dopiero potem usg przez brzuch, żeby obejrzeć dziecko.
Za 6 dni to spoko, zawsze mozesz zapytac czy moze zmierzyc szyjke, bo masz podejzenie skracania...jak odmowi to zawsze bedziesz wiedziala, ze sprobowalasjak robia usg to maja taka mozliwosc.
Szyjke najlepiej widac przez transwaginalne, a i tak nie jest latwo ja zmierzyc.Galanea lubi tę wiadomość
-
Łał, przekopałam się w końcu;)
Martynika- wszystkiego najlepszego, zdrówka dla was!
My mieszkanko odebraliśmy w połowie września, w Andrzejki się przeprowadziliśmy;) Tylko wykończyć sypialnię musimy jeszcze, ale jak juz się mieszka, to ciężko się zabrać;P Mamy jeszcze trochę czasu;)
A na walentynki- jeszcze planów nie mam, myślę, że jakiś miły wieczór w domku pewnie;) Na wyjazd żaden nie ma co liczyć, bo mamy owczarka niemieckiego i dużo wcześniej trzeba zacząć szukać hoteli, gdzie przyjmują z psami;)Martynika lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:walentynki są na drugi dzień po moich ur, więc pewnie Mąż mnie zabierze na sushi i kupi coś (niespodzianka) ja kupię mu jakąś fajną książkę, może mało oryginalnie ale my lubimy czytać, więc cieszą nas książki
Galanea moja też tak siedziała przedwczoraj, miała jeszcze rączki na głowie, mała Joginka)
Ja bym sie bala na sushiLimerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny