MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Za to ja przestałam się ruchami tak martwić, a zaczęłam tą moją krótką szyjką przejmować. Mam prowadzić "oszczędny tryb życia", ale co to właściwie znaczy? Mam leżeć plackiem? Chodzę po mieszkaniu, zmywam naczynia, dziś byłam w sklepie, ale po tym siedzę lub leżę ile się da. Chyba nie mogę popadać w skrajności?
monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Galanea ja ostatnio mialam 3.9 cm teraz mam 3 cm i tez kazali mi leżeć prowadzić oszczędny tryb życia i co tydzień kontrola, a chodziłam co dwa tygodnie ale czego się nie robi dla dzieci. Fakt ostatnio pofolgowalam z chodzeniem bo córka w szpitalu była i stresu przybyło ale teraz już leżę.
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
monalisa wrote:Agusia nic sie martw ja mieszkam na Polnej i do tego szpitala tez chodzę do poradni Patologii i tam mam wszystkie badania. Bądź przed 7 bo od 6:40 rejestrują wez kanapki picie, bedziesz miała okazję zobaczyć porodowke częściowo bo usg na ktorym wykonuja badanie jest na bloku porodowym
wypisy ok 13-14 godzinki i niestety ale maz nie bedzie mogl byc z tobą , a i wez koszule i szlafrok bo te szpitalne to zalezy jak trafisz jedne ok inne pożal się Boże. Dostaniesz miejsce siedzące po obchodzie na pokoju z dziewczynami które leżą do końca miedzy innymi i takie ktore nie czuly ruchów w 5 mc.
A to powiedz mi ty normlanie musiałas sie przebierać w koszule i szlafrok?? Długo czekałas?Ja mam skierowanie na oddział położniczy IV bo akurat z tego oddziału jest mój gin:)
monalisa lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
monalisa - Moja lekarka jest jakaś lekkomyślna, nawet nic nie wspomniała o kontrolowaniu tego, a dopiero za tydzień do niej idę. Muszę ją pomęczyć. Jak wygląda u Ciebie kontrola? Na samolocie badanie czy usg? Ja muszę najpierw się zapisywać na konsultacje, żeby dostać skierowanie na usg i dopiero zapisywać się na usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 15:49
-
Martynika wrote:Sprawdź, Magda, dla własnego spokoju, nie zaszkodzi. I daj znać, czy wszystko ok, ale myślę, że mały sobie po prostu leniuszkuje
.
Ja też dziś już byłam niemalże w drodze na IP. Wystraszyłam się nieźle, bo po wstaniu z łóżka zaczęło mnie tak cholernie boleć z tyłu, na wysokości lewej nerki, że nie mogłam się ruszyć, promieniowało mi na brzuch, nogę, właściwie we wszystkie strony.
Położyłam się, wzięłam Nospę, wypiłam magnez i przestało. Potem musieliśmy jechać na pomiary kuchni do mieszkania i w drodze powrotnej to samo, ledwo wyszłam z samochodu. Teraz leżę i znowu puściło (tym razem bez Nospy i magnezu).
Bałam się, że to nerka, ale bardziej mi pasuje do jakiegoś ucisku, zwłaszcza, że ten ból się tak rozchodzi jak prąd. Zbiega mi się to akurat z moją dzisiejszą wizytą internistyczną, więc zobaczę co i jak.
Mozesz mieć uciski na nerw jakiś ja tak miałam z córką pamiętam ten paralizujacy ból przez posladek az do uda czasami -
Agusia2312 wrote:A to powiedz mi ty normlanie musiałas sie przebierać w koszule i szlafrok?? Długo czekałas?
Ja mam skierowanie na oddział położniczy IV bo akurat z tego oddziału jest mój gin:)
Musisz wejsc za szklane drzwi tam dostaniesz numerek i czekasz az cie wywołują po numeru idzie sprawnie tzn ja zawsze jak ide to przed 7 zeby być bo potem jest bardzo duzo ludzi. Jak juz cie zawolaja to dostajesz bransoletkę , a i dowodu nie zapomnij. Przebierasz sie w koszulę i szlafrok oddajesz buty i kurtkę do szatni potem zabieea was kobietka na oddziały bo na inne tez są kobitki. Na oddziale robia wywiad z tobą potem czekasz na korytarzu aż obchod sie skończy po czym dostaniesz swój fotel w pokoju po lewej , a po prawej krzesło i super dziewczynyNajpierw bsdanie na fotelu przez ordynatorke dosc miłą i delikatną pamietaj nie zdejmuj kapci wchodząc na fotel tylko szlafrok na drzwi powies zreszta pielęgniarka powie wszystko, potem wracasz na pokój i czekasz na badanie usg.
Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Galanea ja mam co tydzień usg i samolocik. U mnie zapisuje się na wizytę potem ide na minimum 15 min przed wizytą bo mam badaną wage i jak odsapne to ciśnienie badaja, po wizycie wychodzę i zapisuje sie na nastepny tydzień od zeszlego tygodnia jeszcze dojdzie dowcipne co tydzień długość szyjki.
Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
MagdaO daj znac jak wrocisz!
Dzuewczyny z szyjkami to nigdy nic nie wiadomo wiec lepiej kontrolowac. Oszczedny tryyb zycia to w kazdym przypadku moze byc cos innego...zalezy w jakim stanie jest szyjka. Ja musze lezec plackiem i tylko do toalety.monalisa, Agusia2312, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Mi ma robic usg połówkowe jakiś pan doktor na K. heh nie pamietam jaki, bo ponoc sie dobrze zna na serduszku lepiej niz mój gin;) Pierwszy raz bede w tak duzym szpitalu heh:)
Oby było wszystko dobrze z maluszkiem i to mi wystarczy
Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
monalisa wrote:Galanea mi wyszło rozpulchniona i skrócona szyjka
Ja wczoraj przypadkiem się dowiedziałam, bo miałam usg na własne życzenie, że moja szyjka ma 2,5cmAle szczelnie zamknięta. Na badaniach na samolocie wszystko zawsze było ok.
-
Galanea wrote:Ech to ja już całkiem się zestresowałam tą krótką szyjką
Nie zmuszę lekarki, żeby mi kontrolowała co tydzień na usg
Wczoraj bratowa opowiadała mi swoją historię w ciąży. W 6 miesiącu wyjechała z moim bratem (swoim mężem) w góry. Wlazła na Gubałówkę, później wycieczki po 8km. Wróciła do domu i poszła na kontrolną wizytę do gina. Okazało się, że ma skróconą szyjkę i rozwarcie na 2cm. Nie czuła ŻADNYCH objawówZałożyli jej szew i donosiła ciążę do końca. Nie leżała cały czas, ale oszczędzała się.
Aha i jeszcze jedno, ani razu jej nie mierzyli szyjki. Po prostu podczas badania na fotelu okazało się, że jest krótka i ma rozwarcie i tylko na fotelu ją później badali, nie usg transwaginalnym.
Nie koniecznie na usg co tydzien ale w badaniu powinna kontrolowacspokojnie!
Galanea lubi tę wiadomość
-
Cholernie Cie podziwiam Monalisa bo zastanawiam sie jak czytam Twoje posty jak Ty przezylas te 12 strat?
ja po 2 z mezem dostawalam bzika plus bralismy leki uspokajajace, prostu nie jestesmy w stanie zrozumiec czego takie zlo sie dzieje...
byc moze sie spotkamy w Poz na Polnej
ja po 1ej starcie robilam badania z ktorych nic nie znaleziono, po 2 poszlam po specjalistyczna opieke Nereidy w Poz dr Bieganskiej
w 3 ciazy dbam mocno, bo wiadomo klopoty od 5 tyg zaczely sie,
dzis widze matwicie sie Dziewczyny ma forum mocno brakiem ruchu Malenstw
jestem w 25tyg i musze Wam napisac, ze dzidzia ma tez prawo do snu i leniuchowania.zreszta jak spi to rosnie. wiadomo jak nie kopie to sie martwimy, normalka
no moja caly dzien nie widu ni slychu (lozysko na przed scianie), a pozno po polud np kolo 17ej potrafi dac ciut ciut znac, ze zyje ;--))
a prawdziwe harce zaczynaja sie kolo 21ej do 24. wiec swoje regularne pory juz ma mala Pchelka
mowie do meza wczor, ze ok grzeczne dziecko , spokojnie sie wyspac byc moze nam da i w razie czego pol nocki nadrobic ;---)))))))))))))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 18:04
Galanea, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość
-
Monalisa to prawda z ta iloscia strat? Podziwiam!!!
My z mezem podobnie jak wy Limerkowo po 3 stratach bylismy bliscy zalamania nerwowego, ja nawet do psychiatry chodzilam troche i mialam isc na terapie, ale okazalo sie, ze jestem w ciazy...zaplanowanej i obstawionej lekami mimo tysiaca badan nie wskazujacych konkretnej przyczyny poprzednich strat!Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
Mucha a powiedz mi proszę czy Tobie w związku z tym pessarem kazali leżeć na plecach czy możesz się dowolnie układać? Pytam, bo gdzieś czytałam, że przy skracającej się szyjce trzeba leżeć na płasko i tak się zastanawiam jak to się ma do ogólnego zakazu spania na plecach po 20 tygodniu?
Limerikowo lubi tę wiadomość