X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesć dziewczyny,

a u mnie ostaktnio był kg na plus a po tym wirusie co mnie w poniedziałek położył do łóżka na cały dzień - kg na minus. tak więc waga prawie się noe zmieiła a brzucho wielki jak nie wiem co. i jeszcze małytaki duży to ja nie wiem - widocznie co zjem to tylko on korzysta ;)

wczoraj mnie dziadek nie poznał, chyba schudłam z twarzy tak albo naprawdę z pamięcią dziadka już ciężko...
    a malutki taki chudy na usg się wydaje - pewnoe jak u pierwszegosynka będzie długi chudzielec :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja już po twarożku z rzodkiewką i szczypiorkiem, teraz łyk kawy z mlekiem, słoneczko za oknem, lubię to :)

Jutro połówkowe :) Ale się cieszę :)

Dziś jedziemy oglądać meble pinio, które Wam pokazywałam.

Dobrego dnia!

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze przed śniadaniem :) dziewczyny - miłego dnia :)

ja to marną noc miałam - jak się obudziłam po 1 tak spać może do ok 5 nie mogłam bo mi wszystkie problemy do głowy się pchały ehhhhhh

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) wczoraj kolega nam pożyczył xboxa i wieczorem potańczyłam :) a potem z mężem pojeździliśmy na nartach i pograliśmy w tenisa :) Przy ostatnim zmachałam się jak diabli - ale wygrywałam każdy mecz! :) I zapowiedziałam mężowi, że na walentynki i dzień kobiet też to chcę :) REWELACJA!

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv zazdraszczam, mam zakaz ruchu i xbox stoi nieużywany :( A normalnie, kiedy mogłam sie ruszac najbardziej lubiłam boks, również wygrywam z Mężem, zawsze staram Mu się tłumaczyć, że to przypadek :))A efekt spocenia po - bezcenny, bardziej niż po kilku godzinach na siłowni.

Galanea lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w końcu się wyspałam, syn dał mi pospać do 7:30 :)
    Teraz musze szybko coś zjeść i jedziemy z młodym do lekarza bo coś mi diabełek kaszle.
    U mnie jeszcze tydzien i połowkowe, dawno nie widzialam mojego maluszka.

Miłego dnia Dziewczyny ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella mój synek ma paskudny duszący kaszel, że aż nie może złapać oddechu. byłam u lekarza - na szczęście wszędzie czysto :) wirus taki. najgorsze jak w nocy taki atak kaszlu złapie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 09:17

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka miala ten sam problem niby osluchowo czuysto a kaszel taki ze szkoda gadac i tak jak MonikaS napisala w nocy bylo najgorzej:/ ja mam polowkowe dopiero 20tego ale 13tego mam wizyte wiec maluszka zobacze :) nie moge sie doczekac :) a wczoraj udalo mi sie Mloda przepisac do pół przedszkola doslownie metr za naszymi oknami i nie bd musiala juz smigac dwoma tramwajami :D jestem mega szczeliwa!

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nadal dzisiaj boli zoladek :( slabe to jest, chyba dzisiaj postaram sie oddac material do badania, zeby zobaczyc czy jakies bakterie sie tam nie rozwijaja :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha a masz dalej biegunke ? bo sa super tabletki ziolowe nazywaja sie Taninal ale musisz zapytacczy mozna w ciazy. Moja Mloda miala biegunke 7dni buylam u 4lekarzy kazdy dieta i smecta i elektriolity az w koncu lekarka zapisala te ziolowe i po dwoch tabletkach zaczelo sie polepszac:)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj też byłam taka zmęczona i tak sobie myślę jak ja bym chciała się wyspać do oporu... a tu budzik o 6:30 :/ 10 minut drzemki i trzeba było wstawać szykować Kubę do szkoły, a Hanię do przedszkola.. poodwozić dzieci.. byle do soboty :) tylko że wtedy to one jak nie ma potrzeby same się budzą wcześnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 09:19

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w necie ulotkę przeczytaj :)

Margotka87 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taninal Ciąża lub karmienie piersią:

Nie wykonano kontrolowanych badań klinicznych u kobiet w okresie ciąży i karmienia piersią. Przed użyciem preparatu należy skonsultować się z lekarzem.

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Przesyłam coś miłego dla oka na dobry początek dnia :)
    http://kobieta.wp.pl/gid,16381536,img,16381543,kat,26263,title,Oto-najprzystojniejszy-ginekolog-na-swiecie,galeriazdjecie.html?ticaid=11227a

Margotka87 lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    A ja wczoraj też byłam taka zmęczona i tak sobie myślę jak ja bym chciała się wyspać do oporu... a tu budzik o 6:30 :/ 10 minut drzemki i trzeba było wstawać szykować Kubę do szkoły, a Hanię do przedszkola.. poodwozić dzieci.. byle do soboty :) tylko że wtedy to one jak nie ma potrzeby same się budzą wcześnie :)

Tusia doskonale Cie rozumiem:)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie, mojego syna zlapalo z dnia na dzien, nawet żadnego kataru nie na, tylko mokry odrywający si kaszel. Wczoraj mial 37,7. Może to zęby idą nie wiem.

Mam dziś lenia, nie chce mi sie ruszac z domu.

Mucha, dużo zdrówka !

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella córka nawet goraczki nie miala tylko sam kaszel i to mnie dziwilo strasznie!

zpbndf9hsafopz9u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojego też taki stan podgorączkowy był bez kataru bez niczego, chrypka i duszący kaszel bo najpierw taki mokry był - też poleciałam do lekarza bo bałam się żeby to nie było jakieś zapalenie oskrzeli czycoś tego rodzaju :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz Weronika ciekawe jest też to, że nawet jak mąż wygrywał to ja miałam za każdym razem spalone więcej kalorii :)

A teraz jedziemy załatwiać sprawy, miłego dnia :)

weronikabp lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Tusia doskonale Cie rozumiem:)
    Dobrze, że rodzimy w czerwcu to chociaż będzie czas żeby dojść do siebie.. bo jak sobie pomyślę, że od września będę musiała wyszykować już Hanię i Kubę do szkoły i jeszcze naszykować maleństwo i siebie.. to się trochę zaczęłam stresować ;) bo będę musiała z maleństwem odwozić dzieci do szkoły mąż wychodzi ok. 6:30 do pracy. Ale już do szkoły po dzieci będę sobie szła spacerkiem z wózkiem :)
    Te poranki mnie przerażają, może dlatego że to jeszcze nieznane dla mnie organizacyjnie, a później już wejdę w rytm :)

ggfxf7q.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ