Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dostalam od meza na imieniny detektor tetna. Sam sie nim dzisiaj nawet bawil :)

Evelineq, nick nieaktualny, Galanea, Limerikowo, AISAK, onka79, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomnialam - maluszek waży już ok 626g :) duży chłopak :)

Galanea, Limerikowo, Modelka, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga mojego synka dzisiaj to 490 gr

Evelineq, Limerikowo, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm to u mnie duży jakiś ale właśnie ten dr mi dzisiaj powiedział, że wg usg to mały jest dokładnie w wieku wynikającym z ostatniej miesiączki i termin mam na 27 maja a moja gin wyznnaczyła na 5 czerwca więc różnica 9dni jejjj będę musiała o tym z nią pogadać :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratuluję synka :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    No i dostalam od meza na imieniny detektor tetna. Sam sie nim dzisiaj nawet bawil :)
    I jak, bez problemu znajdujesz tętno?;-)
    Wszystkiego dobrego w dniu imienin(?) :D

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa dzieki :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    I jak, bez problemu znajdujesz tętno?;-)
    Wszystkiego dobrego w dniu imienin(?) :D

A dziekuje :)
    Tetno znajduje bez problemu :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    zapomnialam - maluszek waży już ok 626g :) duży chłopak :)

Duzy zdrowy chlopiec ;)

MonikaS lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja upiekłam pyszny chlebuś mniam :-)taki cieplutki jem z masełkiem :-)

AISAK, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    My swoje odebraliśmy w lipcu, więc już urządzone jest. Taki był plan, najpierw mieszkanie a potem starania o maleństwo.

Plan to i myśmy mieli :) odbiór miał być koniec marca, liczyliśmy, że z miesiąc się spóźnią, a tu przekładali, przekładali... aż na pierwszą rocznicę ślubu nam je oddali :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, pieczesz na zakwasie czy masz jakiś inny przepis? :)
    topa42 wrote:
    A ja upiekłam pyszny chlebuś mniam :-)taki cieplutki jem z masełkiem :-)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieeee musze dostawac ataku slepoty jak piszecie o jedzeniu :-P jak juz bede na zwolnieniu to cos czuje ze bede piekla ciasto marchewkowe na zmiane z chlebem i ciastkami owsianymi a na koniec 40 tyg maz mnie bedzie wozil taczka bo mie bede mogla chodzic =D

Martynika, Limerikowo, Modelka, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zrobię zakwas na chleb :-) to na weekend się moze wyhoduje..

Duchess lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju,co to był za dzień.Dziękuję Wam wszystkim za życzenia.Mało imprezowe te urodziny,ale z drugiej strony w swoje urodziny mogłam zwizualizować przyszłą łazienkę,dostałam klucze,a nawet szampana od dewelopera,więc też przyjemnie,choć męcząco.
    Jutro od rana przyjmujemy firmy na wyceny kuchni,po południu dokładne pomiary łazienki i wycena,w międzyczasie wypad do internistki.
    W weekend może trochę oddechu,choć w sobotę rano czeka mnie dokładne usg na Agatowej,modlę się o pomyślny wynik.A w poniedziałek pewnie już wejdą z łazienką :).
    Czytam Was na bieżąco,trzymam kciuki za wszystkie wizyty,miło się też czyta o wypiekach,zakupach,itd.,nie mam za bardzo czasu pisać w ciągu dnia,ale zaglądam :).Trzymajcie się,dziewczyny,ja idę już spać,jestem padnięta.

nick nieaktualny, Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co... Chyba potrzebowałam odbioru tego mieszkania,żeby nie skupiać całej uwagi na ciąży,na cmv,żeby zająć się czymś innym,bardzo absorbującym.Jest mi z tym dobrze.Choć mam nerwy w związku z tymi wszystkimi wydatkami,logistyką,itd.i odreagowuję na moim biednym,ukochanym Mężu,ale to są takie inne nerwy,"zdrowsze",nie paraliżujące.
    Dobrej nocy :).

nick nieaktualny, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu, stanęłam na wagę i jest w górnej granicy normy. Bleh! Chyba trzeba jakoś drastycznie odstawić słodycze ;) Co dziwne, przed ciążą mogłam je jeść tonami i waga stała w miejscu. Coś się zmieniło jak widać!

I tym optymistycznym akcentem witam Was o poranku :) Miłego dnia, babeczki! Niech Was dzisiaj Wasze dzidzie kopią (choć nie boleśnie), plecy niech nie bolą, a brzuchy nie ciągną :)

AISAK, evas, nick nieaktualny, Galanea lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka nic nie mów i nie przypominaj o wadze, bo to jest masakra, nie jem za dwóch, jem zdrowo a raz w tygodniu waga wzrośnie a to o kg,a to 1,5... a to o pół kg...

Po tym niemiłym akcencie na początek, miłego dnia dziewczyny! ;-)

• Modelka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niestety coś nas łączy... Ale z tego,co pamiętam, to łączy nas też to, że obie jesteśmy dość wysokie :) Więc nie tylko te niemiłe rzeczy ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jadę na cały dzionek do babci na wies-także będę 0ff online. Jak wrócę chce słyszeć same dobre wieści,widziec Wasze nakedzone I szczesliwe brzuszki.

Co do wagi to 1kg mi przybyl- tak wiec magiczne startowe 61kg zostalo przekroczone:) to ze rosne to tyle radosci sprawia, z kazdym tyg zauwazam roznice brzuszka. Po raz pierwszy w zyciu nie boje sie stawac na wage:)

Powiem wan ze po wczorajszej glukozie to jeszcze do wieczora ja czulam, mimo ze ja zwrocilam. Nie moglam Nic slodkiego wcisnac. Ale pow , ze tyle co w tyd zjem słodyczy w ciąży, to normalnie przed ciąża w miesiąc jadłam. Byłam praktycznie antycukrowa. Jadłam tylko jak czułam po sobie oslabienie- wtedy kawałek batonika i energia wracała.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ