X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze przerabialysmy, ale sushi w knajpie jest krojone tymi samymi nozami niezaleznie czy pieczona ryba czy surowa. Ja sushi tez jadlam, ale domowe kontrolowane, pieczone tylko bylo robione dla wszystkich :/

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Wiem, ze przerabialysmy, ale sushi w knajpie jest krojone tymi samymi nozami niezaleznie czy pieczona ryba czy surowa. Ja sushi tez jadlam, ale domowe kontrolowane, pieczone tylko bylo robione dla wszystkich :/
    uwierz mi, że dla mnie noże są myte we wrzątku itd robią mi tak samo jak ja w domu sobie, bo to moi znajomi i tylko w to miejsce chodzę.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba, ze tak ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na Walentynki mamy zarezerwowany stolik w naszej ulubionej kawiarni.

weronikabp, Evelineq lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie mamy planów :-( Pewnie skończy się na dobrej kolacji w domu :-)

zem3i09keg891u11.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walentynki spędze z moim synem i drugim w brzuchu bo mój mąż ma drugą zniane i nie ma go cały dzień :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolację pewno też zjemy w domku: zrobię pizze w kształcie serducha- kiedyś chciałam w pizzerii zamówić ale nie zrobili mi;/, sałateczką jakąs dobrą i może coś z krewetkami nigdy nie robiłam- a mój mąz baaardzo lubi .
    Może macie jakieś niedrogie, nieskomplikowane i sprawdzone przepisy na dania z krewetką- tylko nie sushi.

Myślałam o zakupie koszulek, tego typu:
    http://trzyszopy.pl/lp/dla-par
    albo magicznego kubeczka z naszym wspólnym zdjęciem i zdjęciem brzuszka z napisem- Kocham Cię Tatusiu.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krewety w maśle i czosnku i z natkà pietruszki, jeśli dobrze przyrzadzone to mistrzostwo swiata, do tego bogietka do maczania w tym nieziemskim sosie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie od mojej Przyjaciółki, jest w 24 tyg ciąży i ma własnie skurcze bezbolesne, czy doświadczone mamy powiedzą coś więcej o skurczach Braxtona- Hicksa ? Będę wdzięczna.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam coś fajnego zarówno w wersji:
    dla Waszych Synków :
    http://allegro.pl/body-z-krotkim-rekawkiem-garniturek-62-ssp-4107-i3872897303.html

dla Waszych Córeczek:
    http://allegro.pl/body-z-krotkim-rekawkiem-korale-62-ssp-4113-i3872942800.html

NataliaK lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisiak ja robię tak krewetki : na olej daję czosnek i krewetki trzymam tak z 3-4 minut i dodaję pomidory w puszce i duszę przez 10 minut . Osobno gotuję 2 torebki ryżu. Dodaję ryż do tych krewetek z pomidorami i jeszcze mieszam tak przez 5 minut żeby składniki ładnie się połączyły. Przed wyłączeniem gazu dodaję posiekaną natkę pietruszki i starty ser żółty. Oczywiście przyprawiam wegetą albo solą i pieprzem Jak ser się rozpuści jest to gotowe do podania :-) Uwielbiam to a najbardziej smakowało mi z czerwonym winem :-) Teraz jem samo bez wina :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 16:43

AISAK lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dodam jeszcze że tak samo można zrobić z mrożonymi owocami morza :-) nie muszą być same krewetki :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    znalazłam coś fajnego zarówno w wersji:
    dla Waszych Synków :
    http://allegro.pl/body-z-krotkim-rekawkiem-garniturek-62-ssp-4107-i3872897303.html

dla Waszych Córeczek:
    http://allegro.pl/body-z-krotkim-rekawkiem-korale-62-ssp-4113-i3872942800.html
    Ubranko zajebiste po wypłacie muszę je mieć -mój syneczek musi być pierwsza klasa :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mnie czasem pare x na dzien scisnie cos w srodku, tak jakby przed okresem lub w trakcie i wydaje mi sie ze to wlasnie te slawne skurcze B-H co po 20tyg wystepuja
    starm sie nei wykonywac gwlatownych ruchow wtedy, zastygam w jedenj pozycji lekko skulonej i pochylonej i odpuszcza za kilkanascie sec
    najlepiej to chyba na pare min sie polozyc w miare mozliwosci na boku
    trudno to rozroznic jak rozmawialam z moja kol (urodzila kolo 2 tyg temu) czy to skurcz czy szyjka czasem sie nie skraca
    biore Aspargin wiec raczej on pomaga i rozkurcza
    cel to donosic Mala do konca ;--)))

cos o skurczach wlasnie

http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html

f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 16:44

weronikabp lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pobierają z krwi. Nawet się znajomej pytałam która zaraz rodzi to mówiła że nie dają nic do picia tylko z krwi pobierają. Wizytę mam pod koniec lutego więc się dopytam

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limerykowo, czytałyśmy ten artykuł, tak jak mówisz to trwa dość krótko i nie ma innych objawów niepokojących. Muszę poczytać o tych skurczach, zeby umieć je rozpoznać :)

Moja mała dziś się fajnie rusza, ale się cieszę :))

Limerikowo lubi tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie śmieszne pytanie-czy jak idziecie do gina, to zadajecie mu mnóstwo pytań, czy raczej słuchacie i odpowiadacie? bo ja jestem zawsze trochę przejęta i dopiero w domu przypomina mi się, o co chciałam zapytać..
    Może zabrać ze sobą pytania na kartce, ale co -mam ją tak przy ginie wyciągnąć hehe? :P

Limerikowo, Evelineq, Galanea lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa ja zawsze otwieram notatnik w tel i czytam pytania, moj dr uśmiecha się i słucha :))

monaaa, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa ja też zawsze mam spisane na liście pytania do ginekologa , bo gdybym nie miała bym wszystko zapomniała :)

monaaa, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie czułam tych skurczów braxtona tylko brzuch mi twardniał na moment krótki i tyle :)

ja już po badaniach
    maluszek ma się dobrze, wszystko w normie tylko zdjęcia nie dostałam w 3 d bo się tak ułożył, że się nie dało :) nie ma biedy - pomęczę swoją ginkę jak na wizycie będę :) mój maluszek lubi oglądać rączki bo zawsze na badaniachwywja nimi przed bużką no i po raz kolejny wyłożył swoje klejnoty tak, żeby przypadkiem nikt nie pomylił go z dziewczynką ;)

weronikabp, NataliaK, excella, Evelineq, Galanea, Mucha, Tusia84, Limerikowo, onka79, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ