X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia organizacyjnie ja bd miala troche latwiej bo tylko córka dzidzius i ja :) wiec mniej sztuk do ubrania :D ale to czego sie boje to reakcja mojej cory na nowego czlonka rodziny... no ale mam nadzieje ze jakos to bedzie :) Musi Byc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 09:30

Limerikowo lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek też chory. Mocno czerwone gardełko i katar, temp, prawe 38- stos leków i zakaz wychodzenia z domu 5 dni. Tak kaszle i się męczy biedaczek, że serce pęka...:(

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Tusia organizacyjnie ja bd miala troche latwiej bo tylko córka dzidzius i ja :) wiec mniej sztuk do ubrania :D ale to czego sie boje to reakcja mojej cory na nowego czlonka rodziny... no ale mam nadzieje ze jakos to bedzie :) Musi Byc!

Moje teraz bardzo się cieszą nawet się nie spodziewałam, że aż taka będzie ich reakcja.. jak wchodzę do domu to one biegną i wołają dzidziuś przyszedł dzidziuś :) Hanka ciągle mówi do brzusia :) już się nie mogą doczekać dla nich to strasznie długo trwa ta cała ciąża.. tylko codziennie pytają " Mamo na którym okienku jesteśmy? " (chodzi im o mój suwaczek na forum) odliczają ile jeszcze nam okienek zostało do spotkania z dzidziusiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 09:37

ggfxf7q.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia no moja poki co tez sie cieszy caluje brzuch i mowi do Dzidziusia :) tylko ona mysli ze bedzie sie z nim bawic wiec ja jej tlumacze ze male dzidziusie sie nie bawia a ona mi na to ze skoro on bedzie maly to ona mu da swoje male zabawki :D ona jeszcze nie rozumie wiec dla niej to bedzie szok jak zobaczy powiedzmy 3,5kg Dzidzi ktore je spi placze i kupy robi :D

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wszystkie dzieciaczki będą się cieszyły z nowego rodzeństwa - to bardziej niż pewne :) Bardziej mnie martwi jak nasi mężulkowie zniosą ustąpienie miejsca na piedestale naszej uwagi takim małym słodkim stworzeniom jak nasze córeczki i synkowie ;) Oby zakochiwali się w nich od pierwszego wejrzenia :)
    A tak na poprawę humoru kolejny zabawny, a jednocześnie jakże prawdziwy artykulik:
    http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,15398937,Ciezarna_bywam__kobieta_jestem__LIST_.html#BoxLSTxt

PS. Zdrówka dla wszystkich malutkich chorych szkrabów!

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wt miałam badania prenatalne i zdrowa dziewczynka:)) Tylko może mi powiecie czy 375g to nie za duża?:P u mnie praktycznie brzucha nie widać, 3 kg przytyłam.
    Po dobrych newsach złe bo byłam w szpitalu z bólami nerki.. tragiczny ból, no ale już w domu będę cierpieć dalej:P
    Powiem wam dziewczyny, że dzięki tym moim wizytom w szpitalu zobaczyłam gdzie mogą traktować jak człowieka, a gdzie jak rzecz.. myślałam że nie dojedziemy do szpitala gdzie mój lekarz prowadzący pracuje i pojechaliśmy bliżej, to poprostu lekarz potraktował mnie jak nie powiem co.. więc powiedziałam że wole się przekręcić ale tam nie zostanę. także nie dajcie się w przyszłości, bo naprawdę są szpitale gdzie pracujący tam lekarze i położne są wspaniali.

Co do tarczycy- ja też mam niedoczynność, ale to już przed ciążą, teraz biorę eutyrox 100, jak macie jakieś pytania odnośnie tej choroby to piszcie:)

NataliaK, Limerikowo, weronikabp, Galanea, monalisa, Tusia84 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-) Miłego dnia :-) Ja dziś na zakupy się szykuję :-) Musze lodówkę zapełnić :-)

Margotka87, NataliaK lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Mucha a masz dalej biegunke ? bo sa super tabletki ziolowe nazywaja sie Taninal ale musisz zapytacczy mozna w ciazy. Moja Mloda miala biegunke 7dni buylam u 4lekarzy kazdy dieta i smecta i elektriolity az w koncu lekarka zapisala te ziolowe i po dwoch tabletkach zaczelo sie polepszac:)

Biegunki juz nie mam. Teraz raczej zostal bol :( juz sie coraz bardziej denerwuje zebyto nie zaszkodzilo malej. Jak zrobie badania tobede wiedziala czy cos brac jeszcze innego.
    Chwilowo jem tylko kaszki i ryz z marchewka i boje sie co bedzie jak cos innego zaczne jesc :(
    No nic musze czekac.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcia wrote:
    Ja we wt miałam badania prenatalne i zdrowa dziewczynka:)) Tylko może mi powiecie czy 375g to nie za duża?:P u mnie praktycznie brzucha nie widać, 3 kg przytyłam.
    Po dobrych newsach złe bo byłam w szpitalu z bólami nerki.. tragiczny ból, no ale już w domu będę cierpieć dalej:P
    Powiem wam dziewczyny, że dzięki tym moim wizytom w szpitalu zobaczyłam gdzie mogą traktować jak człowieka, a gdzie jak rzecz.. myślałam że nie dojedziemy do szpitala gdzie mój lekarz prowadzący pracuje i pojechaliśmy bliżej, to poprostu lekarz potraktował mnie jak nie powiem co.. więc powiedziałam że wole się przekręcić ale tam nie zostanę. także nie dajcie się w przyszłości, bo naprawdę są szpitale gdzie pracujący tam lekarze i położne są wspaniali.

Co do tarczycy- ja też mam niedoczynność, ale to już przed ciążą, teraz biorę eutyrox 100, jak macie jakieś pytania odnośnie tej choroby to piszcie:)

a w którym tygodniu jesteś??:)
    Ja miałam prenatalne ponad 3 tygodnie temu i mój Franek ważył 390 g. Coś czuje że będzie niezły klopsik xD W MAMUUUUSIE :D 28 lutego mam wizytę u gin i mi powie ile Franek waży, ale coś czuje że 1 kg będzie grany jak nie więcej :D

• Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    a w którym tygodniu jesteś??:)
    Ja miałam prenatalne ponad 3 tygodnie temu i mój Franek ważył 390 g. Coś czuje że będzie niezły klopsik xD W MAMUUUUSIE :D 28 lutego mam wizytę u gin i mi powie ile Franek waży, ale coś czuje że 1 kg będzie grany jak nie więcej :D

wg usg 21 tydzień:) coś też czuję, że będzie duża:) chociaż ja jestem niziutka a mąż wysoki więc może po nim:P

• eta Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny! parę dni mnie nie było, jakoś musiałam przerwę sobie zrobić od kompa. Pragnę zameldować że w poniedziałek miałam USG połówkowe i nasz synek kochany jest zdrowy! a rodzice najszczęśliwsi na świecie! :) waży 319 g.wszystkie pomiary prawidłowe. jesteśmy bardzo szczęśliwi!
    no i od ponad tygodnia czuję codziennie ruchy (kopniaczki) i czasem wypycha mi brzuszek z którejs strony :) na prawdę niesamowite to wszystko :)

następnego dnia po połówkowym poszłam kupić kilka ubranek w promocyjnych cenach, nie mogłam sie oprzeć ;) z resztą zakupów jeszcze czekamy do marca/kwietnia.

NataliaK, nutka, evas, Limerikowo, weronikabp, Galanea, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki; Ja na 14 mam wizytę:) USG miałam tydzień temu prywatnie(u tego samego lekarza, tylko na lepszym sprzęcie) więc dziś nie liczę, ale położna na pewno serduszka da posłuchać;)

Zabrałam się wczoraj do robienia szalika, pół zrobiłam;) Zaraz dokończę tyle ile mam włóczki, a po lekarzu skoczę do pasmanterii po jeszcze włóczki;)

No i będę się szykować do wizyty;) Ruchów dalej nie czuję;( Ale kiedyś przyjdzie taki dzień:P

W ogóle mam strasznie dziwne sny. Dziś mi się śniło, że była wojna, mój G. poszedł na front a ja szukałam schronienia z brzuszkiem:( Obudziłam się, bo G. zadzwonił i zaczęłam płakać;(

weronikabp lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny mam pytanie od mojej Przyjaciółki, jest w 24 tyg ciąży i ma własnie skurcze bezbolesne, czy doświadczone mamy powiedzą coś więcej o skurczach Braxtona- Hicksa ? Będę wdzięczna.

To nie muszą być skurcze B-H. Ja niedawno też miałam problem ze stawianiem się brzucha i lekarka mi wyjaśniła, że w ciągu doby nie może być więcej niż 10 skurczów trwających ok.45sek. na dobę. Jeżeli jest ich więcej to jest zagrożenie przedwczesnym porodem. Sugeruję liczyć i obserwować, no i w pierwszej ciąży skurcze otwierają szyjkę, bo w kolejnych już może się samoistnie otworzyć.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka na pewno niedlugo poczujesz :) moja kolezanka ostatnio powiedziala, ze poczula dopiero w 24 tygodniu, wiec nie ma co sie tym przejmowac.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka powodzenia kochana! na pewno lada dzień poczujesz maluszka, ja też się martwiłam ale mam łożysko na przedniej ścianie, więc na razie czuje delikatne ruchy i czekam na mocniejsze :)

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki :) wczoraj panikowałam cały dzień bo nie czułam żadnych ruchów, próbowałam wszystkiego ale mała była uparta i siedziała cicho jak mysz pod miotłą. Dopiero wieczorem sie poruszyła. Całe szczęście bo już byłam gotowa na IP jechać

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    hej kobitki :) wczoraj panikowałam cały dzień bo nie czułam żadnych ruchów, próbowałam wszystkiego ale mała była uparta i siedziała cicho jak mysz pod miotłą. Dopiero wieczorem sie poruszyła. Całe szczęście bo już byłam gotowa na IP jechać
    Pewnie maluch obrał sobie pozę ''a zasadzę sobie kopniaczka do środeczka, a co'' ;-) skąd ja to znam, a my się później stresujemy ;-)

• monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcia nasze maleństwo w 21 tyg wazylo 409 gram +- wiec tez klopsik się szykuje :)

Martynika życzę zdrowego bobaska, zdrowia i spokoju w ciąży.

My na walentynki pewnie w domku zostaniem Laura po szpitalu , moj m na l4 zapalenie ścięgna Achillesa :( może na kino się zdecydujemy, a po za tym moj m 13.02 ma urodziny dziś ma moja siostra jutro synuś mój m 13 , a ja 20.02 :) same lutowe imprezki się nam szykują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 13:35

Martynika lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pojadę do położnej jak mąż wróci z pracy, od kilku dni Mały słabo daję o sobie znać, a dziś jeszcze wcale :( Zwykle nie panikuję, ale przyzwyczaił mnie do takich kuksańców, że teraz już na poważnie zaczynam się martwić. Dla świętego spokoju pojadę, posłucham serduszka i mam nadzieję, że się okaże, że Synek po prostu się zrobił leniuszek.

Limerikowo, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdź, Magda, dla własnego spokoju, nie zaszkodzi. I daj znać, czy wszystko ok, ale myślę, że mały sobie po prostu leniuszkuje :).

Ja też dziś już byłam niemalże w drodze na IP. Wystraszyłam się nieźle, bo po wstaniu z łóżka zaczęło mnie tak cholernie boleć z tyłu, na wysokości lewej nerki, że nie mogłam się ruszyć, promieniowało mi na brzuch, nogę, właściwie we wszystkie strony.

Położyłam się, wzięłam Nospę, wypiłam magnez i przestało. Potem musieliśmy jechać na pomiary kuchni do mieszkania i w drodze powrotnej to samo, ledwo wyszłam z samochodu. Teraz leżę i znowu puściło (tym razem bez Nospy i magnezu).

Bałam się, że to nerka, ale bardziej mi pasuje do jakiegoś ucisku, zwłaszcza, że ten ból się tak rozchodzi jak prąd. Zbiega mi się to akurat z moją dzisiejszą wizytą internistyczną, więc zobaczę co i jak.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ