X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea bo ja ostatnio u niego byłam :) Tego 31 stycznia, trochę gburowaty gość :P Ale widać wszystko pięknie na USG :) Ja wciąż wspominam maleńkie piąsteczki synka <3 no i męża zabrałam :)

Galanea lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Martynika - Spełnienia marzeń.
    u nas na szczęście glukozę robią z krwi nic pić nie trzeba :)w sumie moja siostra 5 lat temu też już miała z krwi robione .
    dziewczyny co polecicie na katar ? inhalacje nie pomagają a nos albo zapchany albo leci jak z kranu .

Hm, ale tu chodzi o test obciążenia glukozą a to trochę co innego niż glukoza z krwi, bo bada się spadek poziomu glukozy w przeciągu godziny, dwóch, zalezne od przypadku ;> czy się mylę;>

• evas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Hm, ale tu chodzi o test obciążenia glukozą a to trochę co innego niż glukoza z krwi, bo bada się spadek poziomu glukozy w przeciągu godziny, dwóch, zalezne od przypadku ;> czy się mylę;>
    Tak w Polsce własnie jest że glukozę we krwi to się robi jakoś na początku ciąży, a potem test obciążenia glukozą. Ma to na celu sprawdzić jak nasz organizm radzi sobie z cukrem i czy nie grozi nam cukrzyca ciążowa.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Tak w Polsce własnie jest że glukozę we krwi to się robi jakoś na początku ciąży, a potem test obciążenia glukozą. Ma to na celu sprawdzić jak nasz organizm radzi sobie z cukrem i czy nie grozi nam cukrzyca ciążowa.

Tyle to ja wiem, właśnie się zdziwiłam że Kambel napisała że tylko z krwi bez picia tego smacznego slodkiego nekaruuuu :D już się nie mogę doczekać, już kiedyś to miałam robione jak leżałam w szpitalu, mało nie puścilam pawia na pielęgniarkę :D

• Galanea Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea bo ja ostatnio u niego byłam :) Tego 31 stycznia, trochę gburowaty gość :P Ale widać wszystko pięknie na USG :) Ja wciąż wspominam maleńkie piąsteczki synka <3 no i męża zabrałam :)

Też byłam z partnerem, lekarz był bardzo miły i konkretny. Może nie jakiś super wylewny, ale ok. Słyszałam, że to jeden z lepszych specjalistów w Olsztynie, więc to się dla mnie najbardziej liczy.

Dziewczyny, orientujecie się może czy przy krótkiej szyjce macicy wolno współżyć? Mi lekarka nic nie mówiła na ten temat, zapytam ją przy nast. wizycie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Tyle to ja wiem, właśnie się zdziwiłam że Kambel napisała że tylko z krwi bez picia tego smacznego slodkiego nekaruuuu :D już się nie mogę doczekać, już kiedyś to miałam robione jak leżałam w szpitalu, mało nie puścilam pawia na pielęgniarkę :D
    Ja pamiętam jak w poprzedniej ciąży robiłam test i kazano mi siedzieć 2 godziny. Stwierdziłam, że szkoda mi czasu, a że mieszkałam blisko przychodni to poszłam sobie do domu. Miałam tylko zakaz jedzenia i picia. Jak wróciłam pielęgniarka zapytała czy nie wymiotowałam i pobrała krew. Dużo lepiej zniosłam badania. Na świeżym powietrzu nie mdliło mnie tak strasznie.

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zwymiotowałam- zastanawiam się czy jak będę zwracać ciągle to jest na to inny sposób? <strasznie wściekła jestem na siebie za to> :(

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA spytam kochane - walentynki już tuż tuż- zastanawiam się nad prezentem dla Mężusia - i jakaś taka pustka :( może wy macie jakieś oryginalne pomysły? - temacik dla poprawy humorku.

Limerikowo, Margotka87 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy krotkiej szyjce to nalezy sobie raczej darowac imtymnosci dla zdrowia wlasnego i dziecka
    krotka szyjka niestety moze sie skrocic
    zalecenia lekarzy przy krotkiej szyjce to wyrazne NIE dla seksu ;--))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea dasz rade :--)), powiedz Mezowi by Cie mocno i czesto przytulal, glaskal etc
    my tez poscim w tej dziedzinie, nie jest zle :--)) ruchy Malej wynagradzja wszytskie strachy a nuz sie skroci..., na razie 4.2cm wiec elegancko, a bylo 3.5cm, fakt nada kontrolowac

My na Walentego optujemy resturacje libanska dla odmiany i z ciekawosci
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Galanea dasz rade :--)), powiedz Mezowi by Cie mocno i czesto przytulal, glaskal etc
    my tez poscim w tej dziedzinie, nie jest zle :--)) ruchy Malej wynagradzja wszytskie strachy a nuz sie skroci..., na razie 4.2cm wiec elegancko, a bylo 3.5cm, fakt nada kontrolowac

Pewnie, że dam radę, czego się nie robi dla Dzidzi :) Poza tym istnieje wiele form bliskości i czułości :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa - mnie jeszcze ciągnie czasem w pachwinach, ale jakby bolało Cie bólem ciągłym to na IP trzeba jechać.

A ja byłam na małym spacerku na ryneczku i od razu mi lepiej, dotleniłam się. Kupiłam szczypior i rzodkiewkę, zaraz będę twarożek szamać :)

U mnie szyjka 4,2 więc chyba ok :) Dziewczyny tak bardzo już chcę Moją Malutką przytulić, mam nadzieję, że dobrze jej tam w brzuszku i się nie męczy :))
    A i zapisałam nas do szkoły rodzenia, zaczynamy pod koniec lutego, prowadzi bardzo dobra położna z Żelaznej, najważniejsze, że u nas w mieście, obok naszego domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 13:32

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie dobry temat z tymi prezentami na walentynki bo ja tez jestem w ciemnej pupie!

AISAK lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-dla-mamy-i-taty-na-walentynki-i3932247467.html

My z mężem już dawno stwierdziliśmy że zrobimy sobie taki o to prezent :-)
    Pewnie gdzieś wyjdziemy, chociaż ciocia podrzuca nam swojego jamniora a jamnior to bardzo strachliwy pies nie chce wchodzić po schodach u nas w mieszkaniu, jak się boi to sika, a boi się jak jest sam więc mamy problem :-D

nutka, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zastanawiam się jeszcze czy może być "taka uroda" szyjki, że jest krótka? Dzisiaj opowiedziałam mojej mamie o wizycie, to powiedziała, że jej podczas ciąży też lekarz mówił, że ma krótką szyjkę. I wszystko było ok, wtedy nawet usg nie robili. Może to dziedziczne?

Ps. Moja Dzidzia dzisiaj siedziała sobie po turecku z rączkami za głową. Wyglądało to jak medytacja małego ninja :D

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walentynki są na drugi dzień po moich ur, więc pewnie Mąż mnie zabierze na sushi i kupi coś (niespodzianka) ja kupię mu jakąś fajną książkę, może mało oryginalnie ale my lubimy czytać, więc cieszą nas książki :)

Galanea moja też tak siedziała przedwczoraj, miała jeszcze rączki na głowie, mała Joginka :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 13:39

• Mucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Tak, idę do Wojewódzkiego do dr Hoppe, właściwie to na echo serca płodu, ale wiem, że przy tym robi wszystkie inne pomiary.
    Jeśli chodzi o aktywność, to nie wiem czy żyję jakoś szczególnie aktywnie, raczej normalnie.

Mucha - Badanie połówkowe mam 11 lutego (za 6 dni). Podpytam lekarza, ale wątpię, żeby mierzył szyjkę, bo to poradnia Matczyno Płodowa, gdzie wykonują usg prenatalne i echo serca na dobrym sprzęcie. Więc pewnie przez brzuch tego nie zmierzy?
    Do tej pory myślałam, że moja gin właśnie przez brzuch chce mierzyć szyjkę, a ona zrobiła mi usg transwaginalne, a dopiero potem usg przez brzuch, żeby obejrzeć dziecko.

Za 6 dni to spoko, zawsze mozesz zapytac czy moze zmierzyc szyjke, bo masz podejzenie skracania...jak odmowi to zawsze bedziesz wiedziala, ze sprobowalas :) jak robia usg to maja taka mozliwosc.
    Szyjke najlepiej widac przez transwaginalne, a i tak nie jest latwo ja zmierzyc.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał, przekopałam się w końcu;)

Martynika- wszystkiego najlepszego, zdrówka dla was!

My mieszkanko odebraliśmy w połowie września, w Andrzejki się przeprowadziliśmy;) Tylko wykończyć sypialnię musimy jeszcze, ale jak juz się mieszka, to ciężko się zabrać;P Mamy jeszcze trochę czasu;)

A na walentynki- jeszcze planów nie mam, myślę, że jakiś miły wieczór w domku pewnie;) Na wyjazd żaden nie ma co liczyć, bo mamy owczarka niemieckiego i dużo wcześniej trzeba zacząć szukać hoteli, gdzie przyjmują z psami;)

Martynika lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    walentynki są na drugi dzień po moich ur, więc pewnie Mąż mnie zabierze na sushi i kupi coś (niespodzianka) ja kupię mu jakąś fajną książkę, może mało oryginalnie ale my lubimy czytać, więc cieszą nas książki :)

Galanea moja też tak siedziała przedwczoraj, miała jeszcze rączki na głowie, mała Joginka :))

Ja bym sie bala na sushi :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha temat sushi przerabiałysmy chyba 3 dni temu - to jest bardzo zdrowe jedzenie, logiczne, że jem TYLKO Z PIECZONĄ RYBĄ lub krewetą, żadnej surowizny.

:)

Modelka lubi tę wiadomość

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ