Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze przerabialysmy, ale sushi w knajpie jest krojone tymi samymi nozami niezaleznie czy pieczona ryba czy surowa. Ja sushi tez jadlam, ale domowe kontrolowane, pieczone tylko bylo robione dla wszystkich :/

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Wiem, ze przerabialysmy, ale sushi w knajpie jest krojone tymi samymi nozami niezaleznie czy pieczona ryba czy surowa. Ja sushi tez jadlam, ale domowe kontrolowane, pieczone tylko bylo robione dla wszystkich :/
    uwierz mi, że dla mnie noże są myte we wrzątku itd robią mi tak samo jak ja w domu sobie, bo to moi znajomi i tylko w to miejsce chodzę.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba, ze tak ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na Walentynki mamy zarezerwowany stolik w naszej ulubionej kawiarni.

nick nieaktualny, Evelineq lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie mamy planów :-( Pewnie skończy się na dobrej kolacji w domu :-)

zem3i09keg891u11.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walentynki spędze z moim synem i drugim w brzuchu bo mój mąż ma drugą zniane i nie ma go cały dzień :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolację pewno też zjemy w domku: zrobię pizze w kształcie serducha- kiedyś chciałam w pizzerii zamówić ale nie zrobili mi;/, sałateczką jakąs dobrą i może coś z krewetkami nigdy nie robiłam- a mój mąz baaardzo lubi .
    Może macie jakieś niedrogie, nieskomplikowane i sprawdzone przepisy na dania z krewetką- tylko nie sushi.

Myślałam o zakupie koszulek, tego typu:
    http://trzyszopy.pl/lp/dla-par
    albo magicznego kubeczka z naszym wspólnym zdjęciem i zdjęciem brzuszka z napisem- Kocham Cię Tatusiu.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krewety w maśle i czosnku i z natkà pietruszki, jeśli dobrze przyrzadzone to mistrzostwo swiata, do tego bogietka do maczania w tym nieziemskim sosie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie od mojej Przyjaciółki, jest w 24 tyg ciąży i ma własnie skurcze bezbolesne, czy doświadczone mamy powiedzą coś więcej o skurczach Braxtona- Hicksa ? Będę wdzięczna.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam coś fajnego zarówno w wersji:
    dla Waszych Synków :
    http://allegro.pl/body-z-krotkim-rekawkiem-garniturek-62-ssp-4107-i3872897303.html

dla Waszych Córeczek:
    http://allegro.pl/body-z-krotkim-rekawkiem-korale-62-ssp-4113-i3872942800.html

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisiak ja robię tak krewetki : na olej daję czosnek i krewetki trzymam tak z 3-4 minut i dodaję pomidory w puszce i duszę przez 10 minut . Osobno gotuję 2 torebki ryżu. Dodaję ryż do tych krewetek z pomidorami i jeszcze mieszam tak przez 5 minut żeby składniki ładnie się połączyły. Przed wyłączeniem gazu dodaję posiekaną natkę pietruszki i starty ser żółty. Oczywiście przyprawiam wegetą albo solą i pieprzem Jak ser się rozpuści jest to gotowe do podania :-) Uwielbiam to a najbardziej smakowało mi z czerwonym winem :-) Teraz jem samo bez wina :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 16:43

AISAK lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dodam jeszcze że tak samo można zrobić z mrożonymi owocami morza :-) nie muszą być same krewetki :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    znalazłam coś fajnego zarówno w wersji:
    dla Waszych Synków :
    http://allegro.pl/body-z-krotkim-rekawkiem-garniturek-62-ssp-4107-i3872897303.html

dla Waszych Córeczek:
    http://allegro.pl/body-z-krotkim-rekawkiem-korale-62-ssp-4113-i3872942800.html
    Ubranko zajebiste po wypłacie muszę je mieć -mój syneczek musi być pierwsza klasa :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mnie czasem pare x na dzien scisnie cos w srodku, tak jakby przed okresem lub w trakcie i wydaje mi sie ze to wlasnie te slawne skurcze B-H co po 20tyg wystepuja
    starm sie nei wykonywac gwlatownych ruchow wtedy, zastygam w jedenj pozycji lekko skulonej i pochylonej i odpuszcza za kilkanascie sec
    najlepiej to chyba na pare min sie polozyc w miare mozliwosci na boku
    trudno to rozroznic jak rozmawialam z moja kol (urodzila kolo 2 tyg temu) czy to skurcz czy szyjka czasem sie nie skraca
    biore Aspargin wiec raczej on pomaga i rozkurcza
    cel to donosic Mala do konca ;--)))

cos o skurczach wlasnie

http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html

f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 16:44

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pobierają z krwi. Nawet się znajomej pytałam która zaraz rodzi to mówiła że nie dają nic do picia tylko z krwi pobierają. Wizytę mam pod koniec lutego więc się dopytam

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limerykowo, czytałyśmy ten artykuł, tak jak mówisz to trwa dość krótko i nie ma innych objawów niepokojących. Muszę poczytać o tych skurczach, zeby umieć je rozpoznać :)

Moja mała dziś się fajnie rusza, ale się cieszę :))

Limerikowo lubi tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie śmieszne pytanie-czy jak idziecie do gina, to zadajecie mu mnóstwo pytań, czy raczej słuchacie i odpowiadacie? bo ja jestem zawsze trochę przejęta i dopiero w domu przypomina mi się, o co chciałam zapytać..
    Może zabrać ze sobą pytania na kartce, ale co -mam ją tak przy ginie wyciągnąć hehe? :P

Limerikowo, Evelineq, Galanea lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa ja zawsze otwieram notatnik w tel i czytam pytania, moj dr uśmiecha się i słucha :))

monaaa, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa ja też zawsze mam spisane na liście pytania do ginekologa , bo gdybym nie miała bym wszystko zapomniała :)

monaaa, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie czułam tych skurczów braxtona tylko brzuch mi twardniał na moment krótki i tyle :)

ja już po badaniach
    maluszek ma się dobrze, wszystko w normie tylko zdjęcia nie dostałam w 3 d bo się tak ułożył, że się nie dało :) nie ma biedy - pomęczę swoją ginkę jak na wizycie będę :) mój maluszek lubi oglądać rączki bo zawsze na badaniachwywja nimi przed bużką no i po raz kolejny wyłożył swoje klejnoty tak, żeby przypadkiem nikt nie pomylił go z dziewczynką ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, excella, Evelineq, Galanea, Mucha, Tusia84, Limerikowo, onka79, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ