X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ja przestałam się ruchami tak martwić, a zaczęłam tą moją krótką szyjką przejmować. Mam prowadzić "oszczędny tryb życia", ale co to właściwie znaczy? Mam leżeć plackiem? Chodzę po mieszkaniu, zmywam naczynia, dziś byłam w sklepie, ale po tym siedzę lub leżę ile się da. Chyba nie mogę popadać w skrajności?

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja ostatnio mialam 3.9 cm teraz mam 3 cm i tez kazali mi leżeć prowadzić oszczędny tryb życia i co tydzień kontrola, a chodziłam co dwa tygodnie ale czego się nie robi dla dzieci. Fakt ostatnio pofolgowalam z chodzeniem bo córka w szpitalu była i stresu przybyło ale teraz już leżę.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Agusia nic sie martw ja mieszkam na Polnej i do tego szpitala tez chodzę do poradni Patologii i tam mam wszystkie badania. Bądź przed 7 bo od 6:40 rejestrują wez kanapki picie, bedziesz miała okazję zobaczyć porodowke częściowo bo usg na ktorym wykonuja badanie jest na bloku porodowym :) wypisy ok 13-14 godzinki i niestety ale maz nie bedzie mogl byc z tobą , a i wez koszule i szlafrok bo te szpitalne to zalezy jak trafisz jedne ok inne pożal się Boże. Dostaniesz miejsce siedzące po obchodzie na pokoju z dziewczynami które leżą do końca miedzy innymi i takie ktore nie czuly ruchów w 5 mc.

A to powiedz mi ty normlanie musiałas sie przebierać w koszule i szlafrok?? Długo czekałas?:) Ja mam skierowanie na oddział położniczy IV bo akurat z tego oddziału jest mój gin:)

monalisa lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa - Moja lekarka jest jakaś lekkomyślna, nawet nic nie wspomniała o kontrolowaniu tego, a dopiero za tydzień do niej idę. Muszę ją pomęczyć. Jak wygląda u Ciebie kontrola? Na samolocie badanie czy usg? Ja muszę najpierw się zapisywać na konsultacje, żeby dostać skierowanie na usg i dopiero zapisywać się na usg :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 15:49

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Sprawdź, Magda, dla własnego spokoju, nie zaszkodzi. I daj znać, czy wszystko ok, ale myślę, że mały sobie po prostu leniuszkuje :).

Ja też dziś już byłam niemalże w drodze na IP. Wystraszyłam się nieźle, bo po wstaniu z łóżka zaczęło mnie tak cholernie boleć z tyłu, na wysokości lewej nerki, że nie mogłam się ruszyć, promieniowało mi na brzuch, nogę, właściwie we wszystkie strony.

Położyłam się, wzięłam Nospę, wypiłam magnez i przestało. Potem musieliśmy jechać na pomiary kuchni do mieszkania i w drodze powrotnej to samo, ledwo wyszłam z samochodu. Teraz leżę i znowu puściło (tym razem bez Nospy i magnezu).

Bałam się, że to nerka, ale bardziej mi pasuje do jakiegoś ucisku, zwłaszcza, że ten ból się tak rozchodzi jak prąd. Zbiega mi się to akurat z moją dzisiejszą wizytą internistyczną, więc zobaczę co i jak.

Mozesz mieć uciski na nerw jakiś ja tak miałam z córką pamiętam ten paralizujacy ból przez posladek az do uda czasami

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    A to powiedz mi ty normlanie musiałas sie przebierać w koszule i szlafrok?? Długo czekałas?:) Ja mam skierowanie na oddział położniczy IV bo akurat z tego oddziału jest mój gin:)

Musisz wejsc za szklane drzwi tam dostaniesz numerek i czekasz az cie wywołują po numeru idzie sprawnie tzn ja zawsze jak ide to przed 7 zeby być bo potem jest bardzo duzo ludzi. Jak juz cie zawolaja to dostajesz bransoletkę , a i dowodu nie zapomnij. Przebierasz sie w koszulę i szlafrok oddajesz buty i kurtkę do szatni potem zabieea was kobietka na oddziały bo na inne tez są kobitki. Na oddziale robia wywiad z tobą potem czekasz na korytarzu aż obchod sie skończy po czym dostaniesz swój fotel w pokoju po lewej , a po prawej krzesło i super dziewczyny :) Najpierw bsdanie na fotelu przez ordynatorke dosc miłą i delikatną pamietaj nie zdejmuj kapci wchodząc na fotel tylko szlafrok na drzwi powies zreszta pielęgniarka powie wszystko, potem wracasz na pokój i czekasz na badanie usg.

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja mam co tydzień usg i samolocik. U mnie zapisuje się na wizytę potem ide na minimum 15 min przed wizytą bo mam badaną wage i jak odsapne to ciśnienie badaja, po wizycie wychodzę i zapisuje sie na nastepny tydzień od zeszlego tygodnia jeszcze dojdzie dowcipne co tydzień długość szyjki.

Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 ja Też chodzę na IV oddział do dr.Barbary KKwinieckiej-Dmitriew wspaniała lekarka i mama 2 letniego brzdaca

Agusia2312 lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO daj znac jak wrocisz!
    Dzuewczyny z szyjkami to nigdy nic nie wiadomo wiec lepiej kontrolowac. Oszczedny tryyb zycia to w kazdym przypadku moze byc cos innego...zalezy w jakim stanie jest szyjka. Ja musze lezec plackiem i tylko do toalety.

monalisa, Agusia2312, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ma robic usg połówkowe jakiś pan doktor na K. heh nie pamietam jaki, bo ponoc sie dobrze zna na serduszku lepiej niz mój gin;) Pierwszy raz bede w tak duzym szpitalu heh:) :D Oby było wszystko dobrze z maluszkiem i to mi wystarczy ;)

Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:00

monalisa, Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia będzie ok wiem że się martwisz ja tez się zawsze stresuje przed wizytą na oddziale. Dr.k hmmm mi też robił badanie usg polowkowe i tez na K ale nie zapamiętałam

Agusia2312 lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea mi wyszło rozpulchniona i skrócona szyjka :(

bontbhr.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Galanea mi wyszło rozpulchniona i skrócona szyjka :(

Ja wczoraj przypadkiem się dowiedziałam, bo miałam usg na własne życzenie, że moja szyjka ma 2,5cm :( Ale szczelnie zamknięta. Na badaniach na samolocie wszystko zawsze było ok.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ech to ja już całkiem się zestresowałam tą krótką szyjką :( Nie zmuszę lekarki, żeby mi kontrolowała co tydzień na usg :(

Wczoraj bratowa opowiadała mi swoją historię w ciąży. W 6 miesiącu wyjechała z moim bratem (swoim mężem) w góry. Wlazła na Gubałówkę, później wycieczki po 8km. Wróciła do domu i poszła na kontrolną wizytę do gina. Okazało się, że ma skróconą szyjkę i rozwarcie na 2cm. Nie czuła ŻADNYCH objawów :/ Założyli jej szew i donosiła ciążę do końca. Nie leżała cały czas, ale oszczędzała się.

Aha i jeszcze jedno, ani razu jej nie mierzyli szyjki. Po prostu podczas badania na fotelu okazało się, że jest krótka i ma rozwarcie i tylko na fotelu ją później badali, nie usg transwaginalnym.

Nie koniecznie na usg co tydzien ale w badaniu powinna kontrolowac :) spokojnie!

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tak ze szyjka ma taka czesc ktora mozna wyczuc w badaniu i czesc ktora widac na usg. Jak juz cos sie dzieje z ta czescia, ktora mozna podczas badania sprawdzic to juz trzeba raczej zakladac pessar.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje i przepraszam, że tak zawracam głowę. Zmartwiłam się wczoraj po prostu a moja lekarka każe się niczym nie przejmować.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholernie Cie podziwiam Monalisa bo zastanawiam sie jak czytam Twoje posty jak Ty przezylas te 12 strat?
    ja po 2 z mezem dostawalam bzika plus bralismy leki uspokajajace, prostu nie jestesmy w stanie zrozumiec czego takie zlo sie dzieje...
    byc moze sie spotkamy w Poz na Polnej
    ja po 1ej starcie robilam badania z ktorych nic nie znaleziono, po 2 poszlam po specjalistyczna opieke Nereidy w Poz dr Bieganskiej
    w 3 ciazy dbam mocno, bo wiadomo klopoty od 5 tyg zaczely sie,

dzis widze matwicie sie Dziewczyny ma forum mocno brakiem ruchu Malenstw
    jestem w 25tyg i musze Wam napisac, ze dzidzia ma tez prawo do snu i leniuchowania.zreszta jak spi to rosnie. wiadomo jak nie kopie to sie martwimy, normalka
    no moja caly dzien nie widu ni slychu (lozysko na przed scianie), a pozno po polud np kolo 17ej potrafi dac ciut ciut znac, ze zyje ;--))
    a prawdziwe harce zaczynaja sie kolo 21ej do 24. wiec swoje regularne pory juz ma mala Pchelka
    mowie do meza wczor, ze ok grzeczne dziecko , spokojnie sie wyspac byc moze nam da i w razie czego pol nocki nadrobic ;---)))))))))))))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 18:04

Galanea, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa to prawda z ta iloscia strat? Podziwiam!!!
    My z mezem podobnie jak wy Limerkowo po 3 stratach bylismy bliscy zalamania nerwowego, ja nawet do psychiatry chodzilam troche i mialam isc na terapie, ale okazalo sie, ze jestem w ciazy...zaplanowanej i obstawionej lekami mimo tysiaca badan nie wskazujacych konkretnej przyczyny poprzednich strat!

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha a powiedz mi proszę czy Tobie w związku z tym pessarem kazali leżeć na plecach czy możesz się dowolnie układać? Pytam, bo gdzieś czytałam, że przy skracającej się szyjce trzeba leżeć na płasko i tak się zastanawiam jak to się ma do ogólnego zakazu spania na plecach po 20 tygodniu?

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ